Alonso, Heidfeld Kazasında Suçunu Kabul Etti

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, dün Monaco’da Heidfeld ile yaşadığı kazada suçun tamamını üstlendi.

Renault pilotu pistin çok ıslak olduğu anında diğer pilotlara göre aşırı ıslak lastikleri ile hızlı turlar atıyordu ve bir süre Heidfeld’in arkasında takılı kaldı.

14. turda İspanyol pilot, Heidfeld’i içeriden geçmeye çalıştı ve Heidfeld’in soluna vurdu. Ön kanadının kırılması sonucu pite giren Alonso iyi bir sonuç alma fırsatını da kaçırmış oldu.

Heidfeld’in ise lastiği patladı.

Yarışın ardından İspanyol basınına konuşan Alonso tüm suçu üstlendi.

Alonso "İyi gidiyordu ancak 7. turda Casino’da çok kayıyordum. Aynı turda ilk güvenlik aracı girdi. Pist çok ıslaktı. O andan sonra ise yağmur durdu ve pist kurumaya başladı."

"Daha fazla yağmur bekliyorduk. Daha sonra çok fazla zaman kaybetmeye başladık. Bu üzücüydü. Geçilmeyecek bir yerde Heidfeld’i geçmeyi denedim. Monaco’da genellikle hiç bir yerde geçiş olmaz, orada da olmazdı."

"Bu yüzden benim hatamdı. O andan sonra mucizeye ihtiyacımız vardı." dedi.

Alonso kaçan fırsata rağmen yarışın başında her şeyin iyi göründüğünü ve endişelenmediğini söyledi.

Alonso "Bir yarışta tüm umutlarınız kaybolmaz. Bu sene böyle. İyi yarışlar çıkarıp puanlar kazanmaya çalışmalıyız."

"Ancak şampiyonluk mücadelesi veren Kimi için daha kötüydü durum ve puansız ayrıldı. Bizim için puan kazanmamak utanç verici ancak sorun olmuyor." dedi.


Yorumlar

  1. vahit başol avatarı

    ya vallah arkadaslar alemsınız yaa,neyın tartısmasını yapıyonuz ben anlamıs degılım.alonso hatasını kabul etmıs olay bıttı.alonso hatalı tamam bılıyoruz ama burası formula1 hersey olurr belkı alonso gereksı bır gecıs yapmak ıstedı ama o ankı psıkolojıs onu gerektırdı demekkı acelcı davrandı.alonsoya gelene kadar ne hatalar var.bırakın su yersız tartısmaları kıme neyı ıspat etmeye calısıyonuzkı

  2. yapma yaa tahsin bmw nin deposunu sen doldurdun herhalde bmw doluymus alonso bosmuss depoları sen dolduruyon herhaldee alonso cok rahat geçebilirdi heidfieldi ve webber de bir tur sonra heidfieldi geçerdi anlayacagın heidfield en iyi 6. olurdu tabi bir hata yapmazzsa sonralarda gerçekten alonsonun hatalı oldugunu kabul edyrmm ama olan alonso ya oldu alonso daha iyi bitrecekti

  3. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    alonso bile kabul etmiş hatasını ama bazı alonso fanları kabul etmiyor..
    ayrıca bende bi alonso taraftarıyım ama görünen köyde klavuz istemiyor arkadaşlar.

  4. bu kazada kesinlikle heidfeld zararlı çıktı muhtemel bir beşincilik gitti bu arada alonsoya nasıl yazık oldu anlamadım heralde yarışı izlemediler resmen adam burnun soktu orda ve atak yaplacak en son yerde şampiyona yakışmayan bir ataktı alonso bence bu arabayla zor podyum görür bi kere arabayı yolda tutmak çok zor r28 reno için tam bir hayal kırıklığı alonso bir şeyler yapmaya çalışıyor ama nelsondan aynı şeyi beklemek hata olur zaten. yani bu sezon renodan hiç bir şey beklemesinler saygılar…

  5. erdal çoban avatarı

    Alonso hata yaptı.Hem kendi hemde Nickin yarışını mahvetti.Alonso o anda önündeki bütün pilotlardan hızlıydı.Orda geçemezdi,boşa denedi.Zaten bir tur içinde geçerdi nicki,bariz daha hızlıydı.Ayrıca Alonsonun boş depoyla gittigi nerde çıktı?Alonso 3 pitstop yaptı,bunlardan 2 tanesi zorunlu pitstoptu.Yani Alonsoda büyük ihtimal tek pitstop yapıcaktı.Nicki geçip yeterince fark açablirdi,ve yarışı 4. tamamlıyabilirdi.Yazık oldu ikisine.Zaten Alonso o kazadan sonra kazadan önceki temposuna ulaşamadı bir daha.

  6. bu yasin gene kendi kendine bir şeyler söylüyor yarışta hep hata yapan alonsoydu heidfeld tek pit stop yapacaktı ve araç full'du ama reno BMW'ye göre boştu onun için alonso geçmeye çalıştı ama heidfeld kapıyı kapadı ama alonso hala girmeye çalıştı suç alonso'da yasin ewet BMW'ye yazık oldu heidfeld rahatlıka 4.olacağı yarıştan puansız ayrıldı alonso yüzünden yarışın başından beri hata yapan alonso zaten puan almayacağı belliydi sanki alonso podyuma çıkacaktıda alonso'ya yazık oldu gibi laflar sarf ediyorsunuz biraz mantıklı olun alonso bu araçla puan alsın dua edin ve öyle her yarış alonso podyuma çıkacak diyede yazmayın bu diğer takımlara hakaret olur.

  7. Suçlu olan Alonso ise nasıl esas Alonso ya yazık oluyo anlayamadım.

  8. olan bmw ye olmuss sacmalık olan alonso ya oldu cok rahat geçecekti heidfieldi renaultla alonso bmwli heidfieldden daha iyi alonso acele etti hepsi bu kürşat dogru tespit etmiş webberin geçtiği nokta daha iyiydi yada start finish düzlüğü alonsoo go gogo

  9. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    anlaşabildiğimize sevindim….

  10. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    tamam arkadasım karsılıklı bir yanlıs anlasılma durumu söz konusu olmus olabilir biz de heyecanlandık tabi izlerken,hatta kamera o anda onboard a verildi ve ben dedim kesin carpıcak simdi:DDkendine de yazık etti nick e de.

  11. tolga soydan avatarı

    alonso heidfelden hızlıydı geçmek istedi.bide alonsoda aşırı yağmur lastikleri var ve yol tutuşu daha iyi.geçebilirdi ama monaco pistinde geçicek yer yok.

  12. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    yaa şimdi niye lafı olmadık yerlere çekiyosun anlamadım.
    ben nick'e yazık olmadımı dedim tabiki yazık oldu ve alonso hatalıydı.
    ama benim için büyük heyecan oldu.
    bunu demek istemiştim fakat anlatamadım galiba….

  13. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    :-))))))))

  14. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ünlem işaretinin ne anlama geldigini bildigini öğrenmiş olduk bizde.

  15. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    haklısın fatih arkadaşım çok haklısın !!!!!!!!!ben bunu nasıl oldu da farketmemişim pardon…(!)

  16. vahit başol avatarı

    fatih küskün arkadas alonso nerde gecegını bır daha sana danısır damam ben bızzat fernıye soylerım:))sankı alonso hedfıled bunu yapmasa poydum yada puna muıcadelsı verecektı farkındaysan baya yavastı hedfıeld arabadsda kaynaklana bır sorun.sımdı burda bız neye uzulucek anlamıyom.aysegul arkadasıma katılıyom baya zevk aldım ben bu yarıstan ozelıklede alonso adına.daha bu bısey degıl sız onumzdek ı yarıslarda gorun fernıyı acaba ne gıbı cılgınlılar yapacak,bencede cok ıyı yapıyo en azından heycan adralın oluyo yaww:))bence ne kadarda alonso hakkında olumsuz dusunen arakdas olsada monocado alonsun yaptıgı gecısı yada hatasını bence cok gusel ve heycanla ızledıı.bence formula1 olacak boyle seyler ama tabıkı ılk once can guvenlıgı bence,sonun kadar alonsoo :)))

  17. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ben de zaten gocun diye soylemedim arkadasım.ancak ben pilotun fanı olsam ve o pilot da baska bir pilotun yarısını bitirecek bir hareket yapsa,gırgırdan cok fanı oldugum pilotun ne kadar da sacma bir hareket yaptıgından bahsederdim,karsı tarafın verdigi emegi dusunerek.

  18. Olan heidfeld e oldu. Bu çarpışmadan sonra bir daha kendine gelemedi ve BMW nin puanlarına mal oldu.

  19. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    bizde öyle yapıyoruz zaten fatih arkadaşım en azından ben yapıyorum…ve bu durumdan hiç gocunmuyorum.

  20. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kusura bakmayın da bu yıl alonso fanları zaten anca gırgır yapar:DDD

  21. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    bizim için önemli olan artık puan değil heyecan….en azından benim için.
    dediği gibi geçilmicek bir yerde geçmeye çalıştı ve bizde heyecanlandık hani olurmu falan diye ama olmadı(!)
    işi gırgıra vurduk :-)))))))))

  22. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Hedfield i webber i geçtiği yerde geçmeliydi alonso gibi tecrubeli ve yetenekli pilottan beklenmeyen bi fantezi oldu bence.Sato bile orda geçmeyi denemez dicem ama hatırlıyorum trulli buna benzer bi deneme yapıp renoya çarpmış ve hasar vermişti 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir