Lotus: "Galibiyet için Sıralama Tempomuz Gelişmeli"

yazar:

kategori:

E20 ile yarış içinde güçlü tempolar ortaya koyabilmelerine rağmen Lotus, 7 farklı galibin olduğu bu sezonda henüz galibiyetin tadına bakamadı.

Allison da sıralamalar için ilerleme kaydetmeleri halinde bunu başarabileceklerine inanıyor.

Allison: “Sıralamalarda sıkça (hasta sonunun) sert hamurları ile etkileyici bir şekilde hız olduk ama yumuşak hamurlarda geri kaldık. Bu, şu anda üzerine çalıştığımız bir mesele. Sıralamada çok hızlı olarak gridde aracınızı o noktaya getirirsiniz ama yarışta çok rekabetçi olamazsınız; ya da tam tersi.”

“Şu anda sıralamaların en hızlıları arasında olan bir aracımız yok gibi görünüyor ama çok iyi yarış tempomuz var. Bu kötü bir kombinasyon değil. Bunu, tersine hale tercih ederim. Ama yarışlar kazanmak istiyorsak, sıralama performansımızı da geliştireceğiz”

“Bu çok zaman almayacak. Daha üst sıralar için mücadele etmek istiyorsak sadece ufak ilaveler gerekecek.”

Allison ayrıca Montreal’de tek pitstop yapmasına rağmen Grosjean’ın lastiklerinde sonlarda hâlâ performans kaldığını ifade etti.

Allison: “Aslında daha da uzun gidebilirdik. Yarışın sonunda çok fazla kauçuk vardı. Romain mükemmel bir performans gösterdi ve araç (hafta sonunun) yumuşak hamurlu lastiklerde çok rekabetçi göründü”

“İki pitstop yapan araçlara bakın, orta bölümlerinde, Romain ile yaklaşık aynı tempodaydılar ve (Grosjean) yarışın sonuna kadar devam edebildi. Aslında Lewis (Hamilton) ikinci defa pite girdikten sonra 37 tur daha yeni lastikleri ile Romain’den tur başına sadece 0,4 saniye uzaklaşıyordu”


Yorumlar

  1. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    sorunlarin farkinda olmak guzel de teknik bakimdan bir yenilik goremedigimi ifade etmeliyim.

  2. grosjean son yarışta 2. oldu. herşey raikkonen'in derecesine göre olmuyor. rai 2. olsaydı lotus çok iyi çok güzeldi.

  3. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Belki bu yorum çok erken ama Lotus'dan bu sene bir cacık olmaz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir