Schumacher ile Soru-Cevap

yazar:

kategori:

Tüm zamanların en başarılı Formula 1 pilotlarından olarak görülen Alman pilot altı senedir özlediği podyuma kavuştuğu yarıştan sonraki basın toplantısında soruları yanıtladı.  

 

Bu pistte geçiş yapılamayacağı söyleniyor ama bugün senden aksini gördük. Podyuma hoş geldin. Podyuma çıkabileceğini ne zaman anladın?

Michael Schumacher:  Yarışın sonunda bile podyumu hiç düşünmüyordum. Nerede bitirdiğimizi ancak çizgiyi geçtikten sonra sordum. Webber’in pit panosunu gördüm. Bitime yakındı ve onu 8. ve 7. gösteriyordu. Ben de bir sıra önde olduğumu biliyordum. Çocuklar bana ‘Üçüncüsün, podyumdasın’ dediler. Buna inanamıyorum. Gerçekten beklemediğim bir şeydi. Hesabı şaşırmış gibi oluyorsunuz. Çünkü yarışın sonlarında çok meşguldüm. Ayrıca, Hamilton ile Maldonado’nun kendi meseleleri vardı. Bir eksi bir bize üç olarak döndü. Bu yüzden o bölümde hesabı tutamadım”

 

Eminim, senin spora geri dönmeni sağlayan da bu gibi duyguları yeniden yaşamaktı.

MS: “Kesinlikle yoğun bir şekilde keyif aldığınız o anlardan birisi. O kadar uzun süre sonra geri dönmek harika bir duygu. Buna bir iki defa yaklaşmıştık ve sonunda çok izlenesi bir şekilde, geçişin zor olduğu bir pistte gerçekleşti. Ama çeşitli stratejiler ve pistteki farklılıklar nedeniyle heyecanlıydı. Podyuma çıkmanın en iyi şekliydi. Bunu heyecan verici ve beklenmedik bir şekilde gerçekleştirmek beni daha da mutlu etti.”

 

Son turlarda, bitime 16 tur kala yeni lastiklere geçtin. Bu harika olmalı. Özellikle de sarı bayraklar sallanırken. Nasıldı? Anlatır mısın?

MS: “Evet. Podyum potasında olduğumun farkında değildim. Çizgiyi geçerken bile bunu bilmiyordum. Ancak yarışı büyük bölümünde diğerleriyle mücadele ettiğimden ve sonra da uzun süre Webber peşimde olduğundan daha fazla mücadele etmem gerekiyordu. Ancak arkama da dikkat etmeliydim. Çok heyecanlıydı. Ama ben bunun için buradayım. Heyecanlanmak için. Çocukların da beni heyecanlandırdığından hiç şüphe yok. Sonunda üçüncülük mesajını duymak, evet, çok hoş bir beklenmedik son oldu.”

 

Nico ve sen ilk başta puanlardan uzaktınız. O altıncı bitirdi ve son turlarda dört sıra kazandı. İkiniz için de olağandan öte bir yarış oldu.

MS: “Tek pit stoptan iki pit stopta dönme kararını geç verdik ama  sonlarda iyi lastiklere sahip olmamızı sağladı. Diğerleri bir ve ya erken bir ikinci pit stop yaparak sorun yaşadılar, çünkü lastikleri bitmişti.”

Kazandığın bu puanları özlemiş olmalısın.

MS: “Evet, puan tablom biraz değişti. İki puanın ardından oldukça fazla puan kazanmış oldum.”

Podyuma geri döndün. Mercedes ile yarışmaya başladıktan sonra ilk podyumun oldu. Bu duyguyu tahmin etmiş miydin yoksa çok  daha farklı bir şey mi yaşıyorsun şu an?

MS: “Daha önce ne söyledim ya da söylemedim bilmiyorum ama önemli olan bunun çok güzel bir duygu olduğu. Sadece podyuma çıkmak değil bunun oluş şekli de öyle. Beklenmedik bir şeydi. Tüm hafta sonu, bizim için zor bir yarış olacağını düşünüyordum. Zaten sıralamalar da zor başladı. Hatalarımın ardından toparlanıp bugün üçüncülüğü almak inanılmaz. Takım ve ben özellikle son zamanlarda çok defa eleştirildik. Eleştirilere cevap vermenin en iyi yolu bu podyum oldu. Bu nedenle gurur duyuyorum, minnettarım ve hala heyecanlıyım.”

 

Yaz tatilinde geleceğin konusunda düşüneceğini söylemiştin. Yaz başlıyor ve sen de yaza bir podyumla başladın. Bu gelecek sene için fikirlerini değiştirir mi?

MS: “Bir zaman dilim verdiğimi sanmıyorum. Yazdan bahsetmedim. Kusuruma bakmayın ama o konuda söyleyecek bir şeyim yok. Bana ihtiyacım olan zamanı vermelisiniz, neler olacağına sonra bakacağız.”

 

Podyuma çıktığında senden sonra Ferrari pilotu olan iki pilotu ve eski yarış mühendisin Stella’yı gördün…

MS: “Evet, biz de o konuda şakalaşıyorduk. Andrea Fernando’nun mühendisi ve geçmişte bizim de mühendisimizdi. Şu an çalıştığı pilot birinci, ondan önce çalıştığı pilot ikinci oldu ve ben de üçüncüydüm. Komik bir tesadüf oldu ve onu orada görebilmek harikaydı. Harika bir iş çıkartıyor. Hala o eksi günler aklımda. Takım ve Fernando adına da bugün burada yaptıkları için mutluyum. Fernando’nun da dediği gibi, takımdaki herkes bunu hissediyor. Onlar adına mutluyum.”

 

Cumartesi günü lastiklerden şikayet etmiştin ve potansiyelinizi sergileyemediğinizi söyledin. Yeteneklerine ket vurulduğunu düşünüyor musun?

MS: “Bugünün sadece olumlu yanlarını görmek istiyorum, bu yüzden beni bağışlayın.”

 

Eğer bahis oynayacak olsan, Fernando’ya mı oynardın yoksa Vettel ile Hamilton’ın da hala şansı var mı?

MS: “ Her şey çok çabuk değişiyor. Belki de kendime oynardım.”


Yorumlar

  1. Güzell sıralama, yanız izlemediğin pilotu da ben bilmiyorum. Sıralamaya koymazsam diğerleri ile aynı sırayı paylaşıyoruz.

  2. schumikolik avatarı

    Kurşun döken ben değilim, twitterdan alıntılamıştım :))

    Düşünen arkadaşımızı mizah anlayışı için tebrik ederim. Kim demiş kurşun dökmek hurafe diye :)) Bal gibi işe yaramış 😉

  3. Arkadaşın birisi (shumikolik) pc nin başında kurşun dökmüş,ekranda shumi.Yetenekliymişki kurşun dökmesi işe yaramış:)))

  4. Schumacher- avatarı

    Bu sporun en büyüğü o Schumacher'den öncekiler ve sonrakiler ona – yaklaşanlar oldu ama asla onun kadar olamadılar. Bunu kabul ettikleri zaman bence polemikler biter.

    Benim gönlümdeki ve aklımdaki sıralama şudur.
    1.Michael Schumacher
    2.Ayrton Senna
    3.Juan Manuel Fangio (izlemesemde)
    4.Alain Prost — Fernando Alonso—Jackie Stewart (izlemesemde)
    5.Hakkinen—Niki Lauda

  5. schumikolik avatarı

    Efsanenin söylediklerini aleyhine çevirmek isteyen o kadar çok kişi var ki!
    Ne yapsaydı yani içlerinden birini favori mi gösterseydi?
    Orada verilecek en güzel cevabı vermiş. Çekemeyenler rahatsız oluyorsa kendileri bilirler

    Anladığım kadarıyla podyumdan bu kadar keyif almasının en büyük nedeni, çizgiyi geçtikten sonra podyumu aldığını öğrenmiş olması 🙂

    Bitmeyen heyecanı herkese örnek

  6. metin mete çok büyük bir üstad dır sebastian vetteli desteklemektedir
    formula 1 türkiyede en iyi bilen kişilerin başında gelir
    bence sen olayı yanlış anlamışındır metin abi yapmaz öyle şey

  7. arkadaşlar metin mete Schumi'nin bahsi kendime oynarım lafı için egosu büyük demiş. Gördüğümde yuh dedim bu kadar mı Schumacher düşmanı olur bir insan.

  8. kadir güneş avatarı
    kadir güneş

    Her şey çok çabuk değişiyor. Belki de kendime oynardım bu cümle herşeyi anlatıyo =) çok hoşuma gitti efsaneeeeeee

  9. İki hafta keyfini çıkaracağım.

  10. Schumacher yarışı tamamlamış mı? İnanmıyorum.

  11. dün işim çıktığı için beyoğluna gitmiştim schumacher 3.olmuş.2011 kanada'da gp'sinde yine beyoğlundaydım schumacher şahane yarış çıkartmıştı artık her yarış günü sebepsiz yere beyoğluna gideceğim :)))

  12. Yarıştan önce ikna etmeye çalıştım seni ama …)) Madem ki izleyemeyeceksin umalım ki kaçıracağın çok şey olur. Umalım ki şanssızlıkları son bulmuştur artık.

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    aslında evde olsam herşeye rağmen izlerimde memlekete gidiyorum internet yok orada..Tarih öncesi bir televizyon var 10 tane kanal çekiyor 🙂

  14. Kaçıracağın çok şeyolacak derim ben))

  15. sen o günlerde tv nin yakınından bile geçme bence, bende sana bira ısmarlarım:)

  16. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Monacodaki gibi "WHAT A LİTTLE STAAART TOP JOB MİCHAEL TOP JOB" bu arada gercekten cok farkli bir schumacher izlicez orasi kesin silverstoneda schumacher bize guzel bir yaris izletir umarim

  17. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    O 3 yarışıda izleyemeceğim için alırsa şaşırmayın 😛

  18. Kendine güveni tam bu nedenle böyle söylemiş:) Ancak gerçektende çok değerli puanlarını heba ettiler, şuanda 70-80 puan aralığında biyerlerde olabilirdi.
    Ancak arka arkaya 3 birincilik alırsa ve valenciya gibi yaprak dökümü olursa neden olmasın:)

  19. MS: “ Her şey çok çabuk değişiyor. Belki de kendime oynardım.”

    O kadar aksilik olmasaydı muhtemelen şu anda sen de şampiyonluk potasında olacaktın. Git gide Vettel sazı eline almaya, tam tersi şekilde Mercedes de geriye gitmeye başladı.

  20. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Harika bir yarış çıkarmış Efsane, Son turlar harikaydı..Teker teker hepsini geçmiş, bir yandan'da Webber'İ arkasında tutmayı başarmış, Senna sağ arka tarafa dokundurmuş ama Efsane iyi toplamış..Sonun'da herşey yolunda gitti ve Efsane ait olduğu yere Podyuma geri döndü

    Goodjob Michael Goodjob!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir