Rosberg Şampiyonluk Mücadelesine İnanıcını Kaybetmedi

yazar:

kategori:

Alman pilot, Montreal’da sorun yaşadığı için son antrenman seansına katılamamış, dolayısıyla sıralama çalışmaları eksik yapılmıştı. Buna rağmen Cumartesi gününü 5. tamamlamıştı.

Rosberg yarışta ortaya koyduğu tempo ile 6. sırayı alabildi ama son 5 yarışta Vettel ile birlikte en fazla puan toplayan kişi olarak istikrarını korudu.

Rosberg: “Yine iyi puanlar aldık. Son 5 yarışta (Vettel ile) beraber en çok puan toplayan kişiyim.”

“Bu da istikrarı gösteriyor. Gelecek ve gerçekleşecekler konusunda hâlâ kendime güveniyorum. Zorlamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki birkaç yarışta, şampiyonada hedeflerimiz gerçekleşmesini sağlayacağız.”

Mercedes pilotuna göre takımın cevap bulması gereken alanlardan birisinin lastikler olduğunu; Montreal’de tek pitstop stratejisini uygulamasının imkânı olmadığını belirtti.

Rosberg: “Sonunda beni geçenler daha çok tek pitstop yapanlardı. Çünkü işe yaramasını sağladılar. Ve benimkinden daha iyi bir stratejiydi.”

“Aracımız tek pitstop yapamazdı. İşte bunun üzerine çalışmamız gerek: Ayarlar ve her şeyi bir araya getirme konularında lastik idaresini daha iyi yapmalıyız”


Yorumlar

  1. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Bu adam Ferrari'ye gelmesin de ne halt yerse yesin, ister kendini ovsun, ister heykelini diktirsin.

  2. Dostum ne şampiyonluğu Allahını seversen?
    Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş.
    İlk 3 e bile giremez. bakma bunun artistliğine.
    Bu kadar sorunun yaşandığı bir araç varken sanıyormusunki rosberg sezon sonuna kadar bu şekilde devam edecek? bunca insanın ahını aldılar. o iş imkansız zaten.

  3. Takım konsantresinin çoğunu Rosberge verdikten sonra bi zahmet bu destekle şampiyon olsun değil mi?3 yıldır esas pilotları kendisi:Tek ihtiyacı 1 podyum dediler onuda aldı öyle yada böyle başka ne gerekiyor?Schumacherin başına gelen takım hatalarının rakip pilotların başına gelmesi mi?

  4. remux cayden avatarı

    tarih tekerrür edip 82 den 30 yıl sonra oğluda şampiyon olurmu acaba?
    yalnız schumiden yardım beklersen hava alırsın!!!!!!!!!!!11

  5. Tenekeyi parlatsan çeyrek altın etmez; her yerin adam olsa,gram insanlık çıkmaz.

  6. 'Şasi'nin değişmesi için bu bağlamda ciddi problemlerin tespit edilmesi lazım. Sorun artık şu olabilir denme noktasına gelmeden de şasi değiştirilmesi mantıklı değil.'

    Button vs gibi çözemedikleri problemler vardır karar alınır yada çözemedikleri diye lanse edilir çözümü veya tahmini hesabı için ciddi çalışma gerekiyordur o an ki veya bir önce ki şasi revizyonu tekrar üretilir.
    Biz biraz farklı doğrultu da anlattık aslında. Sezon içerisinde farklı bir tasarım anlayışına (görsel olarak da burundan-difüzör'e kadar fark edilebilir) sahip yep yeni bir şasi üretmek farklıdır pek nadir bir durumdur bu ancak yaşanmaktadır. İç dinamiklerde mutlak değişim olabilir. Bunun için güvenlik kafesi tekrar üretilebilir böylece kafes çerçevesi, bağlı ekipmanları tekrar testlere girmelidir vs vs.
    Uygulanan güncellemelerin ise dahil edildiği salt yapı da ana değişiklik içermeyen şasi üretimi ise farklıdır. Bu alt revizyon koduyla tanımlanır diğeri üst revizyon koduyla.

    Son bir kaç yılda aslında takımların çoğunluğu sezon başı testlerde deneylediği araç şasisini değiştirmiş oluyor tabi bizim fark etmemiz çok geç oluyor.

    Kısaca F1 de olmazsa olmaz yoktur bir sezon için 3 araç bile tasarlayabilirler isterlerse.

  7. Allah seni davul etsin tokmaklık davul hem de:)En sonunda bunu da dedittirdin.Terazinin bi tarafında kariyeri boyunca elde var sıfır,diğer tarafında da bol bol kibir,ben ben ben…

  8. yeni şasi üretmek vs para.ferrari ve rbr fota dan ayrıldı bildiğim kadarıyla ve bütçe konusunda her ne kadar uyacağız deselerde bütçe kısıtlamaları yok uymuyorlar bence.para gani yani akıyor adamlara.mclarenin durumu çok iyi değil geçen sezon ilk kez kredi çekmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.lotusunda bütçesi ve hedefleri belli o bütçenin ve hedeflerin dışına çıkıp büyük güncelleme veya denemeler yapamıyorlar.yani netice yine parada bitiyor.rbr ve ferrari bütçenin genişletilmesini istiyor aslında ama sorsanız yok parasal bütçe iyi diyorlar politika yani.bu durumu çok iyi tesbit eden briatorede gp1 adında bir proje hazırlıyorki ferrari ve rbr haricindeki takımları gp1 e çekme niyetiyle uyanık adam.

  9. Bunun tek nedenide Massa'nın o araçla sadece Caterham,HRT ve Maurissia geçebilecek olmasıydı.Araç bir kere tamamen Massa'nın sürüş stilinden farklıydı adam bu araç testlerdekinden çok farklı falan demişti hatta Malezya GP'sine giderken.Takımda Massa'nın sorunlarına biraz olsun çara buldu.Ayrıca Schumi'nin aracında herhangi bir hız sorunu olmadığıda Sıralama turlarından belli oluyor.Takım adamın ekmeği ile oynuyor sorun sadece bu.Adama sıralama turlarında tur atma demek nedir.İlk 2 seansta Rosberg'ten hızlı olan adam zaten hızlı turunu atsa yarışa ilk 5'ten başlar yarışta da sorun çıkmasa daha iyi sonuçlar alırdı ama "Halamın bıyığı olsa Amca olurdu " derler.Takım herşeyin içine etmeyi başarıyor.7 Yarışın 5 tanesinde Retire almak nedir gerçekten anlaması çok güç.Tuttuğum pilotun bu durumlara gelmesi gerçekten beni üzüyor koskocaman bir yazık!

  10. Ferrari niye Massa'nın şasisini değiştirdi peki?

  11. 6. başlayıp 6. bitirdin birde maval okuyosun.

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    mercedes ve lotus'u bilmiyorum ancak mclaren'ın şu anki araç kodu MP4-27A-03.

    ilk versiyon testlerde kullanıldı sadece.

    benim de anlamadığım, button madem bu kadar sıkıntı yaşıyor, eski şasiye geçsin en azından.

  13. vedat özkan avatarı

    katılıyorum

  14. Evet,
    yeni şasi koduna Ferrari geçti galiba sadece çok takip etmedim.
    Şasi de değil şasi içi ve üstü ekipmanlarında sorun yaşıyorlar. Direksiyon hissi problemiyle şasi'nin ne alakası var? yada önden kayma problemiyle (tabi bu yine pilotun karakteristiğine göre).
    Şasi'nin değişmesi için bu bağlamda ciddi problemlerin tespit edilmesi lazım. Sorun artık şu olabilir denme noktasına gelmeden de şasi değiştirilmesi mantıklı değil. Şasi'yi üretmek değil mesele, tekrar baştan tasarlamak. Bu çok zaman alıyor. Tabi ki de parasal, bütçenin çoğunluğunu yiyor çünki.
    Aynı tasarım, dinamik anlayışı sahip şasiyi tekrar üretmek de ne ola ki?
    Yeni bir anlayış ihtiyacı ortaya çıkarsa ancak herşeye katlanıp üretilebilir. Bunun rüzgar testleri var dayanım testleri var kolay değil koca bir yaz harcıyorlar.

  15. Her zaman söyledim kibir abidesi bu çocuk böyle de akıp gidecek. Al örnek Mika ile son röportajı nasıl bir tiynete sahip olduğunu oradan da anlayabilirsiniz. Takıntılı vesselam.

  16. Arkadaşlar merak ettiğim birşey var bilenler aydınlatırlarsa sevinirim. Mesela takımlar şu an ilk testlerde kullandıkları şasileri kullanıyorlar öyle değil mi? yani mesela lotus E 20-01 Kimi'nin aracı yanılıyor muyum? eğer doğruysa düşüncem hem Schumacher hemde Kimi bence soruna daha açık bir şasiyle yarışıyorlar ve takımlar nedense şasiyi değiştirmiyorlar. Bir şasi değişikliği takıma ne kaybettirir bir bilen açıklaya bilir mi? (paradan başka)

  17. Schumacher- avatarı

    ''Yine iyi puanlar aldık ''

    Almak zorundasın zaten sorunsuz bir aracada sahipsin…

  18. vedat özkan avatarı

    Rosberg: "Yine iyi puanlar aldık. Son 5 yarışta (Vettel ile) beraber en çok puan toplayan kişiyim."
    şu rosberg kendini övme huyundan bir türlü vazgeçemedi.
    bırak insanlar seni takdir etsinler bugüne kadar f1 dünyasından doğru düzgün göz dolduran bir yorum görmedim rosberg için bunu düsünmeli daha çok çalışmalı daha iyi start lar ve daha agresif yarışlar yetenek oranında tabi.

  19. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz
    Yine iyi puanlar aldık.

    🙂

    aldın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir