Vettel'in Hızı RB8'in Yasallığı Tartışmalarını Alevledi

yazar:

kategori:

Vettel cumartesi günü antrenmanlarda en yakın rakibi Lewis Hamilton’a neredeyse 0.4 saniye fark atmıştı.

Adrian Newey’in yeni çift tabanlı zemini bu hafta görücüye çıktı. Bazı kaynaklara göre bu tasarım çift katmanlı difüzör etkisi sağlıyor.

Padoğun tecrübeli fotoğrafçısı Darren Heath antrenmanlarda Vettel’in aracından gaza basmadan ateşleme sağlayan bir mekanizma sesi duyduğunu belirtiyor.

Hamilton, gazetecilerin “Sırrınız ne?” sorusunu Vettel’e sorduğunda Alman pilot, “Söyleyemem” diyerek gülümsüyor.

Alman Bild gazetesi bu durumun Formula 1’de Red Bull’a karşı protestoların başlamasına neden olabileceğine inanıyor.

Hamilton gazeteye yaptığı açıklamada, “Bu büyük farkın nereden geldiğini anlamak için (Vettel’in) otomobiline bir göz atmanız yeterli”. diyor.

McLaren pilotu yarışta Vettel’in yenmeyi beklemiyor: “Patronum bunu söylememden hoşlanmayacak ama… benim hedefim başladığım yerde bitirebilmek.”

Valensiya’daki yarışa Williams pilotu Pastor Maldonado ikilinin hemen arkasından başlayacak ama Lotus pilotu Romain Grosjean’ın Vettel’in için daha zorlu bir rakip olabileceği düşünülüyor.

Romain Grosjean, Marca gazetesinin sezonun sekizinci galibinin kim olacağı sorusuna, “ Ben olabilirim!” diyerek yanıt veriyor.

Grosjean, “Yarışa kazanmak arzusu ile çıkıyorum. Ancak Vettel hızınızı koruyabilirse dokunulmaz olacaktır.” diyor.

 


Yorumlar

  1. sen benimsin avatarı

    0.4 sn fark ve ilk turdan itibaren her tur başı 1 sn fark bir anda hiç bir aracın yapabileceği birşey değildir. bu bi anda oldu yavaş yavaş olmadı.redbull mclarendan ve lotustan bile gerideyken bir anda 0.5 sn fark yaratamaz bunu açıklasak açıklasak illegal bir çözüm ile açıklarız. nitekim yeni taban difüzör etkisi yarattığı ortaya çıktı. fia hala uyuyor bütün deliller yasal olmayan yola çıkıyor hemde bir anda göz önüne seriliyor. nitekim ilahi adalet yerini buldu ve redbull açık ara kazanacağı yarışta tökezledi. yeter artık ya bu sporun en kurnazı redbull mu arkadaş? her sene aynı kaçakçılık! fia birşey demezse engellemezse adamlar da yapar yani nolcak!!!

  2. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Ah be abicim işiniz gücünüz yasal değil demek beyin bedava ama olmayınca yapamıyorlar işte diğerleri.Bıraksınlar bu laf salatalarını gelecek yarışlarda bugunki şansızlığı gidermemiz gerekli zaten bu paketle şampiyon olmamız yüksek olasılık.

  3. yine dekolte kafa yine illegalizm

  4. rocco junior avatarı

    Yok bu sefer yasak değil.Araştırdım epey ama çıkan sesler tıpkı dediği gibi yine off throttle olayını yaptıklarını gösteriyor.Son turda 0.5sn kazanmak ve son anda piste çıkma durumları başladı.Ancak bu sefer yasal yoldan bunu buldukları söyleniyor.Renault ve Rb bir yolunu bulmuş ve geliştirmişler.Aslında bu yeni bir şey değil yani f1de çift taban 20yıldan fazladır var yanılmıyorsam bilinen bir durum ve tüm difüzör egzoz zemini birbirine entegre hale getirmişler.Bir kaç bilen teknik insana sordum aynılarını söylediler.Rampa yardımı ile difüzör birleştirilip altı boş kalmıyormuş ve bu sayede difüzöre egzozdan ve sidepoddan hava yollanıyormuş.Eskiden bu hava akışı birbirini etiklediğinden kesinti oluyormuş fakat bunu halletmişler.Bana sistemi epey açıkladı 2 tanıdığım.Birisi yabancı mekanik mühendisi.Anladığım kadarını aktarıyorum.Ferrari'nin acer tube ile yapmak istediğinin bir benzeri.Ferrari de venturi effect denemeye çalışıyordu ve aslında buna banzeyen fakat biraz daha karmaşık bir sistemiş.Yani Newey bu fikre bakıp kısa yoldak Renault ile çözmüş olabilir.Ferrari bu sistemin gelişimine devam ediyor muhtemelen diğer takımlar protesto etmeyecek ve kopyalamaya geçilecek aksi halde yeni bir parmak çocuk hegomonyası başlar ki son yarışlarda müthiş hızlanmaya başladılar

  5. yeter be hep redbulldan cıkıyo ıllegal tasarımlar bence takımlar bu tsarımda ıllegalse redbull u protesto etsınler ne bu adrıan newey ın yaptıgı kural avcılıgı suc newey ın degıl f1 yonetımının kurallar bu kdar kısıtlayıcı olursa olacagı bu ne motor gelıstırebılıyor nede mekanık bı teknolojı gelıstırebılıyor cunku yasak

  6. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Son sektör gerçekten dehşet verici şekilde araç yere yapışıyor.

    umarım bu baskı (fazla sürtünme) , Pirelli leri aşırı derece de bitiren bir etkiye yol açar.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    geçen yıl yakıt tanklarının bu yıl da büyük kalacağı konuşuluyordu. bir şekilde sıcak havayı tabana yönlendirdiler ise, geçen yıl olduğu kadar olmasa da bu işten büyük kazanç sağlayabilirler.

  8. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    protesto olmalıdır. Bu meşrubatçılar yaptıkları çirkefliklerin cezasını ödemeli.

  9. DreamOfWinD  avatarı

    Bu adrian newey'i haksız rekabetten dolayı formula 1'den men etsinler :))

  10. Fia abicim bunun burası Şimdi izin verdi 3-4 yarış sonra yasal değil diyebilir şaşırmamak lazım yasaklanırsa eğer bir kamyon güncelleme. Ön süspansiyon geometrisin de güncelleme var Ön kanatta güncelleme var Sidepodların üzerin de kanatçıklar var. Egzoz da güncelleme var. Sidepodlar dan giren hava akımı Radyatörlerden 60 derecelik bir ısı ile arka tekerlerin ön kısmın dan çıktığı bunun da çift katmanlı difüzör etkisi sağladığı düşünülüyor bu saydıklarım sadece bu yarışta olan güncelleme fark bunlar dan gelmiş olamaz mı ?

  11. the huntsman  avatarı

    Az önce Webber haberine yazmıştım,bıktım bu protestolardan..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir