Ferrari Şu Anda 3 Farklı Araç Üzerine Çalışıyor

yazar:

kategori:

Marca Gazetesi’nin haberine göre Ferrari, şu anda sadece 2013 aracı değil, onun yanında V6 motorların geleceği 2014 için de çarpıcı derecede farklı şasinin temelleri üzerine çalışıyor.

Ferrari Şef Tasarımcısı Nicolas Tombazis: “2013 modeli, (2012 sonrasında) bir evrim özelliğinde ve mevcut araca (F2012) eklediğimiz güncellemeler, gelecek sene için de yararlı olacak. Ama bu seneden farklı olarak temeller ve mekanik parçalar üzerine çalışan küçük bir grubumuz da var.”

2014 için Tombazis: “Yeni motor üzerine şimdiden çalışan birçok kişi var ve başka küçük bir grup da, tamamıyla yeni olacak aracın diğer özellikleri üzerinde duruyor”


Yorumlar

  1. fazlaca meşrubat genç bünyelere zararlı

    helede kontrolsüz enerji delikleri az olan karoserler için çok tehlikeli.

    malum az downforce.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Buna sevinmeliyiz bu sene samp oldukmu diğer seneler için avantaj bizde olucaktır,adrian neweyi durdurmak için zaten bunu yapmak gerekiyordu artık en hızlı araç yok su anda sadece 0.2 sn daha hızlı araç var bu durumda bizler ferrari takımı olarak daha da gelişme kaydetmeliyiz su anda 2014 konusmak bizi çok sevindiriyor calisanlarimizin olmasi bizim ne kadar istekli oldugumuzun kanıtıdır,bakalım yakın gelecekte bu calismalar nasil tablo olusturucak..

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Zaten sözüm ne sana, ne de burada yazılarına ve bilgilerine saygı duyduğum diğer kişilere, ama niye böyle rahatsız olduğunun da sebebini anlayabilmiş değilim. Benim dokundurduğum nokta ise zaten insanların bilmemesi değil, bilgi sahibi olmadan, soru sormadan yorumlar yapılması. Neden bu takım 3 farklı konuda çalışıyor diye soran olsa saygı duyarım, ama soru sormadan, neyin ne olduğu araştırılmadan yapılan yanlış yorumlara da dokunduruyorum. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp çünkü.

    Maaşlar konusuna gelirsek; bilindiği gibi maaşlar tam olarak hiç bir zaman açıklanmazlar. Ama bazı verilerden bahsetmek gerekirse; Hamilton ve Alonso gündemdeki iki isim olduğu için bu iki isimden bahsedelim; Bu adamlar vergi veriyorlar ve doğal olarak yıllık kazançları da ortaya çıkıyor. Ama rakamları vermeden önce önemli bir nüansı belirteyim, verdiğim rakamlar maaş rakamları değildir, yıllık toplam kazançtır, yani sponsor katkıları, verilen primler, spor dışı tanıtım ve ürün satış gelirleri vs hepsi dahil bu rakamlara. Geçen yıl Hamilton'ın tüm kazancı 23 Milyon dolar olarak yansıtılmış, Alonso'nun geliri ise 31 Milyon dolar olarak belirtiliyor. Alonso'nun ve Hamilton'ın reklam faaliyetlerine ayırdığı günleri kıyaslamak gerektiğinde Alonso'nun çok daha yoğun çalıştığını görüyorum. Bu bilgilere netten ulaşmak mümkün, her faaliyeti yazmak uzun sürer. Buna ek olarak Alonso'nun bireysel sponsorları bulunuyor, ki zaten Santander'ın adı çok sık geçer, ciddi bir yatırım yapıyorlar ve bu şirketlerden aldığı primler var. Buna ek olarak Alonso'nun şöyle de bir özel durumu var; Alonso'nun maaşının bir kısmı bu sponsor şirketler tarafından ödeniyor. Bu verileri göz önüne aldığımızda; Hamilton'ın 17-20 Milyon dolar gibi bir maaşı, Alonso'nun ise 24-27 Milyon dolar gibi bir maaşı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Alonso'nun maaşının bir kısmının da sponsorlar tarafından ödendiği düşünüldüğünde, ki maaşının %20'ye yaklaşan bir kısmı deniliyor bu rakam için, takım için maaliyeti 20 M doların biraz üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.

    Bilmem bu rakamlar seni tatmin edecek mi, çünkü tahmini rakamlardan oluşuyor ama az çok tablo böyle. Toplam gelirler listesi için kaynak olarak geçen yılın en çok kazanan sporcular listesine göz atabilirsin, resmi liste olmasına dikkat edersen iyi olur.

    Madem rakamlara ulaşmak bu kadar kolaydı, niye o zaman o medya çalışanları böyle büyük mevlalardan bahsediyor dersen; bu bir medya bilgi alma stratejisidir. Bir rakam belirlersiniz, bir haber yaparsınız, takımlardan gelen tepkilere göre rakamları az çok tahmin edebilirsiniz. Ron Dennis'in açıklaması sanırım gayet net bir cevap oldu ve Hamilton'a yüksek bir maaş önermeyecekleri anlaşıldı ve konu uzamadı ama Ferrari tarafından gelen açıklamalar tatmin edici olmadı, medya bu soruyu daha sonra Montezemelo'ya tekrar sordu ama Montezemelo gazeteciyi tersledi. Aynı soru sonra tekrar Dominicali'ye sorulduğunda gazetecinin dediğine göre yüzü bozuldu. Yani Alonso'nun resmi maaşının yüksek olduğunu söylemek yanlış olmaz. Zaten benim de verdiğim rakam 24-27 M dolar civarı, üst sınıra yakın bir maaş ödeniyor olabilir ama sponsorlar takımın yükünün birazını üstlendiği için takım çok zorlanmıyor gibi gözüküyor.

    Dediğim gibi, maksadım bilmişlik yapmak değil, sadece bazı yorumlara dokundurma yapmak. "Sen kimsin ki, sen mühendis misin, sen nereden bileceksin, sen boşsun, sen şöylesin, böylesin" gibilerinden yorumlar okuyorum, ki zamanında benim de benzer tepkilerim olduğunu kabul ediyorum. Olayı kişiselleştirmeden dokunduruyorum, isteyen alınır, isteyen alınmaz. Zaten sen konunun muhattabı değilsen alınmazsın, yok zaten muhattap sen isen ve oturup düşünüyorsan nedenini, hatanı görüyorsan ne mutlu. Ama yüzsüzlük yapanlar da var, onlar için sivrisinek saz, yapacak bir şey yok. Ben sadece insanların biraz yazdıkları üzerine düşünmesini bekliyorum.

    Soruna da çok net olmasa da bu kadar cevap verebilirim, biraz varsayım üzerine ancak en mantıklı açıklamanın böyle olduğu kanısındayım, daha iyi bir analiz yapabileceksen de okumaktan zevk alırım, ben de yanlış yorumlamış olabilirim pekala

  4. alper hocam cidden ayıp ediyosun benm yaş 18 i geçeli çok oldu 2001 den beridir bu sporu izlerim
    ayrıca daha hayatımda 1 yudum bile red bull felan içmedim çok merak ediyorum nerden çıkardın bunu
    @Fantastic Seb sana da çok teşekkür ediyorum yorumlarınla bana destek olduğun için harbi delikanlı çocuksun

    @Crasher efendi bi sözüm de sana sen kimsin be kçum bana racon kesiyon
    yok vettel le ilgisi yokmuş bu söz benim 7 sülaleme küfürdür
    sinir katsayımı yükseltiyomuş ba ba ba
    o yorumda bozulacak ne var kimi ye lakap takmadık öz eleştiri yaptık
    kimi de kabul ediyo vettel benden daha iyi bir pilot diyo
    sana tavsiyem biraz kendini topla burası kurtlar vadisi değil

  5. the huntsman  avatarı

    +1 🙂

  6. arkadaşım bu söylediklerini herkes biliyo: neden birinci elden herşeyi biliyormuş gibi yazıyorsun ? kendi kafanda kendini siz – ben diye ayırmışın sen herşeyi bilirsin biz de burda çaylaklar yorum yapıyoruz gibi.hiç güleceğim yoktu. aşağıda bikaç bilgisi az f1 fanı konuştu diye bu sitedeki herkes öyle deil

    burdaki en az f1 bilgisi olan biri bile (malum kişi) ferrarinin şampiyona lideriyle 2 puan fark var diye 2012'yi bırakıp diğer yıllara odaklanmayacagını bilir. bunun için böyle yüzyılın sırrını çözmüş gibi konusmaya gerek yok

    (Bu arada, F1 pilotlarının maaşları olayı cidden abartıldı, bu haberlere inanmayın) tamam sen nasıl diyosan öyle inanmayın arkadaslar yalanmış. sen içerden bilgi aldıgında bizle paylas esas rakamları ögrenelim

  7. ben bazı yorumlardan rahatsız oluyorum fakat yine de gerçek formula 1 fanlarının tarihi takımlara ve iyi pilotlara gösterdiği saygıyı seviyorum biz bu kadar da kötü fanlar değilmişiz diyorum ben ferrari taraftarıyım ama mc laren ayrıdır benim için ilk kez formula yarışımızı izlediğimde kanalda ferrari olmasaydı mclaren olsaydı belki çok farklı olucaktı ama iyi ki varsın ferrari iyi ki varsın mc laren iyi ki varsı formula 1!

  8. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Bana takım liderliği önemli falan değil deme Ferrari ve Mclaren şampiyon olamadıklarında herzaman birbirinin üzerinde sezonu bitirmeyi başarı olarak görmüşlerdir diğerine göre.Bu iki takımın ardından Lotus liderlikte gelirken 1-2 puan ile önde olmak (şansmı desek kadermi desek yada size göre buda bir başarı olabilir artık herneyse) sonucun bu olacağını garantilemiyor 2010 da son yarışta vahim bir durum yaşamış bir takımın taraftarı olarak çok çabuk heycanlanmamanı öneriyorum.

  9. Takımı boşver şahsi başarılardan bahsediyorum ben. Sürekli 2 yada 3. olup takım liderliği değil önemli olan "PİLOT AÇISINDAN" bakıldığında. Bana arabanın çok iyi olduğunu göstersin ve her yarışta baskın olsun o zaman.

  10. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Sonucu söyliyeyim takımlarda lider Redbull ikinci Mclaren

  11. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Vettelcilikle ne alakası var ben sağlık açısından yorum yaptım redbull u alkollü içecek gibi lanse edilmesinden yana değilim kafein enerji verir yüksek dozda alkolle alınması sakıncalıdır karaciğere zarar vermez yani.Crasher a da sonuna kadar katılıyorum.

  12. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    F1'le ilgilenen öyle çok kişi varmış ki, bu açıklamayı nasıl anladılarsa Ferrari önümüzdeki yıla odaklandı sanmışlar. Tabii birisi çıkıp da bu ne demek diye sorsaydı F1 şasilerinin tasarımının ne kadar zamanda tamamlandığı ve testlerden geçtiğini, şasilerin temellerinin nasıl atıldığını, 2014 motorlarının çalışmalarının aslında kurallar açıklanır açıklanmaz başlamasını, özellikle Ferrari'nin dünyanın en iyilerinden sayılan motorlarına rağmen V6 1.6 turbo konusunda deneyim eksiklerini anlatırdık.

    Bu arada, F1 pilotlarının maaşları olayı cidden abartıldı, bu haberlere inanmayın. Ron Dennis durumu gayet iyi açıkladı, Ferrari tarafı dalga geçti medya ile, daha ne olması lazım. Avrupa'daki mali krizin etkileri göz önüne alındığında ister Ferrari olsun, ister McLaren, bu parayı pilota verirlerse enayi olduklarını düşünürüm. Onlar da bunun farkında zaten, sadece küçük takımlar krize girmiyorlar, aynı şeyi büyük takımlar da yaşıyorlar. Az para az kaybettirir, çok para çok kaybettirir diye bir laf vardır; Ferrari ve McLaren gibi büyük üreticilerin sonu olmaz ama kayıpları daha büyük olur ve bu yüzden bu takımlar daha dikkatli gidiyorlar. Bu yüzden maaşları konuşmaya bile gerek yok

  13. Arkadaşım lütfen şu adamın istediğini vermeyin eline yahu görmezsen yok olur gider bak iddaa ediyorum hiç kimse cevap vermesin nasıl susacak göreceğiz bu adamın F1 yada Vettel'le ilgisi yok. Yeri geliyor bende dayanamıyorum. Mesela gitmiş Lotus haberine takım galibiyet alamazsa suçlusu Raikkonen vvs. Benim de sinir katsayımı yükseltiyor ama onu adam yerine koymak sadece bizlere birşeyler kaybettiriyor kendi terbiyemizden edebimizden feragat ediyoruz ona yetişmek için ama gerek yok. Mesela ben Kimi Raikkonen'i destekliyorum. Ama O adamı gibip F1 in en hızlı pilotu yakalanması imkansız pilotu virajda DRS açıyo vs muhabbeti nasıl bir düşünce mantığına sığar Allah aşkına ya düşünün biraz. Bu şekilde düşünen birisine cevap versen ne olur vermesen ne olur. Sizden rica ediyorum su çocuk için Vettel'e karşı düşmanlık beslemeyin. Iddaa ediyorum Vettel böyle bir fanı olduğunu duysa çıkar herkesten özür diler basın açıklamasıyla. Yahu herşeyi geç her mesajın her yorumun altına şalu yazan birisini ciddiye almak gerekir mi lütfen yaa…

  14. Bütün Vettelciler böyle mi ?

  15. Sonucu söyle bana arkadaşım. Puan olarak 1. kim? 2. kim? Bana analiz değil icraat lazım.

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    sorun o zaten paranın dibine vuruyorlar (:
    geçenlerde monte mca yırınıyordu bütçe sınırlamasına gidelim diye belli ki bir yarası var 😉

  17. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb
    Alman Auto Motor und Sport dergisi tarafından yapılan detaylı analizler, McLaren ve Red Bull'un ikinci seansın esas alındığı sıralamalar ve yarış hızı birlikte değerlendirildiğinde en hızlı takımlar olduğunu ortaya koyuyor.
  18. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    kafein karaciğere iyi geliyor içmesi yararına olur alkolle karıştırmasın yeter.

  19. Ferrari F2012B avatarı
    Ferrari F2012B

    herkes yorumu bi yerınden anlamıs ne kadar komiksiniz f1den anlamayan herkes burada. adam sadece demiş ki şimdiden 2014 için yenı bır motor hazırlıgımız var. hanı V6 lar geliyor ya anladınız? okey? kapiş? 2012 den vazgectik falan yok kapiş?

  20. Ya kahkahayla gülüyorum şu anda.Bazıları beyinlerinin kapasiteleri yetmediği için olayı anlamamış.Sonra da Ferrari'ye b*k atmaya çalışmışlar.Halbuki Ferrari'nin 2012'den umudunu kestiği için bu açıklamayı yapmadığını kavrayabilselerdi böyle konuşamazlardı.Ama tabi ki Allah bazılarını faşist ruhlu yaratmış.İnsan değişemez.

  21. Anlama kıtlığına sahip olduğun için sana acıyorum.

  22. Ferrari%100 avatarı

    Işte Ferrarinin ayrıcılığı bu

  23. the huntsman  avatarı

    Şimdi sezonun ortası gelmemişken,Ferraride daha önemli konular varken,böyle saçma sapan açıklamalar yapmalarına dayanamıyorum.Tamam 3 kere maaş haberini değerlendirdiniz,hala ne diye bu konuyu haber yapıyorlar anlamıyorum.Dediğin gibi ikiside gayet iyi paralar almışalrdır,alıyorlardır.Mclarende hiç öyle Hamilton ücrette indirime gidecek demesin bence.Gerekirse Button'ı yollarlar,o parayıda Hamilton'a verirler,yanınada ortalama bir pilot alırlar yada Sam Bird mesela.Yani Domenicali yemesin bizi :))

  24. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Ferrari geç bunları her sene aynı şey.Seneye,seneye hadi bir daha seneye abi yeter artık ya…

  25. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher
    Domenicali şu açıklamaları yapmış ;
    Bu arada Alonso'nun 30 milyon dolardan fazla kazandığı haberlerinin sorulması üzerine rahatsızlığını ifade eden Domenicali, Ferrari'nin Schumacher'e yüksek meblağlar ödediği günlerin artık geride kaldığını işaret etti.

    Domenicali, "Fernando'nun maaşı hakkındaki haberleri okudum, gülünç ve düpedüz yanlış." yorumunda bulundu.

    Nankörlüğe bak, adama keyfinizden mi o kadar para verdiniz ? O Kadar para verdinizde adam sizi şampiyon yapmadı mı ? 5 kez dünya şampiyonu yaptı adam sizi..Alonso en az Schumacher kadar para alıyordur, bundan eminim..

  26. Bu haberde şunu anlamak çok mu zor?

    Adamlar F2012'yi komple bir kenara bırakıp tamamen 2012 aracına yönelmiyorlar.2012 aracındaki verilerle 2013 aracının üzerinde de çalıştıklarını anlatmaya çalışmışlar ama artık siz nasıl anlıyorsanız öyle anlıyorsunuz.2014 için bile ayrı bir grup oluşturmuşlar.Siz bunla dalga geçenler hiç biriniz burdaki ince ayrıntıyı fark edemediniz. Öyle bir kador öyle bir para var ki 2014 için ayrı bir grup bile oluşturuluyor.

    Ağzınızın suyu aktı 2013 aracına yöneldiler diye ama yanlış anons beyler

  27. delinin biri kuyuya taş atmış rambomudur nedir

  28. siz sözleri yanlış anlıyosunuz sadece ferrarininki bi ön hazırlık bu kadar saçmalamanıza gerek yok

  29. rafaelnadalıhhh avatarı
    rafaelnadalıhhh

    Yok bence 16 nerdeee en fazla 12 dir redbull konusunda katılıyorum arkadas fazla kanatlanmis

  30. siteyi ergenler basmış arkadaş ne kıyamet kopardınız yaw? ortada yanlış bi şey yok ki, muhtemelen diğer takımlar da ufak ufak aynısını yapmaya başlamışlardır ama ferrari düşmanlarında bunu anlayacak kapasite nerdee…

  31. Öyle düşünme Ferrari bu sene şampiyon olamasa bile seneye kesinlikle çok daha iyi olacaktır.Aracı rayına oturttular ve çok agresifler.Paranında dibine vuruyorlar tabe adamların geniş bir kadrosu var ve harika bir bütçeleri.

  32. the huntsman  avatarı

    🙂

  33. Geçen senede wow lafını hatırlıyorum bu senenin aracı için ama daha yeni yeni kendine geliyor takım…
    Her takım en az ferrari kadar V6 ların konacağı yeni şaseli araçlar üzerine çalışıyordur… 🙂

  34. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    Redbulu azalt. gencecik (16 yaşında) karaciğerine yazık

  35. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Egzoz beslemeli difüzerin dalına binip baya yol gittikten sonra oradna inince sizin çeneler çalışmaya başladı. Geçen sene EBD olmayan tek yarışta (Silverstone) Ferrari size 40sn taktı, o yarışın sonunda yorumlarınızı göremedik, Helmut Marko da görünmedi o yarıştan sonra. Bu sene Ferrari'nin ölüsü bile size yetti, sizin rüya kadro aynen duruyor, bizdeki kadro daha yeni oturuyor, herşey yerli yerine oturunca üç sezon önce puan almaya oynayan takımların ezik taraftarı böyle atıp tutamayacak zaten

  36. adamlar bu yıl guncellemeler işe yarıyor seneye yep yeni araçla en hızlısı biz olacagız diyor ruzgar tuneli sorunu çözülünce zaten her sey rayına oturur forza ferrari

  37. the huntsman  avatarı

    🙂 Williams'ı bilemem ( ama büyük ihtimal kalırlar),Ferrari ve Mclaren ise garanti.Eğer biri çekilirde Le Mans'a gitmeye karar verirse diğeride çocukların yanında kalmaz zaten 🙂

  38. beyler ikinci bir herkül vakasıyla karşı karşıyayız.allah hepimize sabır versin.

  39. Marko sene başında atıp tutuyordu, en hızlı biz olacağız diye, ne oldu peki fos mu çıktı yoksa?

    Arkadaşım, her takım her zaman en iyi her zaman en yüksekte olma amacıyla çıkar yola. Eğer içinden belki lafını geçirebilirsen zaten en iyi olamazsın. Sporda başarılı olmanın yolu belli. Sen kendini düşük görürsen düşersin. En iyi görürsen, en iyi olmasan bile oraya ulaşabilmek için kendini zorlarsın. Ferrari sene başında da aynı demeçleri verdi ama marko gibi dom'da patladı. Ama gelişim azmi ve verilen sözü tutma isteği, takım ruhu ile birlikte buralara kadar getirdi gelişim sürecimizi. Eğer ferrarinin mühendisleri bu kadar kötüyse sizin veya diğer takımların ne olduğu çok belli. Geçen senenin şampiyonuna bak, koskoca mercedes'e bak. Daha schumi'ye sorunsuz bir araç vermeyi beceremediler. Sadece görünüre bakmak istersen buyur bakalım.

  40. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2009 valensiya'dan sonra 2010'a odaklandınız.2010'da rekabetçi olabilmek için sezon içinde büyük güncellemeler yaptınız buda maddi açıdan zorladı sizi buna rağmen 2010 şampiyonluğunu kaybettiniz yaptığınız büyük yatırımlar yüzünden 2011'i düşünmeden hareket ettiniz 2011'e hazırlanamadan.2011'de hüsran yarattıktan sonra sezon ortası 2012'ye odaklanıyoruz dediniz.2012'nin daha 8.yarışı olmadan 2013 ve 2014 için hazırlık yapıyorsunuz (:

  41. yazdıklarına katıloyurum rambo ferrari adını kullanıp burda kendine prim yapmaya çalışıyor kuru fasulyede kendini nimetten sayıyor

  42. Valla 60 yılı askın senedir F1 deler bende 95 den beri seyrediyorum Bu kadar saçma bi yorum görmedim. F1 den 3-5 sene başarısızlık yuzunden bırakıp kaçmicak 3 takımdan 1'i Ferrari diğerleri Mclaren ve Williams. Bence şase motor değişiminde Red-Bull tutturamazsa takımınla beraber sende gidermisin buralardan onu düşün.. Bu araçla bile senin kova pilotunun da önündeler onuda unutma saygı duy!

  43. saçma sapan konuşma
    beğenmediğin ferrari mühendisleri sayısız başarı kqazandı bugüne kadar

  44. ferrari hiç değişmeyecek her sene aynı palavra
    2012 ve 2013 araçları üzerinde de çalışıyolarmış
    sizde akıl yok mühendisler 2. sınıf bu kafayla zor
    seneyede en hızlı olamayacaksınız ondan sonraki senede
    bu takımın sonunu hiç iyi görmüyom …Şalu::))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir