Vettel: "Güvenlik Aracının Girmesine Gerek Yoktu"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, Valensiya’daki yarışın başından itibaren baskın bir performans gösteriyordu ama aracı, damalı bayrağı görmesine izin vermedi.

Vettel: “Güvenlik aracı girmeyebilirdi. Nedeni açık. Bir tehlike yoktu. Pistte başlarda parçalar vardı ama bu, kabul edilebilir seviyedeydi.”

“Bana göre güvenlik aracı, boynumuzu kırdı.”

Vettel, aracındaki arızanın belki de güvenlik aracı sürecinden kaynaklanmış olabileceğini de belirtmişti.


Yorumlar

  1. SC piste çıkar çıkmaz konvoyu oluşturmaya çalışmıyor. Önce lider aracın arkasına gelmesini beklemek zorunda. Bu yarışta SC piste çıktığında Vettel'i az farkla kaçırdı, o yüzden bir turluk bir kayıp yaşandı. Tur yiyen araçların geçmesine izin verilince de 1 turluk kayıp yaşanıyor. Toplam vakit kaybı: 2 tur

  2. Raikkonen06  avatarı

    He ya he birdaha sana sorsunlar o zaman Vettel kanka SC girsin mi? diye

  3. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    sc nin girmesi çok doğru bi karardı.vetele katılmıyorum ama anlıyorum kendisini çünkü acı var hem de çook

  4. Alakası yok. SC pistin heryerine dagilmiş araçlari arkasinda toplamak ve yavaş giderek pist üzerindeki müdahale görevlilerinin işlerini güvenle yapabilmesini sağlar ama konvoy bir türlü oluşturulamadi. Hattan SC bir ara durup lideri bekledi. Araçlar da SC periyodunda SC arkasinda olmasa bile belli bir hizin üzerine çıkamadıkları için konvoyu oluşturmada sıkıntı yaşadı. SC nin görevi tur yiyen araçlara turunu vermek degil konvoy oluşturup araçlari yavaşlatmak

  5. Elbette girecek ama Vettel in araç yolda kalınca neden girmdi bende onu anlamadım…

  6. Bahsettiğin şeylerin ne demek olduğu hakkında hiçbir fikrin yok bana kalırsa.

  7. SC'nin fazla kalması tur yiyen araçların geçmesine izin verilmesinden kaynaklanıyor.

  8. Pistin her tarafında parça olduğu için SC nin girmesi gerekliydi ama konvoyu oluşturacam derken pistte haddinden fazla kaldı. SC girdiğinde araçların konvoyu yakalamak için eskisi gibi hızlı gidememesi güvenlik adına olumlu ama bir türlü oluşamayan konvoy da sıkıntı yaratıyor.

  9. Bütün bir lastiğe çarpmak ile ufacık parçalara ayrılmış bir lastiğe çarpmak arasında büyük fark var.

    Dediğinin doğru olduğunu kabul etsek bile Vettel'in aracı pist üzerinde durduktan sonra güvenlik aracının girmemesini açıklamak mümkün değil. Pist üzerinde bir tane lastik tehlikeli de koca araç güvenli mi?

  10. Vettelin aracı bence gaza basılmadığında ateşlemeye devam ediyor(ebd etkisi) ve güvenlik aracı girdiği zaman gaza daha az bastığı için ateşlemeyide çok fazla yapmıştır aracı ve sonunda yarış dışı. Fotoğrafçılardan birisi vettelin aracından virajlarda ateşleme sesi geldiğini söylemişti. Düşünceme göre şuanda ateşleme yasak olduğu için newey çözümü birşeylerin değerini haddinden fazla yükselterek o etkiyi yakalamaya çalışması oldu. Ama güvenlik aracı gibi durumlarda ters tepti ve pistin sıcaklığınında buna ekstra katkısı vardı. Grosjeanda yarış dışı kaldı çünkü ondada renault motoru var ve buna benzer bir çözümden yararlanıyorlardır. Webbberde bu çözümü uygulamadılar bence. Raikkonende Grosjeana göre farklı bir motor haritası yapmış olabilir.

  11. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    alonso 2003 interlagos ta bi lastiğe temas edince tekerleği neler yaşandığını biliyorsunuz ordada büyük parçalar vardı güvenlik aracı bence girmese çok saçma olurdu bu tür parçalar büyük kazalara neden olabilir

  12. Vettel'e tamamen katılıyorum. Lastik kalıntısı var diye güvenlik aracını soktular. Sonrasında pist üzerinde araç durdu, sarı bayrakla yetindiler.

    Büyük saçmalık.

  13. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    "Guvenlik araci girdi, arabam uf oldu" Kusura bakmayin bunu haketti…

  14. Yol çöplüğe dönmüşken girmeyecek de ne zaman girecek?

  15. Vettelin alternatör sorunu fazla ısınmadan dolayı kaynaklandığı düşünülüyor Buda güvenlik aracının pistte fazla kalmasından dolayı ısınmanın gereğinden fazla olduğu söyleniyor. Ama durum herkes için aynı bahane aramaya gerek çok şanssız bir andı 7 Turda 8 saniye büyük bir fark ve ilerleyen turlarda 22 saniyeye kadar çıkarmıştı Vettel. Olumlu yönlerine bakıyorum yarışın yapılan güncellemeler yarış temposuna ve sıralama tek tur performansına önemli katkı sağladı. 2010 Bahreyn de lider giderken Buji ateşleme sorunu yaşamıştık ama Renault Sport yine bir şeyler deniyordu bura da olan sorun da 2010 a benzer olabilir yine bir şeylerin üzerin de çalıştıkları söyleniyor. Güvenim sonsuz elbet gelecek yarış için tam hazır olacaklardır.

    Takımın buraya getirmiş olduğu güncellemelerin modifiye edilmiş hali British GP de olacak.

  16. Bundan sonra sana sorarlar yarışlarda, Vettel SC girecek onaylıyor musun diye…

  17. mecit karaca avatarı

    vettelin bu olayı bu kadar basite alıp gereksizce yargılayacağına bu gibi durumlarda kaybetmeyi de öğrenip karakterini geliştirmesi gerek.yoksa ciddi anlamda kötü geçecek bir sezonda kendini toparlaması cok zor olabilir.2001 barcelonada hakkinen son turda motoru patlayıp yarış dışı kaldığında schumacheri tebrik ettiği zamandaki olayı analiz gelişimi yada schumacherin 2000 spada hakinnene son 4 turda geçildikten sonra üzerindeki gergin durumda bile mika ile geçişi analiz edip hakkını vermesi, pilotların olması gereken zihinsel güçlerini ortaya koyuyor.
    tabi en büyük problem kaybetmeden kazanmaya başlamaları, bu ne kadar iyi bir durumsa bir o kadarda tehlikeli.bunu hamiltonun kariyerinde cok net görüyoruz.umarım ki bu hatalara vettelde düşmez.

  18. sebastian vettel bu sene çok büyük işler başarıyor araçtan maksimum performans çıkarıyor
    valencia yarışını kazansaydı herkes tarafından şampiyonluğun en büyük adayı olduğu söylenecekti
    red bull şuan gridin en hızlısı vetttelin üzülmesine hiç gerek yok 2 yarış birinciliğine bakar bu iş

    bi de pistteki sorumlular o parçaları tamemen temizlesinler herkes işini yapsın kardeşim

  19. tifoalo HRT avatarı

    Yarişdan önce vettel:Valencia da atak yapmak çok riskli
    Yarışdan sonra vettel:Güvenlik Aracının Girmesine Gerek Yoktu

  20. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    ufak parça dediğin şeyler kauçuk değil, içinde tel (sağlam metal alaşımından elde edilen ) bunuda biz mi anlatalım sana vettel efendi ? o teller okadar süratli bir aracın lastıgıne yapıstıgında veya temas ettıgınde zarar ve kazaya sebebiyet vermez mı ? yapılacak bir şey yok oturun arızanızı araştırın..

  21. the huntsman  avatarı

    2010 da Webber kaza yaptığında araç takla atmıştı ama Webber de sorun yoktu,araç kaçış alanındaydı.Webber'in durumu iyiydi ve güvenlik aracı girmişti.Bu güvenlik aracı periyodunda pek çok pilotun yarışı etkilenirken Vettel çok büyük avantaj sağlamıştı.Yine bu sene parçalardan dolayı Avustralyada SC girdiğinde Vettel oldukça büyük bir avantaj sağlamıştı.Bu durumlarda girdiyse dünde girmesi gerekiyordu.Bunları nasıl yadırgamıyorsak,dünkününde yadırganmaması lazım.Hatta 1 kere daha girebilirdi Vettel yarış dışı kaldıktan sonra ve Alonso fark açıyordu,neden girdi SC diyemezdi kimse.

  22. sebastian vetele sonuna kadar katılıyorum adam çok haklı güvenlik aracı girmemeliydi

  23. kesinlikle bişeyler dönüyo kokusu cıkar yakında

  24. ben hatta o pistte yayılan parçaların vettelin lastiği patlattığını düşündüm ilk anda cunku sadece lastik parçası yoktu pistte şasi parçalarıda vardı pistte kovalainen ve vergnenin aracından kopan…

  25. FerrAlonso . avatarı

    Arızanın kaynağı alternatör olduğu söylendi. Soğutma ile ilgili poblem olabili diye düşünüyorum ama neden Raikkonen ve Weber de aynı sorun yaşanmadı ? bana göe bu arızalar motor harita secimi ile ilgili.

  26. Yusuf  Hitay avatarı

    yine değişik bir sistem üzerinde çalışıyorlar sanırım, özellikle renault motor departmanı. tempolar düştükten hemen sonra iki aracın da pert olması insanı düşündürüyor.

  27. sc girmeliydi girdide.vergne lastik patlattıktan sonra aşırı hızlı yol aldı öyleki arka kanat türbülansa girmiş uçak gibi sallanıyordu dolayısıyla lastik parçaları ufak değil büyük olarak koptu o parçalarda büyük tehlike yaratıyordu zaten pite döndüğünde o kalan parçalar tekerlek aksamına öyle yapışmıştıki temizleyemediler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir