Mclaren, Button'un Sorunları İçin Çözüm Bulduğuna İnanıyor

yazar:

kategori:

Button, Çin’de 2. olduğu yarıştan bu yana çok zor yarışlar çıkardı ve son olarak Kanada’da takım arkadaşı 1. olurken ancak 16. olabildi.

Mclaren’den Simon Roberts “Kanada çok ilginçti çünkü temel olarak her iki sürücü de aynı araçla yarıştı ve her ikisi için de aynı parçalar vardı. Ayarları kendi sürüş tarzlarına göre şekillendirmelerine izin versek de lastik ve araç performansı açısından temel olarak fark vardı.”

“Bu durumu değerlendirmeye çalıştık ve fabrikada verileri inceleme ve her şeyin düşündüğümüz gibi olup olmadığını kontrol etme için çok büyük çalışmalar gerçekleştirildi.”

“Şu anda Jenson’un aracında hatalı bir şey olmadığı konusunda olduça eminiz. Ayarlarında da temel olarak yanlış bir şey yok ancak araçların ince detaylarında bazı farklar vardı ve Valencia’da sorunu çözeceğimiz konusunda iyimseriz.”

“Jenson’un aracını hem sıralamalarda hem de yarışta biraz daha farklı hazırlamaya çalışacağız.” dedi.

Roberts, Button’un geri dönüşü için gerekenlerin çok büyük şeyler olmadığını söyledi.

Roberts “Tam olarak neler olduğunu söylemeyeceğim ancak çok zekice şeylerdi. Farklı aero dengesi ya da o tür değişiklikler değiller. Sadece detaylarda değişiklikler olacak.”

“Bu sene takımların lastiklerde ince noktaları nasıl bulduklarını ya da kaçırdıklarını gördük ve çok uzakta olduğumuzu düşünmüyorum. Ayarlarında temel bir yanlış yoktu ancak günü geldiğinde çok farklı seviyede performans gösterdi. Tam anlamıyla anlamaya yakın olduğumuzu düşünüyorum.”

“Doğru çözüm olup olmadığını zaman gösterecek. Sancılı oldu ancak bizi için ilginç bir öğrenme süreci oldu.” dedi.


Yorumlar

  1. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Button'I çok sevirim ama artık bi atağa geçmesi gerek şampiyona gitti gidicek kaçıçak yoksa: S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir