McLaren, Şampiyonluk Mücadelesinde Kendine Güveniyor

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Ron Dennis, sadece Monako’da Hamilton’un aldığı zafer nedeniyle deği, Woking kökenli takımın Ferrari ile savaşacak tempoya gerçekten sahp olduğu için Pazar akşamı en mutlu insanlardan biriydi.

Ron Dennis: "Tek kelime ile harikaydı. Takım ve Lewis adına çok mutluyum. Mükemmel bir strateji değişikliğiydi ve karşılığını aldı. Yine de duvara vurmak bize yardım etmedi."

"Heikki için hayal kırıklığı yaşadım. Çünkü bir-iki olmak için tempoya sahipti. Ama gelecek tempo ve fırsatlar var. Doğru zaman olup olmadığı görmek için Heikki’ye Lewis’ten bir kaç tur önce kuru zemin lastiklerini taktık. Ama başka risk almak istemiyorduk. Çünkü güvenlik aracıın ortaya çıkıp çıkmayacağını bilmiyorduk"

McLaren, Monako’dan sonra şampiyonada BMW Sauber’in 1 puan önünde, Ferrari’nin 16 puan gertisinde 2. sırada yer alıyor.


Yorumlar

  1. McLaren her sene zirveye oynayan sadece 10 yıldır şampiyon olamayan bir takım. Geçen 9 yıldaki klasman dereceleri ve 3 kez küçük puan farkcıklarıyla kaçan şampiyonluklar en açık örneği.

  2. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    f1 de dengeler bir yarıştan ötekine geçişte değişim gösteriyor türkiyeden sonra ferrari için artık şampiyon yakıştırmaları yaptık şimdi monaco dan sonra mc laren inde bu işe ortak olduğunu düşünüyoruz.Dengelerin çabuk değiştiği bu arenada fazla aceleci karar vermemek en iyisi bence

  3. aşırı fanatik bir ferrari taraftarı var.diğer tüm takımları küçümsemesini zaten önemseniyorum.izleyip görür Monaco yuda kesin kazanacaklardı zaten:)
    (Yazdığım sadece bu kişiye) BMW ye bakarsak potansiyel olarak F1 in 1 numarası olur.Çünkü mclaren gibi ayrı kuruluş değiller, Ferrari gibi sadece motor yapmıyorlar.Hem elektronik hemde mekanik olarak çok iyiler ama belirtmeden geçilmez Kubica gibi bir pilotta var.Renault un Alonso sundan farkı yok.

  4. 3. yılında bu seviyeye gelmiş bir takımı büyütme diyosun. Hem Ferrari ve McLaren yavaş falan kalmışta değil. İlk 3 takımın sonra gelen takımlarla arasındaki farka bi bak anlarsın ne demek istediğimi. Yani bu 2 takım geri kalmadılar BMW aradaki farkı kapadı.

    Hem BMWnin şampiyonaya ortak olmaya çalışmasından neden bu kadar rahatsız olduğunuzuda anlamış değilim. Keşke 10 takımda şampiyonluk için mücadele etsede tüm yarışlar efsane olsa.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    BMW' yi bu kadar büyütmeyin arkadaşlar, BMW' nin bu kadar ön plana çıkmasının tek sebebi Ferrari ve McLaren' in beklenen seviyede olmamasıdır.

  6. siz McLaren'i küçük görmeye devam edin siz öyle görmeye devam ettikçe takım daha da güçlenicektir emin olun..

  7. Mustafa Sar avatarı

    Mc Laren'in şampiyonluk şansı güneşin batıdan doğma ihtimali kadardır… daha altı üstü iki yarış kazandılar kendilerini şampiyonluk potasında gördüler… bundan sonra hangi yarışı alabilir ki… belki macaristan olabilir hepsi bu kadar… kan kırmızı ferrari daima 1.dir…

  8. Hiç sanmam.bundan sora ancak zorlayabilir,belki bir iki yarış kazanır ama bu yıl üzgünümki bir mersedesci olarak kırmızılılar önde gider.

  9. Güzel oldu McLaren in Ferrari ile arasındaki farkı bu derece kapatması. BMW biraz geriye düştü şimdilik ama oda toplanır umarım.

  10. tuğba aycan avatarı

    kovalainene cidden acıyorum ya yazık adama şansızlık şansızlık nereye kadar mclarene gelince yarışda şansında faktörü vardı kesinlikle inşallah yaptıkları bu ve bunun gibi kazanmak ile ilgili açıklamalarında haksız çıkmazlarda beni ve ben gibi tüm mclarencileri hayal kırıklığına uğratmazlar….

  11. Mclaren`i tebrik etmek lazim, yarisin tamami biraz sansti ama Mclaren burda kazanmayi biliyor, Heikki icin yine sanssiz bir yaris, umarim bir an once sansi gulmeye baslar, cunku gercekten cok cok iyi bir pilot oldugunu dusunuyorum, Button`a arkadan carptigindada eliyle uzgun oldugunu belirtmesiylede karakterli bir insan oldugunu kanitladi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir