Sam Michael Pitstop Ekibini Bira İle Motive Ediyor

yazar:

kategori:

Woking kökenli takımda pitstoplarda yaşanan sorunlar sıkça gözlemleniyor ve ekip, Kanada’da da Lewis Hamilton’ın lastik değişiminde mükemmel değildi.

Sam Michael: “Açıkçası pitstoplarımıza çok fazla çaba gösteriyoruz. Şimdi neredeyse bir futbol takımı gibi enerji harcıyoruz.”

“(Kanada’da) hafta sonu antrenmanlarda düzenli olarak 2,5 saniyelik pitstoplar yaptık. Ekip için mücadele, 3 saniyenin altına inmek. Büyük bir motivasyona sahipler. Çünkü şimdiden bütün takıma, ortalamada 3 saniyeyi yakalamaları halinde biraz ısmarlama sözü verdim.”

Pazar günü yarışta takım bu ortalamayı tutturamadı ama Michael, yakalanan sürelerin gelişim gösterdiğini belirtti.

Michael: “İlk pitstoplar çok iyiydi; her iki pilotumuz zamanında hareket edemedi. Bu yüzden reaksiyon zamanında kayıp yaşadık. Çünkü öncekine göre yaklaşık olarak 0,5 saniye daha hızlıydık”

Lewis Hamilton ise bir lastik değişiminde gecikmenin kendisinden kaynaklanmış olabileceğini; debriyajı bıraktığında anti-stall sisteminin kısa süreliğini devreye girdiğini belirtti.

Button’ın ikinci lastik değişiminde sağ arka lastikte kısa bir gecikme yaşandı.

Michael, sorunun mekanikerde olmadığını ifade etti.

Michael: “Sağ arka tabancadaki adamımızın ki aslında en hızlısıdır, tabancasındaki otomatik tetik mekanizması çalışmadı. Bu yüzden (lastiği çıkardıktan sonra) hâlâ çıkarma konumundaydı. Bu yüzden tabancasını tekrar ayarlamak zorunda kaldı”

“O bizim en iyi adamımız ve aslında bütün sene boyunca hiç hata yapmadı. Tecrübesi sayesinde durumun üstesinden geleceğini biliyordum; o da öyle yaptı”

Daha önce Bahreyn ve Çin’de sol arka lastikte sorun yaşayan McLaren, ekibi değiştirmişti.


Yorumlar

  1. Antreman ve Sıralama turlarında sorun olmazken yarışta olması garip. Mekanikerler belki gereksiz heyecan yapmaya başladı sorunlardan sonra. Buda etkili olabilir. Hep söylüyorum 4 sn altında yapmaları yeterli. İlla 3 sn altına ineceğiz diye bir kural yok.

  2. Bana kalırsa Mclaren araçta sorun yaşıyor. Yani araç bir şekilde arka lastikler de sorun yaşayıp pit ekibinin zorlanmasına neden oluyor e saliselerin konuştuğu bir ortamda 1 saniyelik gecikme dakikalar gibi geliyor bazen bu süre daha da uzayabiliyor tabi. Ben sorunun daha çok arka lastiklerden kaynaklandığını düşünüyorum nedense ön lastiklerde hiçbir sorun olmazken arka lastiklerde illa ki sorun yaşanıyor. Bu da haliyle daha sonraki yarışta arka lastiği değiştirenin üzerinde ilave baskı ve baskı sonucu hata tabi böyle olmayabilir de ama ben öyle düşünüyorum en azından

  3. McLaren gibi bir takımın böyle komik bir şekilde pit stop problemi yaşaması çok acınası bir durum. o arka sağ tabancadaki adamın yerinde ben bile olsaydım (ki bijon tabancasını geçenlerde lastik değiştirmeye gittiğimde bir kere sıkmışlığım var.) şimdi çoktan olayı çözmüştüm.

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    McLaren Pitstop =)

  5. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    McLaren Pitstop =)

  6. sen benimsin avatarı

    la sanki survivor da yarışıyolar he yemek yok içecek yok "şunu yapın bira alıcam size" :D:D zuahahaha

  7. Şerefsizim anlamıştım adamların pit stop sırasında sarhoş olduklarını.

  8. bu ******** yüzünden oldu hepsi. bizim pit ekimizde sorun falan yoktu bu herif geldi bizi batırdı hem de williams yükseliş gösterdi. mclaren bu adamı neden aldı bitürlü anlamıyorum. ne gerek vardı ki o pozisyonda sorun yoktu zaten.

  9. Konu dışı

    http://www.youtube.com/watch?v=KGcaYavBnuY&feature=related

    Jenson Button'un karting yarışı ve Dan Wheldon'un kazandığı bir yarış.

  10. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Bizim ekibe maaş falan vermiyorlar heralde baksan bira alacak para yok heriflerde 🙂

  11. adam birayı nerde zıkkımlanacagını düşünürken ne lastik takabilir ne bijon 🙂 adam düşünüyo budwiser mi olsun heineken mi :)) ''biranın yanına bir avuç fıstık alıp şööle kölge biyere sıyrıldımmı off gel keyfim gel'' luis ' le button dönsün dursun orda , kime ne…

  12. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    🙂

  13. Hatırlattın iyi oldu 🙂 'Bak!' deyip İşaret parmağıyla diğer kolunu kaldırması sonra külçe gibi düşmesi nasıl feci yav 🙂

  14. HRT de meybuzla motive ediyormuş 🙂 Mercedesin mekanik sorunları gibi bunların da pitstop hataları kronik oldu.

  15. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Geçen yılmaz hocalarla lokalde oturuyoruz.Namık abi nasıll….

  16. the huntsman  avatarı

    Bizede ısmarlasan ya,havalarda çok sıcak 🙂

  17. Madem bira ısmarlamayla çözülüyordu neden 7 yarış beklediniz 🙂

  18. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Demek ki bizim takım ondan yavaşmış 🙂

    kafa bir milyon makineyi bijona denk getiremezler tabi.

  19. Adamlar ingiliz 1 şiseyle doyar mı sandın 😀 en az 1 fıçı D::D

  20. Bu kadar ucuza motive oluyolarsa 2 kasa benden efes gönderelim hemen 😉

  21. Çok pahalı bir hediye seçmiş 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir