Montezemolo: "Maliyetler Konusunda Acilen Harekete Geçilmeli"

yazar:

kategori:

Özellikle Avrupa’da yaşanan krizin giderilememesi ile birlikte Montezemolo, F1’de tasarruf tedbirlerinde gecikmelerin olmaması gerektiğini ifade etti.

Montezemolo: “Özellikle Avrupa’daki olmak üzere dünyadaki ekonomik durum çok ciddi ve Formula 1, bu gerçeği görmezden gelemez.”

“Daha fazla zaman kaybedemeyiz. Maliyetler konusunda acil bir şekilde harekete geçmeli ve kararlı olmalıyız. Ferrari, sert bir müdahalenin gerektiği konusunda FIA ile hemfikirdir. Her zaman söylediğim gibi takımlar ve ticari hak sahipleri, federasyon ile birlikte çalışmalıdır”

“Artık verimsiz görüşmelere saplanıp kalma, mühendislerin dolambaçları, genelde sadece birinin veya diğerinin menfaatini kollama zamanı değildir. Meseleye en üst seviyede, hiç gecikmeden müdahale edilmelidir.”

FIA, Monako GP sırasında takımlarla toplandı ve F1’de maliyetlerin kontrol altına alınması konusunu tartıştı. Bahsi geçen konular arasında yeni araç uygulamalarının pahalılığı ve 2014 motor kuralları da yer aldı.


Yorumlar

  1. Ferrari de şuan ekonomik kriz yok. Daha geçen sene satış rekoru kırdılar. Kendi üretim rekorlarına doğru da gidiyorlar. Amerika her sene satış rekorunu geliştiriyor. Bizim gibi öncelikli Ferrari müşterisi sayılmayan ülkelerde bile satışlar gittikçe artış gösteriyor hatta talebe yetişilmiyor. Kotayı her sene belirli bir oranda yükseltiyorlar. Unutmayın Ferrari müşterisi fakirler değil ve zenginler gittikçe zenginleşiyor.
    Tabi şuan Ferrari'nin krizde olmaması önümüzdeki dönemde olmayacağını göstermiyor. Bütçe olarak FIAT'a bağlılar. Kendileri sekmez Fiat sarsılsa bile arge de dökülmeye başlarlar. Ayrıca Ferrari reklam vs yatırımcıların eskisi kadar para dökülmek istemediğini görüyor. Para yolmak için çok daha fazla uğraşıyorlardır muhtemelen. Benim anladığım da bu yöndeki bir kasıt.
    Takımlar aynı reklam gelirlerini elde edemezse F1 çöker.
    Yanarlı dönerli olmaları başka konu. Deprem bu ne zaman vuracağı belli olmuyor.:)
    F1'de önemli değişikliklere maliyet sebebiyle önceden beri karşı ayrıca Ferrari tabi burda olayın ruhunu da düşünüyor.
    Yeni motor arge sine hiç girmeseler bu böyle rahatlıkla dönerdi.

  2. Mücahid Ekrem avatarı
    Mücahid Ekrem

    Aslında İtalya da Yunanistan, Portekiz ve İspanya gibi zor durumda fakat AB İtalya'ya kndi başınızın çaresine bakın dedi, üzerine Berlusconi hükümeti düşmüştü.

  3. sen benimsin avatarı

    ne bitmez bir ekonomik krizmiş bu ya 15 senedir devam ediyor vay arkadaş

  4. hayır ne demek istediğini anladım.Ama aynı aracı aynı fiyata ha Avrupa'da satmışsın Ha Çin'de satmışsın ne fark eder sonuçta o para senin kasana girecek.Belki Çin'de Avrupaya oranlda daha pahalı satılıyor bile olabilir.

  5. Daha iyi okursan anlayacaksın. Çin'de satışlar artmasa satışları düşecekti. Avrupa'da satışlar oldukça düştü. İtalya ekonomik krizde Ferrari neden yok yere gereksiz harcamalar yapsın. Olay bundan ibaret.

  6. ferrari ve rbr fotadan arkadaş ben kafama göre harcarım diye ayrıldı.şimdi ferrari krizin kendilerini etkileyeceğinin harcamaları kısmak gerektiğinin farkında ama rbr harcamalar konusunda tam gaz devam onlarda para sıkıntısı yok hiçde olmadı.kendisi fazla harcama yapamayacağı ve rbr ninde harcayarak aracı geliştireceği için harcamaları kısalım olayına geldi bir insan ancak bu kadar döner rbr nin önüne taş koymak istiyor ama rbr bunu yemez.

  7. Tabi kesin düşer satışlar.Yanlış hatırlamıyorsam daha 2 ay önce En iyi satışlarını yaptılar galiba öyle bir haber vardı sitede.Kimsenin tutuştuğu yok.MErak etmeyin Ferrari çekilmez paramız yok diye

  8. aynen italya nın gelirleri giderleriden %13 daha az yunanistan gümledi ispanya gümledi italyada kapıda ferrarinin araba satışları düşecek ve gelirler azalacak di monte tutuşmuş halbuki fota dan harcamalar konusunda rbr ile ayrılan kendisiydi şimdi çark ediyor

  9. İtalya kriz içersinde. Ha patladı ha patlayacak. Çin olmasa Ferrari satışlar da düşüş yaşayacaktı. Avrupa'da satışları %40 azaldı. Bu durumu ön plana alarak maliyetleri kısmanın önemini kavramış Montezemelo. Toyota gibi bir dev bile maliyetlerden dolayı çekildi spordan. Yıllık 450 Milyon $'a yakın para harcıyordu Toyota ama 1 galibiyet bile alamadılar. Formula 1 için 8 yılda 2.8 Milyar $'dan fazla para harcamaları ama başarının gelmemesi sonları oldu. Şu kriz ortamında kimse gereksiz masraf yapmak istemiyor. 2016'ya kadar herkes maliyetleri kısma peşinde koşacaktır.

  10. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    takımlar için tablonun bütününe baktığınız zaman, harcamalar gerçekten çok fazla. 1 sezonda koca ekiple ve ekipmanla dünyayı dolaşıyorlar, daha neler neler.. şuan için çok uçuk olabilir belki ama dünyada ekonomi kötüye gittikçe dahada çok kısmak zorunda kalacaklar acaba Fia standart şase ürettirip takımlara verse ne kadar etkisi olur, sezon içinde belirli konular dışında aracın sabit olması demek. tam olarak sürücü farklarıda ortaya çıkabilir, motorları zaten dondurdular.

  11. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    bu adamın kafasına saksımı düşmü daha geçen sene FOTA dan ayrılmadınızmı harcamalar kısıtlı diye allahım ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir