Pirelli Artık Sürpriz Sonuçlar Beklemiyor

yazar:

kategori:

Paul Hambery “Sezonun geride kalan bölümünde bunu göreceğiz. Araçların yakınlığına göre bir iki tane farklı durum ortaya çıkabilir ya da İspanya’da Pastor Maldonado’nun gerçekleştirdiği gibi durum olabilir ancak genel olarak zirvedeki takımların şampiyon olmal için üst sıralarda olacaklardır.” dedi.

Hambery, bazılarının iddia ettiği gibi sezonun piyangoya dönüşmediğini ve olanların basit mühendislik açıklamalarının olduğunu söyledi.

Hambery “Mühendislik açısından çok iyi nedenleri var. Önünüzde yer alan verileri ve hesaplamaları ne kadar iyi yaptığınıza bağlı oldu.”

“Oturup numaralara bakıp söylememiz çok kolay. Niçin bunu yapmadınız? Bu tür şeyleri açıklamaktansa bir taraftar olarak izlemekten memnunum.”

“Her zaman öyle oldu. F1’de her zaman pit duvarı ve kararlar oldu. Pit stratejileri her zaman sporda yer aldı.”

“Yakın ikmali olduğu zaman tabi ki daha önemliydi ancak takımlar hep bu elemente sahipti ve muhtemelen uzun süre böyle devam edecek.” dedi.

 


Yorumlar

  1. hamilton lastik korumasını öğrendi derseniz şu sezonu ve geçmiş sezonu izleyen hepsini geçtim geçen kanada yarışını seyreden biri bu cümleyi sarfetmemeli..

    hamilton agresif sürdü pit statejisi doğru derseniz anlarım

    gerisi yanlış hemde küllüm..

  2. Bu demek oluyor ki Pirelli sonuç beklemiyor.. Sürpriz yoksa sonuç da yok 🙂 O degil de Ron, Briatore, Todt, Jordan, Richards falan zamanında bu şekilde bir durum oluşsaydı ne curcuna olurdu beh!

  3. Bence yarış kazanacak isimleri Raikkonen, Schumacher, Perez, Grosjean olarak siralayabilirim. Daha çok yaris var bundan dolayi sürpriz görebiliriz.

  4. Bence Hamilton'un hiçbir zaman lastiklerle ilgili problemi olmadı. Geçen sezonun başında Pirelli lastikleri konusunda tecrübesi sıfırken harika yarışlar çıkarıyordu.

  5. Aynı fikirdeyim. Bence şuan yarış kazanacak 2 isim kaldı. Raikkonen ve Schumacher. Ferrari hızlanırsa ve Massa'da buna ayak uydurursa belki de Massa(çok düşük bir ihtimal yine de). Bunun dışında yarış kazanacak bir pilot bence yok. Ama çıkarsa da sürpriz olmaz. her yarış veri elde ediyorlar ve lastik kullanımı yavaş yavaş anlamaya başladı. Hamilton bile artık lastik korumayı öğrendi.

  6. Her yarışta takımlar lastikler hakkında daha fazla veri topluyor. Her yarışta lastikleri daha iyi anlıyorlar. Zamanla süprizler azalacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir