Müşteri Araçları Fikri Hâlâ Gündemde

yazar:

kategori:

Habere göre Bernie Ecclestone, yeni Concorde Anlaşması’nda küçük takımların, büyük takımların bir sene önceki araçlarını kullanmasının yolunu açıyor. Ancak tüm takımlar bu fikre sıcak bakmıyorlar.

Habere göre Ferrari ve Red Bull bu fikri destekliyor ve bu iki takımlar birlikte Mclaren, Mercedes, Lotus ve Williams resmi üreticiler olarak görülüyor. Müşteri araçları gündeme gelirse Sauber, Force India, Toro Rosso, Marussia, Caterham ve HRT araçlarını büyük takımlardan almak zorunda olacaklar.

Ancak Sauber ve Force India’nın yeni fikre karşı çıktığı tahmin ediliyor.

Tobias Gruner “Onların araç üretmelerine kim engel olacak? Bazı takımlar Avrupa Birliği Mahkemesi’ne gitmekle tehdit ediyorlar.” dedi.


Yorumlar

  1. 36 aracın birden çıktığını düşünde konuş.

  2. Kendi başlarına doğru düzgün araç yapmaktan aciz takımlar nasıl olcak da zirvedeki takımların yaptığı aracı geliştirecek sence?

  3. Bernie'nin parayı basması için Müşteri Araçlarının Bernie'ye bastığı paradan daha fazla gelir getirmesi lazım. Bu da benim gözümde mümkün değil.

  4. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    yok Mc_ arkadaş yok bernie basar parayı bak sonra oluyor mu olmuyor mu müşteri aracı

  5. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Burun yüksekliği meselesi dedinde bu sene şampiyon olan heralde tarihin en yamuk aracıyla şampiyon olma ünvanını alacak F1 tarihi böyle saçma ön kısım tasarımı görmedi heralde.

  6. musterı arac olayı bence guzel o dandık hrt caterham morıssıo gıbı takımların araclarına 10 basar eskı bıle olsa alsınalr o araclar uzerınde gelısım kaydetsınler sadece zorunlu olması sacmalık oda zaten cozulur ufak bı problem sauber nıye eskı arc kullansınkı

  7. iyi de zaten ortada bir saçmalık yok mu. Bu Fia her sene yepyeni saçmalıklar icat ediyor. EBD yasaklandıktan sonra RB7 nin özelliği kalmayacak yani bu iş kafadan yatar yada şu burun yüksekliği meselesi.. 2006-2007 yıllarında falan araçlar da bu şekilde büyük yasaklanmalar olmadığı için bir şekilde idare ediyorlardı ama bu saatten sonra ben öyle müşteri aracı vs olabileceğini hiç sanmıyorum

  8. Bernie'nin gücü de bir yere kadar. Müşteri araçlarını o bile F1'e sokamaz.

  9. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    böyle olmaz bu iş bernie nin öldürülmesi ya da çekilmesi lazım bu spordan ee kurallar yasaklanıyor yeni kurallar ekleniyor vs mesela adam gidip geçen senenin red bull aracını alırsa şimdiki araçlara 1 sn fark atar ne anlamı kalır ki o zmn f1 izlemenin ?

  10. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Kendi aracını üretmeyi pahalı bulan takımlara böyle bir hak tanınır, isteyen takım eski aracı alır, isteyen takım kendi bildiği gibi ilerlerse iş yürür. Sauber örneğin, yeni rüzgar tünelleri var, simülasyon kurdular vs, dünya kadar yatırıp yaptılar, şimdi kimse onlara "Siz araç yapamazsınız, sadece satın alacaksınız" diyemez.

  11. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Bernie Ecclestone İyice bunadı artık F1 Araçlarına kanat taktırır uçan f1 araçları gibi saçma fikre imza atarsa şaşmayın 😀

  12. Öyle yapacağınıza takımların 3 araçla yarışmasına müsade edin ve eften püften takımları almayın artık.

  13. 3 tane GP2 seviyesindeki takımı rakabete katacam diye sürekli yükselen Sauber ve Force india yı mı feda edecekler. Geçen yılın başka takımına ait araç kullanacaksa Sauber o takıma kim sauber der ? Müşeri araçları uygulaması tarih oldu birdaha da uygulanmamalı. Şuan F1 deki mücadele yapay tamam ama bu kadarı da fazla ya !

  14. Bu iş olmaz. Yürümesi kesinlikle mümkün değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir