Red Bull, Sarı Bayraklar Altında DRS'ye Açıklama İstiyor

yazar:

kategori:

Valensiya’da Michael Schumacher, yarışın son bölümünde sarı bayraklar altında DRS açık halde yarıştığı için Red Bull’un şikâyeti üzerine komiserler kuruluna çağırılmıştı. Yarışın ardından üç saatlik detaylı bir inceleme yapan yarış komiserleri Schumacher’in elde ettiği podyumu hak ettiğine ve ceza verilecek bir durumun olmadığına karar vermişti.

Charlie Whiting dün yaptığı açıklamada, sarı bayraklar altında DRS açık ya da kapalı olmalı diyen bir kuralın olmadığını, belirleyici olanın pilotun yavaşlayıp yavaşlamadığı olduğunu söylemişti.

Ancak Red Bull takımı patronu Christian Horner, “DRS ve KERS’in sarı bayraklar altında kullanılmaması gerektiğini konuşulduğu bir toplantı olmuştu. Bu nedenle biz de Mark’a DRS’i açmamasını söyledik. Bu yüzden Michael’ın tersini yapmasına şaşırdım.” diyor.

Peter Sauber de, “Geçmişteki tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, FIA zaman zaman farklı standartlar uygulayabiliyor.” yorumunu yapıyor.

Hamburger Morgenpost gazetesi Michael Schumacher’in uzun bir aranın ardından ilk kez podyuma çıktığı bu yarışta, Alman pilotun eski dostu ve FIA başkanı olan Jean Todt’un yarış komiserlerinin kararını etkileyerek ona bir iyilik yapmış olabileceğini yazıyor.

Valensiya’daki komiserlerden biri olan Mika Salo, “Verdiğimiz karar hakkında konuşma yetkim yok” diyor.

Horner ise son olarak, “Bana kalırsa Silverstone öncesinde durumun açıklığa kavuşması takımlar için önemli” diye konuşuyor.

 


Yorumlar

  1. Yaw Redbull su Drs konusunda amma mizmizlandiniz, yavaslamis iste adam, bir kazanim olsa ok sikayet et, adam yavaslamis iste, uzatmayin konuyu..

  2. Schumacher o sektör 31.4 dönmüş webber 30.1 kimin avantaj sağladığı belli. O an Sarı bayrak olmadan önce arada ki fark 1,1'di fark 0.1'e indi.

    HORNER başka işler bul. Hamilton ve Raikkonen sarı bayrak da adam geçti. onu konuş!

  3. Yorumlarınızı beğenerek takip etsem de bunu beğenmedim. şimdi horner böyle bi şey konuştuk ve hakemler tersi uygulama yaptı diyorsa bunu sorgulamaya hakkı vardır. büyük takım meselesine gelince de kolu kanadı kırılan bir takım(ebd ve ön kanat esnekliği) yine en hızlıysa büyük takım olmaya doğru dev bir adım atmıştır. saygılarla…

  4. bu ne saçmalık yahu DRS ile ne alakası var. yavaş gidiyor musun evet istersen virajlardan sonra kers kullan. sarı bayraklar geçiş yapmayı ve hızlı gitmeyi yasaklar sadece.

  5. Yakup ERCAN avatarı

    Valla helal olsun gazozculara adamlar herşeye itiraz ediyorlar yav. Sanki yerden yüksek oynuyoruz yok ayağım havada onunki değil zart zurt.

  6. Ne açıklaması..? Susun bakayım. Oturun yerinize..

  7. Lan bizim takımda bizim devletimiz gibi ha,olmadık bir yaygara koparır millet tartışır durur saman altından yasaları zamları geçirir bir bakmışız sabah ne oluyoz yav geçiren geçirene misali.Bizimkilerde konunun kendilerinden gitmesi için ortaya yem atıyor olmasın.Malum yine çok hızlandık ya:D

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz
    Komiser kurulu kararında Schumacher'in sarı bayraklar altında DRS'sini açık tuttuğu için kural ihlâli yaptığı ama hızını önemli derecede düşürdüğü için ceza verilmediği belirtildi.

    açıklama bu işte. daha neyi anlayamıyor bu takım kafalarından sorunları mı var?

  9. bişey soracağım normal şartlarda drs i sadece arkadaki pilot acamıyormu benmi yanlış biliyorum eğer öyleyse burda tartışılan ne?

  10. mecit karaca avatarı

    webber drs yi açsa bile sarı bayraklar altında geçiş yapma şansı yok, bu gürültü niye çıkıyor anlamsız.sarı bayraklar altında hamilton ve raikkonen geçiş yapmasına rağmen ceza gelmedi ve hiç tantana olmadı.açıkçası redbull ve hornerin bu kadar rezil hale düşmesine anlam veremiyorum.çok rezilce…

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    ağlak takım işte RedBull bu kafayla büyük takım olamaz.

  12. Siz de aracınızda bu sene kullandığınız illegal tabanın açıklamasını yapın mesela.İllegal parça i
    le kazanıyorsunuz ve diskalifiye olmuyorsunuz.Bu bence diğer takımlar için daha önemli

  13. O zaman bi sonra ki yarış Webber olaki Schumacherin arkasında olursa,hzını 265 e indirsin schumacher köklesin 308 e ama 2 sn DRS kullanmasın ödeşsinler.Bakalım bu durumda kim karlı çıkacak?Hem adama frene basması sonucu yaklaşıp avantaj elde ediyorlar hem de bunu farkında bile değilken itirazda bulunuyorlar.Sonraki tablo zaten belli 308-265 bu seferde kıvırmaya hala üstelemeye çalışıyorlar.Redbull F1 de fazlasıyla huyuszluk yapmaya başladı….

  14. DreamOfWinD  avatarı

    Ne uzattı bunlarda schumi 2 saniye drs açtı diye adam 260 gelirken arkasındaki webber 308le geliyordu.

  15. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Altı üstü 3 saniye açık kalmış drs, Michael fazlasıyla da yavaşlamış,Komiserler ceza vermemiş, Whiting gerekli açıklamayı yapmış daha bu neyin eşelemesi anlamış değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir