Domenicali: "Ferrari Rekabetçi Olmaya Devam Etmeli"

yazar:

kategori:

Valensiya’daki yarışın ardından Domenicali, “Otomobili sezon başında olduğundan farklı bir seviyede ama şu anda en hızlı araç değil. Bana göre Red Bull, ya da bu hafta sonu gördüğümüz Red Bull diyelim, saf performans açısından en hızlısıydı. Yarışta rahat bir şekilde liderdi, tempoları oldukça güçlüydü. Bu konuda çalışmamız gerekiyor.”

“Yapmamız gereken çok iş var. Ama yine de şu anda şampiyonada lideriz ve bu da fabrikadakilere yaratıcı bir şekilde çalışma konusunda yarar sağlıyor.” diye konuşuyor.

Domenicali, Alonso’nun galibiyetle kendilerini şaşırtıp şaşırtmadığı sorulduğunda ise, “Onun bir numaralı bir pilot olduğunu biliyoruz. Burada bizimle olmasının nedeni de bu. Onun adına çok mutluyum çünkü üzerinde büyük bir baskı vardı. Bazı hisleri o insanın gözlerine bakarak fark edebiliyorsunuz. Bu şekilde mücadele edişini görmek beni yürekten memnun etti. Takım adına da mutluyum çünkü doğru stratejiyi bulmak ve doğru kararları vermek adına çok sıkı çalışıyorlar. Takımızın gücü de buradan geliyor.”

“Ama söylediğim gibi, sakin kalmamız gerek. Bu zafer çok önemliydi çünkü şampiyonadaki rakiplerimiz bazı sorunlar yaşadı. Dayanıklılık bu sezon temel faktörlerden. Her seferinde puanlar kazanmanız gerekiyor.” diyor.

 


Yorumlar

  1. Tifosi6178_  avatarı

    Oda olacak inşallah 🙂

  2. İlginçtir ki podyumdaki pilotlar arasında Ferrari'de şampiyonluğu bulunmayan tek pilot Alonso.

  3. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Özlediğim bir fotoğraf..Alonso ve Schumacher'i aynı podyumda görmek beni gerçekten çok mutlu etti..Raikkonen'ide unutmayalım..Arşivimdeki yerini al bu fotoğraf.

  4. rocco junior avatarı

    Performans olarak kimin nerde olduğunu bilemiyorum ama sıralama turları olarak Rb-Mclaren diye gidiyor yarış hızı olarak ise Rb yine en hızlı takım.Arkasından herkes gelebilir.Bu yarıştan yarışa,pistten piste spesifik olarak değişiyor.Hatta aslında takımlar değil farkı pilotlar yaratıyor.Mesela Lewis öndeyken Button geride,Alonso kazanırken Massa tur yiyor,Vettel domine ettiği yarışta Webber gerilerden atak yapıyor.O yüzden daha saçma bir güç dengesinin olduğu başka bir yıl hatırlamıyorum.Maldonado arada bir ortaya çıkıyor mesela.Yarış temposu olarak bence Rb den kesin gerideyiz en azından Vettel'in aracından ama diğerlerini bilemiyorum.İşin içine lastik kullanımı vs de giriyor.Sezon ortası resmen geldiğinde umarım en hızlı 2 araçtan biri olur ve farkı minimize etmiş oluruz.İngiltere,aracımıza daha fazla uyacağı kanaatindeyim.Orda havada biraz serin olursa galibiyet şansımız var bence.Gelişime devam,şu egzoz ve tabana bir bakın hadi aslanlarım…

  5. tifoalo HRT avatarı

    bencede sadece ferrari 3 mclaren 4 diğerleri aynı

  6. Katılmıyorum.Ayrıca yazmayı unutmuşum Lotus'tan da yavaşız bence.Sıralamaya girersek Red Bull>Lotus>McLaren>Ferrari gibi.

  7. ewet oyle goruniyordu redbulldan sonra ferrari geliyordu valancia da guclu

  8. Bence Ferrari artık McLaren'den daha iyi, Red Bull'dan yavaş.

  9. DreamOfWinD  avatarı

    Silverstone'a hasar azaltmaya gitcekmişiz gibi hissediyorum inşallah Alonso ben yanıltır.

  10. Bu pazar gününün performası kesinlikle istisnai bir performanstı.Aracın hala McLaren ve Red Bull'un arkasında olduğu aşikâr.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir