Sutil'in, Monako'daki Hayal Kırıklığına Rağmen Güveni Arttı

yazar:

kategori:

Adrian Sutil, Monako’daki yarışın kendisi için iyi sonuçlanmamasına rağmen göstermiş olduğu performansın güvenini ateşlediğini söyledi.

Katıldığı 22 yarışta şimdiye kadar sadece 1 puan alabilen Force India pilotu, Monte Karlo’da yarış dışı kalana kadar 4. sırada gidiyordu.

Yarışın bitimine 7 dakika kala Sutil, tünelin çıkışında şikana gelirken aracının kontrolünü kaybeden Raikkonen’in çarpması ile arka süspansiyonu hasar aldı ve Alman pilot yarışı tamamlayamadı.

Ama harika bir sonuçtan mahrum kalmasına rağmen Sutil, göstermiş olduğu performanstan cesaret aldığını kabul etti.

Güveninin artıp artmadığı sorulan Sutil: "Tabii ki evet. Benim için inanılmazdı ve büyük bir ateşlemeydi. Geçen seneye benziyordu ama bu sefer daha da iyiydi. Çok fazla tur attım, diğer araçlarla yarışıyordum ve en hızlı turları yapıyordum. En iyi yarışlarımdan biriydi"

"Yine de büyük bir tetikleme ve benim için çok iyi bir tetikleme. SEzona bazı sorunlarla başladım. Son yarışlar daha iyi geçti, özellikle de Monako’da, favori pistimde"

"Herkes mükemmeldi. Sıralamalar o kadar iyi değildi ama son yarışlardan daha iyiydi ve yarış, fantastikti"

Sutil, Raikkonen’in kendisinden özür dilediğini ve olayın sadece bir yarış kazası olduğunu söyledi.

Sutil: "Özür diledi. Bu yüzden o harika bir sportmen. Çok iyi bir pilot ve bunu kabul etmem gerekiyor. Kasıtlı yapılmış bir hareket değildi ve bu herkesin başına gelebilirdi. Bununla yaşamalıyım ve gelecek yarışa bakmalıyım"

"Çok geç fren yapıp aracıma çarpmış gibi durmuyordu. Aracı kaybetti, şartlar çok aldatıcıydı. Bu yüzden onun bir hata yaptığını söyleyemeyiz. Sadece aracını kaybetti"

Force India pilotu, bu denli bir yarışın ardından sonucun gerçekten incittiğini itiraf etti.

Sutil: "İnanılmazdı. Ve bun inanamazsınız. İçinde olduğuuz bir kötü rüya olduğunu düşünürsünüz. Ama gerçek bu ve gerçekten incitiyor"

Ve Sutil, gelecek yarışlar için hayal alemine dalmıyor ve kuru zeminde yarış olsaydı, böylesine bir yarışın ortaya çıkmayacağını da belirtiyor.

Sutil: "Bunlar özel koşullardı. Sormal şartlarda, kuru zeminde tekrar çok zor olacağını düşünüyorum. Şu anda bir şansımız yok ve aracı gelitirmek için bazı güncellemeler bulmamız gerekiyor."

"Konsantre olmamız gereken şey bu. Bu yarışı unutmaya çalışmalıyız. Olumlu olan çok şey var. Çalışmalarımıza devam edip, önü yakalamaya çalışacağız"


Yorumlar

  1. pitteki tek hata yapmayan pilot sanırım sutil di adamdaki sansa bakın ki yarıs dısı kaldı yazık 🙁

  2. Bir Rai taraftari olarak bende cok uzuldu o kazaya, Hatta Rai`den cok Sutil`e uzuldum, Rai bunu asla istemezdi ama yaris bu, hersey olabiliyor..

  3. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    tabii canım inancı kaybetmemek lazım zaten…ama böyle bir fırsatı inşallah bir daha yakalayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir