Raikkonen: "Kazanacak Kadar Hızlı Değildik"

yazar:

kategori:

Fin pilot, ikincilik için Lewis Hamilton’u geçmekte gecikince Fernando Alonso’yu tehdit etme şansını yakalayamadı.

Lotus, yarış öncesinde galibiyetin ciddi adayları arasındaydı; yarış içinde hem Grosjean hem de Raikkonen iyi tempolar ortaya koysa da Alonso’nun galibiyetine engel olamadılar.

Raikkonen: “Bugün galibiyet mücadelesi verecek hızımız yoktu. Sonuçta ikincilik iyi; ama istediğimiz bu değildi.”

Lotus pilotu, kalkışta sıra kazanabilecek konumdaydı ama önce Maldonado ile yakınlaştı ve sonrasında yer bulamayınca bir anda kendisini 6. sırada buldu.

Raikkonen: “İyi bir kalkış yaptık ama ilk sağa virajda Maldonado beni engellendi. Bu nedenle birkaç sıra kaybettim. O noktada bir parça gerideydim.”

“O yerden durumu iyi telafi ettik ve diğerleri ile sıkı bir mücadeleye girdik; geçtik, geçildik”


Yorumlar

  1. evet sc den sonra gecilmeseydi iyi olacaktı ama scde hamıltona gecilme nedenide lastikleri ısıtamayan bi lotus olması aynı sekilde grosjeanıda alonso gecti aynı sebebten dolayı.

  2. Raikkonen06  avatarı

    Şimdi düşünüyorumda aslında o Mal olmasaydı Rai liderlik için yarışabilirdi önünü bıcak gibi kesti gerizekalı sol tarafı boştu halbuki işte çaylak deyip geçeceksin zaten Hamilton kazasındada suçluydu herşeyde payı var adamın bu kadarda olmaz.Birde Grosjean Kimi'den daha iyiydi diyenlere 2 cevabım var.Öncelikle Grosjean startta Kimi'ye geçilmişti Kimi uçarak kalktı ama sonradan yerini aldı ve önünde Hamilton Vettel vardı Hamiltonu geçti ve önü açıktı çok rahattı o zaman nden farkı kapatamadı? Öyle önü açık olsa Kimi Vetteli geçerdi bile neyin derdindesiniz.Zaten o mal olayından sonra kimi geride kaldı gitti çaylaklarla uğraştı.Kobayashi ne kadar agresif bir pilot acımıyo dalıyo.Ben bir Kimi fanı olarak söylüyorum Lotus'un yapabileceği en iyi şeydi belki Hamiltonu daha önce geçseydi çok farklı şeyler olabilrdi ama bu 2.lik Grosjean Kimi'den daha iyi diyenlere yeterince cevabını vermiştir diye düşünüyorum. :))

  3. Raikkonen06  avatarı

    Yok Kimi hala araca alışamadı benim 2 yıl önceki gördüğüm izlediğim Kimi asla değil.Aracın içinde rahat değil eskiden virajlara korkusuzca dalardı hiç çekinmezdi ama dünkü yarışta çok çekingendi zaten sezonun tümünde böyleydi.Takım emrimi veriyolar ki bu puanlara ihtiyacımız var diyede adamı yavaşlatıyolar bende anlayamadım ama gerçekten araç yeterince hızlı değildi birde Hamiltonda zaman kaybedince iyice geri kaldı.Ama SC'den sonra Hamilton'a geçilmeseydi belkide şimdi 1.olmuştu ama bunada şükür ne diyelim.

  4. kimi elinden geleni yaptı.tabiki daha agresif olabilir ama alışamadımı ne hala anlıyamadım.virajları dönerkende farklı bi açı kullanıyor dikkat ederseniz diğer pilotlara nazaran ve buda direksiyondan kaynaklanıyor.cözülürse bu sorun raikkonen çok daha iyi performans gösterebilir.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lotus Mclarenden hızlıydı bu kesin.Grosjean , hamilton treninden kurtulur kurtulmaz farkı açmaya başlamıştı.
    RBR ile olan durumlarını tam olarak anlayamadık.Hamilton arkasında Grosjeanı tutmasaydı Vettel 10 turda 10 saniye fark koyabilirmiydi bilemiyoruz.Bunu Sc periyodundan sonra anlayabilirdik ama Alonso Grosjeanı geçerek bunu öğrenmemize engel oldu.Engel olmasaydı da göremeyecektik çünkü hemen sonrasında vettel out oldu.

    Raikkonen ve Grosjean'ın Hamilton ile girdikleri mücadelelere baktığımızda Grosjean'ın Raiye göre biraz daha iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.Raikkoneni startta çok takdir ettim.Çok akıllıca bir hareketle startta sıra kaybetti ama meyvesi podyum oldu.Orada yavaşlamasaydı muhtemelen out olacaktı.Belaya bulaşmama tecrübesini 2009 spa startında da göstermişti.İlk virajdaki kaostan ve ardından gelen kazadan , kaçış alanına yönelerek kurtulmayı başarmıştı.
    Alonso ne demişti?: ""İlk virajda yanınızda Rai'nin olması güven verir""

  6. Lotus Mclarenden hızlıydı bu kesin.Grosjean , hamilton treninden kurtulur kurtulmaz farkı açmaya başlamıştı.
    RBR ile olan durumlarını tam olarak anlayamadık.Hamilton arkasında Grosjeanı tutmasaydı Vettel 10 turda 10 saniye fark koyabilirmiydi bilemiyoruz.Bunu Sc periyodundan sonra anlayabilirdik ama Alonso Grosjeanı geçerek bunu öğrenmemize engel oldu.Engel olmasaydı da göremeyecektik çünkü hemen sonrasında vettel out oldu.

    Raikkonen ve Grosjean'ın Hamilton ile girdikleri mücadelelere baktığımızda Grosjean'ın Raiye göre biraz daha iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.Raikkoneni startta çok takdir ettim.Çok akıllıca bir hareketle startta sıra kaybetti ama meyvesi podyum oldu.Orada yavaşlamasaydı muhtemelen out olacaktı.Belaya bulaşmama tecrübesini 2009 spa startında da göstermişti.İlk virajdaki kaostan ve ardından gelen kazadan , kaçış alanına yönelerek kurtulmayı başarmıştı.
    Alonso ne demişti?: ""İlk virajda yanınızda Rai'nin olması güven verir""

  7. kimi bu yarışta çok iyi değildi ama startta mal donado (bunu hakediyor angut) virajda hala kimi yi sıkıştırıyor körblerin dışına taşıyor kimi oysa mal donadonun solu boş sola açılmıyor arkasındanda grosjean ile teması var yine dingilin.bu adama hamilton olayından dolayı silverstone dada en az 10 sıra cezası vermek lazım hatta oda yetmez son sıradan başlaması lazım ders vermek lazım yani dingile. frank amca nerden getirdin bu mal donadoyu gride herkesin başına bela

  8. ben koyu bir rai taraftarıyım ama bugünkü performansı tam bir hayal kırıklıgı 2.olması hiç ama hiç önemli deil bir yandan alonsoya bakıyosunuz hem temkinli hem agresif her geçişte gec fren yapıyo keza grojan veya ham ama rai geçiş yapmaya kalkması için ondekinin lastiklerinin bitmesi lazım bu gercek raikkonen deil umarım geri döner ve cok cabuk gecilio hiç müücadele yok içeriyi hemen bırakıyor

  9. Yarisin startini iyi seyredin, Starttan ilk viraja kadar Rai iyi cikti ve Maldonado`nun yanina kadar geldi, ondan sonra Grosjean iceri Kimi disari acildi, boyle olunca 3. olacagi yerde 6. siraya dustu, Kobayashi`nin izledigi yolu seyredin anlayacaksiniz ne dedigimi..

  10. Yarışı izlememiş olsam senin yorumundan Grosjean duvara toslamış falan sanırım..

  11. Kendi adına konuş, Grosjean kazanacak kadar hızlıydı…

  12. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    cepten yazınca bole sacmasapan gıdıyor yorum kusuruma bakmayın..

    valla 2006 da hangı yarıs hatırlıyamadım okadar zaman gecmıskı:)

  13. 2006 Canada olabilir.Yanlış hatırlamıyosam

  14. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bir kere bir kimi ci olarak oncelikle Alonsoyu tebrik etmek istiyorum.her ne kadar istemesemde kendini tebrik ettirdi helal olsun.

    tarafsiz ve objektif bakmak gerekirse yarisin hakki vettelindi.o gittikten sonra sc sonrasi acemiligine ve dalginligina gelecekki kurt alonso pusuda yatip gecsede ben gro nun yaris sonuna kadar alo yu gececegine inaniyordum.ama o da yaris disi kaldi.

    sc sonrasi ben kimiden ricardyu hemen gecmesini beklerken snki sari bayraklar altinda ham kimi yi gecti bana oyle geldi..zaten kiminin yarisida hemen hemen orada. veya hamiltonun onunde bitecegi garantilenmisti.haminin arkasinda kaldigi her tur alonsoya yetismesi zorlasiyordu.

    kimi kazanacak hizimiz yoktu derken her an bir yerlerde aybettigi zamanlara gonderme dusunuyorum.maldonadonun arkasinda kaybettigini saymassak ill pitten sonra alonsonun arkasinda kalmasi sc girdiginde yapilan pit cikisida hami nin onunde ama hic hesapta olmayan yine hami ye gecilsi. bu laflari soyketti.yoksa alonsonun onunde ciksa. scden sonra ne alonsoya nede hamiye gecilecekti.ama bunlarin hic biri bahane olamali.gorunen ve enimde hissettigim kimi bu olmamali.ne olursa olsun zorlayan bir kimi vardi.simdi istiyir ama bir seyker ters gidiyor.bunu bz fanlarida hissedebiliyoruz.gecisler zor olsa digerleri asil geciyor.gro hic bu kadar zorlanmadi haminin arkasinda.keza alonsoda maldomadoyu gecmek icin kivranmadi.vesselam kimi icin ter gidem birseyler oldugu acik.ama 20 puan hic yoktan iyidir.

    bu uclu en son podyume ezaman. Birlikte cikmisti acaba.

  15. Birileri sorun yaşadı diye Alonsocular yas tutacak değiller tabiki 🙂 Ama yine de gerçekleri unutmamak lazım heralde motorsporları fanlarının en sevmediği şey pilotların mekanik sorunlarla yarış dışı kalmasıdır.

  16. start çok güzeldi maldonado denen özürlü pilota yol vermek zorunda kaldı doğrusunu yaptı aslında maldonada 1 araçlık boşluk bırakmamıştı.gelelim yarışa kimi bugün galip bile gelse sevinmezdim şu andada sevinmiyorum 2.oluşuna başkalarının yarış dışı kalmasıyla alınan hak edilerek alınmamış bir galibiyet yada 2.lik beni sevindiremez.haa alnsocular göbek atsın zafer zafer nidalarıyla o ayrı.kimi sen bu bu değilsin lütfen silkelen ve kendine gel elinden geldiğince.zira 2 senedir f1 den uzak kalması yeni lastiklere alışması hiç kolay değil ama bu günlerde geçecek eminim hemde çok yakında.

  17. kimi temkinli gidiyo ayrıca direksiyon sorunu çözülmedi dün yine aynı dedi direksiyon için

  18. Arka tarafta o kadar az kanat açısı kullanmışsın ki araç viraj çıkışında yerinde sayıyordu. Helekopter kamerası bunları görmemi sağladı.

    Üstüne üstlük geç fren dahi yapamadın bir kere olsun. Belkide başka bir sorun vardı tabi bilemeyiz.

    Ama yine döküldün. Hiç iyi bir performans görmedim Bahrain dışında senden. Bu sene sana Grojane yarış kazandırmaz sana bence. Bankacı iyi kullanıyor.

  19. arkadaşım kimi dobra bir insandır yalan sölemez ayrıca bu sene temkinli gidiyo bu kesin bir kere maldonadoya atak yaptı pist dışına çıktı böle lüksü yokbiraz baskı altında böle gitmesi çok normal eski kimi böle değildi ama o artık olgun bir pilot bak maldonadonun haline

  20. schumacher monaco da rakibiniz gecilmek istemiyosa gecemezsiniz demisti. burda da agresiflik kaza ile sonuclanirdi ozellikle caylaklara karsi.. grosjean kobayashi maldonadonun arasinda kalindiginda en mantikli is onlarin sana zarar vermeyecegi bir yerlere kacmaktir 😀 biraz genis pistlere gecelim oralarda agresif olur insallah..

  21. Bu kadar uzun ve zor bir şampiyonada 1 puan almak bile önemli.Lotus aracıda dominant bir araç değil.Fırsatları iyi değerlendirmeleri lazım.Bu yüzden daha tam alışmadığı için öyle sürüyordur.

  22. Araci hizi vardi, sen sacmaladin bugun Rai! Ben son yillarda hic bu kadar tutuk korkak yaristigini hatirlamiyorum Rai`nin, o ne oyle abi kimseye atak yapma, atak yiyince yol ver, noluyo abicim! bu ne centilmenlik? her kapismada frene basmalar, yolu rakibe vermeler, deli etti beni, Kanada`da da biraz boyleydi ama bugun iyice sapitti, startta Maldonado engelledi diyorsunuz ama Rai dalsaydi araya onuda rahat gececek 3. siraya cikip yarisi kazanmak adina buyuk sansa sahip olacakti, o ne yapti? icerde ki avantajini birakip disari acildi ve tikandi kaldi, ordanda Grosjean la Kobayashi guzelce gecti gitti, tamam araca uyumu hala tam degil bunu anlayabiliriz ama yaris icinde kuzu gibi olur agresif olmazsan silinir gidersin, sacmalamayi keser umarim bir an once..

  23. kalkistaki sorundan kastim pitstoptaki kalkisti yanlis yorumun altina cevap yazmisim o yuzden bir sknti oldu:)) ama haklisiniz bende sizin gibi dusunuyorum

  24. Bu arada inanın Roman için üzüldüm böyle teknik yada başka bir sorundan yarış dışı kalmalarına üzülüyorum pilotların

  25. niye Romain Lewis'i gecerken 0 lastik mi vardi E20'de? tamam Lotus daha iyi bakiyor lastiklere ancak bu gecise lastige baglamakta Romain'e buyuk haksizlik Kimi de takildi kaldi Lewis'in arkasina Maldonado'ya Lewis'in tamamen bitmis lastikleriyle kafa tuttugunu dusunursek Romain'in gecisi bence cok iyi bir gecisti bunu birazda kendini gelistirmesine bagliyorum artik eskisi gibi acele etmiyor panik yapmiyor bu gibi nedenlerden oturu bana gore en iyi gecisti..Alonso'nun gecisine gelirsek Romain'in hatasini iyi degerlendirdi sonucta F1 hayatinda kac defa SC arkasinda yarisa baslamis ki Romain bu tip hatalar yapacaktir normal yani

  26. her zamankı gibi müthiş bir start adeta resitaldi.ancak yarıs temposu olarak cok iyi degildi raikkonen.ilk viraji içeride dönenler dezavantajlı oluyor bu pistte . rainin şanssızlıgı buydu sanırım.lotusun temposu cok kotü ayrıca red bull ve ferrari lotusun sıcak havalardaki lastik avantajını kırmıs gıbı gorunuyor.

  27. Kimi startta sorunu Maldonado denen bir pilot demiyorum şahısın kendisin sıkıştırması sonucu yaşadı .Adam ok gibi fırladı Grosjeanı gelanda geçti ama gel gelelim bu bizim Maldonado baktı Kimi geliyor hemen önüne kırdı..

  28. kesinlikle sevinmedi kazanmak istiyor artık

  29. sky sport spıkerı alonso grosjeanı gecınce alonso adeta nasıl gecılır ogrettı dedı.acıkcası bende katıldım adama hamıltonun arksında nerden baksan 10 turdan fazla surdu lewısın lastıklerı bıtınce gecebıldı ancak o gecısın neresı muthısmıs anlamadım.

  30. bu seferkinin Lotus ile bir alakasi yoktu kalkista sorun yasadi Kimi ve o trafige takilmasina sebep oldu o hata ama evet Lotus'un pit ekibinde gelisime ihtiyaci var acikcasi ilk pitstoptan sonra Romain'i Lewis'in arkasinda cikarirlar diye korktum ne zaman ekranda Lotus pitekibini gorsem gene bir hata yaparlar mi diye tirsiyorum acikcasi

  31. Rai'nin kendini %100 veremedigi dogru arac ile henuz tam uyumu yakalayamadi Romain ise paketten daha cok faydalaniyor bunun en tipik ornegini Monako'da gorduk Q3'te ikisinin attigi ilk turlar arasinda tam 1.4 sn fark vardi Kimi henuz istedigi uyumu yakalayamadi Romain ise daha uyumlu aracla ve araca alistikca F1'e alistikca kalitesini ortaya koyuyor bencede gridin en uyumli ikilisi ancak sundan eminim ki Kimi bugun su ikincilige sevinmemistir cunku hala o bildigimiz Kimi degil

  32. yani aranizdaki olayi bilmedigim icin ve onu gorunce tepki verdim cunku Romain gercekten harika bir yaris cikardi ki yaris disi kalmasa Alonso'yu 0.5sn farkla takip ediyordu zaten sonra aracta arizalar bas gosterdi bir turda fark 1.4 saniye oldu sonraki turun yarisinda da yaris disi kaldi zaten kisacasi harika bir yaris cikardi ve sonu da harika olabilirdi yazik oldu ben o tabire tepki gosterdim

  33. romainin geçişi gzldi lakin en iyi geçiş dersek alonsoya haksızlık etmiş oluruz … ( kimi fanıyım )

  34. pardon pit stop hatasini gormemisim… ama lotusun pitleri de zaten o kadar rekabetci degil

  35. iste bunlarin hepsini baslatan sebep starttaki sanssizlik 😀

  36. grosjean iyi sürüyo iyi pilot bugünde iyiydi ama hiç trafikte kalmadı vettel gibi rahattı kimi gibi gerilerde kalmadı ayrıca startta kimi onu geçiyordu bence gridin en uyumlu iki pilotu kimi ayrılıktan sonra henüz %100ünü veremiyo grosjean lastikleri çok ii tanıyo sıralamadada da iyi ama dün saniyenin 0,013 ü kadar önündeydi önde kimi olsaydı bugün yarışı kazanabilirdi bence

  37. Sıralamalaradn sonraki fark bence sadece şanstı tıpkı 2006 Fransa'da Massa'nın Schumacher'den 0.017 salise geri kalması gibi. Startta Kimi ok gibi fırlamışken önüne gelen Mal olmasa Kimi Romain2i de geçmişti ama mala takıldık malesef. Romain de Kimi de Hamilton'u geçti ve eminim ki takım Kimi'ye Lewis'in lastiklerinde bozulma olduğunu beklemesini ve eline fırsat geçeceğini söylemiştir. Ben bile biliyordum tabi Alonso'yu yakalar mı acaba düşüncesiyle işi hemen halletmesini istedim ama olmadı. Fazla da süründürmedi zaten hemen farkını konuşturdu ve geçmesi gereken en uygun zamanda geçti. Alonso'yu yakalasa da malesef geçemezdi düzlük hızı oldukça iyiydi Ferrari'nin.

    Aslında herşey sıralama değil derken de yanlış anlama Kimi fanının birisine gönderme yapmak istemiştim de kendimi frenlemiştim. Romain Kim'nin önünde diye Kimi'yi beceriksizlikle itham ediyordu da ona puanın pazar günü alındığını ve puan alamadıktan sonra istersen her yarış pole al bir anlamı olmadığını anlatmak istemiştim sadece…

  38. Raikkonen hala aracı istediği gibi süremiyor.Onboardda direksiyon hareketlerine bakıyorum da istediği tepkileri almak için direksiyonu gereğinden fazla kırıyor.Normalde Raikkonen daha yumuşak kontralarla aracı yoluna sokardı.Şimdiyse Alonso tarzı sert direksiyon hareketleri yapmak zorunda kalıyor

  39. bu gibi cok sey yazabiliriz 1.pitstopta cok zaman kaybetti kalkista sorun yasadi..startta o olay var Webber'e cok takildi Hamilton'in arkasinda cok kaldi hepsi birlesince olmadi malesef

  40. Şanslıydı ne demek ya…:D çok güldüm buna…:D:D

  41. bence de vetteli zaten kimse yakalayamazdi ama startta maldonado yuzunden geriye dusmese vettelin de yaris disi kalmasiyla 1. bitirebilirdi..

  42. farkli yarislar mi izledik? Grosjean bu yarista kesinlikle Kimi'den daha iyi performans gosterdi Lewis'i gecisi bile yeter polemik yaratmak icin yazmiyorum ancak bu cok sacma ne demek hersey siralama degil Grosjean galibiyet mucadelesi verdi o ara ne izliyordunuz?

  43. kalkışta maldanoda ve grosjenı geçer hamiltonu zorlardı kimi ama maldonada yüzünden geride kaldı trafikte kaldı bence 2.lik maximum sonuçtu AYRICA GROSJEANA YAZIK OLDU alonso iyi idi ve yine şanslıydı umarım bu şans kimiyede bir gün gülecek KİMİ VE SHUMİYİ podyumda görmek çok güzeldi

  44. Her ne olursa olsun seni desteklemek büyük onur ve gurur… Araç dayandırmıyor diyenlere de selam yolluyorum bakın ne motoru patladı nede başka birşey ki araçta sorun çıktığında (Kanada) da gayet iyi idare etti bence…

    Grosjean sıralamada ve startta kesinlikle şanşlıydı ancak şansı uzun sürmedi 🙂 demekki neymiş sıralama turları değil kıstasımız yarış… Ve yarışta Kimi illa ki kendini gösteriyor…

  45. Bence yaris kazanacak kadar hizliydik SC girmeseydi hic kimsenin yaris kazanacak hizi ve sansi olmazdi Romain en hizli turlari atmaya basladiginda SC girdi ancak o farklarla o fark kapanmazdi 19-20sn fark vardi kimse kendini kandirmasin yani yarisi hakeden adam isim Seb'ti Gro Ham'in arkasinda cok zaman kaybetti ancak harika bir gecis yapti tek kelimeyle usta isiydi ve bence yarisin en iyi gecisiydi Romain'in Lewis'i gecisi..SC periyodundan sonra ise yaris kazanacak hiza sahip degildik demek cok sacma ki Romain yarisdisi kalmasa yarisi kazanma sansi cok buyuktu..Kisacasi her iki aracinda yaris kazanacak hizi ve sansi(SC ile) vardi Rai startta sira kaybetti Ham cok zaman kaybettirdi ve Webber'den de cok gec kurtuldu hepsi birlesince oda kazanamadi

  46. O start neydi öle uçtu resmen ama Maldonado bıçak gibi kesti önünü adamın…

  47. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Çok iyi yarıştın. Startta mermi gibi çıkışlarından birini gerçekleştirdin.

    Böyle devam…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir