Red Bull Valensiya'nın Olumlu Yanlarını Görmeye Çalışıyor

yazar:

kategori:

Red Bull takım patronu Chistian Horner, motor sporlarının ne kadar acımasız olduğunu gördüklerini ancak takımın Milton Keynes’e olumlu şekilde döneceğini söylüyor.

“Gerçekten büyük hayal kırıklığı ancak Seb’in performansı bizleri rahatlattı. Kendi sınıfında mücadele ediyordu. Her şey kontrolü altındaydı.”

“Muazzam bir hızı vardı. Valensiya’dan ayrılırken hızlı bir aracımız olduğunu bilerek ayrılıyoruz. Mark da bunu gösterdi. On dokuzunculuktan dördüncülüğe yükseldi.”

“Yarıştan yarışa değişen bir formumuz var ama son üç yarışta üç kez pol pozisyonu kazandık ve bu gerçekten cesaret verici. Burada lider durumdaydık. Lastik aşınması iyiydi, en yakın rakiplerimizle mücadele edebildik.”

“Elbette yarış dışı kalmak ümitlerimizi kırdı. Galiba bu, 2010’dan bu yana yaşadığımız ilk mekanik arıza ile yarış dışı kalma vakası oldu. Gerçekten üzücü. Ama Renault ile birlikte çalışıp nedenini öğreneceğiz ve umarım bir daha tekrarlanmayacak.”

Horner şampiyona liderli Fernando Alonso’nun da bir takım şanssızlıklar yaşayabileceğini ve Valensiya’da sonuçların kendilerini çok fazla etkilemeyeceğini düşünüyor.

“Şampiyona uzun. Fernando muazzam bir iş çıkardı, her yarışta puan aldı ama istatistiklere göre o da 20 yarış içinden bir tanesinde kötü şansla karşı karşıya gelecektir.”

“Liderken bu şekilde yarış dışı kalmak gerçekten üzücü ama  diğerleri de zor bir gün geçirdi. Lewis yarışı tamamlayamadı. Biz de markalar şampiyonasındaki liderliğimizde farkı artırdık.

“Şimdi Valensiya’dan hak ettiğimiz puanları kazanmasak da olumlu bir yaklaşımla ayrılıyoruz.”

 


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Dua et yarışın başından beri Lotus yavaştı yoksa siz o farkı açabilirmiydiniz?Hemde 2 araçda Renault motoru vardı.Ama Kimi'yi tebrik ediyorum önemli bir 2.lik aldı.

  2. Yarıştan önce seninle konuşmuştuk dostum Gelen güncellemelerin yarış temposuna ne kadar etki edip etmeyeceğini göreceğiz diye gerçekten de çok büyük etki etti yeni güncellemeler. Gerçekten de artık sürülmesi daha kolay bir aracımız var Pazar günü ve sıralama da özellikle de sektör 2 de çok hızlıydık Df isteyen ve çekişin önemli olduğu kısım. Silverstoneye iyi bir araba ile gidiyoruz bakalım neler olacak tam bizlik pist şuan yeni güncellemeler ile ama bilinmezliklerle dolu bir sezon bakalım neler olacak.

  3. sebastian vettelin yarıştaki hızı gerçekten çok harikaydı bu olumlu bir gelişme
    2 galibiyete bakar her şey

  4. Henry Crazy avatarı

    Valensiya ne ya ? Bu aralar herkes Ömer Üründül gibi maşallah.Mançestır

  5. Dostum bir ara düşündüm dedim Vettel fazladan bir pist stop mu yapcak diye.baktım her tur fark atıyor.Araç şu anda en hızlı araç ve bence Silverstone da en iyi araç oluruz bir aksilik olmazsa.Çift zemin işe yaramış artık yere daha iyi yapışan bir aracımız va ve bu bize Silverstone da çok gerekli olacak.

  6. Çift taban sistemi işe yaramış. Red Bull yarışta açık ara en hızlı araçtı.

  7. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    RBR aracinin performansi gercekten takdir edilecek seviyedeydi, ancak ilginc bir sezon ve hicbirsey konusunda emin olamiyorsunuz.

    Son olarak Horner bir baska takimin ya da pilotunun sanssizlik yasamasi olasiligini hesaplayip, umut edecegine kendi isine odaklanmali.

    "Brezilya'ya rakibimin yaris disi kalmasini umarak gitmek bana gore degil, ben kazanmak icin gidecegim, gerisini hep beraber gorecegiz" Michael Schumacher 2006.

  8. Biz fan olarak olumlu yönleri görebiliyoruz. Motor sporları her zaman acımasız olmuştur ve olmaya da devam edecektir.2010 Kore'de yaşadığımız motor sorunu Webberin kazaya kurban gitmesi bundan felaketi olamaz.2011 de sıfır hata yaptık. 2012 de ise bu ikinci hata Williams Renaultda da Piston kolu sorunu vardı. Fazla takıma motor sağlamak desteklediğim bir şey değil bu kaliteyi olumsuz yönde ister istemez etkiliyor.

    Takım patronları Rbr nin büyük bir adım attığını düşünüyor sezon uzun gelişim çok önemli olacak Rb8 de bu potansiyel var. Rb7 sezon sonuna doğru doymaya başlamıştı güncellemeler ile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir