Pirelli Yeni Sert Hamurun Sonuçlarından Endişe Ediyor

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, lastiklerin çalışma aralığının çok dar olduğu konusunda hemfikir ve bu konuda iyi olan, hafta sonunda azami puanları toplayabiliyor.

Bununla birlikte takımlar, sıralama ve yarış arasında doğru uzlaşıya gitmekte de sıkıntı yaşıyorlar.

Bu mevcut duruma yardım etme amacıyla Pirelli, çalışma aralığının daha geniş olduğu yeni bir sert lastik üzerinde çalışıyor.

Lastikler için test planları yapılıyor ama Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, lastiklerde yapılacak değişikliklerin F1’deki mevcut rekabeti kötü etkileyeceğinden çekiniyor.

Hembery: “Önemli bir nokta var. Özellikle de bu sene şampiyonanın çok yakın geçtiğini de düşünürsek, yapacağımız bir değişikle özel bir takıma avantaj sağlama riskine girmek istemiyoruz”

“Bu yüzden düşünün, 10.,11. ve 12. yarışlarda bir takım öne çıkarsa biz eleştirilere maruz kalacağız”

“Test yapacağız. Çünkü etkisini görmek istiyoruz. (Yeni sert lastikleri) yarışlarda kullanmak zorunda değiliz. Çok dikkatli olmamız gerek. Çünkü şu anda lastiklerle olan durumları konusunda takımlar arasında çok fark var”

“Teknisyenlerle konuşuyoruz ve ardından da lastik performansının mümkün olan en uzun sürede en üst düzeyde tutmanın yollarını bulmaya çalışıyoruz.”


Yorumlar

  1. Bu durum yüzünden Pirelli asıl amacı olan yol otomobillerine lastik satma(ma) olayından endişe etmeli, özellikle yenileme sektörü tehlikeye girebilir; bindiğin dalı kesmenin en teknolojik yolu.. Ula(İtalyancaya kazandıracağım bu kelimeyi) ne yapmaya geldik ne bulduk diyecekler herhalde.. Mesela Alonso'cular, Hamilton'cular, Schumi'ciler, Kimi'ciler falan sırf inat yüzünden Pirelli almayacak ama Gro'cu, Perez'ci, Maldonado'cular falan Pirelli lastik, ayakkabı, anahtarlık, takvim(!) falan ne varsa astronomik fiyatlara toplayacaklar aman pazarı kaybettiği belli olmasın Formula'ya devam etsin diye herhalde – Pirelli'nin hedefinde bu kitle var galiba.. Malzeme verdiler benim gibi geriye; n'apalım, oksijen katlediyoruz 🙂

  2. Pirelli isin suyunu cikardi iyice. Takimlar neden bu kadar sessiz kaliyo anlamis degilim. F1 de lastikler herseyden fazla konusulur oldu ve bu beni acayip sekilde rahatsiz ediyor, f1 in ruhu can cekisiyor…

  3. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bırak bu işleri pirelli, eğer lastiklerin etkisi azalıp, araç ve pilot etkisi artarsa her hafta sonunda millet ağzından sakız gibi düşürmediği pirelli kelimesini daha az duyacaksınız, reklamın iyisi kötüsü olmaz hesabı devam!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir