Whitmarsh: "Çevreci Motorlar F1 İçin Kilit Nokta"

yazar:

kategori:

2014’ten itibaren takımlar 1.6 litrelik 6 silindir turbo motorları kullanmaya başlayacaklar. Yeni motorlarla birlikte bir senelik motor giderinin 20 milyon Euro civarında olacağı söyleniyor.

Whitmarsh “Gerçeklere saygı duymalıyız ancak diğer taraftan spor motor üreticilerin yeni teknolojileri istediğini söylüyor. Tamamen yeni motorları istiyoruz ve bu şüphesiz çok daha fazla para harcamaları anlamına geliyor. Ancak mücadele bu.”

“Kural değişiklikleri oluyorsa, bunların hepsi sporu sosyal açıdan daha iyi yere getirmek ve uygun teknolojileri yapmak için iyi nedenlere sahiptir. Bunu yaparken kaçınılmaz olarak harcamalar olacaktır. Bu konuda dengeyi bulmalıyız ve dikkatli olmalıyız.”

“Pit alanının sonlarında yer alan takımlardan birisi olsaydım motorlarımı, lastiklerimi ücretsiz isterdim ancak diğer taraftan spor evrimden faydalanıyor. Hiç bir spor, özellikle de bizimkisi gibi teknik bir spor değişemez ya da insanların algıladıklarını yansıtamaz.” dedi.

Whitmarsh, Formula 1’in mevcut motorlarla daha uzun süre devam etmesi halinde çevreci önlemler almadığı için eleştirilere maruz kalacağını söylüyor.

Whitmarsh “Eğer F1, otomobil şirketlerinin kullandığı teknolojilere bakmazsızın gaz üreten spor olarak görünüyorsa o zaman gerçekten yanlış bir imaj çizmişiz.”

“İnsanlar kaynakların etkili kullanımını konuşuyorlar. Hiç bir spor etkililiğe odaklanmadan sınırsız miktarda para ve kaynak kullanma özgürlüğüne sahip olmamalı.” dedi.


Yorumlar

  1. koca f 1 yakında lpg ile turlayacaksınız o kadar çevreci olacak.

    arapsaçı ettiniz

  2. ross ile bu takim patronlari arasinda en oturaklilari..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir