Red Bull Egemenliği Yeniden mi Başlayacak?

yazar:

kategori:

Valensiya caddelerinde damalı bayrağı ilk gören isim Fernando Alonso idi ama güvenlik aracı girene kadar Sebastian Vettel’in ortaya koyduğu tempo, rakiplerinden çok üstündü.

Belki de rahat bir galibiyete gidecekken Alman pilotun önüne çıkan teknik sorun, Red Bull’un hayallerini suya düşürdü. RB8’de bu hafta sonu için hazırlanan yeni çift tabanın da mükemmel şekilde çalıştığı söylendi.

Vettel’in Cumartesi günü sıralamada da rakiplerinden farklı görünmesi, şüphelerin pekişmesine neden oldu.

McLaren Pilotu Jenson Button: “Red Bull (Cumartesi) olağanüstü şekilde hızlıydı ve bu, beklenmedik bir şeydi.”

Jaime Alguersuari: “Bu sezon ilk defa birinin, diğerlerinden çok daha hızlı olduğunu gördük”

“Sebastian Vettel’in kalkışı ve yarışın ilk yarısındaki performansı, çok yüksek seviyedeydi ve bize geçen senenin pilotunu hatırlattı.”

“Aerodinamik açıdan takımının attığı çok önemli adım, yakın gelecek için belirleyici olabilir.”


Yorumlar

  1. red bull egemenliği sezonun gidişatına göre şekillenir

  2. Raikkonen06  avatarı

    Sen Hamilton'a dua et yoksa kolaymıydı Grosjean'la farkı açmak arkasında tuttu sende uçtun gittin.

  3. red bull çok hzılandı belkide egemenlik yeniden başlar

  4. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    redbulun herzamanki yaptıgı iş yada şöyle söyleyim tek yaptıgı iş: önden başlarsa gider.ama böyle bomba gibi patlarsan eldiveni de fırlatırsın kaskı da aslanım benim.forza fetel forza retbul

  5. Gokberk Onem avatarı

    Şu saatten sonra hiçbir takım bu sistemi kopyalayamaz. Red Bull'un bu sistemi geliştirmesi aylar aldı ve bu saatten sonra hiçbir takımın bunu geliştirmeye zamanı olmayacaktır. Ayrıca bir sistemin sağladığı katkı otomobilden otomobile değişir. Bu sistem diğer otomobillerde Red Bull'da çalıştığı gibi çalışmaz. F1 otomobilindeki tüm parçalar birbiriyle uyumlu çalışır ve yeni eklenen bir parçanın uyumlu çalışması için birçok güncelleme yapılması gerekir. Böyle büyük bir sistemin otomobile uydurulması en az geliştirilmesi kadar zaman alır. Takımın tamamen farklı bir aero zihniyeti belirlemesi gerek ki bu saatten sonra bunu yapmak imkansıza yakın.

  6. Çift taban olayını hiçbir takım kopyalayamaz bana göre. Red Bull'un bu sistemi geliştirmesi aylar aldı ve bundan sonra hiçbir takımın bu kadar zamanı olmayacaktır. Ayrıca F1 aracındaki her parça birbiriyle uyumlu çalışır. Bir takım bu sistemi bir şekilde kopyalasa Red Bull'da çalıştığı gibi çalışmayabilir ve hatta negatif etkisi bile olabilir. Bu durumda bu sistemi otomobile uygun hale getirmek ve güncellemek gerekir ki bu da sistemin geliştirilmesi kadar uzun zaman alacaktır.
    Diğer takımların yapması gereken ellerindeki paketten maksimumu çıkarmaktır, güncellemeye gelişmeye devam etmektir.

  7. yok ben hatırlıyorum gro ve vet aynı anda pit yaptılar çıkıştaki turda vettel 1.3 sn yavaştı diğer turlarda 0.4 ile 0.7 sn arası hızlıydı mesele bu değil aslında rbr gerçekten çok iyi güncellemeler yapmış.silverstone bize uymuyor pek ama 2.sektör tam bize göre orda belki dengeleyebiliriz.

  8. Yeni açılan üyeliklerin otomatik olarak onaylı olmasını sağlarsanız siteye girenleri denetleme imkanınız olur. Bir süre sonra düzgün yorum yapanların onayını kaldırırsınız olur biter.

    WordPress'te bunun ayarı vardı. Vivvo kullanmadım, onda da olabilir belki.

  9. rambonun sitede aldığı üyelik sayısı 39 tane dersek sanırım cevabı almış olursunuız

  10. hızlandıkları bi gerçek ama son yarışa bakılırsa öyle abartılacak bi üstünlüğü yok aslında,hemen arkasındaki lewis çok kötüydü sadece,evet öndeler ama geçen yılki gibi değil

  11. Henüz vakti olmadı ki. RB bile bir yarışta kullanabildi yalnızca.

  12. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Bu cümle sadece soru anlamı ile kalacak bu sezon.. kesinlikle hiçbir şekilde redbull pilotlarının sezonun kalanını domine edeceğini düşünmüyorum.. ve hatta aksine sürücüler klasmanın da ilk 2 de olabileceklerıne bile şüphe ile bakıyorum.. bu düşüncemin sebebi; en hızlı olabilirler fakat geçen sezonki kadar uzak ara farkların olmaması, bu kadar çok takımın birbirlerine yakın süreler içinde yarışmasının sonucunda çıkan çok olumsuzluk, kaos ların ortaya çıkması (en güzel örnek valencıa yarısı) sebebi ile hiç bir pilotun veya takımın ezici bir üstünlüğünün olmaycaktır fikrimce.

    Ki başka bir konuda da horner in açıklamasını belirttim, o cümle herşeyi açıklıyor bence Horner; valencıa gp sonrasında yaptığı açıklamada direkt olarak ''Alonso nun da elbet sezon sonunda kadar vettel veya hamılton un talıhsızlık yasayarak puan kaybedecektir ve durumun esitlenecegıdır..'' o derece üstün olacaklarını düşünen hiç bir takım patronu veya mühendis öncelik olarak rakip pilotun bir takım olumsuzluklar yaşayıp ta geriye düşmesini ummaz çatır çatır aracımız a güvenıyoruz her kım olursa olsun geliişmeye devam edip sezonu en ustte bitirme planlarından bahsederdi.

  13. Bu çift taban konusunda Ross Brawn çok tecrübeli hatta mucidi değilmi yaw?
    neden mgp ye hemen uyarlamıyor böyle bişeyi?

  14. peki rambo bu sitede bu kadar süre nasıl yazabildi bunu açıklayın? adam herkesle tartıştı buna belki de aramızdaki en sakin insanlar da dahil ama yine onların yorumları kaldırıldı bu doğru mu?

  15. Bu söylediğinde nasıl bir mantık var anlayan varsa söylesin..

  16. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bende bu sitede bulunduğum 5 sene içinde birçok kişiyle tartıştım.Ama bazıları dozu kaçırıyor, o mesajlar kaldırılmazken benim o kişiye yazdığım cevap kaldırılıyor..Onların mesajlarının kaldırılmama sebesi Küfür ve hakaret olmaması..Schumacher çok kötü iğrenç yarışıyor diyen birinin mesajının kaldırılmasını bekliyordum, ama sonradan herkes kendi düşüncesini söyleyebilir diye düşününce, Anlıyorsun olayı..Senin konunu pek bilmiyorum ama Sitede sevdiğim adam gibi adam objektif kişilerden birisisin gitme yani 🙂

  17. benim denizciyle hiçbir sorunum yok, öyleleri ters bir şey derse aynı şekilde cevabını veririm. beni yorumdan uzaklaştıran modlar oldu. daha geçen yarışta bile aynı durum oldu. bir daha benim yorumlarıma dokunsunlar bakalım sebebini açıklayabilecekler mi… Gıcıklığına yapsam neyse 🙂

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Xtrabit yokluğun dikkatimden kaçmadı ama sebep olan o tartışmayı da görmemiştim.Acaba sağlık problemi falan mı var diye düşünüyordum.Neyse ki (bana göre) önemsiz bir meseleymiş.Hakikat denizini kendi haline bırakmak en iyisi.
    Site yönetimi ile iyi anlaşabilen biriyken, bir denizci yüzünden kızıp ara vermene şaşırdım.Denizci amacına ulaşmamalıydı.

  19. Henry Crazy avatarı

    @Özge Yamak tabi ki her provokatif mesaj atan kişiler veya aşırı fanatik olduğu için yorumlarında karşı tarfı kızdıranlar kendi haline bırakılabilir.Sonuçta herkesin görüşünü açıkça savunduğu bir ülkede yaşıyoruz.Fakat İsim vermek istemiyorum.Bazı kişileri artık tüm site tanıyor.Tüm siteyi kızdıran fanatiklik boyutu geçen yorumların sahipleri uyarılmalı.Gerekirse siteden uzaklaştırılmalı.

  20. Ferrari%100 avatarı

    RedBull yine mekanik sorun yaşamaya başladı
    Bu sezon pole çok önemli değil Alonso haklı
    En son sıradada başlasan podyumda olma ihtimalin çok ama çok yüksek
    RedBull gelişiyorsa Mclaren Mercedes Sauber Ferrari bunlar sanki yatıp uyuyorlarmı her takım ugraşıyor HRT ler bile yani

  21. Bu yorumunuza karşı şahsi fikrimi belirtirsem eğer…
    Bir takım provokatif mesajlara karşı sakin kalmak ve yazanı kendi haline bırakmak, karşılık vermemek en iyisi olacaktır. Onların da düşüncelerini paylaşma hakkı vardır. Genel ahlak kurallarının dışına aşırı derecede çıkılmadıkça olumsuz eleştiriye de açık olmak gerektiğini düşünüyorum. Agresif ve provokatif mesaj yazan kişi bunu her defasında ve göze sokacak şekilde yapıyorsa zaten o kişiye önünde sonunda yaptırım uygulanır.

  22. Henry Crazy avatarı

    Doğru söze ne denir.

  23. Hep söylemişimdir; olay çıkarmaya çalışan, provokatif mesaj yazan kişilere karşı yaptırım uygulanmıyor. Bunun yerine onlara tepki gösteren kişilere karşı yaptırım uygulanıyor.

    Bu yüzden benim mesajlarıma yönetici onayı şartı koymuşlardı. Bir süre boyunca boş yere kendilerini uğraştırdılar bu işle.

  24. ismail uçar avatarı

    sıcak hava takımların performansıma olumlu yada olumsuz etki etmişse özellikle redbull.valensiyadan yaklaşık 10 C derece daha soğuk olbilir silverstone.redbull yine illegal şeylere kafa yormya da çalışmışlardır muhakkak adamlar zeki illegal buluyor bunu legal gösterebiliyor bi şekilde.minare çalan kılıfı hazırlar.Büyük takımlar oysaki genellikle sporun ahlakına ve ruhuna aykırı olmayan şeyler için çabalamıyorlar ki o yüzden büyükler. Redbull son 2 yılda en başarılı takım ama büyük takım değil

  25. Henry Crazy avatarı

    İngiltere heyecan verici olacak.Orada takımların gerçek durumunu daha iyi görebileceğiz.Özelikle Redbull'un performansını çok merak ediyorum.2011'e geri mi döneceğiz diye.Umarım öyle birşey olmaz.Ne kadar garip koskoca F1'de newey ile mücadele edebilecek mühendis şu anda yok.Adam olmasa redbull diye birşey olmayacaktı.Ferrari'nin Vettelden çok Neweyi alması lazım.Vettel gibi iyi pilot çok var.Ama Newey gibi mühendis maalesef yok

  26. Bariz şekilde en hızlı aracız..Eğer soğuk hava takımı etkilemezse ve bir aksilik çıkmazsa Silverstone da en büyük favoriyiz.

  27. gecen seneki gibi yamur olursa sonrada kurursa pist ferrari günü olur mercedes de iyi redbull işi zor % 80 yamur ihtimali vardır silverstone da

  28. burada. 3. sayfada. huntsman'in yorumunun altındakiler.

  29. Hatırlarsan kanada yarışından sonra hakikat denizinde su yutmuş biriyle laf dalaşına girdim. sonra bu yüzden yönetimle dalaştım, özür bekliyorum halen. kızıp yazmayı bıraktım. haberleri ve siteyi takip ediyordum. bu sefer yazayım dedim 😉

    ama bir dahakine modlarla dalaşım çok daha kötü olacak. kendileri de ne halt ettiklerinin farkındalar aslında ya, neyse.

  30. ee bu çift tabanı yapmak yasak değilmiydi?

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Epeydir yoktun Günay nerelerdesin?

  32. serhat bulur avatarı

    kesinlikle cok üstün bir döneme girmediler fakat hepsinden bariz bir adim önde oldular .

  33. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Aynen katiliyorum.

  34. Ben bundan pek de emin değilim. Vettel'in temposu Hamilton'a göre çok iyiydi ama arkadaki araçlarla farkını bilemiyoruz. Sonuçta Hamilton'un arkasında tren oluşmuştu. Şimdi baktım güvenlik aracı girmeden önceki 3 tur boyunca Grosjean'ın turları Vettel'den daha iyi. Starttan sonra Grosjean Hamilton'ı hemen geride bırakabilseydi o zaman anlayabilirdik. RedBull'un bu hızı sıcaklıktan da olabilir. Bahreyn'de de Lotus'tan sonraki en hızlı araç onlardaydı ve Mclaren'den yariş temposunda burada oldugu gibi tur başı yaklaşık 1 sn iyilerdi. Silverstone'da biraz daha iyi anlayabiliriz grid dengesini.

  35. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mclaren hep böyle bir yarış geriye düşer bir yarış 1. olur..Şuan Lastik'lerle ilgili sıkıntıları var onu çözünce çok daha hızlı olurlar..

    Valencia'da Hava sıcaklığı RedBull'un lehineydi farkındaysanız Bahreyn'dede hava sıcaktı ve Lotuslar'la birlikte podyumdalardı..Ama unutmayalım Güncellemelerle birlikte RedBull şuan bir adım önde..Mclaren Kazanması için Silverstone'de havanın biraz soğuk olması lazım, ama soğuk'da iyi olan Mercedes'ide unutmayalım.

  36. Sezon başından beri büyük ve cesur güncellemeler getiren tek takım Red Bull. Başka hiç bir takım böylesine bir gelişim denemesinde bulunmadı.

    Şimdiye kadarki duruma göre markalar şampiyonluğunu en çok hakeden takım Red Bull diye düşünüyorum. Öyle veya böyle, adamlar çalışıyor.

  37. bence başladı bile.ingilterede farkı yine görücez ki zaten ingilterere redbulla en çok uyan pistlerden biridir.

  38. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Üçünçü şampiyonluğu alana kadar içim rahat etmiyecek.Umarım bukadar çaba emek sonunda sezon sonu başarıya ulaşan takım biz oluruz üç sezon üst üste elde edilen başarıdan sonra ne kadar büyük bir takım ve ekip olduğumuzu tescillemiş oluruz.

  39. Redbull sezon başında kıstığı sistemleri açmaya başladı 🙂

  40. Umudumuzu kaybetmeyelim henüz bisey kaybetmiş sayılmayız üstelik geçen yılki kış testlerinde yaşadıgımız onca soruna rağmen Avustralya'da 1sn kazandığımızı unutmayalım McLaren bu heran şaşırtabilir =))

  41. Ben öyle bir güncelemme olmamasından korkuyorum…

    Yabancı forumlarda dediğin gibi büyük bir silverstone güncellemesi olacağı konuşuluyor ki geleneksel olarak mclaren buraya büyük güncellemelerle gelir. Ancak geçen yıllarda Martin ya da pilotlar bu güncellemelerden bahsederlerdi, ben şu ana kadar öyle bir haber okumadım, umarım ben yanılırım ve bu sene bi haller olmuş takımımız kendine gelir.

    Güya en hızlı gelişen takımız ama sene başından beri adam gibi bir güncelleme hatırlamıyorum. Araç sanki gittikçe kötüleşiyor. Çekiş yok ve bu lastik bakımında lotus, redbull, ferrari gibi büyüklerin çok gerisinde olmamıza sebep oluyor.

    Gerçi aracımız hızlı olsa bile belalar, hatalar, türlü saçmalıklar bizim takımın peşini bırakmıyor ki. Bir kere de her şey yolunda gitsin…

  42. Ara tatile kadar savuma modundayiz anlasilan

  43. Umuyorumki McLarenin Silverstone'daki büyük güncellemesi en az Redbull'unki kadar etki yapsın yoksa cidden Redbull egemenliği başlayacak gibi görünüyor.

  44. hatta grojan lewisi geçtikten sonra fark sabit kaldı diye hatırlıyorum.

  45. ben birazda lewisin yavaşlığından kaynaklandığını düşünüyorum.yoksa o kadar farkın olacağına pek ihtimal vermiyorum.

  46. Yarışın sonucu sizi yanıltmasın, Red Bull diğer takımlardan çok daha üstündü. Çift taban büyük fark yarattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir