2012'nin İkinci Kez Kazanan İlk İsmi Alonso, Schumacher Podyuma Döndü

yazar:

kategori:

Bu sezon 7 yarışta 7 farklı isim kazanmıştı ama Valensiya’daki bu yarışta İspanyol pilot damalı bayrağı en önde görerek ikinci galibiyetini alan ilk isim oldu. Ferrari pilotunu Lotus’tan Kimi Raikkonen ve Mercedes ile ilk defa podyuma çıkan Michael Schumacher takip etti.

Alonso bu şekilde şampiyonada liderlik koltuğuna geri dönmüş oldu.

Yarışın büyük bölümünde baskın bir performans gösteren ve kazanması beklenen Sebastian Vettel, güvenlik aracı sonrasında aracındaki mekanik sorun nedeniyle damalı bayrağı göremedi. Öte yandan diğer güçlü isimlerden Romain Grosjean da bir sorun nedeniyle aracını kenara çekti; öte yandan Lewis Hamilton ile Pastor Maldonado, temas yaşadı ve onlar da yarışı tamamlayamadı.

Bütün bu olaylardan uzak kalan Alonso, ilk sırada rahatladı ve duygusal bir galibiyete imza attı. Lewis Hamilton’dan geç kurtulan Raikkonen, İspanyol pilotu yakalamak için yeterli tura sahip değildi ve ikinciliğe razı oldu. Son pitstop ardından önündeki rakipleri sırayla geçen Michael Schumacher, rakiplerinin kazaları ve mekanik sorunlarından da yararlanarak ikinci kariyerinde ilk podyumuna ulaştı. Alman pilotu yakın takip eden Mark Webber ise 4. oldu.

İlk cepten kalkan Vettel, yarışın başlarında her turda önemli farklar açarak liderliğini pekiştiriyordu; ikinci Hamilton ise bu yerini korumak için arkasındaki birçok pilotun ataklarına cevap vermek zorunda kaldı.

İlk turlarda Alonso, Hulkenberg’i geride bıraktı; ilk pitstoplarda ise Raikkonen ve Kobayashi’yi geçti.

Bu grup daha sonra pitstop yapmamış grubun arkasında kaldı ve Alonso, rakiplerine göre daha etkili bir şekilde ilerleme kaydetti.

Yarışın orta noktalarına yaklaşırken Vettel, 10. turda Hamilton’ı geçen Grosjean’ın 20 saniye önünde liderdi.

Daha sonra Jean-Eric Vergne ve Heikki Kovalainen arasındaki temas sonrası pistteki kalıntıların temizlenmesi için güvenlik aracı devreye girdi. Vettel’in bütün avantajı kaybolurken çoğu pilot, son pitstop niyetiyle lastik değişimi için pit yoluna girdiler. Bunlardan Hamilton, iddialı demeçler verdikleri pitstop sürecinde yavaş kaldı ve Alonso’ya 3. sırayı verdi. Alonso daha sonra güvenlik aracı çıkınca Grosjean’ı da geçince 2.’liğe yükseldi.

Çok geçmeden Alonso’nun bu ikinciliği, bir anda liderliğe dönüştü; çünkü lider Vettel, sürpriz bir şekilde yarış dışı kalmıştı.

İkinci sıradaki Grosjean, Alonso’yu baskı altına almaya çalıştı ve galibiyet için mücadele etti ama o da bir sorun nedeniyle aracını kenara çekti.

Bundan sonra ikinci sıradaki Hamilton, arkasındaki Raikkonen’i tutunca Alonso için başka bir tehdit kalmamıştı.

Lotus pilotu, Hamilton’ı ancak son iki turda geçince galibiyet şansı kalmamıştı. Öte yandan Raikkonen’e geçilen Hamilton, Maldonado’dan baskı gördü ve bu ikili, dar virajda temas yaşadı. Hamilton kendisini bariyerlerde bulurken Maldonado ön kanadını kaybetti.

Bunun sonucunda arkadan hızlı turlarla gelen Schumacher, bu çabalarının sonucunu aldı ve podyumun 3. basamağına çıktı. Yarışa 19. başlayan Webber ise 4. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Force India’da Nico Hulkenberg, takımı için önemli bir 5.’lik elde ederken takım arkadaşı Paul di Resta 7. oldu; aralarına ise Nico Rosberg girdi.

İlk 10, Jenson Button, Sergio Perez ve Pastor Maldonado şeklinde tamamladın.

 



Sıra Pilot         Takım                      Derece
 1.  Alonso        Ferrari                    1h44:16.449
 2.  Raikkonen     Lotus-Renault              +     6.421
 3.  Schumacher    Mercedes                   +    12.639
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +    13.628
 5.  Hulkenberg    Force India-Mercedes       +    19.993
 6.  Rosberg       Mercedes                   +    21.176
 7.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    22.886
 8.  Button        McLaren-Mercedes           +    24.653
 9.  Perez         Sauber-Ferrari             +    27.777
10.  Maldonado     Williams-Renault           +    34.630
11.  Senna         Williams-Renault           +    35.900
12.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +    37.000
13.  Petrov        Caterham-Renault           +  1:15.871
14.  Kovalainen    Caterham-Renault           +  1:34.654
15.  Pic           Marussia-Cosworth          +  1:36.565
16.  Massa         Ferrari                    +     1 lap
17.  De la Rosa    HRT-Cosworth               +     1 lap
18.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +     1 lap
19.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    2 laps

En hızlı tur: Rosberg, 1:42.163

Klasman dışı:

Driver Team On lap
Grosjean Lotus-Renault 41 Vettel Red Bull-Renault 34 Kobayashi Sauber-Ferrari 34 Vergne Toro Rosso-Ferrari 27 Glock Marussia-Cosworth 1 8. Yarış Sonrası Puan Tablosu: Pilotlar: Takımlar: 1. Alonso 111 1. Red Bull-Renault 176 2. Webber 91 2. McLaren-Mercedes 137 3. Hamilton 88 3. Lotus-Renault 126 4. Vettel 85 4. Ferrari 122 5. Rosberg 75 5. Mercedes 92 6. Raikkonen 73 6. Sauber-Ferrari 60 7. Grosjean 53 7. Williams-Renault 45 8. Button 49 8. Force India-Mercedes 44 9. Perez 39 9. Toro Rosso-Ferrari 6 10. Maldonado 30 11. Di Resta 27 12. Kobayashi 21 13. Hulkenberg 17 14. Schumacher 17 15. Senna 15 16. Massa 11 17. Vergne 4 18. Ricciardo 2  

 

 

 


Yorumlar

  1. Sanırım BBC Serhan Acar sesiyle yayın paylaşılmış ama turkdepo üyeliğim yok malesef.Olan birisi linkini atabilir mi 🙂

  2. Eğer Alonso'nun bizzat kontrolünün dışında gerçekleşen her olayı şans olarak yorumlarsak bu işin sonu gelmez. O zaman RedBull'un sene başındaki yarışlarda arıza yaşaması da şans, Vettel-Webber kazası da şans, Ferrari'nin hızlı olması da şans. Şans olmayan kaç şey kaldı ki?

  3. forza mclarens avatarı
    forza mclarens

    tamam eyvallah takımın yaptığı büyük strateji hatası sonucu alonso şampiyonluğu kaybetti…bu alonso açısından büyük bir şanssızlık talihsizlik değilmidir?

  4. Takım strateji hatası yaptı alonso şampiyonluğu kaybetti..bu büyük bir hatanın yarattığı çok büyük bir şanssızlıktır değilmidir alonso için..?

  5. ayrton'un son sezonunu izlemistim. schumaerin 98, 99 ,2001 ,2002 sezonlari ile esdeger suruyordu. simdi diyebilirimki alonsonun 2011 ve 2012 suruslerini bu listeme ekleyebilirim .

  6. Sen ona aldırma kardeş. Kendisi ile ben de tartıştım, belli ki ayrı bir hayal dünyasında yaşıyor.

  7. manipülemi ediyorum 😀 ozaman her eleştiren manipüle ediyor ozaman biz yazmayalım bu siteye.sende alonsocusun belliki.

  8. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Kimse hikaye anlatmasın arkadaşlar,adam adım adım efsaneliğe geliyor,altındaki araç sezon başından beri yarış kazanıcak hızda değil,biraz güncellemelerle toparladı durumu ferrari o kadar,alonso alabilceği maksimum puanları limitlerin üstünde kusursuz sürerek alıyor hep,mükemmel bir yetenek çok geliştirdi kendini,2010 dan beri ayrı sürüyor hep diyorum bunu :))

  9. O şans değil, strateji hatası

  10. serhat bulur avatarı

    lutfen biri full yaris linki versin izleyemedim lutfen lutfen ..

  11. forza mclarens avatarı
    forza mclarens

    alonsonun 2010 da son yarışta mucizevi bir şanssızlıkla şampiyonluğu kaybettiğini hepimiz biliyoruz.be sene 1 yarışı şansıyla kazansa ne olur 2 kere fazladan podyuma şansıyla çıksa ne olur..o bu şansın diyetini 2010 da fazlasıyla ödemiştir ben bir mclarenci olarak böyle düşünüyorum..

  12. Benim yorumlarımı özledin neden bu kadar isteklisin? Ben Mclaren Mercedes taraftarıyım.Raikkönenin dönmesi sevindirici ama yorum genel olarak yapmıyorum bu sıralar.

  13. adam seviyor Türkleri turk olmak ayrıcalıklı diyor yakısır

  14. mehmet ceviz avatarı

    şansmış!!!güvenlik aracı girmeden önce yarışı izlediğimiz arkadaşlarla alonso 4.sıradayken hepimizin yorumu 2.liği alır diyorduk.güvenlik aracı giripte mclareninde hatasıyla 3. çıkınca.galibiyeti kovalayacağı belliydi.hatta.güvenlik aracı pisti terk etmeden 2-3 tur önce yarış yeniden başladığında ilk viraja kadar grosjeanı geçme olasılığının % 90 olduğunu bile konuştuk.hadi şans diyenlere katılarak,şansla aldığı sıraları geri vererek,düşünelim.3.oluyor.valencia gibi bir pistte ne olursa olsun 11.başlayıp 3.bitirmek bile takdire şayandır.şans diyen kişilerin pilotları 11.başlayıp 3. bitirseydi ne övgüler yazarlardı.yarışları izlediğimiz,15 kişilik mercedes,mclaren,ferrari ve redbull taraftarlarının bulunduğu bir grubumuz var.herkesin ortak kanısı(şu an için)alonsonun açık ara en iyisi olduğu ve ferrariyi olduğu yerden yukarılara taşıdığıdır.

  15. YARIŞLARI f1turkish.net ten indirip izleyebilirsiniz HD SERHAN ACAR FARKIYLA

  16. erhan aydın avatarı

    yarışı manipüle etmenin adı eleştiri olamaz

  17. Valensiya'da bir daha asla bu kadar keyifli bir yarış izleyebileceğimizi zannetmiyorum.

  18. cevap verme gereği bile duymuyorum sana.çocukca laflar bunlar

  19. bu sitede alonsocular elestiriye dayanamıyor nedense.tebrik ediyoruz ona laf yok ama galibiyeti hakkında ters bisey söyleyince hemen öfkeleniyorlar.eleştiriye açık değilsen eleştirmiyceksinde.

  20. sacma yorumlardan birisi.bir futbol macında bile şansa inanmıyan spiker bile top direkten dönünce şansımız yanımızdaydı der.vettel yarış dısı kalmasa grosjean yarıs dısı kalmasa emın ol alonso galibiyet alamazdı.kim ne bilir vettelin ve grosjeanın yarış dısı kalacagını.yarış anında allahın işine kalmıs biseydir bu.takımda bu sorunu önceden tespit edemez.alonso tabiki haketti ama şans işi birazda bunlar raikkonende herzaman der yarış kazanmak istiyorsanız haftasonunda şansa ve mükemmelliğe ihtiyacınız vardır diye.

  21. beklemedeyiz, tamam…:)

  22. birde bu yandan bakın grosjean ile şumi aynı yerdedeğil:) şaka biryana
    yarın grosjean , şumi ve f.alans başarılar diliyorum.

    keşke bu karenin içinde grosjean de olsaydı.
    yarışı izleyemedim
    not:baksadım ortamı germekdeğil

  23. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    bravo doneleriniz çok sağlam ve makul!

  24. her ne kadar alonso taraftarı olsamda dünkü yarışta vettel sorun yaşamasaydı yarışı kazanacaktı.hızı iyiydi.dün rakipler alonsonun ekmeğine yağ sürdüler.o da müthiş bir sürüşle yarışı kazandı.birde bazı arkadaşlar podyumda alo-rai-scm yi görünce şunu dediler alonso haric podyumdakiler ferrari ile şampiyon oldu.Alonso Ferrariye Geldiğine Seneden İtibaren Değerlendirirsek ilk senesinde sezonun ortasındaki istikrarsız sonuclar onun şampiyonluğu etkiledi ama en büyük hata takımdan geldi şampiyonluk yarışında vetteli hesaba katmadan yapılan hata şampiyonluğa mal oldu.2011 de arac rb7 den 1.4 sn yavaşdı sezon başında ve en iyi 3.aractı.buna rağmen alonso o araclar 2.liği zorladı bircok podyuma cıktı.bu sene herkes ferrariyi tartışıyordu ne yapacak diye ilk yarışta 5.oldu cok iyi bir sonuctu bence ama 2. yarışta bütün yeteneklerini konuşturdu ve kazandı eğer o 1.lik olmasa ferrari son yarışlarda istikrarlı olamayacaktı.gecen seneyi mumla arayacaktı.ama alonso aracı o kdr iyi sürüyorku ferrari şuan bu noktada.ama ferraride takım patronunun bir an önce değişmesi lazım.Raikkonen Jean Todt varken şampiyon oldu.eğer dominik olsaydı bence şampiyon olamayacaktı.Scm tartışılmaz ama o da ross brawn gibi iyi yönetici varken şampiyon oldu.Bunları göremiyorsak lütfen f1 takip etmeyi bırakalım

  25. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Baslamis yine o olmasaydi bu olurdu, su olmasaydi o olurducular. Bunlari soyleyen insanlar daha hangi sporu izlediklerinin farkinda olmasa gerek.

  26. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Button nın Alonso yu çekememesi yeni bişey değil. Button biraz ne oldum delisi biri bana göre. Es kaza bi şampiyon oldu işte baskın bir araçlan.

    Alonsonun geçen dediği gibi, mühim olan bunları altlarında sıradan bir araç varken kazanırken görebilmek. (Daha çok Vettel için demişti bunu, henüz onu normal bir araçta kazanırken görmedik şeklinde)

    Bana göre ise;

    Vettel, Button, Webber, Rosberg, Massa…

    Hoş şuan için bunlar kazanan araçlarlanda kazanamıyorlar :))

  27. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu nerden biliyorsun gelemeyeceğini, kahinmisiniz arkadaşım. Yarış başından beri Vettel i saymaz isek ilk 10 içinde herkesi geçerek oraya gelen Alonso değilmi (Vettel kimseyi geçmedi). Zaten SC girmeden adam 4. sıradaydı. Lewis ile arasında 7 saniyeden fazla fark varken 2 küsür saniyeye indirmişti. SC girmeyip 3-5 tur daha atsalar pite girmeden zaten geçecek hızlan geliyordu Lewis'i. SC girince arka arkaya pite girdiler. Zaten farkı kapatmasa nasıl peş peşe girsinler pite değilmi ??

    Şunu kabul edin artık. Dün 2 tip lastiğe de en iyi Alonso baktı. Şu olmasaydı bu olmasaydı, en kötü 2 ya da 3. bitirirdi. Bu da böyle bir pistte 11. sıradan başlayan biri için yinede gurur duymamıza yetecek bir derece olurdu.

    Bu tip sorunların çıkması da Alonsonun problemi değil neticede. Bir aracın hiç bir sorununun çıkmıyor olması, pilotunun ve pit ekibinin hata yapmıyor olması da bu sporun parçası.

    Yenilenlerin her zaman bir bahanesi vardır. Bunu unutmayın.

  28. Yaris icinde Sc sonrasi Alonso Grosjean`i gecince telsizden Grosjean`a ne dediler duydunmu? Panik yapmana gerek yok, nasilsa lastiklerinin performansi dusecek, bizimkiler saglam, gecersin.. Plan buydu, aslinda Grosjean gereksiz yere fazla yakin takip etti Alonso`yu, son 5 tura kadar 1,5sn arkasinda lastiklerini koruyarak temiz havada benzin tasarrufuyla gidecekti, sonlara dogru saldiracakti Allah ne verdiyse, iste bu yuzden emin konusabiliyoruz..

  29. Yarisin startini iyi seyredin, Starttan ilk viraja kadar Rai iyi cikti ve Maldonado`nun yanina kadar geldi, ondan sonra Grosjean iceri Kimi disari acildi, boyle olunca 3. olacagi yerde 6. siraya dustu, Kobayashi`nin izledigi yolu seyredin anlayacaksiniz ne dedigimi..

  30. the huntsman  avatarı

    :)))))

  31. Yakup ERCAN avatarı

    Arkadaşlar harika iş yapıyorlar merak etme sıkıntı olmaz.

  32. bir taşta Button'a mı atsak?

    "Jenson Button, dünya şampiyonluğu mücadelesinde Malezya'da rekabetten uzak F2012 ile zafere ulaşan Fernando Alonso'nun kendisi için bir tehdit olmadığını düşünüyor."

    "Böylesi kötü bir yarıştan sonra bile -ki umarım bu senenin en kötü yarışıdır- yine de liderden 10 puan gerideyim. Lider de bir Ferrari'deki Alonso; yani endişeye yok"

    cümleleri direk Malezya GP sonrası bu sitede yayınlanan haberden alıntıladım. Button haklı, an itibariyle Button'ın rakibi Alonso değil 🙂

  33. Bir gerçek var ki Vettel yarışın sonunu görebilseydi, kesinlikle o kazanırdı. Pistte ki en hızlı sürücü-araç kombinasyonuna sahiptiler. Fakat unutulan şey şu ki, araç ve pilot birlikte birer pakettirler ve hız değildir sadece önemli olan, yarışı bitirmekte önemlidir.

    bir söz vardır, yarışın yarısını önde bitirmek size hiç bir şey kazandırmaz, önemli olan en önemli turu yani en son turu lider geçmektir diye. Fernando Alonso ve Ferrari bugün doğru şeyleri yaparak yarışı kazandılar. Hatasızdılar gerçekten, en hızlı araca sahip olmayan Alonso, bugün aracın dayanıklılığının sayesinde yarışı kazandı diyebiliriz. Buna şans diyenlere sinirleniyorum, çünkü şans şudur; önündeki araç hatasız giderken gökten yıldırım düşer o araca, yada ne bileyim tur bindirdiği aracın frenleri biter o öndeki aracı biçer geçer, işte bu şanstır. Öndeki aracın yada arkasındakinin bir arıza yüzünden yarış dışı kalması demek, o takımın o aracı yeterince iyi yapamaması demektir. kazananı tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok.

    Şansla yarış kazanan bir pilot hatırlamıyorum ben, her galibiyet bir sürü emekle kazanılıyor. Bugünün kazananı Ferrari ve Alonso'ya tebrikler.

    bir notta Hamilton'a, 7 yarıştır sana ibretle bakıyordum, olgunlaştığını düşünüp senden çekinmeye bile başlamıştım, 8. yarışta numaranı yaptın yine, hem üzüldüm, hem sevindim. bir sonraki yarışta toparlaman dileğiyle, bizi zirvede Red Bullarla yalnız bırakma 🙂

  34. f1ferraridir avatarı

    YARIŞI ŞU CANLI İZLEDİM DOYAMADIM BİDAHA İZLİYORUM ŞUAN 33. UR SAFETY CAR BÖLÜMÜ

  35. Rambocum senden son zamanlarda gördüğüm en mantıklı yorum olmuş…

  36. Efendiler öncelikle şunu belirtmek isterim
    geçen haftaydı sanırım
    rüyamda avrupa gp yi vettelin kazandığını alonsonun yarış dışı kaldığını görüdüğümü söylemiştim
    ardından nikini unuttum alonsoculardan biri
    rüyalar tersine çıkarmış fazla sevinme demişti harbidende tutturdu o arkadaşa tebrikler
    yarışa gelirsek
    11 sıradan yarışa başlayıp da kazanmak büyük iş alonsoyada tebrikler
    vettel bügün yarış dışı klamasaydı kazananırmıydı acaba
    artık önümüzdeki yarışlara bakcaz

    @Harun Güvenç bide sen rahat ol tek turda vettelin en iyi olduğunu briatore bile söylüyo ama bunu bi tek senin gibi inci sözlükte liseli takılanlar bilmez :):)

  37. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Arkadaşlar yarışın torrenti (Serhanlı-HD) sabaha kalacak. Sabredip bekleyelim.

  38. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    http://www.pressturk.com/ekonomi/haber/80833/flavio-briatore:-ne-mutlu-turkum-diyene….html

    Flavio amcaya bakın Bodrum'a eğlence merkezi kurmuş. 🙂

  39. Efendiler öncelikle şunu belirteyim
    2 hafta önce
    avrupa gp sini sebastian vettelin kazanacağını alonsonun kaza yapacağını rüyamda gördüğümü söylemiştim
    nikini unutttum alonsoculardan biri bana aynen şu şekilde cevap atmıştı
    rüyalar tersine çıkarmış fazla sevinme demişti
    o arkadaşı tebrik ediyorum
    yarışa gelirsek alonso gerilerden başlayıp kazandığı için tebrik ediyorum
    vettele çok yazık oldu şumiye helal olsun gerisini salla

  40. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Hiç bir sıkıntı yok merak etme. Motor seslerinde kısılma da yok. Yüklensin hemen paylaşacağım.

  41. onu yapan adamın varya hem alnından hemde gözlerinden öpüyorum harika işler çıkarmış.
    bu yarışıda bekliyorum dört gözle, stressiz rahatca izlemem gerek:)

  42. Evet, neyseki Schuminin lastiğine onun sidepodu denk geldide bişey olmadı, bende çok korkttum süspansiyon zarar gördü diye.
    Birde ilk pite girmeden önce çok yavaşladı arkasında E5 trafiği oldu. Senna yine dibine kadar girince atak yapmak için aha yarış dışı bırakacak dedim içimden.
    Pite geç alarak saç baş yoldurdular bana yine, neyseki korktuğumuz olmadı senna Schumi pite girdikten sonra yaptı kasaplığını:)

  43. Podyumu hakettin, Helal olsun sana.Bize de tabi ki:)

  44. tifoalo HRT avatarı

    jetmana karışmayın zafer sarhoşuluğu yaşıyor nede olsa adamı fastest yaptı anca onu yapar zaten he birde arada ben en büyüğüm ben şampiyonum der

  45. prancing horse avatarı
    prancing horse

    ağzına sağlık fakat ne söylersen söyle aynı şeyleri tekrar tekrar okuyacağız. okuyaçağız çünki mesele söyle olsaydı böyle olsaydı şu pilot şunu yapardı bir diğeri amuda kalkardı meselesi değil. mesele f1'den zevk almama f1 izlerken heyecan duymama meselesi. mesele alonso meselesi. tek sorun alonsonun zafer kazanmış olması.

    alonso yaptıklarıyla alonsoyu çekemeyenleri sıkıntı manyağı yapacak ya hadi bakalım:))

  46. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    Evet, Hamilton ile başlayan jenerasyona ben de bir türlü ısınamadım. Herhalde bunlar emekli olmadan da ısınamayacağız

  47. paylaşırsan seviniriz özledim o adamın anlatımıyla izlemeyi 🙂 Kayma falan yok değil mi bir de motor seslerini kısmadılar inşallah 🙂

  48. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    bu arada live timing'e bakanlar farkettiniz mi RAI ve HAM alonsoyla farkı 0.3 falan eritmeye başladı son 6-7 tur. Acayip korktum lastik aşınmasından. Dedim gene kabus başlıyor. Sonra Stella telsizden bişeyler dedi ve Alonso bırakın farkı korumayı, 0.3 saniye fark açmaya başladı. sonra 3-4 tur kala 4 sn olunca yine bıraktı. O an dedim işte " Pilot bu! " diye…

  49. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Arkadaşlar her ne olursa olsun bu üçünden birisi podyuma çıkmadığında içimde bir burukluk oluyordu.. eminimki benle aynı hislere sahip bir çok arkadaşda vardır.. kımse için yorum yapmayacağım öyle yada böyle Fernando bu yarışı kazandı göz yaşlarına helal olsun (dünya sampıyonu oldugunda bıle aglamamıstı)..

    Tebrikler Fernando tebrikler iceman ve saygılar Michael (Üstad).

  50. Kimi hala araca alışamadı yada biraz paslanmış anca kendine geliyor diyecem ama bakalım.Önceden geç frenaj yapan zorlayan Kimi yi hala göremiyoruz.Üzerindeki bu tutukluluğun nedenini bende merak ediyorum gerçekten..

  51. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Hayır, görüntü Skysport HD ama ses Serhan'ın. Yani birebir montajlama yapıyorlar. Biraz uğraştırıyor ama hala bunun yapacak kadar F1 sever adam var ülkede:)

    En son Kanada yarışı için 10 saat uğraşmış. Bekliyorum, sizinle paylaşacağım.

  52. alonso'nun hiçbir galibiyetine sevindiğimi hatırlamıyorum bunun dışında.

    evinde kazanması gerçekten iyi oldu onun için. hem puan yönünden hem de şampiyonanın geri kalanı için motivasyon adına…

    schumi'yi en azından podyumda gördük. tamam en tepesinde değildi ama olsun. tepesinde de görmek isteriz artık.

    yarışı sc'den sonra yani son 20 turunu falan izleyebildim.

    rai, lewis'i geçseydi belki alonso'yu geçip galibiyet alamayacaktı ancak en azından çekişme görecektik.

    sc çıktan sonra galiba rai geçildi. uğraşmayacaktın sonra kaç tur geçeyim diye. kendine gelmeli rai. takım içi mücadele baş gösterebilir sezonun ilerleyen kısımlarında. grosjean sıralamada iyi, yarışta da iyileşiyor. dişli bir rakip. şansla falan kurtardın ama bu böyle gitmez.

    lewis, çikolata renkli kardeşim. sen hâlâ akıllanmadın mı? lastiklerin biteyazıyor. maldanado gibi bir kasap geliyor. yol ver gitsin. o puanlar çok arayacaksın sonra demedi deme…

    webber, rosberg'in 5. likleri gibi bir şekilde 4. lükler alıyor. her şeye rağmen iyi pilot.

    son turlarda schumi abisiyle birlikte iyi iş çıkardı. dersini aldı da ediyor ezber.

    iki nico'dan hulkenberg olanı iyi iş çıkardın ama takım arkadaşına habire yeniliyorsun. beklentilerimi karşılayamadın.

    senna, ite kaka puan aldın. maldanado o kadar öndeyken artık önyargılı bakıyorum sana.

    button'ın bu hâlini görünce üzülüyorum.

    caterham puan barajını yaklaşıyor. sevindirici.

    massa sana yorum morum yok.

    vettel'e üzüldüm ancak bu şekilde bir podyum oluştuğu için bu seferlik böyle olsun diyorum.

    valencia standartlarına göre iyi yarış oldu…

  53.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Eyv. hocam bekliyoruz.

  54. the huntsman  avatarı

    Çok güzel bir yazı,umarım böyle çekişmeli pek çok yarış izleriz,kim kazanırsa kazansın sonunda f1 kazansın.

  55. d-smart yayını paylaşılıyor mu dostum ?

  56. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    koleksiyonluk ben de indiririm bari teşekkürler:..

  57. teşekkür ediyorum . 2.sayfada vardı bi podyum resmi ama masaüstü için pek uygun değildi uzak çekimdi 🙂

  58. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Biraz bekleyin Serhan'ın anlatımıyla gelecek

  59. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Hamilton pitte takılmasaydı Romain'in arkasına gelemeyecekti alonso onuda dikkate alman lazım.

  60. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Tukdepoya yüklenince ben isteyene torrent dosyasını atacağım facebook üzerinden. Geçen yarışlarda yaptığımız gibi..

  61. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    hemen 20/400 oldu 🙂

  62. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    http://www.torrentreactor.net/torrents/5728730/Formula1-2012-European-Grand-Prix-720p-HDTV-x264-ANGELiC

    seeder 1 tane ama artacaktır hemen…

    Bana da bir podyum resmi lazım masaüstü için bulamadım bulan varsa Allah rızası için atıversin teşekkürler…

  63. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    gelecek.. hazırlanınca sizleri bilgilendireceğim

  64.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Arkadaşlar arena-tr yada turkdepo davetiyesi olan var mı?

  65. Grosjean hayır bence yanılıyorsun.Hatta 2. virajdaydı bi istatistik gelmişti sola farkın açılma hızı . 0.6 saniyeden 1.4 saniyeye 3 turda çıkarmıştı alonso farkı.

  66. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yarısa kademelı kademelı bakarsak eger
    1:start..raikonnen ok gıbı cıktı.hem maldonadoyu hemde gosjan gecmıstık ılk vırajda bır anda kendını sanırım 7.sırada buldu.ve işler kımı ıcın baya bır zora gırdı.force ındıyayı gecmesı zamanını almadı ama maldonado nun arkasında baya baya zaman kaybetti.ve aslında bır nevı mumkun olan galıbıyetıde zora soktu..
    2:bu arada alonso ıyı start ve gecıslerle kımının arkasına kadar gelıp takım oyunu ıcınde pıtlerde hem hamıltonu hemde raıkonnen ı gecerek aslında en buyuk vurgunu yapmıstı kesınlıkle tebrıkler.
    3: yarıs dısı kalana kadar kesınlıkle yarıs vettelin hakkıydı.ama boyle seyler yarısın ıcınde oluyor gecmıs olsun..
    4:sc nın hemen sonrası.alonsonun groyu gecmesı alonsonun ne kadar kurt gro nun nekadar sakar karga oldugunu gosterdi.ancak ne olursa olsun gro nun yarıs dısı kalması kesınlıkle alonso nun ekmegıne yağ sürdü.ancak bende turlar ılerledıkce lotus un bır sekılde ferrarıyı gecebılecegıne ınanıyordum. bunu gormenın tek yolu gro nun yarıs dısı kalmamasıydı ama olmadı.gro ya da gecmıs olsun..
    5:sc sonrası kimi den atak beklerken hamıltondan atak yedi.ve aslında yarıstakı yerını bır sekılde belırledi.hamıltonun arkasında her kaldıgı tur yarıs galıbıyetınden uzaklasıyordu.kesınlıkle hamılton ve alonsodan hızlıydı.hamıltonu gecemedıkce alonso uzaklasıyordu.gectıgınde de zaten cok gec olmustu..

    kimide bırseylerın ters gıttıgıı ıstedıgını yapamadıgı her halınden bellıydı.bırseyler yapmak ıstıyor zorluyor ama bır sekılde gerı cekılmek zorunda kalıyor.araca alısamadı bır turlu onu hıssedebılıyorum.

    yarısın butunune bakarsak:

    alonso bana kendını tebrık ettırdı.helal olsun.sen ılk on dısından kalk.boyle bır pıstte gecısler yap.pıtte ıkı sampıyonu gec.sc den hemen sonra yarıs ın favorılerınden bırını avla yarısı kazan olacak ıs degıl..gercekten tebrık edıyorum en buyuk rakıbımı…

  67. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Dostum bunlar aynı anda 2. pite girmedimi. Bak bakalım ilk pitlere en son kim pit yapmış. Her yarış kanadaya benzemez. Bu gün en iyi lastik idaresi Alonsodaydı. İlk pite de en son Alonso girdi. Demek ki neymiş bu gün Ferrari daha az lastik tüketiyormuş.

    Dediğim gibi olsaydıylan olmuyor. SC den sonra en az 7-8 tur 05-08 saniye arasında dolandı Gro. Geçseydi madem. Yapacaktım edecektim, lasitkleri bitecekti falandı filandı..Benim bildiğim başkasının durumundan medet umulmaz. Geçeceksen varsa gücün ve cesaretin geçersin. Elinde DRS gibi bir avantaj varken bile 7-8 tur boyunca geçmeyi beceremiyorsan susacaksın. Ben verdim demeyeceksin, O haketti diyeceksin.

    Dediğşm gibi Gro kendini Kanada da sandı sanırım. Yine öyle olacak falan diye düşündü. Pistin en olmaz yerinde geçildiğinde bitmişti onun yarışı zaten. DRS falan yokken diyimde daha iyi vurgulansın..

  68. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    sonuçta geçen tek bir kişi var, o da Alonso. önde olan o. Şimdi buradan Romainin yarışı alacağını çıkarmak saçma değil mi?

  69. Alonso ve Schumacher verdiği mücadelenin,gösterdikleri performansın karşılığını aldılar.En öndeki yan yattı,çamura tekeri battı gibilerinden şeyler verilen emeği değiştirmez.Onu deyip savunan adamları sonraki yarışlarda, kendi pilotlarının öndeki pilotun talihsizliğinden dolayı alacağı neticeyi görmemezlikten gelmeye,ve sevinmemeye davet ediyorum.Böyle bir basitleştirme çabasına düşüp sonra da kendi pilotunda da aynı çizgide ilerliyebilecek var mı öyle delikanlı?

  70. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yukarıda bir mesaj attım tam da senlik. 😉 Güzel oldu güzel..

  71. fark rutin olarak 0.5 0.6 0.7 sn civarinda seyrediyordu sonra ariza bas gosterdi yarisinda yaris disi kaldigi turdan once araci etkilemis olmali ariza zira E20 birden lastik tuketecek yavaslayacak arac degil

  72. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    a pardon, ben takımlar şampiyonasında takıma kazandırdıkları puanı söylemek istemiştim. Aslında Ferrari tek araçlan yarışıp Maasanın da yarı bütçesini Alonsonun aracına harcasalar kesin şampiyonluk gelir. :))

  73. Yarışın torrenti falan var mı beyler ?

  74. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    111

  75. drs bolgesinden uzaklasti dedigin turda basladi zaten ariza! Romain 0.6sn farkla takip ediyordu ayrica yarisin sonlarina dogru tum gucuyle zorlayacaklarini da yaris sonu aciklamasinda belirtmis..

  76. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Gro yarışı alacaktı diyenler, gro yarış dışı kalmadan evelki son 4-5 tura baksınlar, fark 0.700 den kademeli olarak 1.4 saniyeye kadar çıktı her turda, drs bölgesinden çıkıncada açılmaya başlamıştı ki ara o sırada Gro nun sorunu baş gösterdi.

    Bu işte şöyle olsaydı da böyle olsaydı denecek bişey yok. Bir şeyin olmuyor olması da başlı başına bir başarıdır.

    Alonos ne yaptı, 11. kalktı. Pist üstünde geçebileceği herkesi geçti. En son 5. iken pite girdi. 11-5=6 kişi geçmiş. Sonra 9. olarak pitten çıktı. Aradaki pite girmeyen pilotları geçerek tekrar 4.lüğe geldi Lewis'in arkasına kadar. 7 saniyeden 3.8 saniyeye düşmüştü fark. Tekrar pite girdiler, Alonso Lewis'in önündeçıktı pitten. Burdan sonrasını da herkes biliyor zaten.

    Şimdi Vettelin ile Lewis'in bilmemnesi bu adamın mı sorunu oldu. Şimdi bu yarışı kendi kendine en önde gidip Vettel kazansaydı havasından geçilmezdi RB cilerin çok büyük iş başarmış gibi. Yada Lewis en kötü 2. olsaydı.

    Ama 11 den gelip 1. olunca Alonso, şöyledi de böyleydi muhabbetleri başlamış yine. Yazık..

  77. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Şuanlık kimse hakkında yorum yapamıyorum, saat 11.30'da Smart spor'dan tekrarını izleyeceğim ondan sonra yorum yaparız ama Alonso boşuna ağlamaz..Tebrikler Alonso.

  78. eyvah yarış kazandık sevinmeyelim ferrarici arkadaşlar. hakkımızla kazanmadık sonuçta vettelde arıza çıktı hamiltonun pit ekibi hata yaptı grosjeanda da arıza çıktı.Hadi yarışı tekrar yapalım onlarda arıza çıkmasın.Var mı garantisi ?

  79. tebrikler alonsoya devamını bekleriz böyle galibiyetlerin ilginç tarafı şu an için alonso massa arası 100 puan fark var

  80. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    Ya arkadaş raikkonen ile ilgili yorumun yok mu? Hani dört gözle bekliyordunuz? Yoksa beklediğiniz değil de bahaneniz mi Rai idi?

  81. he he alonso bileğinin hakkıyla zafer kazandı kimi de bileğinin hakkıyla 2.oldu schumide bileğinin hakkıyla 3.oldu öylemi gülmekten geberttiniz beni.vettel ve grosjean da bileğinin hakkıyla yarış dışı kaldı değilmi 1-2 giderken.

  82. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    bu kadar kesin nasıl konuşabiliyorsunuz? Alonso pistte solladı, drs bölgesinden uzaklaştı ve farkı açmaktaydı nasıl kazanıyor romain?

  83. schumide son turda webbere geçilebilirdi. sarı bayraklar olmasa değil mi ama? bu yarış içinde olağan bişey. vettelin teknik sorunuda yarış içinde olağan bişey. ne schuminin podyumuna nede alonsonun 1.liğine kimse şans diyemez.orda o adamların emekleri var.alonso için şanslı olduğu yer şampiyondaki rakiplerinin yarış dışı kalması bu da olağan bişey.alonso ve ferrari tarftarlarıda haklı bir gailibyet yaşıyor herkes istediği gibi sevinebilir bu kimseyi ilgilendirmez.

  84. Düzeltme Grosjean yarış dışı kalmadan önce Alonsoya baskı yapıyordu ve kesinlikle Kimi den daha hızlıydı. Kimi yi bu yarış Lotus un hızı için referans gösterme. Lewis pitte 12 saniye kaybetti yoksa Alonsonun önünde çıkacaktı. Sonuç Alonso kazandı kutlama en doğal hak 🙂

  85. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    "Girişimci pilot" sözünü çok beğendim :)))

  86. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    :)))

  87. ne gıcıklığı hoca kimi nin 2.olmasına sevinmedim sevinemedim diyorum ötesi varmı !

  88. Sorma noluyo biri Schumachere dokundurdu yine vay vahhh dedim sonra baktım devam ediyo yavaşlama felan yok iyi bari hasar yok deyip bi oh çektim:)Bu sene bu girişimci pilotlardan çektiği nedir illallahh yani.Kasap doldu grid şansına sıyırdın sıyırdın yoksa at direksiyonu bi sonraki yarışa nasip de:)

  89. Allah'tan o arkadaşın yanındaymış yoksa 2006'dan beri yana yakıla beklediğimiz podyumu kaçıracaktın 🙂

  90. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    O anı görünce "tamam, bitti, nasıl olsa yarış dışı kalması yakındır" diyerek yarışı izlemekten vazgeçmek üzereydim. Neyse ki bir arkadaşla birlikte izliyorduk da, O'na ayıp olmasın diye izlemeye devam edip Schumacher'in podyumunu görme keyfini yaşadım.

  91. the huntsman  avatarı

    Grosjean'ı pistte geçti.Hamilton ve Raikkonen'i pitte geçti.Hamilton ve Raikkonen Alonso ya atak yapamadılar.Grosjean la fark açtı Alonso.Sadece Vettel ayrış dışı kaldı önündekilerden.Hamilton kaza yaptığında arkasındaydı.Çok merak ediyorum gıcıklık olsun diyemi yorum yapıyorsun?

  92. kör topalda olsa (başkalarının temazsız yarış dışı kalmasıylada olsa) schumi muhteşem bir yarış çıkardı ve podyuma nihayet çıktı taraftarlarını tebrik ederim.rai nin 2.olmasına hiç sevinmedim bilakis üzüldüm ama geri dönecek rai adım gibi eminim.alonso taraftarlarından bu galibiyete ser ser sevinen varsada yazık derim o kadar.vettel ve grosjeanın şanssızlığı olmasaydı ne alonso galip gelirdi nede schumi podyuma çıkardı.birde hamiltonın dengesizliği diyeceğim onun adına daha ileri gidemem.

  93. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Nice mutlu yaşlara!

  94. Bilmem farkeden oldumu ama startta senna schumi'ye hafif bir dokundurdu yüreğim ağzıma geldi bütün yarış boyunca dua ettim bir şey olmasın diye.

  95. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    SÖZLERİM BİLGİN ÇELİKTÜRK E YANLIŞ ANLAŞILMASIN

  96. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    YA BENCE BU KADAR KISKANMAYIN ADAM ÖYLE YADA BÖYLE VETTEL KALANA KADAR BÜTÜN RAKİPLERİNİ GEREK PİSTTE GEREKSE PİTLERDE GEÇEREK 2.LİĞE KADAR YÜKSELDİ VETTEL KALDIĞINDADA ARALARINDA 1.5, 2 sn Mİ NE VARDI HERALDE VETTEL KALDIDA O SAYEDE 1.LİĞE YÜKSELDİ DİYE ADAM KENDİ EVİNDE 11.SIRADAN BAŞLAYIP KAZANDIĞI YARIŞA SEVİNMESİNMİ SEN KAZANSAN BÖYLE BİR YARIŞ PİSTİ YIKAR PARÇALARINI EVİNE GÖTÜRÜRDÜN

  97. Yanarim yanarim Grosjean a yanarim, valla alacakti yarisi..

  98. 2005'te kimi'yi tutarken bu alonsoya acayip gıcık oluyordum, ballı diye. daha sonra anladımki olay bal değil yetenekmiş. kimi bıraktıktan sonra alonso'yu tutmaya başladım. bugün kimi ve hamilton'u pitte geçti, diğer pilotları pistte. kimi'dende aynı performansı beklerdim,bugün olmadı ama olucak oda olucak biraz sabır..

  99. schumikolik avatarı

    Sonundaaaaaaaaaaaaaa Schumiiiiiiiiiii

    Öyle ya da böyle Schumi podyuma çıktı ya, keyfimiz yerine geldi işte. Haftalardır yaşadığımız gerilimi Schumacher hayranı arkadaşlar çok iyi bilir 🙁 yüzümüzün gülmeye ihtiyacı vardı.

  100. Son 5 yılda 5 pol pozisyonundan 13 yarış zaferi çıkarmış bir pilot.Hala liseliler beğenmiyor.

  101. Vetteli bilmem de gro sanırsam vites kutusundan gitti çünkü yarışdışı kaldığı anın tekrarını gösterdiklerinde 2den 3e geçemedi vitesi kaybetti bi anda grafikten öyle göründü

  102. finlilere söylede biz yeni bir raikkonen istiyoruz bunu beğenmedik diye yeni bir tane yapıp versinler.adam elinden geleni yapıyor senin söyledklerini yapsa daha ilk virajda yarış dışı kalırdı.ayrıca alttaki romain grosjean nickli arkadaş sehlikmisin sen piyasaya yeni çıktın heralde

  103. Kimi ye hiç yer kalmamıştı nasıl dalsın adam. Oradaki kerbler çok yüksek oraya çıksaydı Kimi nin yarışı biterdi zaten Maldonado gibi hataya meyilli birine o tür ataklar yapmak Lewis örneğinden görebileceğin gibi sakıncalı. Kimi bugün agresif değildi sürekli erken fren yaptı kabul ama prelli agresif pilotları sevmez Kimi bugün sonuca adım adım gitti.

  104. Evet haklısın motor sporlarnda olağan şeyler bunlar. Aslında şanssızlıktan kaybettiklerimizin yanında bu yarış aldıklarımız az bile hala alacaklıyız yani :)) Tekrar bıraktırmak için uğraşanlar utansın geçen gün de söylemiştim schumi devam etmek isterse mercedese laf düşmez diye 🙂 bu saatten sonra araca da iyi bakacaklar mecburen yoksa kendi prestijleri sarsılır.

    Artık o özlediğin manzaraları da görebileceğimizi hiç sanmıyorum bu lastikler yüzünden 🙂

  105. Alonso çok ilginç pilot hakkaten pol almadığı son 5 yılda sadece 4 pol ile 13 zafer elde etti.Garip hakkaten insanın kendisini isteyerek zora sokması sanki avans veriyor herif

  106. şumiyi ve kimiyi güzel sürüşlerinden dolayı kutluyorum

    hami ve parmak çocuğa da üzülmemek elde değil.

    kobayashi ve maldanado bugün yeterince agresifti.

    grojen ise şanssız..

    El nano ise fantastic sürdü ve şansında yanında olması beraberinde zirveye oturdu.

    gerçekten çok anlamlı bir galibiyet ve puanlardı..

    tebrikler matador

  107. cok guzel bir yorum ellerine saglik

  108. Yarışın yıldızları:

    1-Senna
    2-Maldonado
    3-Mclaren pit ekibi
    4-Vergne(Kovalainenin yerinde olsam …)

  109. Bu arada Schumi inceleme altindaymis, o sahneyi gordum, ceza verilecek bir durum degil Asil Hamilton ile Raikkonen sari bayraklar altinda Ricciardo`yu gectiler, ordan nasil ceza cikmadi anlamadim, Heralde o an hakemler yaris iyi gidiyor bozmayalim dediler 🙂

    Schumi`ye podyumu icin ayrica tebriklerimi sunuyorum, ayrica yaris sonrasi podyumu gorunce 6/7 sene onesine gittim, nostalji oldu 🙂

  110. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Yarış şansı tabikide yanındaydı ama 1. olamıcak bir araçla gelip 1. olmayı hep başarıyor bu adam podyumdan indiği yok..Ben burda 5 yarış once söyledim Alonso 2010 dan beri ayrı sürüyor ve kesinlikle AYRTON SENNA kalıtesine adım adım yaklaşıyor diye..Bu arada redbulların bu kadar yine gelişmeside acayip can sıkıcı bir durum,fark bir ara 20 sn olmuştu bakalım gelecek yarışlarda neler olucak..

  111. evet ferrari bugün diğerlerinden hicde yavas değilde özellikle ilk pitstoplara kadar olan bölümde gerçekten oldukça hızlıydı alonso üst düzey pilot yapması gerekeni yaptı hepsi bu önündekilerinde yarıs dışı kalması zafer için uygun zemini olusturdu normal bir galibiyetti
    efsanevi bir galibiyet gibi sevinmesi burdaki taraftarlarında sanki diğerlerinden yavas bir araçla herkesi gecerek yarıs kazanmıs gibi abartılı ifadeler kullanması tuhaf.alonso aracı limitlerinde kullanıyor ferrari neye müsade ediyorsa alonso onu alıyor bu gayet doğal değilmi alonso limitlerde kullanmayacakda petrov mu kullanacak her üst düzey pilotun yapması gerekenleri yapıyor hepsi bu yapmıyorsa caterham a gitsin veya massa gibi her an kovulma noktasında yarıssın.
    f1 dünyası ne efsanevi yarışlar sürüsler gördü yapmayın arkadaslar maldonado nun bile yarıs galibiyeti var.

  112. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    😀

  113. Tebrikler Alonso, sans da yanindaydi evet ama adam ne gerekiyorsa yapti. Bu yaris uzak ara Vettel`in di ama motorsporlari boyle hersey mumkun, Vettel`den sonra Grosjean`in olabilirdi cunku son turlarda Alonso`yu buyuk baski altina alacakti, Grosjean`a da yazik oldu. Hamilton`un da basina bela oldu pit ekibi, kaldirac da kirilirmiymis be abi..

    Gelelim Raikkonen`e, ben son yillarda hic bu kadar tutuk korkak yaristigini hatirlamiyorum Rai`nin, o ne oyle abi kimseye atak yapma, atak yiyince yol ver, noluyo abicim! bu ne centilmenlik? her kapismada frene basmalar, yolu rakibe vermeler, deli etti beni, Kanada`da da biraz boyleydi ama bugun iyice sapitti, startta Maldonado engelledi diyorsunuz ama Rai dalsaydi araya onuda rahat gececek 3. siraya cikip yarisi kazanacakti, o ne yapti? icerde ki avantajini birakip disari acildi ordanda Grosjean la Kobayashi guzelce gecti gitti, sacmalamayi keser umarim bir an once..

  114. Valencia'da kendi evinde kazanmış , 11. sıradan kalkıp 1. olmuş ve diğer rakipleri puan bile alamamışken nasıl abarttı diyebilirsin ?

  115. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    gerçekten mükemmel yarıştı vettele ve grosjean'e yazık oldu alonso şansı bu sevinci bence çok abartttı raikonen istediğini yapmadı yada zorlamıyor ne bileyim raikonen dahada iyisini yapabilecek bi pilot daha erken hamilton geçseydi belki alonso bu kadar rahat yarışı tamamlayamıyacaktı kim bilir neyse tebrikler diyeyim yinede >>Sonuna Kadar RENAULT F1 TEAM<<

  116. El clasico bir Alonso zaferi..

  117. Ota boka ceza verip adamı hasta etmesinler.3. oldu işte

  118. Arkadaşım doğum günün kutlu olsun…

  119. Hersey ok de biraz abartı olmuş söyleki bu sezon 7 tane farklı kazanan isim var vasat pilotlar bile yarış kazandı ilk kazandığı yarısdada herzaman olmayacak işler oldu bütün önündekilerin basına bir seyler geldi mclaren in pitstop faciaları gibi bu yarısdada şansı yanındaydı vettelin yarıs dısı kalması grosjean ın tecrübe eksikliğiyle yaptığı inanılmaz hata ona rağmen grosjean ın pes etmemesi buseferde yarıs dışı kalması pit ekibinin ferrari nin ise 1 . aracı olan alonso lehine mükemmel çalışması bunların hepsi alonso nun kusursuz pilotajıyla birlesince galibiyet geldi.
    yanlış anlaşılmasın ben alonso yu küçümser ifade kullanmıyorum aksine kusursuz pilotajına vurgu yaptım ancak alonso 2 dünya sampiyonluğu elde etmiş yaş itibariylede artık olgun ve üst düzey bir pilot ve üst düzey pilotun yapması gerekenleri yapıyor bu açıkçası beni şaşırtmıyor eğer bunun dışına çıkarsa alonso olmaz zaten özellikle bu yarısta ferrari gayet rekabetçi bir araçdı ayrıca ferrrariye massanın performansına ve aracına bakarak yaklaşılamaz orda her zaman en hızlı iyi araç 1.araçdır su andada yarış performansı olarak gayet iyi durumdalar bir kac yarıstır bu böyle kısacası bugünün şartlarında diğerlerinden 1sn yavaş araçla bir sey yapamazsınız gridde bir çok üst düzey pilot var olursada biraz şans biraz lastik faktörü gibi nedenlerle oluyor 7 kazananın olması da bu yüzden pilotaj artık hersey demek değil öyle olmasaydı hamilton bu durumda olmazdı nerede eski hamilton nerede heryarış agresifliğini ortaya koyan geçisler yapan zevk veren hamilton kısacası ferrariyi bu kadar küçümsemeyin heleki 1.aracını hiç sezonun ilk 2-3 yarısından sonra mclaren lerin redbulların hiçde uzağında değillerdi 1.araçlarıyla.

  120. İnceleme altında ama ceza çıkmayacağı söyleniyor. Ross Brawn kullanımın sarı bayraktan 30 metre önce olduğunu söyledi

  121. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    En sonunda!:))) Yarış dışı kalmalar da bu sporun yapısında olduğundan (hatta motorlarından alevler çıkaran, beyaz dumanlar püskürtüp yolda kalan otomobilleri özledim), içim rahat, keyfim yerinde. Dediğiniz gibi, son turlardaki etkili sürüşünden keyif almamak mümkün değildi.

    Umarım Mercedes izin verir de, devamı gelir.

  122. Ayıp ediyorsun ben hamiltondan neden nefret edeyim 🙂 Sadece ilginç bir görüntü olmuş onu paylaştım.

  123. vettel ve grojanın yarış dışı kalmasına ne diyosunuz? çok hızlı olmaları motor haritalaması ve motorun buna dayanamaması olabilirmi?

  124. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Ya yorumlarım neden silniyor..ARKADAŞLAR SUMI YE CEZA VERME DURUMU VARMIŞ PS3 DE F1 OYNUYORUM ONLINEDE AVUSTURALYA'DAN Bİ ABİMİZ SÖYLEDİ WEBBER 3. OLUCAKMIŞ İNTERNET SİTESİNDE ÖYLE YAZIYORMUŞ AVUSTURALYA'NIN VARMI BİLGİSİ OLAN..NASİP OLMUCAK MI PODYUM BEAAA!!!!!!!!!!!!!

  125. Allaha inanmıyormu inanıyordur ya hristiyan haç kolyesi takmıştı 1 kere

  126. nerde açtı kapattı yaw? ciddimisiniz siz ceza falan varmı?

  127. the huntsman  avatarı

    Böyle yaparak alttaki şahıstan bir farkım yok diyorsun.Öylelerini ciddiye alma bırak kendi hallerine.Neden rakip taraftarı tahrik ediyorsun?Kanada da biz nasıl sinirliysek şimdide onlar aynı şekilde sinirliler.Boşu boşuna germe insanları.

  128. Gokberk Onem avatarı

    Tarihin en iyi 10 pilotu arasına çoktan girdi, ilk 5'e de girdi girecek. O artık efsane

  129. ilk temasdan sonra virajı dönünce hadi bir temas daha dedim ve maldonado isteiğimi gerçekleştirdi. yalan yok bende istedim böyle olmasını. schuminin podyuma ihtiyacı vardı ve bunu bugün haketti.
    Maldonadoya teşekkürler.

  130. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    gerçekten kurallara uyduğu için belkide şampiyonluğu kaybettiği yarıştır abu dhabideki saçma sapan taktikten sonra tabiki

  131. İnşallah izlemiştir muhteşem yarış oldu bizim için kelimeler kifayetsiz kaldı.

  132. Niye zaten hristiyan değil mi?hiristiyan biri inanır zaten

  133. A) Fanatizm B) Nefret C) Kışkırtma D) Hepsi

    Cevap anahtarı: Cevap D) Hepsi

  134. Racing Legend Fernando Alonso Diaz

    Sezona 1.3 saniye yavaş araçla başlayıp;
    2 galibiyet elde eden Tek Pilot …
    Her yarıştan puan alan Tek pilot..
    ve Şampiyona Lideri..(2.ye 20 puan fark atarak)

    Sana rekabetçi araç vermeyenler utansın.. EFSANE…

  135. Beklemediğim kadar heyecanlı bir yarıştı. Schumacher çok iyiydi be sonunda podyumda görebildik onu. Umarım şanssızlığı son bulmuştur. Alonso'ya da kocaman tebrikler…

    Özellikle bu 3 adamı podyumda beraber görmek harika bir duygu…)

  136. ne hediyesi adam eze eze geçti

  137. Gokberk Onem avatarı

    Harika yarış, harika podyum, harika galibiyet, harika Alonso. Hiçbir şey bitmedi çalışmaya, gelişmeye devam etmeliyiz hala güçlü rakiplerimiz var. Tüm Ferrari takımının alnından öperim hep yanlarındaydım şimdi de öyleyim.

  138. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    evet gördüm bende sky sport ta güzeldi ama link yok

  139. Prof.Fernando Alonso bugünkü derste öğrencilerine f1 aracının nasıl sürüleceğini en iyi anlayabilecekleri şekilde uygulamalı olarak gösterdi.Derse geç gelen Hamiltonun lastik nasıl kullanılır bölümünü iyi öğrenemediği gözlendi.Ayrıca Maldonadonun da atak yapma konusunda sıkıntı yaşadığını gözlemleyen Alonso Maldonadoyla özel olarak ilgileneceğini söyledi.Şaka bi yana adam gerçekten sürüyo yani gridin tartışmasız en iyisi dün bence daha önlerde olabilirdi ama 2. seansta tek tur attı ve 2. turunda trafikten olcak gelişim kaydedemedi f2012 gerçek potansiyelini bu sonuçla gösterdi.ama bence redbul çok gelişti bi anda bu konu gerçekten araştırılmalı.

  140. =)) LOL

  141. Hamilton McLaren-Mercedes + 2 laps
    🙂 🙂 🙂 Sebepsiz güldüm.

  142. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    diaz dan son bir açıklama gelmiş.

    diaz: Artık bende Allah'a inanıyorum.

  143. Gokberk Onem avatarı

    SC piste çıktıktan sonra tur yiyen araçlara izin verilmediği sürece hiçbir otomobil SC'yi geçemez.
    Valencia 2010: SC piste çıkar. Tam o sırada Alo ve Ham start finish düzlüğünden geçmektedirler, ikisi beraber yavaşlar Hamilton SC'yi geçer, Alonso geçmez. 30 tur sonra Lewis'e ceza gelir ama Lewis'in pozisyonu değişmez, Alonso ise doğruyu yaptığı halde podyumda bitireceği yarışı 8.sırada bitirir değerli puanlar kaybeder, muhtemel podyum Alonso'yu sene sonunda şampiyon yapmaya yetecektir. Hamilton kendisi de cezayı kabul etmiş ve hatayı kabul etmiştir. O ceza Alonso'nun şikayetinden değil, kurallardan gelmiştir. Alonso da doğruyu yaptığı halde pozisyon kaybeder ve hakemlerin Hamilton'a ceza vermek için bu kadar beklemesini haklı olarak eleştirir.

  144. Kadir YILMAZ avatarı

    Sky dan izleyenler bilir, yarıştan hemen önce "magnificent seven" göndermeli bir klip yayınladılar, bilenlerden link rica edilir..

  145. sen benimsin avatarı

    ferrari takimi her firsatta alonsoya dua etsin diyorum. 3 senedir bu takimda muhendislik takim patronlugu mekanikerlik artik tum calisanlar kim varsa hepsinin hala takimda olmasini saglayan bir tek kisi var o da alonsodur. Yillardir hic bir gelisim yapamayan takim her yil berbat bir arac cikaran calisanlar ustune sezon icerisinde yanlis stratejik kararlar veren bir yonetim var ferraride fakat alonso her firsatta sartlar ne olursa olsun araci sinirlarina kadar zorladi hatta ustune cikti ve sampiyonluklar kovaladi bu yuzden bu insanlar hala ferraride calisabiliyor. Alonso oyle bir duruma geldiki tek basina bir ferrari oldu zor sartlara ragmen. Simdi bu insanlarin tekrar tekrar dusunmelerini istiyorum sadece rekabetci bir arac versinler alonsoya ve alonso ferrariyi eski efsane gunlerine dondursun.alonso cok sanssiz cunku schumi zamanindaki gibi hersey iyi degil ferraride eger oyle olsaydi zaten geldiginden beri her yil acik ara en ustte olurdu ama kotu olasiliklara ragmende en tepede yer almasini basariyor helal olsun

  146. Sadece Alonsonun geçmediğini ve kurallara aykırı olmadığını biliyorsundur 🙂 Geçiniz…

  147. Evet işte bu sonunda oldu. Sonunda kader bile isyan etti 🙂 bu sefer şans bize güldü 🙂 her ne kadar yarışdışı kalanların etkisi olsada son bölümdeki performansıyla efsanem sonuna kadar hak etti bu podyumu. İşte hayalimdeki podyum en sevdiğim üç usta isim bir arada tabi tek farkla schuminin en tepede olmasını isterdim ama buna da şükür.

  148. vedat özkan avatarı

    evet evet bende öyle gördüm.

  149. Yanlış görmediysem önünde araç yoktu ve Webber le çekişiyordu. Bir an kanat açıldı hemen sonra kapandı.

  150. Eray Parlak avatarı

    Yıllarca bu anı bekledik Şumiyi podyumda görmeyi çok özlemiştim sonunda çıkabildi şeytanı ters köşeye yatırdı sonunda Şumi. Sezon bizim için burda başladı,harika geçişler yaptı kral.M.Schumacher nickli şumi taraftarı olan arkadaşımız izlemicem dedi yarışı inşallah izlemiştir de bu müthiş yarışı kaçırmamıştır:)

  151. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    startda raikkonen iyi kaktı ama maldonado ismini konuşturdu önüne kırdı bu yüzden bu bize 2-3 sıraya maal oldu.

    alonso kusursuz sürdü.ilk pitlere kadar 2 force indiayı ve mal-donadoyu geçti.pitlerde ise hamilton raikkonen ve kobayashiyi geçti.ferrari'yide alkışlamak gerekir burdan pitstopda 3 araç birden geçtiler.

    grosjean eğer yarış dışı kalmasaydı alonso'nun başını fazlasıyla ağrıtacaktı.kısacası galibiyete ulaşmak için sahip olması gereken bütün özellikler alonsoda var (şans,hız,beceri,yetenek,pit ekibi) bu arada yanlış anlaşılmasın alonso'nun galibiyetine şans demek istemiyorum ama kader işte gerçekten çok şanslı bir pilot alonso ve buda onu her şeyi 1 araya getirdiği için en iyilerinden biri kılıyor.

    raikkonen'le hamilton tur derecelerini takip ediyordum her turda raikkonen diğerlerinden 01-0.2 saniye daha iyi tur atıyordu ama bir türlü lewis'i geçemedi.düzlük hızıda yeterli olmadı çünkü drs'nin açıldığı düzlük öncesi viraj belki mclaren'in en iyi olduğu yerdi.raikkonen hamilton'ı geçerken aralarında 0.856 salise fark vardı ve viraj çıkışı hamilton ya patinajda kaldı yada hafif dışarı taştı galiba öyle gördüm sonra bir anda lastikleride bitti.bu arada mal-donodo'ya 1 yarış kazandı diye yetenekli sıfatı koyanların sıfatına s*ç*m.bir insan ancak bu kadar mal-donado olur.önündeki adamın zaten lastikleri bitik bide son tur son viraj gibi ne diye zorluyon zaten lewis dışarı doğru taşıyodu biraz beklesen öteki viraj geçicen adamı gerçekten hangi akla hizmet kullandırıyorlar ona o aracı şaşıyorum.

    son olarak MSC'yi gösterdiği performanstan dolayı ayakta alkışladım bide sitedeki michael schumaer bu yarışı izlemiyceğini belki SCHUMİ'ye şans getirir diye düşünüyodu doğru düşünmüş izlemedin galiba bak adam 12.likten podyuma çıktı 😀

    yarışı d-smarttan izledim serhan acar farkıyla bir başka oluyor ferrariciler italyanca konuştular hiç bişey anlamadık çok kurnaz bir pit ekibi var ferrari'inin

  152. Şimdi şöyle ki,Alonso'nun aracı incelendikten sonra mekanik problem yüzünden otomatik açıldığı görülmüştü.Schumi'de öyleyse evet ceza gelmez.Umarım ki gelmez…

  153. Ben avantaj sağlamadıgından dolayı ceza geleceğini düşünmüyorum

  154. bilgi için teşekkürler alıntı yapan 2 arkadaşa da.

  155. Schuminin drs olayı; drs ölçüm alanında önünde hulkenberg vardı. drs alanına gelene kadar hem web hemde schumi hulk'u geçti. drs alanına gelincede drs yi açtı fakat sarı bayraklar sallanınca hemen kapattı.

    Eğer bu olaya ceza gelecekse; tüm dünyanın gözü önünde sarı bayraklar sallandığında hem Hamilton hemde Raikonnen adam geçti. ama yok o bayraklar yeşildi bizde renk körüydük!

  156. hakan özcan avatarı

    o benim gözümede çarptı ceza yer mi yer 🙁

  157. Eray Parlak avatarı

    2011 Çin Gp de Alonso yanlış yerde Drs yi açtı ama bir ceza gelmedi bence gelmemeli..

  158. vedat özkan avatarı

    iddia sarı bayrak da drs kullanımı mı?

  159. vedat özkan avatarı

    Schumi kısa bir süre olmasına rağmen 1sn altında önünde araç yokken drs açtı muhtemelen ceza gelecek.

  160. O zamanla bu zamanın güvenlik aracı kurallarını ayrıntısıyla incelemedim ancak, kuralların değiştiğini de biliyorsundur.

  161. İşgüzarlık işte. Ross Brawn kullanımın sarı bayraktan 30 metre önce olduğunu söyledi. Yanlış drs kullanımı yok.

  162. alonso tam bir manyak.. iyi anlamda tabii. raikkonen grosjean'ın arızası + vettel'in arızası ile hem grosjeanı geçti hem de 2. liği kazandı. startta şanssızdı ama yinede iyi bir sürüş gelmedi kimi'den. 2.liğe aldanmayalım.

    hamilton – maldonado temasında kesinlikle suçlu maldonadoydu. pist dışından girerken aracın geçmesini beklemen lazım. pistten çıkıyorsun, içeri girmeye çalışıyorsun hamilton geçmeden. direk üstüne sürdü temas kaçınılmazdı.

    sorunlar pek nadiren vettel'i bulurdu iyi oldu bu. 0.4 saniye farkla polü al 30 turda 20 saniye fark aç. ah vettel be, bi de siniri hareketler falan yapıyorsun. bir de kötü araçla iş yap. alonso'ya bak bi.

  163. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    ARKADAŞLAR SUMİ YE CEZA VERİLECEĞİ SÖYLENİYOR,PS3 DE ONLİNE F1 YAPIYORUM AVUSTURALDAYAN BİR ABIMIZ VAR O SÖYLEDİ ŞİMDİ WEBBER 3. OLUYORMUŞ VARMI BİLGİSİ OLAN ULAN BİR PODYUM NASİP OLMUCAK MI BEAAAA…SARI BAYRAKDA DRS MI NE ACMIŞ AVUSTURALYADA İNTERNET SİTESİNDEN BAKMIŞ BİLGİSİ OLAN VARMI..

  164. maldonado istemedende olsa raikkonenin yarışını mahvetti startta onunu kapatmasa devamındada ilk virajda durdurmasa raikkonen kazanırdı yarışı bana göre.alonso yine hatasız ve güzel sürdü ama yine şansı yanındaydı vettelin ve grosjeanın sorunu alonsoya hediye gibiydi.tebrikler alonso.

  165. Nasıl bir sezon lan bu 😀

  166. Benim için berbat bir yarış oldu ne Kimi nin 2. liğine nede Schumi nin podyuma çıkmasına sevinebildim. Starttan itibaren alıp başını giden Vettel ve en iyi yarışını çıkaran Grosjean ın araçları yüzünden puan alamadıklarına mı üzüleyim Lewis in pitte yine sorun yaşayıp 11-12 saniye kaybedip son tura girerken Maldonado nun kamikazesiyle yarış dışı kalmasına mı ?
    Maldonado demişken startta Kimi yi sıkıştırmasa Kimi çok farklı bir yarış çıkarabilirdi.
    Taraf tutmamaya çalışınca da böyle elin pilotlarına üzülmek var. Ben en iyisi bir pilotun fanı falan olayım. Nickimi de değiştireyim 😛
    Podyuma çıkan tüm pilotları tebrik ediyorum Webber de iyi iş çıkardı
    TorroRosso lar Caterham avına çıkmış gibiydiler temaslar olmasaydı Caterham larr ne yaparlardı merak ediyorum yarışı zaman ekranından takip edemedim.

  167. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    zaten yazdım hata yaptığımı üstelemene gerek yok…

  168. Konudan biraz sapıp altını çizmek istediğim bir durum var.
    Yıl:2010
    Yer:Valensiya
    Vettel lider, kaza olur, SC içeri girdiğinde Vettel geçmiştir,Lewis lideri bekleyen SC yi geçer(lider olmadığı için),Alonso şikayet eder,Lewis ceza alır.

    Yıl:2012
    Yer:Valensiya
    Vettel lider, kaza olur, SC içeri girdiğinde Vettel geçmiştir,Arkadan gelen araçlar lideri bekleyen SC yi geçer(lider olmadıkları için),Alonso şikayet etmez(o da geçmiştir SC yi),yarışı kazanır

  169. Henry Crazy avatarı

    Öncelikle geçen yılki Kanada'dan sonraki en müthiş yarıştı bence.
    *Alonso'yu geçiyorum hani adama ne söylesek boş nazardan korkuyorum.En kötü yarışlarında bile podyumu zorlayan bir adam.Schumacher'in 1996 2000 dönemini geçti araba iyi olsa 2000 2004 arası dönemi çok rahat uygular.
    *Vettele bakış açım değişti.Kendisini sevmiyordum.Ama çok iyi pilot olabilir.Arabası iyi ama adam tek tur olarak F1'in şu andaki en iyi pilotu.Yazık oldu.İlk kez Vettel'e üzüldüm.
    *Hamiltonun kazasında Hamında suçu var gibi.Ama iyi izleyemedim.Bir daha bakmak lazım.Ona da yazık oldu.
    *Schumi Raikkonen Alonso podyumu eski ustaların günü 2006dan beri özlemişiz.F1deki en iyi pilotlar.Diyecek laf yok.Schuminin 155. podyumu artık zaferde görmek isteriz Schumiden.
    *Rai iyi yarıştı.Aslında gereksiz kazalar ve arıza dışındaki pilotlar iyi sonuçlar aldı.Bu da tecrübenin önemini gösteriyor.
    *Massa yerine Perezin veya Vettelin gelmesi lazım.Yoksa takımlar şampiyonasında 5. ancak oluruz.
    *Ben bu zaferin önemli olduğunu Alonsonun çok önemli bir avantaj yakaladığını düşünüyorum.Ancak Redbull bayağı iyi gibi teknik olaylardan çok anlamam ve mühendis olmadığım
    için beni ilgilendirmiyor.Ama yeni tabanın bayağı iyi olduğu söyleniyor ki 20 saniye fark vardı.Bu zafere aldanmamak lazım.Daha çok çalışmak lazım.Ama pistin Redbulla uygunluğu düşünüldüğünde buradaki zafer belki de çok önemli olacak.
    *Grojean belki bu yıl zafer kazanabilir.Ama lotus zafer kazanacaksa Kiminin olmasını yeğlerim.
    *Perez genelde iyi yarışlar çıkarıyor.Bence iyi bir takımda olsa çok büyük pilot olur.

  170. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    championship değil champion 😀

  171. Haklısınız ; buna dediğim karşı çıktığım bir olay yok.

    Massa'nın sorunları lastiklerde bitiyor. Lastikleri çözemedi sadece.

    Fakat :

    Gelip de şampiyonluğu 1 puanla kaçırmış bir insana beceriksiz derseniz burada sıkıntı doğar.

  172. Hamiltonu bağlasan seneye bu takımda kalmaz cidden çok yazık oluyor bu kaçıncı arkadaş ya

  173.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Avanti Fer. Avantiiiii!!!1
    Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Kanada Valencia vasat olduğumuz pistlerdi. Bu sezon iyi sonuçlar aldık. Hızımızı kanıtladık. İngiltere çok daha iyi olacak. Tek sorunumuz sıralama turları. Ferrari bugün yarışa en önde başlasa kazanacak temposu vardı. Fernando-Kimi-Michael podyumu harikaydı.

  174. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    alonso'ya laf söylenmez kusursuz bir iş çıkardı.ama hamilton kobayashi ve raikkonen'i pitde geçti grosjeanıda pistte geçti.oraya gelene kadar force indialar ve mal-donadoyu geçti.

  175. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    alonso'ya laf söylenmez kusursuz bir iş çıkardı.ama hamilton kobayashi ve raikkonen'i pitde geçti grosjeanıda pistte geçti.oraya gelene kadar force indialar ve mal-donadoyu geçti.

  176. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    alonso'ya laf söylenmez kusursuz bir iş çıkardı.ama hamilton kobayashi ve raikkonen'i pitde geçti grosjeanıda pistte geçti.oraya gelene kadar force indialar ve mal-donadoyu geçti.

  177. İlahi Hakikat ne derse o.Alonso şanslıydı bugün ama Allah için o şansı hakedecek bi sürüş yaptı.Aynı şey Schumican için de geçerli.Vettel ,Grojean vekısmen lewis e yazık oldu.Valencia yarışlarını en güzeli idi.İnşAllah her yarış böyle güzel geçer.

  178. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    massa bugün bencede grçekten şanssızdı ama arkadaş beceriksizlik veya şanssızlık demiş sonuçta massa 5 yarışın 3 ünde 0 çeken bir pilot 2008 den sonra özellikle 2011 den sonra bir pilot takım arkadaşı 111 puandayken 11 puandaysa buna sadece şanssızlık demekte bence çok adil olmaz

  179. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Alonso ve Schumacher beni utandırdı,bu sonuçları hiç beklemiyordum güvenlik aracı sayesinde oldukça güzel bir yarış izledik.Yarışa ilk 4 sırada başlayan pilotların hepsinin sorun yaşaması sürprizlere gebe bir yarışan neden oldu,Maldonado veya Kobayashi'den sürpriz beklerken Schumi çıka geldi.

  180. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    alonso iyi fark yapmış yaw en yakınına 20 fark olmuş. Sıradaki iki yarışta hızlı virajlar var özellikle silverstone ferrariye çok uygun. Geçen sne pole alıcaktı o araçla neredeyse. İnşallah fark açılmaz , hamilton kendi evinde iyi iş çıkarır inşallah. Olmazsa webber kazansın. Mercedes'e uygun değil pert olurlar silverstone'da lotusta öyle. Mclaren,redbull, ve ferrari arasında geçer ingiltere.

  181. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    evet ben onu unutmuşum inanılmaz bir şey ya ben bu seneki mclaren kadar kötü pit ekibi görmedim ya her yarış mı problem olur ya gerçekten çok ilginçler lewis bu saçma sapan pit ekibi olmasa bence şuan kesinlikle çok daha fazla puan alırdı aman bizimkine nazar değmesin gayet iyiler ama bence mclaren pit ekibini değiştirmeli inanılmaz kötüler sürekli problem sürekli problem

  182. Beceriksizlik mi!! Ulan adamı 12.turda pite alıyorlar sert lastiğe geçiş yapıyor 27.turda yine alıyorlar hemen ardından SC giriyor!!! Resmen kobay faresi gibi Alonso için denendi yine! Kobayashi nasıl geçirdi görmüyor musunuz!!! Gözünüzle izleyin yarışı gözünüzle!!!

  183. 2-3 saniye kadar DRS açtı sonra kapattı neden yaptı ben de anlamadım ama pek bir avantajı olmadı. Neyseki hemen kapandı

  184. tifoalo HRT avatarı

    o kural sıralama için geçerli

  185. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    BRAVO ALONSO TEBRİKLER EN ÇOK İSTEDİĞİM ŞEYİN ALONSONUN EVİNDE YARIŞ KAZANMASI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİM DÜNKÜ SONUÇTAN SONRA HİÇ BEKLEMİYORDUM BÖYLE BİŞEY HATTA ALONSO GROSJEAN İ GEÇİP 2.LİĞE YÜKSELDİĞİNDE BİLE VETTEL FARKI BAŞLARDAKİ GİBİ AÇAMAMASINA RAĞMEN VETTEL İN KAZANICAĞI ŞEKLİNDE GÖRÜNÜYORDU VE 2.LİĞİ KORUMAYI UMUYORDUM AMA VETTEL KALDIKTAN SONRA ALONSO NUN KESİNLİKLE KENDİ EVİNDE LİDERLİĞİ BIRAKMIYICAĞINI DÜŞÜNDÜM GROSJEAN İN KALMASINA ÜZÜLDÜM ÇOK İYİYDİ VE ÇOK İYİ STRATEJİ YDİ YAPTIKLARI HAMİLTON GERÇEKTEN ÇOK İLGİNÇ OLDU BU 15 VE YADA 12 PUANI ÇOK ARAR BENCE ÇÜNKÜ PUANLAR ÇOK DEĞERLİ İNANILMAZ BİR SEZON OLUYOR SCHUMININ PODYUMA DÖNMESİNE ÇOK SEVİNDİM ALONSO ŞİMDİ VETTELE 26 HAMILTON A 23 PUAN FARK ATTI GELECEK YARIŞLARDA İYİ SONUÇLAR ALIRSAK İNŞALLAH BU SENE ŞAMPİYONLUK ÇEKİŞMESİNDE ALONSO HEP OLUCAK VE İNŞALLAHTA ŞAMPİYON OLUR VALENCİA GİBİ BİR PİSTTE MÜTHİŞ BİR YARIŞTA VE SON OLARAK 11.BAŞLAYIP SÜREKLİ GEÇİŞ YAPARAK MÜTHİŞ BİR YARIŞ ÇIKARAN ALONSO BUGÜN BU BİRİNCİLİĞİ BENCE VETTELDEN DAHA ÇOK HAKETTİ VE KAZANDI ZATEN BAŞKA KİMSE HAK ETMEDİ GALİBİYETİ BUGÜN AMA PODYUM GERÇEKTEN HARİKA 2005-2006 SEZONUNU ANIMSADIK İNŞALLAH SONUDA O SEZON GİBİ OLUR VE ŞAMPİYON OLURUZ

  186. the huntsman  avatarı

    Alonso muhteşem sürdü.Pist üstünde güzel geçişler yaptı.Grosjean'a atağı çok iyiydi.Aynı yerde Webber'ide güzel geçmişti.Grosjean ve Hamilton'ın Alonso yu yakalama şansları yoktu,İtalyanca mesajlarda muhtemelen rakiplerin duymasını istemedikleri şeyleri söylediler.Grosjean'ın aracında bir sorun olduğu açıtı.Hamilton'ın lastikleri ise bir anda bitti.Maldonado ise bu f1 i haketmiyor.Resmen Hamilton'ın üstüne sürdü aracı.Schumacher'in podyumda olması harikaydı.Raikkonende muhteşem bir yarış çıkardı.Vettel i belki geçemezdik ama sonuçta bu motorsporları.Kanadada çok üzülmüştük.Bunu telafi ettik.Rakip takım ve pilotları destekleyen herkeside tebrik ediyorum.Sonuna kadar güzel bir mücadeleydi.Umarım sezon sonuna kadar bu kadar çekişmeli yarışlar izleriz.O kadar iyiydiki herkes bu yarışın bir yılzıdı yok sanırım.Maldonado pilot değil demiştim yarıştan önce,bir arkadaşta araçları sorunlu demişti.Bugün benim haklı olduğum çıktı ortaya.Yazık oldu Hamilton'a.

    Bu arada şu hakikat denizi nerde bilen varmı?Biraz yüzüp kumsalında güneşlenmek istiyorum.

  187. Son haber: MSC on turda yanlış DRS kullanımından dolayı inceleme altında. Olmasa şaşardım…

  188. Ferrari%100 avatarı

    Massa bir kelimeyle (BERBAT) sezonun ikinci yarısında yerine başkası gelebilir önümüzdeki 2 yarışta podyuma çıktı çıktı çıkamadı %99,9 takımdan gider

  189. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Geçen yarışta alonsoya yapılanları unutmamak gerek !

  190. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Geçen sezon Button Japonya galiba start düzlüğüne geçer geçmez aracını bırakmıştı galip gelmişti. Orada problem olmaz ancak yakıt yoksa yeterli sıkıntı olabilir. Örnek alınıyor sonuçda ama öyle bir hata yapmazlar sanırım 🙂

  191. He sen FIA sın ya araç illegal oldu.İstersen Rocco Junior arkadaşın yorumunu oku bizim haberle alakalı..

  192. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    arkadaş 4 kişi zaten yarış dışı hamiltonun hatası var + 2 tane hiç kullanılmamış lastiği var dahası konvoy oluştuktan sonra eskimiş lastiklerle turlayan isimleri alonso yepyeni lastiklerle geçtiği sürece tabiki mevcut lastikler f1 için iyi der

  193. rocco junior avatarı

    Hocam onca bizi tahrik eden aynı cümleleri bize söyleyenlerin mesjlarını silmediniz ama benimkini sildiniz.Yine de canınız sağolsun demekki öyle taktir ettiniz.Neyse modifiye ettim mjsı 🙂

  194. birkaç puan derken, en kötü 4. olacaktı… 4 lük birkaç puanmı oluyor.

  195. yaw raikkonen de gittikçe şişmanlıyor mu ne?!?! yoksa bana mı ööle geliyor anlamadım 🙂

  196. Çok üzgünüm ya kazanacağımız yarışamı üzüleyim,Alonso nun farkı açmasınamı üzüleyim bilemedim gitti.Şans felan hikaye arkadaşlar yarışı kazandıktan sonra gerisi teferruat Alonso nun bugün ne kadar agresif olduğunu dünya alem izledi sanırım.Kimi döndüğünden beri en iyi yarışını çıkardı harikasın Ice Man.

    Son sözümde şu Maldonado denen pilota startta kimi harika bir çıkışla fırlamış ok gibi giderken birden önüne kırdı adam 3.olacakken 6.lığa düştü,sonra birine daha temas etti hatırlamıyorum.En sonundada Hamilton ile birbirine girdi.Orada Hamilton lastiklerin bitmiş orrda olmasa başka yerde geçeceksin bukadar neden zorladın al sana 3.olacakken 10.oldun.

    Güncellemelerimiz çalışıyor en azından şuanda en hızlı aracız.Umarım telafi edebiliriz bu yarışı

  197. rocco junior avatarı

    Şaka bir yana bu zaferi sonuna kadar hakettik.Kimse demogojiye girmesin yok sc yok şans bilmem ne bunlar yarışın içerisinde.Vettel alıp götürecekken olaylar işi karıştırdı ve sc ile eridi fakrlar derken o büyük güncelleme pakedi muhtemelen bir soruna yol açtı bence.Daha evvel de Kore de böyle agresif bir haritalama kullanırken motoru patlamıştı Sebastian'ın.Bunca değişim riski beraberinde getiriyor.Kazanabilirdi çok rahat ama olmadı.Yine de Red Bullu gelişiminden ötürü tebrik ederim.

    Lewis yine şanssızdı bence Sam Michael yarışlara kafası güzel geliyor.Böyle bir takım pit stop ekibi olamaz bence son yıllardaki Ferrariyi fazlasıyla geride bıraktılar.Pit stop zamanları düzelmiş ama araç geriye düşüyor her geçen gün ayrıca organizasyon hataları ilginç.Artık bunun ücrette anlaşmak için kasıtlı yapıldığına ciddi inanıyorum.Maldonado-Lewis belalı ikili ama Maldonado dayanamadı zaten geçicekti gereksiz bir hareket yaptı bence.

    Kimi sezon başından beri en iyi yarışını çıkardı ve o atağı ile bizi de rahatlattı ancak zaten gerek kalmadı.Tebrik ediyoruz buzadamı.

    Bir tebrikte yaşlı kurta.Kral sonunda podyuma döndü oh be yıllar geçmişti versiyon 2.0dan sonra ilk kez geri döndüğünden beri ilk kez sonunda kral

    Ve tebriklerin en büyüğü sana el matador Fernando Alonso Diaz.Helal olsun,alnın ak sütü gibi helal,söke söke aldın.İpe dizer gibi geçtin rakipleri ve sc+strateji ile kısaca şansımızda yağver gidince kazandık.Mükemmel sürdü.Podyumda ağladı,yolda durdu çocuklar gibi sevindi aslanım benim.

    Gelelim dün Ferrariye sabırsızca ve arsızca saydırıp bugün tebrik etme cüretini göstereceklere.Siz hiç konuşmayın.Rekabetçi araç verememişiz al sana rekabetçi araç.

    Şu yarıştan açık farkla lider çıkacaksın,kazanacaksın deseler inanmazdım.Hele Ulaş sabah bana msj atmış telden uyanınca gördüm"Abi,rüyamda gördüm Alonso kazanıyordu"dedi burdan onada selam yolluyorum.

    İlk kez 2.galibiyet alan pilot olduk.Alonso tek başına nerdeyse bizim puanın tamamına hatta Lotus ve Mclarene de yakın.Bundan sonra Vettel en tehlikeli pilot ve Rb en hızlı araç gibi duruyor.İnşallah bu zorlu mücadeleden galip ayrılırız.Helal olsun tüm ekibe emeği geçen herkese tebrikler

  198. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir tebrik de MSC için.Müthiş bir iş çıkardı.Yıllar sonra onu bu kadar sevinirken görmek güzeldi.Ataklarına baktım da hakikaten değişen bişey yok.Adam işi biliyor.Bu podyum büyük moral olur.12.başlayıp podyumda bitirmek büyük moral olur.Tebrikler devamı gelsin İnşallah.

  199. fernando alonso 2012 world championshiiiiiippppp!!!!!

  200. Ne söylenebilir ki? Adeta dışlamamıza ötekileştirmemize rağmen Valencia herkese acı bir tokat attı 🙂 Alonso kusursuzdu buna birde yarış tanrılarının hediyesi eklenince yarışı kazandı büyük bir tebriği haketti. Raikkonen'de elinden geleni yaptı. Ama bugün kazanacak hıza sahip değildi. Vettel aldı başını gitti. Herşey normal gitse Vettel park edip güneşlense yine kazanırdı ama olmadı. 🙂 Grosjean Alonso'yu zorlayabilir dedim oda gitti. Hamilton zorlar dedim olmadı. Hamilton; Allahın cezası McLaren bir kez daha evet bir kez daha hata yaptı. Belki tam da hata sayılmaz ön kaldıraç kırıldı.(kimin başına gelir ki.) Yakında pitteyken üzerine yıldırım düşse şaşırmam. Schumacher; en çok onun adına sevindim. 6 yıl sonra podyumda gördük efsaneyi. Maldonado onun gibi bir kazmayı yarıştıran sözde büyük takım Williams sürünmeyi sonuna kadar hakediyor. İnşallah sürünmeye de devamda ederler. Heyecan durmaksızın devam ediyor. Önümüzde Silverstone var McLaren ve Redbull hızlı olacaktır. Ferrari'de keza mücadelede olacaktır. Mercedes'e güvenemiyorum. hızlı olur desem yavaş, yavaş olur desem hızlı oluyor.:) Harika bir yarıştı küfrettim bağırdım çağırdım Maldonadoya ana avrat düz gittim ama genel anlamda harika bir yarıştı. Son kez Maldonado demek istiyorum olum sen değil pilot, kamyon sürücüsü, traktör sürücü.İnsan bile olamazsın. tam bir MALdonado'sun. Senin hayatta olman bile hata. Lanet olası baban korunma diye birşeyden haberdar olsaydı şimdi herşey herkes daha iyi olurdu.

  201. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Umarım Alonso ceza almaz aracı bıraktığı için ve umarım yeterli yakıt vardır örnek için! Schumi de sarı bayraklar altında DRS açtı sıkıntı olabilir 2 adam için!

  202. Yusuf  Hitay avatarı

    günün en güzel anı şumi'nin podyumu heralde.

    bu yarış herkes takozluk yapmak adına ant içmiş heralde.

    o massa'nın direkt üstüne çıkan kobayashi'ye tebrikler, oha dedim öyle bir giriş olur mu? hep diyorum bu adam normal bir pilot değil, oralara nasıl geldi bilmiyorum ancak bunu her yarış yapıyor, bu yarış massa'ya kısmetmiş.

    sıkıcı geçecek gibi duruyordu, lastikler bitince ortalık savaş alanına döndü.

    bu yarış alonso'ya mani olacak 3 isim vardı, 2si yarış dışı kaldı, birini de hamilton oyaladı. hamilton da zaten kaza kurşunuyla pert oldu sonra.

    yine de, bu kadar karambol dün de dediğim gibi bu sporun ruhuna aykırı. yahu yarışın sonlarına doğru, kim kiminle rekabet halinde belli değildi.

  203. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Fernando'nun muhtesem galibiyetine ekleyecek kelime dahi bulamiyorum. Ferrari ve Fernando harika bir is cikardi.

    Forza Ferrari!!!

  204. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Oluyor çünkü önündekiler yarış dışı kalmadı 🙂

  205. hamilton'a çok yazık oldu maldonado maldonadoluğunu yaptı yine. gerçi biz alıştık böyle yarış dışı kalmalara. pit ekibinin de acilen toparlanması sam michael'ın kovulması lazım.

    schumacher, webber vs ön grubu gelirken oldukça şanslıydı ama yine de bu sonucu değiştirmez, efsaniye podyumda gördüğüm için ben de mutlu oldum.

    alonso'ya da tebrikler yine hatasız sürdü. robotlaşmış artık bu adam 🙂

    bu arada alonso muhtemelen yarış sonrası inceleme için yakıt kalsın diye aracını orada bıraktı ama yine de pite kadar gelmesi gerekmiyor mu? (tam emin değilim bilenler söylerse sevinirim)

  206. Schumacher- avatarı

    Aslında Vettel'in yarış dışı kalması iyi oldu her nekadar Alonso çok iyi iş çıkartsada aracın potansiyeli RB8 kadar değil ve geçen seneki kadar fark olmaması heyecan açısından önemli .

    Şampiyonluk yarışında %50 Vettel %40 Alonso %10 diğerleri derim.

    (Vettel'i sevmesemde)

  207. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Adamın dibisin Alonso… Dün 7. bile olamayız diyen ben, bugün ağlayacaktım nerdeyse. Umarım bu puan farkı katlan arak devam eder. Şans diyenlere de bir çift lafım var. Adam sadece pitte Lewis i geçti, geri kalan 9 adamı pist üstünde geçti. Bunlardan sadece vettel önündeydi ve arıza yaşadı. Kaldı ki onu da geçmeyeceğini kimse bilemez.

    Schumi ye de tebrikler, en sonunda şeytanın bacağını kırdı.

    Podyum tuhaftı, 3 ferrari pilotu yanyana geldi.

    Maldonado Lewisten geçen seneki monaco intikamını alır gibiydi. Lewis zaten pitte kaybetmişti yarışı, bu arada mclaren de en hızlı pit ekibi olduğunu kanıtladı. Dün böyle bir haber vardı.

    Massa massa işte, becerksizlik+şanssızlık = takım adına bir kocaman 0 puan daha. Tek pilotla ferrari nasıl şampiyon olacak bilmiyorum.

  208. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Onlar yanıldılar hakikat denizinde boğuldular yanılmaya devam edecekler….

  209. Hasan Basri Kalyoncu avatarı
    Hasan Basri Kalyoncu

    Öncelikle trf1.net çok teşekkürler böyle bir yarışı bize sorunsuz olarak izlettiği için.Alonso,Schumi ve Webber mükemmel bir yarış çıkardı , schumi nin sonunda şeytanın bacağını kırması açıkcası beni mutlu etti , çok güzel bir yarış izledik bence :))

  210. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    arkadaşım neye dayanarak podyumu haketmediğini lütfen 1-2 cümle ile açıklar mısın ?

  211. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Mclaren pit ekibi'nin hediyesiyle çıktı görende tek tek geçti sanacak 😀 bu tifosiler hiçbir zaman gerçekleri göremiyorlar hayal dünyasındalar hep yandık şimdi diğer yarışa kadar şampiyonluk zırvataları dinleyeceğiz 😀

  212. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    ALONSO SCHUMİ WEBBER SİZE HELAL OLSUN HAK ETTİNİZ
    VETTEL VE HAMİLTONA YAZIK OLDU İKİSİNİDE MEKANİKERLER YAKTI AYRICA MALDONADO HAMİLTONU YAKTI

  213. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    Bugünkü podyum, rüyalarımın podyumu. Teşekkürler herkes…(Yalnız Vettele de Romaine de üzüldüm, ama onlar gitmeseydi Schumi ve Rai gelemezdi)

  214. Emin ol bunu ben de söyledim, ama isim vermedim:)

  215. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Alonso'yu tebrik ederim araçları o kadar yavaş değildi aslında. Sıralamada yanlış strateji ile elendiler. Vettel,Grosjean ve Alonso yarışın en hızlı isimleriydi.

    Yarış hızında iyi değiliz. Lastikler çok çabuk bitiyor. Daha ilk turlarda yavaşlamaya başlıyoruz. Buna çare bulmamız lazım. Hamilton sert lastikleri bile bitirdi. Ve yine klasikler arasına giren Mclaren pit ekibi filmini izledik. Alonso, Hamilton ile beraber pite giriyor arkasında. Her zamanki gibi önde çıkıyor. Ama arkada çıksada bişey değişmezdi. Alonso hamiltonu geçerdi biten lastiklerle.

    Alonso'nun geçişleri ve özellikle Grosjean'ı geçişi harikaydı. Virajı çok içerden alttı hızlanmada avantaj yakaladı. Geçemeseymiş yine kazanacakmış aslında yolda kaldı gorsjean. Yazık oldu. Yolda kalmasa ikinci olurdu bence. Alonso farkı açmaya başlamıştı zaten. Daha hızlı olsa bile ferrari'yi düzlükte geçmesi imkansızdı. Button'a söyleyecek lafım yok. Startta nereye kayboldu anlamadım berbattı yine. Toparlanması lazım. Maldonado'nın lisansı alınması lazım. Kamyon versinler o adama. Biraz daha sabretse geçebilirdi hamilton çok yavaşlamıştı.

    Meşrubatçılara lafımı söyleyeyim eee illegal araçlarla uğraşırsanız bulursunuz belanızı böyle. Çirkefliğin sonucu budur. Adalet her zaman tecelli eder. Meşrubatlarınızı bol bol için. Kurallara uyarak araç yapmayı öğrenin. Selam olsun adrian amcaya başını nasıl tuttu ama 🙂

  216. Rosberg ne diyecek şimdi çok merak ediyorum, schumi podyumda ama ben onu puanlarda geçiyorum 😀

  217. DreamOfWinD  avatarı

    Muhteşem bir yarıştı. Çifte sevinç yaşıyorum alonso ve schumacher podyumda. Ne kadar bal falanda diyecek olsanız podyumdakiler harika sürdüler. 2005-2006'nin yansıması gibiydi podyum.

  218. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Webber 19 luktan 4 e çıkınca büyük başarı alonso 11 den 1 olunca bal oluyo arkadaşım size neremle güleceğimi şaşırıyom valla sizde olmasanız hiç çekilmez buralar 🙂

  219. valencia gibi sıkıcı bir pistten beklenmeyecek kadar aksiyon oldu.

    taraftarı olduğum kimi'nin yarışı kazanmasını çok isterdim. ama yarış temposu ve geçiş yapmada çok atak davranmaması istediğimiz sonucu almamızı engelliyor maalesef.
    bu yarışı kazanabilecek en büyük aday grosjean dı fakat bahtsız bedevi şansı var adamda. ama çok iyi performans gösterdiğini söylemeliyim. söylemedi demeyin bu adam şampiyonluk adaylarından bir tanesi ve gelecek seneden itibaren şampiyon olabilme şansına sahip.

    alonso'yu tebrik ediyorum. akıllıca götürdü yarışı. kendi evinde kazanması ona ek olarak bir motivasyon sağladı.

    efsaneye gelince, onu 6 sene sonra podyumda gördük. yani f1 in en başarılı pilotunu. onu tekrardan gülerken görmek çok güzeldi.

    vettel için söylenebilecek bir söz yok. mekanik bir arıza. haftasonu çok hızlıydı ve muhtemelen de yarışı kazanacaktı. böyle şeyler yarışta oluyor. sinirlenmesi, moralinin bozulması çok doğal ama bu sporun doğasında var bu durum.

  220. bence hamilton dan cok maldonado nun startta rai yi engellemesi lotusu galibiyetten etti.. ama rai kazanacak hizda degildik dedi o da ayri mesele..

  221. alonso:geçelim alıştık artık):
    Ham:ehh (diyecektim ama o bile olmadı,şansızlık ve kendi beceriksizliği,alonsoya baksın ögrensin bu kaç etti)
    Şumi:Özlemişiz reyizzz
    Kimi:Bu kimiyi romain bu sene yer
    Romain:adamsın

    VE Seb:Hacı hakkındı yarış ama bi daha ki sefere,araban zaten gene uçuyor

  222. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    hakkıyla 3. sıraya mı çıktı hamilton un 14 saniyelik pit stop kaybını değerlendirerek mi 3. oldu

  223. rocco junior avatarı

    Onlar yanıldılar onlar yanıldılar hakikat denizinde kıvrana kıvrana geberdiler.O kopyala yapıştırlar hani nerdeler?Yoksa deve kuşu gibi kafalarını denize mi gömdüler?Al sana kapak olsun bu muhahaha
    Zatı muhterem almıştır cevabı ohhh acayip rahatladım fena yük kalktı üstümden ya hayatta daha fazla ne zevk verebilir:))))

    Bir diğer zayı muhterem ey efendi hani bir tifosinin sevindiğini göreceğine geberirim diyen zatı muhterem karar senin sözünü tut hadi 😀

    Şaka bir yana bu zaferi sonuna kadar hakettik.Kimse demogojiye girmesin yok sc yok şans bilmem ne bunlar yarışın içerisinde.Vettel alıp götürecekken olaylar işi karıştırdı ve sc ile eridi fakrlar derken o büyük güncelleme pakedi muhtemelen bir soruna yol açtı bence.Daha evvel de Kore de böyle agresif bir haritalama kullanırken motoru patlamıştı Sebastian'ın.Bunca değişim riski beraberinde getiriyor.Kazanabilirdi çok rahat ama olmadı.Yine de Red Bullu gelişiminden ötürü tebrik ederim.

    Lewis yine şanssızdı bence Sam Michael yarışlara kafası güzel geliyor.Böyle bir takım pit stop ekibi olamaz bence son yıllardaki Ferrariyi fazlasıyla geride bıraktılar.Pit stop zamanları düzelmiş ama araç geriye düşüyor her geçen gün ayrıca organizasyon hataları ilginç.Artık bunun ücrette anlaşmak için kasıtlı yapıldığına ciddi inanıyorum.Maldonado-Lewis belalı ikili ama Maldonado dayanamadı zaten geçicekti gereksiz bir hareket yaptı bence.

    Kimi sezon başından beri en iyi yarışını çıkardı ve o atağı ile bizi de rahatlattı ancak zaten gerek kalmadı.Tebrik ediyoruz buzadamı.

    Bir tebrikte yaşlı kurta.Kral sonunda podyuma döndü oh be yıllar geçmişti versiyon 2.0dan sonra ilk kez geri döndüğünden beri ilk kez sonunda kral

    Ve tebriklerin en büyüğü sana el matador Fernando Alonso Diaz.Helal olsun,alnın ak sütü gibi helal,söke söke aldın.İpe dizer gibi geçtin rakipleri ve sc+strateji ile kısaca şansımızda yağver gidince kazandık.Mükemmel sürdü.Podyumda ağladı,yolda durdu çocuklar gibi sevindi aslanım benim.

    Gelelim dün Ferrariye sabırsızca ve arsızca saydırıp bugün tebrik etme cüretini göstereceklere.Siz hiç konuşmayın.Rekabetçi araç verememişiz al sana rekabetçi araç.

    Şu yarıştan açık farkla lider çıkacaksın,kazanacaksın deseler inanmazdım.Hele Ulaş sabah bana msj atmış telden uyanınca gördüm"Abi,rüyamda gördüm Alonso kazanıyordu"dedi burdan onada selam yolluyorum.

    İlk kez 2.galibiyet alan pilot olduk.Alonso tek başına nerdeyse bizim puanın tamamına hatta Lotus ve Mclarene de yakın.Bundan sonra Vettel en tehlikeli pilot ve Rb en hızlı araç gibi duruyor.İnşallah bu zorlu mücadeleden galip ayrılırız.Helal olsun tüm ekibe emeği geçen herkese tebrikler

  224. Açık söyleyeceğim,Hamilton'a fazla üzülmedim çünkü podyumu hak etmedi ama yine de birkaç puan alabilirdi.Ama Vettel galibiyeti hak etmişti.Amaan banane ya Alonso kazandı Schumi podyumda var mı lan ötesi 😀

  225. Webber ve Schumi el ele bütün pilotları geçtiler nerdeyse :=)

    vettel'in yarış dışı kalması iyi oldu yoksa farkı koyup gidicekti iyi oldu 🙂

    vergne yanlış görmediysem heikki'nin üstüne sürdü yan yanayken hatam varsa düzeltin.

    Maldonado Yarışın Kaderiyle Belkide Şampiyonanın Kaderiyle Oynadı Bu Sözümü Not Edin 🙂

    Alonso İse Taraftarlara 3'lü Çektirdi 😀

    Massa Tur Yer Demiştim Alonso'dan 🙂 Caterham'a bile geçildi.

    Caterham Hız açısından hızlanmış gibi Bu Takım üstüne koyarsa 2-3 yarış sonra puan Alır gibi.

  226. prancing horse avatarı
    prancing horse

    harika bir gün:)) alonso kimi ve schumi'ye tebrikler. teşekkürler ferrari, alonso adamın dibisin dibi:)))

  227. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Her yarış efsane oluyorsun be adam her yarış bişeyler yapıyosun daha napacaksın! Güncel efsaneler Schumi,Alonso,Rai müthiş podyum geçmişi hatırlattı 🙂

  228. Özledik bu podyumu özledik 🙂

  229. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29-29

    Tebrikler Ferrari ve Fernando Alonso için.
    Adam gibi sürüş Adam gibi sonuç.

  230. Kadir YILMAZ avatarı

    Şans var evet ama hakkettiğini kabul etmek gerekir, Vet ve Gro ya da pitteki ve pit turundaki kaybı ile Ham ve Rai de çekilmiş olabilir, yine de üstüne basa basa söylüyorum hiç sevmesemde "hak etti"..
    Şu Mal, Rai nin startını ii yedi bu arada..
    Rüya gibi bir podyum, SCH..
    avrupa şampiyonasına gönderme yapıyor Alo, futbolda vazgeçilmez.
    Rai de starttaki aynı durumdan bahsediyor, Mal dio.. Ham i de yedi…

  231. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Alonso ferraride nezaman şampiyon oldu yahuu

  232. Tebrikler ALONSO!!!!!!! Vetteli geçemezdin bugün ama hamilton hariç herkesi pit üstünde geçip podyumu zaten hak etmiştin. Hamilton a da yazık etti mal ın teki.

  233. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER SCHUMACHER YESSSSSSSSSSS

  234. Schumi podyumu hamilton ve maldonadodan daha fazla haketti

  235. Schumacher'e Yeter ki Yarışı Tamamlayabilecek Bir Araç Versinler….

  236. BAL mı ? Adam hakkıyla 3.sıraya kadar çıktı . Biraz da şans yardım etti tabi güvenlik aracıydı oydu buydu.Red bull pit ekibinin inanılacak gibi olmayan hatasına bal denilemez.

  237. abi adam hem yetenekli hem de sansli…

  238. dogum günün kutlu olsun :=)

  239. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Allah dularımı kabul etti . Yanılmıyorsam sezonun 2.yarışından sonraydı ..bu fotoğrafı paylaşarak

    "Tek isteğim şu muhteşem 3'lüyü yeniden aynı anda podyumda görmek" demiştim ve sayısız Like almıştım . Raikkonen kazansaydı harika olurdu tabiki ama asla üzülmedim , çünkü görülebilecek en güzel manzara bu. Rekabet bir yana gerçekten harika bir gündü . Formula 1'in temel taşları olan bu isimler , podyumdan hiç düşmesinler .

  240. Schumacher- avatarı

    Webber çok iyi iş çıkarttı Hamilton MaLdonado kazası hem ismi geçen kişilik yüzünden hemde
    CIVIK PIRELLI lastikleri yüzünden.

    Schumi Alonso sonuna kadar haketti kimi'de iyi iş çıkarttı.

  241. sen benimsin avatarı

    Bu yaris sonunda %100 alonso ve ferrariye yaradi. altin tepside galbiyeti hediye ettiler bunun kiymetini bilsinler artik yeter ferrari araci rekabetci bi hale getirin bu sans her zaman gulmez yetr artik valla sampiyon olacaginiz seneleri yiyorsunuz bosu bosuna. anlayin artik az bisey rekabetci bir arac alonsonun sampiyon olmasina yeter fazla birsey istemiyoruz. bu halde boyleyse az rekabetci aracta cok rahatlikla sampiyon olur alonso her yil bunu gosteriyor alonso ama siz senelerdir rekabetci bir arac veremediniz ona yeter be!!!

  242. takvime girdiğinden beri ilk defa bu kadar zevkli bir valesiya gp ve alonso nun kazanmasıda ayrıca mutlu etti 🙂

  243. Hamilton'un piti 16 küsür,Alonso'nunki 5 küsürdü.Bunu hesaplamış sanırım.

  244. Bol geçişli bir yarıştı ilk üçü tebrik ederim Vettele- Romaine -Lewise çok yazık oldu Bu gün doğum günüm her ne kadar istediğim hediyeyi alamasam da sağlık olsun Kimi biraz mutlu etti.

  245. Alonso ile beraber bende ağladım

  246. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ahaha ben demiştim rüyaların tersi çıkar diye :))

  247. Kovalainen görevini tamamladı gibi 😀 İyi yarış çıkartı caterham yanlız petrov massa'yı geçerken çok güldüm 😀 Alonso'dan tur yer demiştim yarış öncesi burda :=) mercedes bugün utandırdı bizi açıkçası :=)

  248. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Sonuna kadar katılıyorum bu adam ne ya ne sanıyor kendini resmen Hamilton'un üstüne sürdü….

  249. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Heyecandan büyük bir hata yaptım bu üçlemenin habercisi olabilir şeklinde bir fikriyatım var 😀

  250. çekememezlik çok gördüm,ama bu kadarına ilk defa rastlıyorum.Sana şöyle anlatayım dostum:

    Vettel:Ben yarış tanrısının oğluyum.
    Alonso:Benim öyle bir oğlum yok.

  251. Schumacheri podyumda görünce yıllardır görmediğim bir yakınımı görmüş gibi oldum 🙂

    Podyumda 3 dünya şampiyonu var, harika bir görüntü oluştu.

    Bu arada maldonado ''mal''donadudur, bir yarış kazanması bunu değiştirmez.

    Webberede artık destekli sallarsınız, öyle ya da böyle 19'dan 4. sıraya yükseldi.

  252. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Günün hakedenkleri alonso, shumi ve lotus tu…. hatta lotus hamilton yüzünden muhtemel bir galibiyetten de oldu denilebilir, zira gro ve rai bariz şekilde mclaren den hızlı idi, yarışın ilk çeyreğinde hamilton groj u tutmasa arkasında groj muhtemelen vettel den kopmayacaktı, sonrasında ise alonsoya baskı kurmaya başlayacakken araç arızası kendisi adına şanssızlık oldu, hamilton ise aldığı lotus beddualarından olsa gerek belasını maldonadodan buldu, orda biraz yer bırakabilirdi maldonadoya, belkide maldona da 2011 monaco nun öcünü almıştır bilemeyiz….
    kazananı ve podyuma çıkanları tebrik etmek gerekir, hakettikleri bi başarı oldu…
    vettel e ise 3 kuruşa 5 köfte yeme hazzını tattırmadılar ispanyada 🙂

  253. itiraf ediyorum Hamilton ve Maldonaldo birbiriyle savaşırken umarım çapışırlar dedim. Ama kasıt yok Hamiltoncular kişisel algılamasın 🙂

  254. Ah be Romain cikardigin en iyi yarista arac yari yolda birakti=S start Lewis'i gecis hersey harikaydi artik tam bir F1 pilotusun su yaris Seb ve Romain'in hakkiydi=S Yarisi kazanan Alonso ve podyudaki Rai ve Schumi'yi de tebrik ederim hepsi iyi is cikardi yaris cok zevkliydi ancak olmadi be boyle olmamaliydi MALdonado ise artik yarismamali bence bu ne ya caylak desen caylak degil pilot desen pilot degil!

  255. ohhaaa bu ne lan,tanım bu evet. alonso'yu ayağa kalkarak alkışladım. şaka lan şaka ne kalkıcam onun için yok lan şaka şaka alkışlamadım bile hihihih gerçekten tebrik edilesi bir yarış çıkardı alonso ama az da olsa şans da var kabul edelim, bir shit'i de beğen be nasıl insanım ben :))))))

    kim'i ve shumi sizede tebrik la tamam ağlamayın.

    bizimklere birşey demiyeceğim piiiiii size .

  256. bu sene McLaren pit ekibi ve hamiltonun şansızlıkları zorla alonsoyu şampiyon yapacak… tamam alonso çok iyi sürdü tebrik ediyorum, ancak rakip takımlarında bukadar saçmalaması hiç görülmemiş…

  257. bi yanlışlık oldu sanırım:)

  258. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Kimse şans dıyemez bu adam 5-6 yarıstır fınısh gormuyor hakkettı

  259. Valencia için efsane bir yarıştı.Alonso'ya tebrikler gerçekten istikrarı, soğukkanlılığı, yerinde agresifliğiyle harika bir yarış çıkardı.Raikkonen'de startta Maldonado'nun gazabına uğramamış olsaydı belki de kazanmış olabilirdi gene de iyiydi.Hamilton'a yazık oldu bitik lastiklerine rağmen gerçekten harika savunma yapıyordu.Maldonado'nun yarış çizgisi dışından gelip çarpması kabul edilir değil.Schumacher'de son pitinden sonra hakkını verdi biraz da "şans:)" yardımıyla podyumda oldu.Vettel'e yazık oldu eğer arıza yaşamasaydı bugün ona yetişebilcek bir isim yoktu.Son olarak podyumda ALO RAİ ve MSC isimlerini görmek gerçekten özlenen bir tabloydu:)

  260. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    11 değil 14

  261. Adam ağlıyo,ağlama Yarış Tanrısı !

  262. maldonadonun aracının altı kerblere takıldı dikkat ederseniz hiçbir suçu yok antremenlardada birinin altı takılmıştı ordaki kerblere videosunu bulursanız bir daha izleyin derim

  263. Lotus'un bahsettiği kusursuz hafta sonu(Ferrari ve Alonso için) bu olsa gerek.. Allahım neler oluyor demekten alamadım kendimi. 11. sıradan bu yarış başka türlü kazanılamazdı. Tebrikler alo , süpersin 🙂

  264. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    resmen üstüne sürdü Aptal Maldonado … ! Bu Maldonado 'dan f1 sürücüsü olmaz…

  265. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    aynen öyle oldu. tutacak pilotu olmayanlar için son şans…

  266. kemakinen35 avatarı

    padogun en iyi üclüsü birarada……

  267. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ferrari ile şampiyonluk yaşamış üç pilot podyumda bu bence bir işaret şampiyon Alonso olacak!!!

  268. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    BAL BAL onso olacak yukarıdaki yıldızlar

  269. Zuahahahahahahha .D:D:D:D

  270. Yusuf  Hitay avatarı

    alonso için olabilecek her şey tam zamanında oldu. 25 puanı hak etti aldı.

    maldonado yine çok gereksiz bir kaza yaptı, pist dışına kadar sokmuşsun burnunu, nereden geçmeyi düşünüyorsun be adam.

    ama asıl yarışın seyrini değiştiren mclaren pit ekibi, istanbula gelirlerse kendilerine redbull ısmarlayacağım.

    8. yarışta 8. hata. üstelik tam 11 saniye !

  271. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Tam 5 adet bal deresi 100 TL.Şaka bir yana Valencia böyle yarış göremezdi heralde.Webber ve Schumi muhteşemdi Webber tam 15 sıra yükseldi en çok yükselen pilot oldu.Romain ve Vettel yarışı hediye ettiler Mashar Alonsoya Hamilton pit ekibinin sayesinde çok zaman kaybetti yoksa oda çok iyi gidiyordu ona rağmen iyi sürdü fakat MALdonado onun yarışınıda mahvetti.Birde birşey dikkatimi çekti pilotlara lakap takmak yasak deniliyor ama herkesin ağızında MALdonado KOVAlainen gezerken ******* denilince neden tepki veriliyor yönetim açıklar heralde.Nana nana nanaağ ******* ******* ******* ******* 🙂

  272. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    ARKADAŞLAR BİLEN BİLİR BU HAFTA SCHUMACHER PODYUMDA OLACAK DEDİM Mİ DEMEDİM Mİ ! 😀 KİMSE ŞANS DİYEMEZ 5-6 YARIŞTIR PUAN ALAMADI…YARIŞ BİTİREMEDİ SÜRÜŞÜYLE HAK ETTİ….HAYAL KIRIKLIĞI İSE KOBAYASHI VE GÜNÜN APTALI MALDONADO'DUR! 😀

  273. Adamın dibisin Alonsoooooooo tek kelimeyle harika bir yarış çıkarttın

  274. Onlar yanıldılar… Hakikat denizinde boğuldular… Yanılmaya devam edecekler….

    😛

  275. Rambo gördüğün rüya için teşekkürler.Alonsoyu yarış dışı görmüşsün sayende Vettel ve Hamilton yarış dışı :):)

  276. Schumacher- avatarı

    Yarış tuhaftı Vettel Grosjean yarışdışı kaldı.
    Senna Kobayashi MALdonado bunlara söylenecek söz yok.
    Şansında içinde olduğu yarışta Alonso galibiyet aldı Schumacher podyuma çıktı.
    Kimse laf etmesin ikiside sonuna kadar hak etti.

    M. Schumacher nickli arkadaş izlemeyeceğim umarım Schumi podyuma çıkar dedi ÇIKTI USTA ÇIKTI 😀

    Finish'i gördük hemde podyumla.

  277. VALENCIA ZEVKSIZ YARIŞ DEDINIZ. BEN DEDIM KI : PIST DAR HER AN HERŞEY OLABİLİR DEDİM. BUGÜN ANLIYORUZ Kİ SIKICILIĞININ NEDENİ PİST DEĞİL PİLOTLAR!!! VALENİCA SIKICI DİYENLERE SESLENİYORUM!!!!

    MASSA'NIN BÜTÜN ŞANSINI BİTİREN KOBAYASHİ!!!!! SANA DİYECEĞİM BİRŞEY YOK!!!!

    VE SCHUMİ!!!! BÜTÜN EVDE ÇIĞRIŞLARIM MAHALLEDEN DUYULDU!!!! YÜRÜ SCHUMİ YÜRÜ!!!!

  278. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    Maldonado galiba anasını Hamilton taraftarlarının önünde satlığa çıkarmak istemiş ki böyle bir hamle yapmış olmalı Maldonado ve McLaren pit ekibinin 7 ceddine selamlarımı iletiyorum

  279. Alonso kazandı,Schumi ve Raikkonen podyumda,Hamilton Vettel yarış dışı,bir Ferrarici bundan fazla ne isteyebilir ki ?

  280. İste bu be… Aslanimsin Schumi. Bastan sona süper yaristi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir