Webber "Bazıları Güvenlik Aracı Kuralını Erteliyorlar"

yazar:

kategori:

Formula 1’in pek sevilmeyen güvenlik aracı kuralının Kanada yarışı öncesinde değiştirilmesi beklenmiyor.

Bu, Grand Prix Sürücüler Birliği yöneticilerinden Mark Webber’in görüşü. Avustralyalı pilot bazı takımların bu kuralın değişmesini engellediğinden şüpheleniyor.

Bu sene bir çok kez bu kuralın değişmesi için öneriler ve eleştiriler yapıldı. Mevcut kurallara göre pilotlar güvenlik aracı pistteyken ve pit alanı kapalıyken pite giremiyorlar. Girmeleri halinde ise ceza alıyorlar.

Webber "Bildiğim kadarıyla bir çözüm üzerinde çalışılıyor."

"Ancak oy birliği olmak zorunda ve bazı takımların mevcut kuralların kalmasını istediğini duydum."

"Hangileri bilmiyorum ancak fikirlerini değiştirmelerini umuyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Eğer pist üzerinde dediğin gibi pist üzerinde hız düşürme kuralı olsaydı pistte araba kalmazdı. Hepsi motor patlatırdı.
    Tek bir yarışta güvenlik aracı olarak Renault Clio kullanılmıştı ve SC arkasındaki araçlar tek tek motor patlatmıştı. Boşuna 550hp lik araba koymuyorlar oraya.

  2. AMG hep orda olucakkk:))) arkadasın dediği gibi bir sistem zor.Sorunlar çıkabilir.Mesela ferrarinin yaşadığı telsiz sorunuda başka birisinin frekans çambazlığı olabilir gibi geliyor bana daha önce bir kere daha yaşanmıştı galiba.

  3. ahmet kara arkadasım.bi öneri getirmişsin ama be karsıyım boyle biseye.neden?guvenlik aracının gorevi sadece aracı yavaslatmak degil.mesela bazı durumlarda motrlar yavas gidildiginde çok ısınıyor.bu durumda takımlar SC yi hızını arttıması için uyaruda bulunuyor.bunu bi pilot basarabili mi?yani limiltleri nasıl koyacak.

  4. Bizim endiselenmemize gerek yok arkadasim, biz her halukarda sampiyonayi alir gideriz 🙂 Neyse daha once radikal bir oneride bulunmustum, bu haber icin tekrar yazayim. SC kaldirilsin 🙂 Nasilmi? Wireless benzeri bir sistem kurulsun, tehlikeli bir durum oldugunda Charlie elinin altindaki bir butona bassin ve tum araclar pityolu hizi gibi 80km/s ve ya uygun gorulen bir hiza dusurulsun 🙂 tabi Charlie butona bastiginda once pilotun onunde kirmizi bir isik yanip sonmeye basliycak 5 sn icinde 80km/s hiza dusecek araci kontrol edebilmesi icin, Nasilsa tum araclarda ECU standart, cok kolay monte edilebilir sisteme. Tehlike gecinceye kadar araclar ayni hizla devam edebilsin ve pit yolu hic kapanmasin, surekli acik kalsin. Ne zaman ki tehlike gecti Charlie yine o butona bassin ve yine ikaz lambasi yansin, pilot kendini 5sn icinde hazirlasin ve hiz sinirlayicisi devreden ciksin, yaris devam etsin. Bu fikir uzerinde calisilabilir, degisik onerilere gore duzenlenebilir, Tasarruf yapmak isteyen FIA SC masrafindanda kurtulur, Nasilim? 🙂

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    önde giden için degil bence,daha cok pitini yapmayıp da önde gidenler için çok kötü.sonucta eskiden de önde giden için kötüydü ama ona razıyız,en azından pite gec girecek kadar fazla benzinle avantajı elinde bulunduran adam resmen baltalanıyor bu sekilde.

  6. ogun savaş avatarı

    Önde giden her takım için sc tam anlamıyla bir fiyasko.EĞer lewis pit yapmadn 1-2 tur önce kaza olsaydı tüm avantajını kaybedip podyum şansını kaybedebilirdii

  7. murat bekar avatarı

    tamamen piyango

  8. Arkadaşım! haber ne diyor? okuduysan biz ona yorum yapıyoruz.Kimseyede çamur atılmıyor.Tabi her olayın içinde ferrari olduğu için senin endişelenmende normaldir:)

  9. Ya hu SC girsin diye takimlarmi direktif veriyor? komik olmayin ya 🙂 SC bu zamana kadar Bmw ve Mclaren`in sanssizligi oldu diye hemen saga sola camur atmayin, SC tamamen bir piyango..

  10. charlie whiting hamiltona kıyak gecsin diye.

  11. Ben kendi yorumumu düşüncemi yazdım.Demek ki piyango değil birileri istemiyormuş.Bundan bmw ve mclaren zararlı çıkmış ve değişmesi için açıklama yapmışsa geriye indiana jones kalıyor

  12. Kim olabilir ki? SC tamamen bir piyango, kime vuracagi belli degilken nasil oluyorda yargida bulunabiliyosunuz sasiyorum..

  13. kimler acaba? ferraridir demiyorum ama bmw ve mclaren olmadığı kesin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir