Pirelli 2013'ten Sonra da F1'de Kalmak İstiyor

yazar:

kategori:

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, İtalyan lastik üreticisinin F1’i, orta-uzun vadeli bir proje olarak gördüğünü söyledi.

Hembery: “Mevcut anlaşmamız 2013 sonuna kadar sürecek ama F1’de orta-uzun vadede yer almak niyetindeyiz.”

“Eğer spor bizim kalmamızı isterse ve biz de ekonomik şartlar ışığında yönetim kurulunu devam etmeye ikna edersek niyetimiz ileri gitmektir.”

Avrupa’daki ekonomik krizin, gelecek kararına etki edeceği yönündeki düşünceleri önemsemeyen Hembery, F1 platformu ile başka pazarlara da ulaşma şansının bulunduğunu belirtti.

Hembery: “Biz dünya çapında bir şirketiz; sadece Avrupa’da değiliz.”

“F1, eşi benzeri olmayan bir marka ki yeni pazarların ortaya çıkmasını sağlıyor; bu da bizim için önemli.”

Bu sene yarışlarda ortaya koyulan inişli çıkışlı performanslar, Pirelli’nin yarışlara olan etkisi üzerine tartışma yaratmıştı ama Hembery, gösteride yıldızın yine pilotlar olması gerektiğini dile getirdi.

Hembery: “Hafta sonunda tartışmaların konusu olmak istemesek de bizden lastiklerimizle eğlence yaratmamız talep edildi. Biz yarışlarda hâlâ pilotların yıldız olmasını istiyoruz.”

“Sporumuzu yeni insanların takip etmesi konusunda cezbetmek kolay değil. Bu yüzden kendi pilotlarımızı güçlendirmeli, profillerini geliştirmeli ve büyük bir uluslararası yıldız haline getirmeliyiz.”


Yorumlar

  1. schumacher_brothers avatarı
    schumacher_brothers

    demek yonetim de bi catirti var. guzell

  2. seyrettiğim en berbat ve aciz sezon ne olur bırakın

  3. bu haber bence boş, herşey para meselesi, bu yüzden pirelli nin "kötü" ve " tutarsız" performansı dikkate alınmaz…. FIA bunu böyle olmasını istedi pirelli de böyle lastik yaptı yorumlarında katılmıyorum

  4. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    İnşallah sizin sayenizde güzel sezonlar izliyoruz 🙂

  5. Kabahat pirelli de değil bu sistemi F1'e getirende..

  6. Amin…

  7. bi yürü git kardeşim mahvettiniz zaten f1 i araçların performastını göremiyoruz

  8. takım seçer hangi marka lastiği kullanacağını.

  9. the huntsman  avatarı

    Aslında Michelin,Bridgestone,Pirelli,Goodyear olacak F1 de.Her lastik üreticisine 1 büyük 1 orta 1 de küçük takım seçme zorunluluğu getirilecek.Eğer iki büyük takım seçerse mesela Mercedes-Lotus üçüncü takımı orta gruptan seçemeyecek bu üretici.WTCC deki gibi sırlamalarada ilk 3 e girene 5-3-1 şeklinde puanda verilebilir.Ama sadece Pirelli'nin kalması spor için iyi değil.Her ne kadar süper lastik gibi komplo teorilerine inanmıyorsamda Pirelli'yi sevemedim fazla.Bununda nedeni bu kadar konuşuluyor olmaları.Sitelerde Hrt&Marussia dan fazla haberleri çıkıyor..

  10. Benden de oglum bak git

  11. bizi bitirdiniz be. pilotların yıldız olmasını istiyormuş bide. lastik dayanmıyor adam nasıl zorlasın. eğlenceli lastik anlayışına bak, 10 tur normal gidip 1 turda geberen, kullanan pilota 5 sıra kaybettiren lastik

  12. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    gidişiniz olsunda dönüşünüz olmasın inşallah!!

  13. Lastiklerde de birden fazla markayı görsek daha heyecanlı olabilir.

  14. "Eğer spor bizim kalmamızı isterse ve biz de ekonomik şartlar ışığında yönetim kurulunu devam etmeye ikna edersek niyetimiz ileri gitmektir."

    eee bu habere bazı arkadaşlarım çok sevinecek:)

  15. schumacher_brothers avatarı
    schumacher_brothers

    michelin gelir inshallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir