Alonso Ülkesindeki Zafer için Duygularını Kelimelere Dökemedi

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, dün sıralamaları 11. tamamlayınca zafer şansının olmadığını düşünüyordu ama damalı bayrağı en önde geçmesini bildi.

Alonso: “Şu anda nasıl bir duygu olduğunu kelimelerle ifade etmek gerçekten zor.”

“Evinde kazanmak eşsiz bir şey; çok özel bi duygu. 2006’da Renault ile Barselona’da bir şansım oldu ve o anı mükemmel bir şekilde hatırlıyorum”

“Ama şimdi bu fırsata Ferrari ile sahip oldum; tribünler kırmızıyla dolu iken. Çok büyük gurur duyuyorum. İspanya’da bu yarışı kazanmak, muhtemelen duygu açısından en iyi zafer. Bununla hiçbir şey kıyaslanamaz.”

“İnanılmaz bir duygu. Barselona 2006’yı hâlâ hatırlıyorum. Şimdi o galibiyetin ardından 6 sene geçti ve belki de bu an ile daha iyi hatıralarım olacak. Şu anda yoğun duygular içindeyim”

Bu sene Malezya’da da kazanan Alonso, kötü geçen sıralamanın ardından böyle bir yarış beklemediğini de belirtti.

Alonso: “Dün sıralamaların ardından podyum mücadelesi veya iyi bir sonuç beklemiyordum”

“Güvenlik aracı sonrasında kendinizi 3. bulunca, o an damalı bayrak sallansın da podyumun keyfini yaşayayım istedim. Ama iki tur sonra (yeniden) kalkışta Grosjean’ı geçtim ve ardından Vettel durdu. O andan sonra çok uzun bir yarış oldu”

“bu anın keyfini fazlasıyla çıkarıyorsunuz. Ama neler hissettiğimi kelimelerle anlatmak çok zor.”

 


Yorumlar

  1. hasan ünler  avatarı

    piyangodan yarış kazanıyor nasıl duygularını açıklasın

  2. gerçek şuki şu an itibariyle griddeki performansı en iyi pilot alonso.bu yarıştada bunu tescilledi rakiplerini hızlı ve seri şekilde geçti bunu yaparken lastiklerinide iyi idare etti tek kelimeyle perfect job

  3. İstikrar başarının anahtarıdır…
    bunu anlamayanlar var bence dostum adam istikrar abidesi bunu görmek istemiyorlar!!!

  4. istikrar başarının anahtarıdır bunu anlayanlar bence dostum adam istikrar abidesi bu görmek istemiyorlar!!!

  5. rocco junior arkadaş verdiğin fikir için teşekürler:)

  6. Böyle birşey olmaz arkadaş tribünler bizi ekran başında titretti. İspanyollar ayrı bi çılgın, tifosiler zaten çılgın. Hali görünce uçmamak elde değil akıl sağlığı kayboluyor valla insanın.

  7. yalnız düzeltmem gereken bi nokta affına mahsuben…
    … BAKINIZ EFENDİLER… olacaktı :))

  8. Allah zaferlerini daim eylesinde, şu yorum hangi futbol gazetecisi yada yazarı yazmış;
    ''İspanyol pilot, dün sıralamaları 11. tamamlayınca zafer şansının olmadığını düşünüyordu ama damalı bayrağı en önde geçmesini BİLDİ.'' Bu [[Bildi]] kelimesi futbolcuların klasik kelimesi (iyi oynadık ve kazanmasını'' bildik'' gibi)ve gıcık gidiyorum.Mümkünse böyle bir pilot için futbol terimleri kullanmazsa çok sevinirim.Rica ediyorum kullanmayın.Hatta sinir oldum

  9. ALONSO SONRAKİ YARIŞTA YARIŞMAYIP PLAJA GİDECEK FARKI ELDE ETTİ PUAN TABLOSUNA BAKARSAK ÖYLE 🙂

  10. thelolz - avatarı

    Raquel Alonso'nun birinciliğiyle ilgili birşey yazdı twittera galiba pek anlayamadım çünkü İspanyolcaydı.Ve Vitaly beklenmedik bir şey yaptı:Alonso'yu tebrik etti 😀

  11. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    İkinizde Süper Yazmışsınız =)

  12. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Alonso'nun yarışı kazanmasını kendilerince sıradanlaştırmaya çalışanlar var "bence".

    Herkesin olaylara bakışı farklı olabilir tabii ki, ama…

    "Maldonado bile yarış kazandı" diyenler,
    "Rakiplerinin başına "olmayacak işler" geldiğini söyleyenler,
    Zaten üst düzey bir pilotun "sürmesi gerektiği gibi" sürdüğünü vurgulayanlar,

    Eh, birçok kişi yazmış ama, anlamak istemeyen anlamıyor işte. Becerebilirsem, bir kez de ben yazmaya çalışayım:

    Gridde, sekiz yarışta iki kez kazanan ilk pilot Alonso. Yani, yarış kazanmak değil, galibiyet alma ve podyum mücadelesi verebilme istikrarını devam ettirebilmek, sürekliliği sağlamak, sözkonusu olan.

    Olmayacak işlere de bir baksam diyorum:
    Yakıt pompası arızası, bijon sıkışması, DRS arızası, yanlış pitstop/yarış stratejisi(ki bu, Ferrari'de de bolca yapılıyor)…
    Bunlardan hangisinin mekaniğin işlediği ve "insan"ın çalıştığı bir yarışta "olmayacak işler"den olduğunu bilemiyorum. Sanırım sadece, örneğin tek motorla bilmemkaç yarış geçirilebilen zamanları izleyip de sıralama için ayrı yarış için ayrı motor kullanılan zamanları izlememiş veya o zamanlardan bir nedenle zevk almamış birisi ancak bu tip sorunları "olmadık işler" şeklinde adlandırabilir "bence".

    Aracını limitlerine kadar kullanan "üst düzey pilot" tartışmasını ise başka "tartışmacılara", bırakıyorum. Alonso'nun galibiyetini sıradanlaştırmak adına, neredeyse gridin en hızlısı ilan edecekleri Ferrari'nin veya herhangi bir takımın milisaniyelere dayalı teknik analizini yapmak, "benim" zevk aldığım birşey değil çünkü.

    Tebrikler Alonso!

  13. Hulkenberg'i doğru zamanda geçmesi çok önemliydi Alonso için.Massa o virajda 2 defa fırsat bulmasına rağmen Di Riesta geçişini riske edemedi mesela.Tırnağıyla kazıyor,tebrikler.

    Massa kötü ama şanssız da aynı zamanda.2. pitini SC'den hemen önce yaptı herhalde,takip edebilen oldu mu?

  14. rocco junior avatarı

    Gittim hiç üşenmeden Bakırköye,Carüsele girdim bu zaferden sonra en babasından Ferrari t-shirtimi aldım.Cuk diye oturdu.Koleksiyona yeni bir tane ekledim.Sırf bu zaferinden ötürü gaza geldim 😛 🙂

  15. Behlül kaçar repliği aynen Alonso içinde geçerli. Kardeşim o nasıl geçişler öyle. Ben işte geliyor dedim görünce, adam sonunda yarışı aldı. Peh diyorum.

    Aracı nasıl ayrladıysan direksiyonu ve çekişi bu kadar mı iyi orantılı olur Gecikme veya bir tepme dahi görmedim.

    Vettel in ki nasıldır acaba merak ettim şimdi.

    Şu lastikler iki turda daha dayansa bizde maldan kurtulup kürsüde olurduk her türlü 3.

    Yazık 23 puan fark var şimdi.

  16. DreamOfWinD  avatarı

    Efendiler tek turda fernando, sebastian ve lewisten önce kers'e basıyor. 🙂

  17. Trojanı (Grosjean) geçişi bile bi ders niteliğindeydi…:) Süper sürdü…

  18. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Adamsın be Fernando. Her yarış öncesi o haftaya ait masaüstüme resimini koyuyorum ve bir bakıma totem gibi bişey oldu ve Malezyada da işe yaramıştı :)) Alonso sadece 25 puan almadı rakiplerinin de puan alamayışı ile müthiş iş yaptı. Start ve ilk pitlere kadar sürüşü harikaydı. Daha sonra pitlerde geçiş yaptı ve tabii ki en kritiği de SC çıkışı ile Groshean' ı harika geçişiydi.. Vettel yarış dışı kalmasaydı yine de Alonso' nun atak yapacak kadar yakın olacağını düşünüyordum Vettel' e ama olmadı yarış dışı kaldı.. Her yarış sanki bir çaylak gibi daha iyi oluyor daha da büyülüyor. Ve sanırım Suzuka 2005' den sonra Singapur 2008, Malezya 2012 ve Şimdi burada çok gerilerden başlayıp kazandı. Tarz meselesi :))

  19. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Rambo eğer Ferrari fanı olsaydı muhtemel yarış sonu demeçler şöyle olacaktı.

    -Bakınız beyler
    -Rüyam gerçekleşti
    -Zordur Fernando Alonso'yu yenmek
    -Virajları içten aldı

    Alonsoya ve taraftarlarına tebrikler.

  20. thelolz - avatarı

    Ayrıca İspanya çok mutlu olmalı:Dün futbol maçında İspanya Fransayı yendi ,Nadal ,Alonso 🙂

  21. Fantastico Alonso

    gerçekten bu gün çok mücadeleci ve bir o kadar hırslı idin

    seninle gurur duyduk çokta hızlı olamayan ferrari aracına rağmen

  22. the huntsman  avatarı

    Bir yorum yapmayacam.Teşekkürler Fernando,duygusallığın tavan yaptığı anları ve seyircilerle geçen o dakikaları uzunca bir süre unutamayacam..

  23. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Senin duygularını biz kalbimize gömdük alonso,seni izlerken ben bile ağladım kendimi eve kilitledim yalnız kalmak istedim senin bu özel anlarını tarihe yazdım kendimce ve bir çok fanlarında benim gibi dünüyordur senin bu zaferin bu yarısın sezonuın en duygusal yarıslarından biriydi. Ve Kendi evindeki hisslerini anlayabiliyoruz…

  24. thelolz - avatarı

    Şu anlıkŞampiyonluğu ve bu yarışı kelimesiyle kazanmak çok hoş bir duygu.Galiba onun birinci olacağını düşünen tek kişi bendim 😀 Bu yarışı internetten izledim.Şehir dışındayım yani ama hertürlü kazanmak harikaymış 😀 Ve Alonso'nun ağlaması Vettel'İnkiyle kıyaslanamaz Vettel Abu Dhabi 2010 ve bugün arasında bir fark var elbet bende kelime bulamıyorum saçmalamış bile olabilirim ama yinede çok mutluyum

  25. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    helal sana senin en çok kendi evinde yarış kazandığında mutlu olduğunu ve hep bunu istediğini ferrari ve alonso fanları iyi bilirler ve vettel kaldığında gerçekten benim içinde turlar bir türlü geçmedi ve damalı bayrak sallandığında senin için tüm alonso fanlarıda senle aynı duyguda olduğuna inanıyorum gerçekten kuru havada ne olursa olsun 11.sıradan başlayıp kazanmak inanılmaz yağmur olduğunda herşey olabilir ama kuru havada böylesini başarmak ancak efsanelere yakışır birkez daha helal olsun sana alonso

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir