Red Bull: "Hamilton Planlarımıza Uymuyor"

yazar:

kategori:

Hamilton’un Mclaren’le olan uzun süreli anlaşmasının sonuna geliniyor ve İngiliz sürücü henüz Mclaren ile anlaşma imzalamadı.

Marko “Hamilton’un alternatifleri değerlendirdiği oldukça açık. Ancak takım yapısına uyması lazım. En hızlı sürücü olmanız, takıma uymuyorsanız pek önemli değil.” dedi.

Red Bull’un Sebastian Vettel’i 1 numara olarak gördüğü ve Hamilton’un 2007’de Alonso ile yaşadıklarının tekrarını yaşayabileceği  endişesi nedeniyle Hamilton’u uygun bir seçenek olarak görmediği tahmin ediliyor.

Mercedes ise Hamilton’a karşı kapıyı açık tutuyor. Norbert Haug “Lewis’in Mercedes ailesinin bir parçası olduğu sır değil.” dedi. Ancak Hamilton’un önümüzdeki 5 sene için Mclaren’den gelen 150 milyon dolarlık teklifi beğenmediği haberleri gerçekse o zaman Mercedes Hamilton için pek gerçekçi seçenek olamaz gibi görünüyor.

Brezilyalı gazeteci Livio Oricchio ise Hamilton’un Mclaren’de kalacağının açık olduğunu söyledi. 


Yorumlar

  1. sebastian vettel red bull da çok mutlu
    burda sayısız başarı elde etti
    her sene güçlenerek yoluna devam ediyolar
    bu kombinasyon bozulmamalı

  2. Estaban mı lan adam gibi konuş yoksa ben senin anlayacağın dili çok iyi biliyorum
    işte o dil
    ******* malonso ağdalonso nonoşlonso toplonso atlonso
    herkes haddini bilsin lan sebastian vettel haberine elinizi kolunuzu sallayarak
    o gereksiz yorumlarınızı yapamazsınız hepinize bi ünlem basayım
    alonso çakalı ferraride 1 numaralı pilot değil mi massaya yapmadığı kalleşlik kalmadı

  3. el nano yeminle bi gün elimde kalcan git başka yerde ağla

  4. aşağıda nolmuş lan böyle 1-2 hafta siteye girmedik hemen palyoçalar habere dadanmış
    bazı dengesizler haberi yanlış anlamış vettel en hızlı değilmiş gibi algılamış beyin bedava işte
    vettel virajları alonso ve lewise göre daha içten dönmüyomu
    kers ve drs yi alonso ve hamiltona göre daha önce açmıyomu
    vettel en hızlı o kadar ayrıca şunu da söyliyim
    sebastian vettelin red bull da başardıklarını diğer pilotlar başaramaz
    her pilotun harcı değil o kadar rekor

  5. Yılın sözü olmuş hocam ya :)))))))))

  6. hami piyasasını yükseltme çabasında

    marko ise boş boş konuşuyor

    tek yol mc laren gerisi safsata

  7. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Hamilton'ı anca rüyasında görür Red Bull.

    Formula 1 de Red Bull geçici Mclaren ise kalıcıdır. Formula 1 in kendisidir Mclaren. Haminton da bunun bilincinde ve dolayısıyla Mclaren'den ayrılmaz asla.

  8. Tam zamanında..Harika!!!

  9. Marko açık şekilde en hızlı pilot demiş Tahir. Kimsenin yanlış anladığı falan yok. Takıma uymuyordan kastı açık ''Vettel varken biz daha hızlı bir pilotu almayız''. bu kadar. Fazla kasmana gerek yok kim neyin ne olduğunu biliyor tercümanlığa soyunma.

  10. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Dostum geçenlerde de yazdılar 30 M diye, Hamilton için de 5 yıl için 150 M diyorlar, ama aslı başı yok. Sonra Ron Dennis çıkıp, 20 M zaten önceki ekonomik koşullara göre belirlenen bir fiyattı, şu anki ekonomik duruma göre bunun düzeltilmesi gerekli diye açıklama yaptı, ekonomik kriz yüzünden Hamilton'ın maaşını 20 M altına çekmeye çalışıyor takım, büyük ihtimalle de 15 M gelecek teklif. Ferrari de açıklama yaptı, bak yukarıda Tahir yazmış işte. Her okuduğuna inanma, bunlar medya tarafından ortaya atılıyor, takımlardan gelen tepkilere göre maaşlar tahmin edilmeye çalışılıyor, bütün olay bu, medya da bu haberlerin asparagas olduğunu biliyor

  11. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Tahir, şimdi yazdığıklarımı tekrar oku ve bütçe konusunda bir şey yazmış mıyım bak bakalım.

  12. rocco junior avatarı

    "Red Bull'un Sebastian Vettel'i 1 numara olarak gördüğü ve Hamilton'un 2007'de Alonso ile yaşadıklarının tekrarını yaşayabileceği endişesi nedeniyle Hamilton'u uygun bir seçenek olarak görmediği tahmin ediliyor."

    Doğru,şampiyonumuz Esteban rahatsız edilmemli.Sonra Ferrari aynı fikirde olunca denmeyen kalmaz.Neyse işte ağızlarının payını tıkıyor ziyadesi ile.Olayı görüp görmezden gelenler ise konuyu saptırmaya çalışıyor

  13. Mclaren ve Hamilton birbirlerinden vazgecmez ve anlasma imzalanir sezon sonuna dogru, ayak oyunlari bunlar 🙂

  14. bu sitede yayınlandı 2010 yıılıydı galiba esas kaynakta öyle dandikten bir haber ajansı değildi diğer pilotların ücretleride yazıyordu.bunları arşivlemiyorum ben.site yöneticileri belki ilgili linki verebilirler yada sen verebilirsin bazı linkleri arşivlediğini biliyoruz zira şak diye tartışmada yapıştırıyorsun linki ama bu haber ilgi alanına girmemiş demekki

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    nerde yazıyor.hangi sitede.Kaynak? Dayanak?

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Onur Ömer Öztürk bahsettiğin konu öyle değil.Yayınlanan bildiriyi aynen aktarıyorum.Bildirinin ana teması ise en son parağrafta altı çizili cümlelerdir.Oku da doğrusunu öğren.

    "Bu garip 2012 Baharı bitmek üzere ama bazı şeyler hiç değişmiyor. Bahçede güller çiçek açıyor; yaseminlerin kokusu havayı kaplıyor… Durum ne kadar farklı olabilir ki yazarların akıllarına, sporcuların ne kadar kazandıkları geliyor…"

    "Elbette Formula 1 pilotlarına ilgi büyük ve her zaman olduğu gibi hayal ürünü rakamlar ortaya atılıyor."

    "Yeni ortaya çıkan ama kesinlikle sonuncusu olmayacak birisi de 'Business Book GP 2012'. Bu saygın yayın organı, Fernando Alonso'nun yılda 30 Milyon Avro, neredeyse iki McLaren pilotunun toplamı kadar aldığını söyleyebilir. Yazık ki bu da başka bir saçmalık… Bu durum yine gösteriyor ki bahsi geçen listeyi derleyenler ki birbirlerinden alıntılar yapmayı severler, kendi kuyruklarını kovalayan köpekler gibidir. Konu para olunca Ferrari'yi her zaman zirveye koyarlar; bu pilot maaşı olur, bütçe olur, ne olursa. İş paraya gelince şarkı aynı: Ferrari herkesten fazla harcar. Ama gerçeğin çok farklı olması ne yazık ki bu işte çalışan herkes bunu çok iyi bilir."

    Buradan da anlaşılacağı üzere kızılan nokta; medyanın bütçeyle ilgili her konuda Ferrariyi hedef haline getirmesidir.Pilota o kadar para verme ve enayilik sözkonusu değildir.Çarpıtmayalım.

  17. daha öncede yazmştım alonso takımdan 20 sponsor santanderden 10 alıyor yıllık toplam 30 ediyor ayrıca santander ferrariye 20 ödüyor 10 da alonsoya toplam 30 ödüyor.bu anlaşma alonso takıma ilk geldiğinde yapılan anlaşma.galiba 2014 sonuna kadardı sonradan 2016 sonuna kadar anlaşma imzalanmıştı yanlış hatırlamıyorsam 2015 den itibaren daha fazla para alma ihtimali yüksek

  18. gayette ''it doesnt matter if your fastest if you dont fit well with the team'' demiş. yani en hızlı olmanın takımla uyum sağlayamayınca bir manası yoktur. bu cümleyi açıklamak için neden bu kadar kastın anlayamadım doğrusu.

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Geçen yıl olaylı Kanada yarışında hamiltonun sıkıntılı bir anda redbull garajını ziyareti halen esrarını koruyor.O ziyaretten sonra Redbull cephesinden belirli aralıklarla hamiltona ağır sözler gelmeye başladı.

    Aklımda kalan bazı redbull demeçleri şöyleydi:

    ""Vettel hamiltondan daha iyi hamiltonla ilgilenmiyoruz""
    ""Hamiltonun sürüşünde hüsran var "
    ""Vergne ile Riccardo'yu hamiltona tercih ederiz""

    Hakikaten ağır sözler bunlar.Marko da "Altın kaplama bile olsa takıma uymazsa kıymeti yoktur" manasında genelleme konuşmuş.Tabi bazı fanlar bunu hamilton vettelden daha hızlı diye algılamışlar.
    Redbull için
    Anlaşma varsa , medyaya belli etmeme adına bu kadar ileri gidilmemesi gerekir.
    Anlaşma yoksa, Hamiltona da diğer pilotlara gösterilen saygı gösterilmeli.

  20. Geçen yıl olaylı Kanada yarışında hamiltonun sıkıntılı bir anda redbull garajını ziyareti halen esrarını koruyor.O ziyaretten sonra Redbull cephesinden belirli aralıklarla hamiltona ağır sözler gelmeye başladı.

    Aklımda kalan bazı redbull demeçleri şöyleydi:

    ""Vettel hamiltondan daha iyi hamiltonla ilgilenmiyoruz""
    ""Hamiltonun sürüşünde hüsran var "
    ""Vergne ile Riccardo'yu hamiltona tercih ederiz""

    Hakikaten ağır sözler bunlar.Marko da "Altın kaplama bile olsa takıma uymazsa kıymeti yoktur" manasında genelleme konuşmuş.Tabi bazı fanlar bunu hamilton vettelden daha hızlı diye algılamışlar.
    Redbull için
    Anlaşma varsa , medyaya belli etmeme adına bu kadar ileri gidilmemesi gerekir.
    Anlaşma yoksa, Hamiltona da diğer pilotlara gösterilen saygı gösterilmeli.

  21. Ben "düşük maaş" derken Hamilton'un maaşının şu ankine göre azaltılma çabasından bahsediyorum. Kaç paralık anlaşma imzalarsa imzalasın bizim maaşımızla kıyaslanmaz tabi ki.

  22. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yok zaten 150 M değerinde bir teklif yok, aksine Ron Dennis fiyatı düşürmek istediğini açıkladı. Ayrıca Alonso'nun 30M aldığı haberine karşı takım açıklama yaptı, şaka mı yapıyorsunuz, pilota o kadar para verecek enayi varsa da biz değiliz demeye getirdiler. Tabii Alonso'nun maaşı yüksektir ancak maaşın tamamını Ferrari ödemiyor, Alonso'nun kişisel sponsorları maaşın bir kısmını ödüyor, bunu da not düşmek lazım

  23. Hamilton'un gidecek bir yeri yok. Eli mahkum McLaren'le düşük maaşlı anlaşmayı imzalayacak.

    5 sene için 150 Milyon $. Senelik 30 Milyon $ düşük maaş mı? vay bee. Hocam baya zenginsin yaw, buna düşük maaş diyorsan. 😀 (Şaka olarak söylüyorum umarım yanlış anlamazsın 😀 )

    Hani derler ya Her yol Bağdat'a çıkıyor diye işte o hesap. Hamilton için her yol McLaren'e çıkıyor.

    Redbull Hamilton Vettel ikilisini asla yarıştırmayacak bir kurda yani Marko'ya sahip.

    En hızlı sürücü olmanız, takıma uymuyorsanız pek önemli değil." dedi.

    Yukarıda Marko, Hamilton'ın Vettel'den daha hızlı bir pilot olduğunu belirtmesi ilginç. Vettel'in Hamilton karşısında zor durumda kalacağını biliyor olmalı. Ferrari seçeneği hep kapalıydı aksi yönde iddialar çıksa bile. Alonso varken Hamilton ile Ferrari kontrat imzalamaz. Elde Mercedes kalıyor. Schumacher kalır mı gider mi? bilemem bildiğim tek şey Hamilton Mercedes'e yakın zamanda gitmez. Eee Lotus'a gidecek hali olmadığına göre tek adres Vodafone McLaren Mercedes.

  24. En hızlı sürücü olmanız, takıma uymuyorsanız pek önemli değil.

    yani diyor ki takımda 1. pilotumuz şuan var, biz no 2 pilot arıyoruz. hamilton'da no2 olmayacağına göre, takıma uymuyor.

    aslında gelse iyi olur. vettel'i yaparlar no.2

  25. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Bu adamın yan cebi çok çok büyükmüş.

  26. pardon yıllık 30 yapar alonso ile aynı para 🙂

  27. 150 m doğruysa süper para yılda 25 m yapar.en yüksek alan alonso oda 30 m alıyor.hamilton ya hiç dayak yememiş yada hesap bilmiyor

  28. "Herkes mercedesin bir parçası ama mercedesde sağlam çalışan parça yok maalesef." 🙂

  29. RB Hamilton'u istemiyor. Ferrari'de Alonso ile beraber yarıştırılmaz. Mercedes McLaren'den daha iyi bir takım değil.

    Hamilton'un gidecek bir yeri yok. Eli mahkum McLaren'le düşük maaşlı anlaşmayı imzalayacak.

  30. Bu Haug ne kadar yanar döner bir insanmış.
    Herkes mercedesin bir parçası ama mercedesde sağlam çalışan parça yok maalesef.
    Sadece çenesi çalışıyor Haug un.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir