McLaren Gelişim Yarışının Kızışacağı Görüşünde

yazar:

kategori:

Takımların küçük kazançlar sağlayarak fark yaratmak adına daha da zorladığını belirten Michael, sıradaki yarışlarda güncellemelerin artacağını düşünüyor.

“Daha elde edilebilecek çok fazla gelişim var ve bu gerçekten sezonun geri kalanında en önemli mevzu olacak. Biz dahil, her takım yeni parçalar için çalışacak ve önümüzdeki yarışlarda daha fazlasını göreceğiz.”

“Bu sezon gelişim oranlarının gerçekten fazla olacağını düşünüyorum çünkü geçmişte belki yarım saniye için bile daha farklı bir yol deneyebilirdiniz ama şu anda durum böyle değil. Bu sene 50 milisaniye bile size bir sıra kazandırabiliyor, hatta bazen iki sıra.”

Michael gridin birbirine bu kadar yakın olmasının takımları olağan aerodinamik güncellemelerin ötesine çıkmak konusunda zorladığını söylüyor: “Önceden böyle değildi ama artık mekanik parçalara daha fazla yük düşüyor. Aero ise hala önemli ve ilk sırada.”

McLaren patronu Martin Whitmarsh ise maliyetlerin azaltılması çalışmalarına rağmen takımların gelişim adına büyük paralar harcamaya devam edeceğini belirtiyor.

“(Gelişim) Daima agresif ve maliyetli olmuştur. Çok çeşitli şeyler konusunda zorlamaya devam ediyoruz ve her yarışta yeni bir şeylerimiz oluyor. Bazı yarışlara büyük bir paketle geliyoruz, bazılarında ise daha az yenilik oluyor. Bu sezonun doğası bu. Öyle yakın bir rekabet var ki, pilotlarımıza her yarış daha hızlı bir araç vermek zorundayız. Bunu da yapmaktan zevk alıyoruz. Eğer yaptıklarımızın yeterli olmadığını görürsek yarışın içinde kalmak için zorlamaya devam ederiz. Maliyetli ve agresif olabilir ama bunu yapmaktan zevk alıyoruz.”

 


Yorumlar

  1. Esas soru takımlar yatırdıkları parayı sezon sonunda alacakları derecelerle maliyetleri çıkarıp kâra geçebilecekler mi? Bunun hesaplarını nasıl yapıyorlar. Bu konuda düşüncesi olan arkadaşların lütfen düşüncelerini paylaşırlarsa sevineceğim.

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2009'a benzeyen tek yeri mclaren ilk 6-7 yarıştır en hızlı araçtı brawn gibi ama her şeyi bir araya getiremedikleri içinde başarısız oldular

  3. Henry Crazy avatarı

    🙂

  4. O kısma ben de katılmıyorum. Şu an izlemekte olduğumuz sezonun eşi benzeri yok.

  5. Henry Crazy avatarı

    ''2009'a benzer bir sezon görebiliriz.''kısmı hariç katılıyorum.Güzel bir yazı olmuş.Ellerine sağlık.

  6. Sezon başında ben aşağıdaki mesajı yazmıştım:

    Kanımca Formula 1′de araç tasarımı kurallardaki değişiklik oranına göre yapılmalıdır. Doğru olan şey kural değişikliği fazla olduğu zaman radikal, az olduğu zaman da muhafazakar bir araç tasarlamak.

    McLaren’in başarısının sırrı da burada. Aracın egzos çıkışı çok radikal bir şekilde tasarlanmış ama geri kalanı son derece muhafazakar. Öyle ki araçta herkesin kullandığı platipus burnu bile yok.

    Aynı şey Ferrari’nin başarısızlığının nedenini de gözler önüne seriyor. Radikal tasarım yapmaları gerektiği zaman muhafazakar, muhafazakar tasarım yapmaları gerektiği zaman da radikal davrandılar. Hepimiz biliyoruz ki geçen sene EBD faktörü çıkarıldığında Ferrari en hızlı araca sahipti. Eğer bu tasarımı korusaydılar muhtemelen McLaren’in önünde olacaktılar.

    Ben Malezya’da da McLaren’den dominant bir performans bekliyorum. Ancak bu sezon boyunca devam etmeyecektir. Muhafazakar tasarım kullanmaları sayesinde şu anda araçtan zaten maksimuma yakım performans alıyorlar. Diğer takımların ise araçlarını geliştirme potansiyeli daha yüksek. Zaman ilerledikçe McLaren’i yakalayacaklarını zannediyorum. Kimin şampiyon olacağını ise bunun ne hızda gerçekleşeceği belirleyecek. 2009′a benzer bir sezon görebiliriz.

    O sırada dediklerimin şu anda doğru çıktığı kanaatindeyim. McLaren sezon başındaki üstünlüğünü iyi değerlendiremedi ve çok puan kaybetti. Arkalarındaki RedBull ve Ferrari şimdi onları yakaladı. McLaren geçen her yarışta geride kalmayı yavaş yavaş sürdürecek.

  7. Yarış hep kızışmış da biz neresindeyiz bu yarışın. Araç sene başından beri yerinde sayıyor sanki…Sene içi gelişim hızımızdan eser yok malesef…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir