Valensiya'da Beklenmedik Geçiş Sayısına Ulaşıldı

yazar:

kategori:

Cumartesi günü sıralamalarda etkili olamayıp geride kalan Jenson Button ve Mark Webber yükseliş kaydedemeyeceklerini düşünüyordu; hatta yarışı kazanan Fernando Alonso, podyumu hedeflemekten çekiniyordu.

Ama Turun Sanomat’ın incelemesine göre geçen Pazar günkü yarışta 58 geçiş kaydedildi. Bu sayı Valensiya’ya, 2012 sezonu için Çin’deki yarışın ardından ikinci sırayı getirdi.

Geçen sene 2 DRS alanı olan Valensiya’da geçiş 29’da kalmıştı.

2012 Avrupa GP’nin en çok geçiş yapan isimleri Lewis Hamilton ve Mark Webber (6) oldu. Diğer taraftan Fernando Alonso, Vitaly Petrov ve Michael Schumacher 5’te kaldı.

2012 yarışlarında sıralama Çin-72, Valensiya-58, Bahreyn-43, Malezya-40, Barselona-38, Kanada-35, Avustralya-30 ve Monako-9


Yorumlar

  1. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    2010 kore ve 2011 kanada'dan sonraki en zevkli yarıştı

  2. Jet-man senden bu sözleri duymak için Kimi'nin dönmesi gerekiyormuş demek:))

  3. valencia beklenmedik şekilde seyir zevki verdi.alonso ve schumi nin geçişleri birde sc heyecan kattı.schumi ilk podyumunu aldı buda sevindirici moral olmuştur ilk zaferini hangi pistte kazanacak acaba ?

  4. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    bir yarış izlemedik Schumacher podyuma çıktı, Vettel elendi..Valencia gibi bir yarış eğlenceli geçti, Çok atak oldu..Şansa bak.

  5. Çok ilginç seramoni yada stratejilerle birlikte yarışmış olmanın verdiği bazı donelerde var. Webber diplerden başladığı yarışda 6 geçiş yaptı ve 4. oldu. Hamilton; 2. başladığı yarışda 6 geçiş yaptı ve kazadan evvel 3. durumdaydı.Alonso ; 11. başladı ve 5 geçiş yaparken Vettel yarış dışı olmadan evvel 2. durumdaydı. Bu geçiş konusunu ele alırken strateji sonrası yada lastik ve buna benzer etkilerin meydana gelmesi dışında geriye kalış sebeplerine dair başka bir etkenidaha irdelemek gerekli… Örneğin Kobayashi güzel geçişler yapan bir pilot olması yanında geçilebilen bir pilotdur.Hamilton, oldukça fazla geçiş yapmış ama hiç yükselememişken hep strateji kurbanımı olmuşdur yoksa geçtiği pilotlara arada geçilmişmidirde (Hamilton a yönelik olduğunu sanmayın). Diyelikmi DiResta ile Kobayashi uarış boyunca birbirleri geçip dururken geçişmi yapmış oluyorlar yoksa sadece gösteriye katkıdamı bulunuyorlar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir