Domenicali "Massa % 100 Kazanırdı…"

yazar:

kategori:

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, İtalyan takımın Monaco’da güçlü olduğunu ve Kanada’da da güçlü olacaklarını söyledi.

Maranello kökenli takım son zorlandıkları yılların aksine Monaco’da sıralamalarda ilk 2 sırayı alarak herkesi şaşırtmıştı.

Ferrari takımının Monaco performansı ile geçen sene güçlü olamadığı Montreal gibi pistlerde de hızlı olması beklemiyor.

Domenicali "Söylemek kolay ancak yapmak zor. Hazırlıklar bakımından durumdan çok daha eminiz ve yarış geçen seneden farklı olmalı."

"Kanada için iyimser olmak istiyoruz çünkü aynı yaklaşım ile oraya hazırlandık ancak rekabet her zaman yüksek olduğu için biraz temkinli de olmalıyız."

"Her zaman söylediğimiz gibi 6 yarıştan 4’ünü kazandık ve bu önemli bir şey. Daha önce dediğim gibi şampiyona çok uzun."

"Böyle koşullarda puan kaybediyorsunuz ve bugün(dün) Lewis yaşadıkları ile şampiyonada liderliğe yükseldi ve uzun bir sezon olacak." dedi.

Domenicali ayrıca yanlış strateji seçilmeseydi Massa’nın kazanacağını söyledi.

Domenicali "% 100 eminim çünkü performansı çok iyiydi, kötü koşullarda attığı ilk turlara bakın."

"Strateji bakımından kumar oynadık çünkü radarda daha fazla yağmur bekleniyordu. Bu yüzden ona yine geçiş lastiği verdik çünkü onun diğer yağmura hazır olmasını istiyorduk."

"Ancak ne yazık ki bu gerçekleşmedi ve Hamilton arkasında çok fazla boşluk olduğu için pite dönmesi zor olan vurduğu yerden pite iyi şekilde dönmeyi başardı."

"Kontrol edemediğimiz bir sürü koşul vardı. Bu yüzden Monaco’da kararlarımız ile ilgili noktaları gözden geçirmeliyiz." dedi.

Massa dün 3.lük ile yetinirken takım arkadaşı Raikkonen 9. oldu.


Yorumlar

  1. tüm kaybedilen yarışlar başarısızlıktan olur şanssızlık veya diğer olaylar bahane ya sen kötü bir yarış çıkarmışındır yanlışlıklar,hatalar olmuştur ya da 1. olan takım senden daha çok doğrular yapmıştır ve kazanmıştır..

  2. onur aybars avatarı

    Ferrari'nin Monaco Maceraları:
    2008: Şanssızlık
    2007: Uzun dingil
    2006: Çok iyi bir Renault-Alonso
    2005: Bridgestone

    🙂

  3. Sc periyodundan sonrada farkın açılmasına izin vermedi tur derecelerini takip ettiysen anlarsın zaten o konuda haklısın ilk 6 tur yarış benzini ile gitti ama 6.turda kazadan sonra fulledi depoyu 5.sırada çıktı sonra Sc girdi ondan sonra fark fazla açılmadı onu demek istiyorum ama Lewis önde olduğu zaman fark 40sn yeye yaklaşmıştı..

  4. mclaren-mercedes arkadaşım sen sanırım hamilton'un yarışın başında lastik patlatıp pite girdiğinde benzin aldığını görmedin. lastik değişimi esnasında pompacılar haminin deposunu fullemekle meşgüldüler. yoksa senin söylediğin gibi hami yarışın başında massa'dan ağır falan hatta çok ağır falan hiç değildi. hele 48 tur yetecek benzine hiç sahip değildi. dediğin gibi olsa q3'te bırak 3 ncü olmayı son sıralarda kalırdı. bu lastik patlayıp zorunlu pit stop esnasında yapılan bir strateji değişikliğiydi. ama sanırım sen patlayan lastik değiştirilirken deponun doldurulduğunu görmemişsin.

  5. pardon 54.turda ilk pitini yapmış 48 tur boyunca hiç bir benzin almadan gitmiş daha da fazla gidebilirdi artık sen düşün..

  6. umutbg arkdaşım ona bakarsan yarışı başındada Lewis Massadan çok ağır olmasına rağmen farkın açılmasına izin vermedi aralarındaki fark 10sn flndı Massa 33 te girdi ilk pitine Lewis 48 dahada gidicek benzin olmasına rağmen takım sertleri takmak için erkenden çağırdı o yüzden hiç gerek yok böyle ağır depo boş depo mevzularına..

  7. Kardeşim girsen aynı tur ne olacaktı 33sn fark ne olablirdi bir düşün bakalım.Diyoruz ki eger depoyu yarışı bitirecek kadar doldurmasalardı zaten hamilton farkı acamıyacaktı.Massa dolu depo ile geride kaldı ve yarışı ferrari yanlış strateji ile vermiş oldu.

  8. ogun savaş avatarı

    Bazı arkadaşlar stratejiyi lastikle değil ağır benzin yükünden kaybetmiş demişlerde teziniz tamamen yalan oldu çünkü ozmn MAssa pistin kurumasını bekleyerek lewis le aynı turda pite girerdi tabi yakıtı olsaydı 😀 bu tezininz tamamen mantık dışı 😀 benim düşündüğümü koca ferrari mi düşünemedi yapmayın arkadaşlar 😀

  9. ya tamam biz şansla kazandık oldu mu şimdi rahatladınız mı???Tuturmuş şans gidiyorsunuz kendiniz kazandınız mı bileğinin hakkıyla oluyor başkası kazandı mı şans Ferrari kaybettiyse kesin bir şanssızlık olmuştur takım o kadar iyiki her şeyde 4 4lük daha kurallardan haberi olmayan bir takımın yarış kazanması zor..

  10. onur aybars avatarı

    Evet McLaren şans faktörü ile yarışı kazandı. Daha formasyon turuyla birlikte ne kadar şanslı olduğumuzu yarışı izleyen herkes gördü… Zaten geçmişte de şans faktörü her zaman McLaren'in yanında olmuştur. Şöyle geriye doğru bi 7-8 sene gidin ne demek istediğimi anlayacaksınız…

  11. Hata Üstüne Hatamı?

  12. burda bence massa'yı eleştiren raikkonenciler haksız. tamam bende massa'yı sevmiyorum ama objektif olmak gerekirse massa'nın bu yarışta tek bir hatası vardı ama raikkonen hata üstüne hata yaptı ve bu yarışta massa raikkonen'e göre çok daha iyi kullandı aracı. fanatizm bırakıp objetkif olmalıyız.

  13. Arkadasım anlamamak için mi kasıyosun.zorlamadı çünkü kazanmak istiyordu.Lastik patlatma teklikesi vardı.İlk kez kazanıyor bırak sevinsin.Yarış kazanmayalı ne kadar olmuş.3.başlamıştı.Yağmur ve kazaların olduğu bir yarışta 1.bitirdi bırakalımda sevinsin.

  14. Arkadasım anlamamak için mi kasıyosun.zorlamadı çünkü kazanmak istiyordu.Lastik patlatma teklikesi vardı.İlk kez kazanıyor bırak sevinsin.Yarış kazanmayalı ne kadar olmuş.3.başlamıştı.Yağmur ve kazaların olduğu bir yarışta 1.bitirdi bırakalımda sevinsin.

  15. Hamilton zorlanmadıysa neden yarış sonrası sevincini bayagı bir abarttı?Bir mclarenci olan arkadasımla izledim o bile e yani hamilton yeter dedi.O yarış kim için kolay oldu ki kardeşim kimse içinde kolay olmadı.

  16. değiştirmek zorunda değillerdi.yağmuru biraz daha bekleselerdi fark daha da büyümeyecekmiydi.Önemli olan ferrarinin bir seceneği vardı.SAdece yağmuru bek
    lediler.Mclaren yağmur tekrar yağsa bile hazırlıklıydı.Yağmur beklenen zamanlardan sonra pite girdi.zaman kabetmeden eğiştirebilirdi.

  17. McLaren nickli arkadaşım sana tek bir sorum var. Eğer pist ıslak kalsaydı ve Massa lastik değiştirmek zorunda kalmasaydı yine Hamilton kazanabilrmiydi bi düşün sadece. Amacım burda McLaren in galibiyetini küçümsemek değil kesinlikle. Hakederek kazandılar yarışı.

  18. Arkadasların hepsi çok akıllı favori olmadıkları bir piste sözde kazanmışlardı , yarış bitti mclaren kazandı ama hala şans olmasa kazanmıştık diyorlar.Hamilton söylemişti zorlamadığını zaten lastik patlamıs zorlayamazdıda çoğu ferrari taraftarı izlememiştir tabi(sinirle) bilmemeleri normal 🙂 kimi nin hızlı tur atmasının bir anlamı yok son sırada puan alamayacak, depo boş.hızlı tur dışında neyle uğraşabilirdiki.hızı değerlendirecekseniz hamilton massa kubica arasında yapacaksınız.Hızlı tur çok anlamlı geldiyse ferrarinin kazandığı yarışlardada heikki nin imzası vardı.

  19. Herkes stratejiden bahsediyor. Tamam mutlaka önemi var. Ama bence hamilton un o pitten sonraki turları mükemmeldi. Massa arayı neden okadar açamadı da hamilton açtı. hemde hamilton massa ya göre çok ağırdı. Bence ferrari biraz başarısızlığını strateji bahanesi ile örtbas etmeye çalışıyor.

  20. stratejinin yanlış işlemesi ile muhtemel bir galibiyet elden kaçıp gitmiş oldu ancak yarış zaten bir bütün, herşey yerli yerinde doğru olacak ki kazanmak mümkün olsun. mclaren bu konuda doğru karar verdi ve hami'nin yüksek performansıyla birlikte galibiyete uzandı. ama ben felipe ile gurur duydum bu haftasonu. önce sıralamaların tamamında en hızlı turları atması, poleyi alması, yağmur altında geçilen ilk bölümde mükemmel bir performans göstermesi çok etkileyiciydi. ayrıca takımın ve patronun da felipe'den memnun olduğunu belirtmesi ve yarış ile ilgili net konuşması felipe için çok önemli.

  21. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari anca stratejiyle kazanır hiç araç geçip yarış kazandığını gören varmı? diyen biri vardı. mclaren'in stratejiyle kazandığını yazamıyor şimdi :)))

  22. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    Ferrari eskiye nazaran stateji açısından zayıf gözüküyor , umarım aynı yanlışlıkları sonraki yarışlarda görmeyiz.Yarış sırasında yanılmıyorsam 5 dk içerisinda yağış bekleniyor denilirken Alonso kuru lastiklere geçti , demekki kullandıkları hava sistemlerine güveniyorlar.Bu durumu değerlendirince Domanecelli yaptığı açıklama bir talihsizlik gibi gözüküyor.

  23. McLaren stratejide 1 numara oldu. İki yarıştır stratejiyle 1. ve 2. sıradalar.

  24. Ertan  Akkaş avatarı

    istesek en hızlı tur zamanınıda yapardık..Ama gerek yoktu.. Mclaren-Mercedes arkadaşım galiba hızlı turlara bakmadın Kimi ve Heikki son 4 turda sürekli dereceleri geliştirdiler. Heikki Kimi'nin önündeydi ve dolayısıyla Heikki her turda hızlı turu attı fakat 2 saniye sonra Kimi finish çizgisiniş geçtiğinde Heikkinin derecesini her turda ortalama 0.2 saniye geliştirdi. Gerek yoktu diye bir şey yok. Kimi Ferrari'nin Monaco'da aslında çok hızlı olduğunu kanıtladı.

  25. Stratejini yanlışlıgı lastikle ilgili degil.Yakıtla ilgili Ferrari yarış boyunca yagmur yagacagını düşündü ve dopuyu yarışı bitirecek kadar doldurdu ama ne oldu yagmur durdu pist kurudu ve lastik degiştirmek için tekrar pite girmek zorunda kaldılar eger pitte depoyu fullemeselerdi hamilton farkı açamıyacaktı ve son lastik degişimindede benzin alacaktı yarışıda götürecekti hata buydu.

  26. ogun savaş avatarı

    Noktayı koymak istiyorum eğer Massa girdiğinde geçiş yerine kuru lastik alsaydı belki yarışı bile tamamlayamazdı çünkü pist baya ıslaktı kimse buna dikkat çekmioo neden acaba 😀 o sırada kuru takanların halinide gördük 😀 burda en iyi stratejiyi macca kazandı.Lewis in 6.tur patlayan lastiği o an için yarışı kaybettrdiğini düşündrmüş olablir ama yarışı kazandıran olay oldu 😀

  27. Öylemi nerden biliyorsun takımın bir elemanı mısın? Gerçekten komik .:DD

  28. hızlı olmak bişi kazandırmıyor McLaren kasmadı ve yarışı kazandı istesek en hızlı tur zamanınıda yapardık..Ama gerek yoktu..

  29. Bencede yağmur yarış boyunca sürseydi veya tamamen yağmursuz bir haftasonu olsaydı Ferrari alırdı bu benim fikrim. Yağmur yağarken Massa yağmur bitince ve pist kuruyunca en iyi zamanları yine Ferrariler yaptı. Benzin farkı diyecek hemen McLaren taraftarları ama Hamilton kaza yapmadan önce tur başına yaklaşık 1sn geriye düşüyordu. Çok fazla benzin farkı olduğuınuda sanmıyorum.

    Değişken hava koşulları daha uyanık davranan McLaren e galibiyet getirdi.

  30. Birincisi tüm takımlar geçmemişti.Yağsaydı bile hamilton önde olacaktı.son olarak her takımın uzmanı var onlar beklemiyormus demek ki.Fia yla yakın ilişkinin sonucu bu olsa gerek:)

  31. Önde olmayı saglayan sey yagmur mu?Zuahahahahah sıralamalarda yagmur mu vardı arkadasım bu kadar olur yaw .Ayrıca domenicali haklı.Mclaren arkadas inan sana ben çok gülüyorum lafa bak ''Ferrarinin önde olmasını saglayan sey yagmurdu'' Ferarinini geride kalmasını saglayan yagmurdu sende bir terslik var

  32. Tamamen sans, FIA bildirisine gore yagmur baslasaydi Ferrari duble yapacakti cunku diger pilotlarin hemen hemen hepsi kuru zemin lastiklerine gecmisti, yagmur yagsaydi Ferrari strateji dehasi olacakti ama FIA engelledi bizi 🙂 Bu Mclaren`in basina gelseydi heralde hemen FIA-Ferrari naralari baslardi 🙂

  33. sıralama da önde olmanız yarışı da kazanacağınız demek değil ne yazıkki.Aslında önde olmanızı sağlayan şeyde yağmurdu.

  34. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    radarı değiştirin bence:DDD

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir