F1'deki Rüşvet Skandalı, Mercedes'in Ayrılığına Neden Olabilir

yazar:

kategori:

Brackley kökenli takımın sahibi, aynı zamanda motor tedarikçisi olan Alman marka, Handelsblatt Gazetesi’ne göre Gerhard Gribkowsky’nin rüşvet davasını yakından takip ediyor.

Haberde, Bernie Ecclestone’un da fazlasıyla adı geçtiği davanın, Mercedes’in sporla ilgisini derinden etkileyebileceği belirtildi.

Yolsuzluğun kanıtlanması halinde Alman markanın sıkı politikaları nedeniyle Mercedes’in sporla olan bütün bağlarını koparabileceğini söyleniyor.

Daimler, herhangi bir çalışanının veya iş ortağının yüz kızartıcı hareketine müsamaha göstermiyor.

 


Yorumlar

  1. Ferrari dışında hiçbir önemli takım 20 yıl süren başarızlığa tahammül edemez.Birileri bunun hesabını sorar.Ferrari'nin niye tahammül ettiği malum.Motor sporlarını sevdiklerinden değil elbette.

  2. Çok garip daha 2 sene önce birçok ülkede ihale alabilmek için Daimler AG'nin rüşvet dağıttığı ortaya çıkmıştı. Şimdi çıkıp rüşvet skandalından ve sıkı politikalardan bahsediyorlar. Başarısız olduk demek daha dürüstçe. Mercedes-Benz gibi bir firmaya böyle ayak oyunları hiç yakışmıyor.

  3. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    🙂

  4. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    1988'de Formula Ford Ve Formula König serilerinde başlamış yarış kazanmaya. Sonra da Willi Weber'in Formula3 takımında yarışmış 1990'da. O yılın sonlarında da Mercedes Junior yarış programına dahil olmuş.

    Yani? İtiraz nedir?

    Konumuz ise Formula 1 olduğuna göre, Jordan-Ford'da efsanevi "F1" kariyerine başladığını söylemek yanlış olmaz.

    Ha, karting de bir motorsporu ve itiraz da "motorsporlarına başladığı yer"e olduğuna göre, 12 yaşındayken Almanya lisansı için yaşı tutmadığından Lüksemburg lisansı aldığını, 1983'te ise Almanya lisansı ile German Junior Kart Championship'i kazandığını Wikipedia'dan bile öğrenebiliyoruz. Yani motorsporları kariyeri, lisanslı olarak kartingle başlamış diyebilir miyiz? Diyebiliriz.

    Öyleyse? İtiraz nedir?

    İnsanlara futbol fanatiği ağzıyla hakaret etmeden önce, biraz ağızdan çıkanlara dikkat etmek gerekiyor demek ki.

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Köpeklerin duası kabul olsa gökten kemik yağardı..Ağzınızdan çıkana dikkat edin.Schumi motor sporlarına ilk nerede başlamış bir araştırın önce.Futbol takımı gibi formula 1 izlerseniz bu sporda sizler yüzünden laçkalaşır.

  6. Basit değil aslında Daimer altında ki Mercedes ilginç bir marka böyle acayip takıntıları var bu terk edip gitmelerine sebep olabilir bence. Bir takla atıp olaylı haberler yapıldığı için ciddi sayıda insan bile olsa ölümlere sebep olduğu için hiç bakmadan serileri terk eden bir takım bu Mercedes sanki ölümlere bir kendisi sebep olmuş gibi bunca yıllık motorsporlarında.

  7. Mercedes bu kadar zamandir F1 de, bu kadar basitce cekip gitmezler diye dusunuyorum..

  8. Rüya gibi olurdu varyaaa,bize bi rüyayı hatırlatman bile güzel kardeşim=)

  9. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Aaah, ah… Keşke.

  10. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Ayrılmak İçin Sebep Arıyorlar. Çekin Gidin İstemiyorsunuz. Schumi'de Bize Gelir. Son 1 Sezon Yine Kırmızıları Giyer ve Tamamen Emekli Olur.

  11. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Surekli basarisizliga alternatif bahane ariyorsunuz ayrilmak icin, boyle bahanelerle ayrilirsaniz Marussia ve HRT'den utanin.

  12. Birisi selamun aleyküm dese bizim Mercedes her ihtimale karşı ben bi gideyim deyip duruyor. Bir sıkıntı var yada Alman otomobil devleri F1 i sevemedi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir