Maldonado, Kaza için Hamilton’ı Suçladı

yazar:

kategori:

Williams pilotu, 3. Olup podyuma çıkmak için yavaşlayan Hamilton’a atak yapıyordu ama ikili temas etti ve her ikisi de podyumun dışında kaldı.

Venezüellalı pilota göre Hamilton, kendisine yeteri kadar alan bıraksaydı bu kaza gerçekleşmeyecekti.

Maldonado: “Beni pistin dışına atmaya çalıştı. Benim pistte kalmam için hiç alan bırakmadı ve virajı yan yana aldık. Ben bordürlerin üzerinden zıpladım, kazayı önleyemezdim.”

Yine Maldonado’ya göre Hamilton, o sırada geçilmeyi kabul etmeliydi.

Maldonado: “Neden o şekilde sürdü bilmiyorum. Lastikleriyle çok sıkıntı yaşıyordu. Tamamıyla kaybetmişti ve o an çok iyi bir tempom vardı. Benim üzerime çok saldırgandı.”

Kaza sonrasında Hamilton’ın yarışı sona ererken Maldonado, hasarlı aracıyla 10. Oldu


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Ya abi sen sus lütfen zaten yarışın başında Kimi'yi bıçak gibi kestin sonra Hamilton'u biçtin bide adamı suçluyosun.BÜTÜN SUÇ SENİN KABUL ET ARTIK.

  2. muratc MP4-27 avatarı
    muratc MP4-27

    -Benim gördügüm Hamilton 100% susuz degil
    -Ancak suc bence en az 51% Maldonadonun pist disindan kamikaze olarak piste dönmesi nedeniyle
    -Lewis kimsenin kolayca onu gecmesine izin veren bir pilot degil, lastileri bitmis olsa bile
    -Raikonen in de ne kadar cok zor gecebildigini gördük
    -Akli selim yol verseydi keske diyor
    -Ama Lewis böyle bir pilot iste yani herseyi iktisat kurallarina göre hesaplayip hareket etmiyor
    –Yol vermem sonuna kadar zorlarim diyor
    -Taraftari olan olmayan herkes saygi duymali bence
    -Sonunda kazanir kaybeder bu da onun bilecegi is
    -Para onun kariyer onun
    -Ben kiziyorum pilotuma ama hala böyle yarismasini destekliyorum

  3. Maldonado'nun beceriksiz olduğunu biliyordum ama gözlerinin bozuk olduğunu yeni öğrendim.

  4. Maldonado geçen seneki Monaco'nun intikamını aldı… 🙂 ; hesabı kapatmış oldu…

  5. Sakıncalı ne gördünüz de mesajımı sildiniz moderasyon? Tuttuğumuz takım haberleri haricinde mesaj göndermemizi kısıtlayın o zaman.Anlaşıldı bu sitede kendimizi ifade edemicez.

  6. Ferrari%100 avatarı

    Bende zaten bu teması dört göz bekliyordum yarışın başından beri
    Hamilton temposunu buldu

  7. Hamilton yarış başında aynı virajda Grosjean'a yapmadığı agresifliği deli cesaret Maldonado'ya yapınca kaza kaçınılmaz oldu.Hamilton geçen sene Button,2 sefer Massa 2010'da Singapur ve Monza temaslarından sonra(bir çırpıda aklıma gelenler) hakemlere kendini inandırmak için sicilini temizlemeli.Maldonado zaten lisanslı kazma olduğundan onun temaslarını yazma gereği duymuyorum.

  8. Maldonado ile hamiltonun virajdan önceki hafif temasının ardından içimden hadi bir temas daha dedim.
    Schuminin podyuma ihtiyacı vardı ve bu pistte favori bile gösterilirken 12. sıradan başladı. Ama yarışın son 15 turunca çok iyiydi ve podyumu haketti.
    Belki doğru değil ama içimden geçti bunlar. bu sporun içinde bunlarda var.
    Teşekkürler maldonado:)

  9. yani olay ortada zaten yorum yapmaya gerek yok aramızda maldonadonun suçsuz olduğunu düşünenler var mıdır bilmiyorum bariz öküzlük maldonadonun yaptığı yani 😀 umarım şampiyonanın kaderini belirleyen öküzlük bu olmaz (bkz. singapur 2008)

  10. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Bildigin bicti adami, pist disina cikmissin oradan geri donmeye calisilir mi hic.
    Hamilton'in yerinde olsam bir tur bekler, Maldonado gecerken kafasina atardim direksiyonu.

  11. ismail uçar avatarı

    yer bırakmamış, birazcık aklın hatta saygın olsa maldanöte yarışlarınızı mahvetcek davranış sergilemezsin.Fizik kurallarına aykırı mı hareket edicek ,araç dış apexten iç doğru dalar çıkışta yine apexe kadar taşar, yani apexleri kullanır.dışardan gelmişsin bide orda ne görüyodun daldın tünel falan mı vardı zaten pistin kaçış alanından bodoslama geldin.bordürün üzerinden zıplamışmış,Sen bordurün üstünden zıplarken önüne zıplacam sandın galiba sana rampa lazımdı tabi yakınıyo adam ancak bordürün üzerinden bu kadar olur.

  12. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Adam startta hem Kimi'ye hemde ilk virajda Romaine temas ediyor orda kurtulmaları bile şanstı Lotus pilotlarının.

  13. Lafıma senin F1 lisansın elinden alınmalı diye başlıyorum.

    Sen bir pilot değilsin gridin yüz karasısın. İlk yarış Grojane ı yarış dışı bıraktın Monaco da daha ilk virajda milleti ezdin. Burda da Lewis e pist dışından gelerek çarpıyorsun. Birde bahaneye bak bana yer bırakmadı. Kerb ün üzerinden zıpladım. Ulan mal pistin dışındasın fren diye bir pedal var. Birde burası F1 sana buyur geç mi diyecekti. Daha sonra yine geçicektin her türlü be geri….!!!

    Sana ve soyuna küfür etmekten ben bıktım. Geçen sene Spa da göz göre göre Lewis in üstüne kırdın birşey yapmadılar. Ama buraya kadar. Seni men etmeleri lazım. Karaktersiz …….!!!!

    Ben orda olsam senin ağzını burnunu kırardım. Shumi yıllar önce garaj basmıştı. Ben Lewis in yerinde olsam garaj basmak nasıl olur tüm dünya görürdü.

    Canada da Nico atak yapıyor Kimi ye. Ve bildiğiniz üzere nasıl geçti gördük. Orda bu mal gibi pilotlar olsa ne olurdu acaba. Bir pilot ilk önce aracını korur daha sonra yerini.

    Gaza basıp gitmeyi pilotluk sanıyor bu dürzüler. Ben burdan TV başında senden daha kaliteli bir pilotum.

    6 tane şampiyon var ama gerisi ….. neyse demiyim. Bu kadar kalitesiz bir F1 izlemedim her halde bu güne kadar.

    Bir gün olsun huzur görmezsin umarım hayatın boyunca.

    Birde bu adamı savunanlarada aynısı geçerli. Lanet olsun!

  14. kesinlikle katılıyorum 14 yıldır sürekli izlediğim bu sporda eskiler atak yapardı ama kazaya karışmamak adına birbirlerinin yarışını mahvetmemek adına frene basıp geçilirler akinde kaybettiği yeri almak için atağa kalkardı.yeni pilotları hiç eskisi gibi değil sporun ruhu kayboluyor artık.

  15. İdman tvdeki yorumcular bile isyan etti venüzellalı maldonada beqliyipti Hamiltonu geçebilerdi sen 3.cü oda 4.cü olabilerdi neçe böle acele eylirsennnn diye..:)
    Ayrıca Hamiltonunda o sinirle direksiyonu fırlattığını gördüğümde içim cız etti gitt güzelim direksiyon bari Rai ye verseydi…:)

  16. the huntsman  avatarı

    Zaten poziyon mücadelesi olsa o anda Massa-Kamui deki gibi bir hasar olur,Hamiltona çarptığı açı ve aracını bariyerlere uçurması pekte geçiş yapmaya çalışırken olan bir olaya benzemiyor.1 yarış ceza verseler akıllanır.

  17. buda çarptığı an..

  18. Maldonado'nun dışarı taştığı an.. burdan tekrar yarış çizgisine dönmeye çalışıyor!!

  19. Hamiltonun 2012 deki kaza partneri belli oldu Maldonado..:D

  20. pirince giderken bulgurdan olmak lafını sanırım hami daha öğrenememiş

    adam hızlı işte vede tehlikeli ya adam gibi yol verirsin yada alırlar..

    zaten maldo monaconun rövanşını aldı bana göre

    görülmemiş bir hesabı kapattı.

    siz hala hamilton haklı deyip oyalanın

  21. Kesinlikle lisansı alınmalı bu adamın yoksa akıllanacağı yok. Startta adam sıkıştırır bilerek rakiplerinin üzerine sürer. Suçu başkalarına atar. Akıllandırmalı bu adamı FIA. Yoksa daha çok kişinin yarışını mahvedecek özürlü herif. Gelip yandan vuruyorsun suçlu nasıl rakibin olur.

  22. Biraz daha pratik yapsın,boş zamanlarında simülasyon falan çalışsın belki bir şeyler öğrenebilir,belki.!

  23. neyin kafası var sende merak ediyorum.yer bırakmak zorunda değil yahu anlamak istemiyor musun?adam kapamış yolları daha neye zorluyor.basacaksin frene ,burada hamilton kesinlikle haklı

  24. gördümde bunun kadar kasap olanı görmedim yarışın başından beri kaç adamı pist dışına itmiş önce ona bi baksın formula 1'in sabri'si

  25. the huntsman  avatarı

    Zaten bu 6 şampiyon ve bir kaç pilot daha var yarışan pistte.Onun dışında ne zaman diğer pilotlara atak yapılsa yada tur bindirilse sinir katsayım artıyor.Alonso Webber ve Grosjean'ı zor bir yerde geçti.Raikkonen kaç tur bekledi atak yapmak için.Bunların hepsi pilot kalitesinden.Hamilton elbette 3.lüğü koruyacak.Yani Maldonado nun yaptığı yorum gülünç,o lastiklerle mücadele etmesine şaşırmış.Şaşırmış olacakki yandan çarpmaya karar vermiş heralde.İde San Marino da bu şekilde Albers'e çarpmıştı ve lisansı alınmıştı.Ve bu Maldonado nun kaçıncı olayı.Geçen seneyi bıraktım,eskiyi bıraktım bu sene kaçıncı olay bu şekilde.Bugün Hamilton a çarpar yarın gelir Alonso ya,Raikkonen e çarpar.Umarım esaslı bir ceza verirler Maldonado ya.Tamam lastiklerinin bittiğini görmüşsün anlamışsın ,arkadaş ille o virajda geçmek zorunda değilsinki? Sevmiyorum bu tür pilotları,itici geliyorlar bana..

  26. Orada suçlu olduğunu zaten kendi de söyledi.

  27. samet  birol avatarı

    mal-don ado git biyerine yeni bir DON al.süzme bostan

  28. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    2008 canada pit çıkışında raikkoneni katletmişti

  29. Kesinlikle hocam. Hamilton'ın yaptığı herşey kurallar çerçevesindeydi. Pist dışına nasıl itmiş. Yarış çizgisi Hamilton'da böyle durumlarda pist dışına itse bile sorun olmaz çünkü atak yapılabilecek bir yer değil. Üstelik çizgi dışındaydı ve 4 lastiğide pist dışından gelip vurdu. Teması ancak Maldonado önleyebilirdi ama buda onun gibi birinden beklenmeyecek bir davranış. Çok değil sadece 10 sn sonra muhtemelen öne geçip podyumda olacaktı ama kazmalığını yine konuşturarak Hamilton'ın da yarışını mahvetti.

  30. Anlatsana 2007 yılında adlığı cezayı. 2008 yılında aldığı çoğu ceza Max Mosley sapığının aptalca ve yanlı yönetiminin eseridir. 2011 ve 2010'nun 2-3 yarışı hariç Hamilton çoğu kez sorunsuz yarışlar geçirdi. Hamilton'ı sevmeye bilirsin ama burada suçlu diyemezsin.

  31. the huntsman  avatarı

    Bitmiş lastikleriyle savunma yapmaycakta atakmı yapacak?O zaman her lastiği biten gelene geç desin.Williams'ın yerinde olsam Alguersuari ve Heikki ikilisiyle yarışırım demiştim.Maldonado ve Senna gibi bir yarış var 5 yarış yok türü pilotlarla değil.Bir arkadaşta onlar iyi pilot araçları kötü demişti.Ne kadar iyi pilotlar olduklarını bugün gördük.Hiç yarıştığı pilotlara saygı duymadan bodoslama dalarak yada çarparak yarışan tipler.Yer bırakmamışta,şuymuş buymuş.Yazık oldu Lewis'e

  32. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    maldonado ya bunları diyorsunuzda hamilton un 2007 ve 2008 de aldığı cezaları unutmayın

  33. Hamilton'ın tek hatası bu moronun böyle bir şey yapacağını tahmin edip yol vermemesi. Normal bir pilot olsa tamam savun ama bu kazmaya yol ver geçsin. Arkadan gelirken temas olacağını hissettim. Startta Kimi'yi sıkıştırdı. burada direk daldı. Tam bir moron tam bir kazma. Başka bir açıklaması yok.

  34. Zaten en kötü dedim yukarıda. Hamilton sonuna kadar savaşmak istedi alacağı puanlar önemliydi. Maldonado sabırsızca içeri daldı pist dışına taştı buna rağmen gelip Hamilton'a vurdu suç. %100 Maldonado'da aksi bir düşünce sadece komik olur. Maldonado suç atmayı çok seviyor. Monaco'da gelip Perez'e bilerek vurmadımı? 2011 Belçika'da Hamilton'a bilerek vurmadı mı? Maldonado tam bir kazma ve moron. Başka açıklaması yok. Süper lisanlı bile alınmalı bunun. Böyle yarışılmaz.

  35. Aynen dostum Kimi de okadar zorladı ama durması gerektiği yeri biliyor adam.Tecrübe işte

  36. Sevindim senin 10.olmana orda beklesen ne olur öteki virajda geçerdin yada sonraki tur adamın lastikleri bitmiş.Sana yer bırakmadığı doğru ama sende pist dışına çıktıktan sonra öyle bodoslama dalamazsın kardeşim.Zaten Kimi nin startını mahvettin adamın uçuşunu engelledin iyi oldu sana…

  37. vedat özkan avatarı

    Şimdi meseleye şöyle bir yaklaşımda da bulunabiliriz;hamilton bir yarışçı sonuna kadar zorlamak istemesi buyur geç dememesi gayet doğal bunu schumi de yapıyor yalnız şurda bir sorun var f1 eskisi gibi değil günümüz f1 in de çok fazla amatör diyebileceğimiz pilot yarışıyor bu pilotlar yetenek ve tecrübe eksikliklerini görmezden gelerek büyük bir saldırgınlıkla yarışıyorlar kısacası biraz hadsizlik sözkonusu bu da sıkıntılara neden oluyor burda üst düzey pilotların daha akılcı yarışlar çıkarması gerek diye düsünüyorum kontrol olmazsa finishe ulaşamazsın hamilton bunu yaşadı veya schumi senna kazasında olduğu gibi ordada tam tersi schumi nin aceleci tavrı senna nın zayıf pilotajıyla birlesince kazaya neden olmuştu bekleyip uzun düzlükde rahatlıkla gecebilirdi tabi schumi üst üste yarış dışı kaldı psikolojik faktörlerde var ama genede daha kontrollü olmalı yani kosullara göre hareket etmeli pilotlar bu sıkıntılı pilotları f1 den bir anda atamayacağınıza göre sonradan kaybedilen puanlara yanmamak için daha kontrollü olmakda fayda var.

  38. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    aynı durum Raikkkonen ile de yaşanmıştı. rai frene basıp arkasında döndü evet.

    İşte tecrübe

  39. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bir kez daha izledim. Net bir şekilde hata Maldonado'da… Önce dışarı çıkıyor sonra tekrar içeri giriyor. O noktada virajı kesmesi gerekirdi. O zaman kaza olmayacaktı ve sonra rahatlıkla geçecekti.

    Hamilton o noktada yarış çizgisine oturmuş zaten. Maldonado virajı kesse sorun çıkmayacaktı.

  40. DreamOfWinD  avatarı

    hamilton'da biraz yer bırakabilirdi evet ama bence maldonado'nun hatası daha büyük aynı yerde raikkonende denemişti sanırım. frene basmasını bilmeliydi maldonado.

  41. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    bence hamilton kesinlikle yer bırakmalıydı sonuçta kimse pistin dışından devam etmek zorunda değil hamilton çok agresifti ama bencede maldonado nun kaçabilecek alanı vardı direk hamiltonun üstüne gitti gibi görüyorum ben videoyu izleyince

  42. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    bir sonraki tura kadar tutacak tempo yoktu ki hamilton da ayrıca arkadan yeni lastikleriyle hızlı gelen schumi ve webber vardı

  43. Yusuf  Hitay avatarı

    lastikleri bitsin ya da bitmesin kimse kimseye yol vermek zorunda değil. o viraj oradan dönülemez. yanyanaydık diye bir bahane olamaz. bu kazada hata hamilton'da diyenin formula kültüründen şüphe ederim. madem abuk subuk bir yere burnunu soktun ve 4 tekerinle birlikte pist dışına çıktın, öyle hayvan gibi piste dönemezsin, fren pedalını boşuna koymamışlar araca.

  44. Neden zorlamasın. Çizgi avantajı Lewis'teydi Dışarıdan gelip vuran MALdonado. Maldonado en kötü bir sonraki tur DRS noktasında rahat geçecekti ama kazmalığını ve zeki olmadığını bir kez daha kanıtladı. Raikkonen'de geçti ama neden temas olmadı. Yada Alonso Grosjean'ı geçerken neden temas olmadı. Vergne'de kazmalığını gösterdi mesela daha frenlemeye yeni geldiğinde içeri girmeye çalıştı geride olmasında rağmen. Şuanda gride 3-4 tane kazma var ve atak ve savunma yapamıyorlar.

  45. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    ama hamiltonda adamı resmen dışarı itti bence yer bırakması gerekir

  46. DreamOfWinD  avatarı

    Görüntü net değil ama maldonado'nun hatası daha büyük

  47. Maldonado hatalıydı ancak kazada suçu olduğu için değil, arada ciddi hız farkı varken 3-4 viraj sonra tekrardan hamle yapabilirdi ve büyük ihtimalde geçecekti orada yol verip 3. olabilirdi.

  48. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Mclarenciler yine Hamilton'ı savunuyor ama kazada Hamilton'a suçsuz diyemeyiz.Bitmiş lastiklerle o kadar zorlamaya gerek yoktu.

  49. Hamilton bitmiş lastikleriyle gerçekten aracını harika konumlandırarak geçiş şansı tanımıyordu.Maldonado'yla temasında da anormal bi durum sergilememişti.Son derece yerinde hamleler yapıyordu.Ayrıca asıl kasapça savunmayı Maldonado yarışın başında Raikkonen'e karşı yapmıştı.Kendi yaptığının yanında Lewis'inki son derece nizamiydi

  50. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ya bi git kamyon sürücüsü sen içeri dalmak zorunda değildin. Biraz yavaşlayıp sonraki tur geçmeyi deneyebilirdin.

  51. DreamOfWinD  avatarı

    Maldonado'nun zorlaması mantıksızdı. Zaten en kötü start düzlüğünde geçecektin. Gene klasını konuşturdu.

  52. Kesinlikle maldonado'nun hatası var diyorum ben. Hamilton iç çizgiden döndü ve yarış çizgisinden apexe yöneldi. Maldonado dışa taştı ve tekrar içe girmeye çalıştı yandan daldı hamiltonun aracına. Bir önceki tur Raikkonnen orda aynı durumu yaşayıp frene basmıştı. Maldonado'nunda ya frene basması ya da virajı kesmesi gerekiyordu. 5 Sıra versinlerde göreyim maldonadoya.. ama nerde yine hamiltonu suçlarlarsa şaşırmam.

  53. Şöyle bişey var hamiltonun arkasında bi şumi alonso kimi olsaydı bu kaza yaşanırmıydı imkansız yeni nesil pilotlar bazen çok iyi işler yapabilir ama pistteki 6 dünya şampiyonu onlardan çok farklı seviyedeler bunu kabul etmek lazım.

  54. hamiltonun boşluk bırakması lazımdı adama hiç yer bırakmadı. böyle bir olaya sebep olacağına gitmesine müsade etse puan alabilecekti.

  55. Lewis hatalı değil Maldonado dışarıdan atak yaptı lewis de dışarı yaslanınca Maldonadoya yer kalmadı ve dışarı çıktı sorun da Maldonado nun dışarı çıktıktan sonra içeri girmeye çalışmasıydı. Orda birçok pilot geçiş denedi. Ama dışarıdan atak yapan pilota yer kalmıyor. Massa da aynı yerde dışardan atak denedi ama boş alan bulamayınca ayağını gazdan çekti. Maldonado da aynısını yapmalıydı. Lewis yer bırakabilir miydi evet ? Zorunda mı hayır. Çünkü solda geniş kaçış alanı vardı. Maldonado da orayı kullanıp aynı tur rahatlıkla geçiş yapabilirdi çünkü lewis in lastikleri bitmişti.

  56. Çizgi dışındasın kerblerin üzerinden gelip vuruyorsun sonra suçlu Lewis oluyor. Maldonadosun başka bir şey değilsin.

  57. Hamilton gerçekten yer bırakmadı maldonado'ya ama maldonado zaten geçecekti bekleyebilirdi.
    Herneyse maldonado startta da Kimi'nin uçusunu engellemişti eğer sabırlı olsaydı podyumda bitirecekti.Suçlanacak kimse yok bence ben başta üstüne sürdü zannettim ama kerblerden sekmiş yani kasti bir şey yok.

  58. yürü git be adam bitmiş lastikleriyle bile sana kafa tutuyordu ha sabretsen geçicektin zaten o da savunmasını yapıyordu zaten lastikleri ölmüş çizgi bırakamamışsa virajın içinden dön ne var sanki hiç yapılmayan şey allahın kasabı

  59. yok bu maldonado öğrenemeyecek. pistin dışına çıktı, hamiltonun geçmesini bekleyeceğine pist dışından tekrar yola girip hamiltona çarptı. muhtemelen ve umarım ceza alacak.

  60. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Yarışı izlerken ben de Hamilton'un hatalı olduğunu düşünüyordum ama tekrar bir izlemek lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir