Piquet 'nin Hedefi NASCAR'da Başarıya Ulaşmak

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot Flavio Briatore’nin önderliğinde büyük umutlarla Renault ile Formula 1’e giriş yapmıştı. Ancak 2008’de yaşanan kaza skandalının ardından Piquet, Formula1 2’de kendine bir takım bulamamıştı.

Piquet 2010 yılından bu yana NASCAR’ın alt serilerinde yarışıyor. Brezilyalı, geçen hafta ikinci seviye Nationwide kategorisinde zafere ulaştı.

Road America zaferinden sonra gazetecilerin ‘Formula 1’de devam etseydin ne olurdu?’ sorusunu yanıtlayan Piquet, “Bilemiyorum. Her şey olabilirdi. Her şey zamanlama meselesi, doğru zamanda doğru yerde olmak gerek. Orada da birçok pilot var, yarışlar ve şampiyonluklar kazanıyorlar.”

“Önemli olan doğru zamanda doğru yerde olmaktı ve ben bunu yaşayamadım. Ama belki artık (NASCAR’da) yaşadım.” diyor.

 


Yorumlar

  1. İzahat için çok teşekkürler. Ben sizlere önce saygı duyuyorum.
    Ancak eleştirdiğim konuda mecburi hal üzerine sanki doğruluk payı varmış gibi düşünüyorum daha öncede benzer izahatlar yapılmıştı. Anlayışla karşılıyorum aslında ama daha iyi olmasını istiyorum çünki haberlerin altı ortamın gelişmesini engelliyor. Aslıyla şikayetimiz olmayacaktı bile aslında ancak şu türk milleti, bizim uyuz huylarımız yüzünden oluyor bunlar.
    Ben hep o yüzden arkadaşlara/rınıza defalarca biraz daha hassas olabilir miyiz ortalık yıkılıyor sonra demeye çalışıyorum.

  2. Eyvallah xtrabit kardeşim 🙂
    Düşün yavaş çekimde bile bu ivmeyle kenara yaklaşıyor sanırım lastik yanal çekme hareketi yüzünden kopmuş. Ben hafif geri geri kayarak kanat kırma videosu sanmıştım bana izlediğimde anormal gelmedi. Birde spinlerde malum arkayı hızla öne aldığında 🙂 ortaya ciddi bir kuvvet çıkıyor tabi buradan görünen düz seyirle bu kuvvetin ne kadarı boşalır nasıl olur onu çok bilemiyorum yüksek fizik mühendisi değilim malum. 😛

  3. alonso fanları anı tazelemiş bu resimle

  4. bence resim doğru. neden F1'de değil de nascar'da yarıştığını böylece anlıyoruz.

  5. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Haberin resmine takılmak çok gereksiz, Bende bu haberi yapsam bu resmi koyardım ..Çünkü bu adamı o resimdeki haliyle tanıyorum..Şu ana kadar haber resimleri normaldi bence ama tabiki'de eleştiriler hep olacaktır..Bu konuyla ilgili bir atasözü varda biraz +18 kaçıyor..

    Kısacası üzülmeye gerek yok..Abdullah, gökhan ve siz olmasanız bu haberleri nerden okuyacaktık ? Google translate yapıyorum saçma sapan anlamlar çıkıyor 🙂

  6. Ben de görseli ekleyen kişi olarak açıklama yapayım o zaman.
    Haberin alındığı kaynak şurasıdır.
    Gördüğünüz gibi fotoğraf aynı.
    Evet, doğru olan belki de Piquet'nin NASCAR'dan bir fotoğrafını koymaktı ama o sırada ne yazık ki internette NASCAR aracında Piquet arayacak vaktim yoktu, ben de o fotoğrafı sadece boyutunu değiştirerek aynen ekledim.
    Peki sonra vaktin olduğunda neden değiştirmedin derseniz, fotoğrafı değiştirseydim 'suç'umu kabul etmiş olacaktım 🙂

    Bu durumun daha önce birçok kere gerçekleştiğini söylemişsiniz… Bazı durumlarda ilgiyi artırmak adına yapılmış olabilir ama çoğu kez haberi çeviren arkadaşın zamanı kısıtlı olduğundan sistemde bulduğu ilk ilgili resmi eklemesinden kaynaklanmaktadır durum.
    Biz burada tartışma çıkmasın diye elimizden geleni yaparken (ki bu yine bize zarar veriyor, bizi uğraştırıyor), bu tarz suçlamalarla karşılaşmak insanı gerçekten üzüyor.
    Sevgilerle. 🙂

  7. oovvv çok uzun yazmışsın eline sağlık. dediklerini biliyorum da süspansiyon kolları konusunda beni yanlış anlamışsın sanırım. ben diğerlerine göre daha zayıf galiba diyorum, kendi kendine kırılıyor demiyorum 🙂

    Benim bahsettiğim şey bu kazada aracın arkasının bu kadar hasarı nasıl alabildiği. Yoksa araç yolda giderken kendi kendine dökülmüyor elbet 🙂

  8. Verdiğiniz örneklere yine katılamayacağım. Siz araçlara EuroNcap testi yapmıyorsunuz ki vurma ve çarpışmaların hepsinde aynı kuvvetlerden söz etmek mümkün değil siz sadece gördüklerinize göre yorum yapıyorsunuz gerçekte oluşan kuvvetleri tespit edip, hesaplamıyorsunuz. Birçok seriye göre tasarım, dayanım vs gibi birçok ölçekte bir birine en yakın araçlar bu serinin araçlarıdır. Bu araçların hepsi aynı kuvvetlere mukavemet göstermek zorundalar. Olaylarda dönen kuvvetler ise hiçbir zaman aynı değildir aşağıda arkadaşların verdiği video örnekleri gibi.
    Özellikle arka kanat ve Redbull daha öncesinde başka örneklerde görüldüğü gibi esnek ön kanatlar ve bağlantı noktalarında takımlar farklı bileşenler kullanıyor. Kullanılacak alaşımların oranları ile ilgili mecburiyet ben bilmiyorum. Redbull ön kanadı daha sert bir malzeme içeriğine sahip olmalıydı aslında ançak çarpışmalarda aynı dağılmayı göstermeliydi. Araç gövdelerinde kullanılan malzemeleri kabaca biliyorsunuz araçların hepsinde dayanım olarak aynı olan birşey var oda güvenlik kafesi onun dışında da Reno arka kanadı da Ferro arka kanadı da aynı fiziki kuvvetlere maruz kalıyor. Kullanılan hava transfer zihniyeti planya dayanımlarını tabi ki etkileyecek ancak bunlar mukavemet noktasında en zirve kuvvetler için geçerli. Bu araçların hepsini Ncap testlerine soksanız hepsinin aynı derecede parçalandığını görürsünüz ancak parçaların sıçradıkları yön ve alanların değiştiğini yakın çekimlerde görürsünüz. Güvenlik zihniyeti üzerine tüm F1 takımları karşılaşılan olağanca ciddi fiziki kuvvetlere rağmen parça tasarımlarını ciddi darbelerde olabilen en küçük parçaya kadar ayrılabilen şekilde yapmak mecburiyetindeler.
    Amortisör için ise çok basit ifade ediyorsunuz diyebilirim ancak. Bu makineler 4-4,5 G lik kuvvetlerle devamlı surette karşılaşabilen şeyler nasıl zayıf yapıyor dersiniz. Herhangi bir sport aracın amortisör bileşenini baz alın tasarımını uydurun sadece inanın 1 viraj bile bu araçlar üzerinde dayanmaz bu metaller nasıl böyle yılan olmuş diye bakar şaşarsınız. Tersi de geçerli.
    Bunların birbirlerine karşı değişen şeyi sadece tasarım, çalışma biçimleri hepsi sabit aynı kuvvetlere maruz kalıyorlar. Bu dalda öyle akışkanlar, yük dinamiği etkili ki kerb üzerinde ki bir misket büyüklüğünde bir parça bazen tüm setup'ı alt üst edip, o fren diskini yerinden sökebiliyor. Geri yanaşmalarda aynı değil aynı eğimden aynı süratten aynı kanat tasarımı olmadığından, bağlantı noktaları ve yüzeyler üzerinde aynı baskının oluşmasından bahsedilemez.

  9. Verdiğiniz örnek çok güzel, bak fitili ateşleyici bir yönetim rolü sergilememek gerekiyor muş.
    Bu konuda bir kaç defadan fazla düşüncelerimi aktardım kimse kusura bakmasın yorumlar bölümünde ki tatsızlık yönetimin önce kendisinden kaynaklanıyor…arkadaşlar pek kendilerine kabahat bulmasalarda şöyle böyle izahat geçseler bile.

  10. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Taşa gel yolda giderken dökülüyor daha

    http://www.youtube.com/watch?v=Q7vkj_rontk&feature=related

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2010 MONZA startın hemen sonrası.

    taş gibi maşallah

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Haklısın çıkabilir.Site yönetimine bu tip resimlerle ilgili serzenişlerde bulunmuştum.Sonrada düşündüm ki vardır bi bildikleri yoksa koskoca görsellerde çocuğun bir tek bu fotosu mu vardı.Belki de bizleri burada denemek istiyorlardır.Böyle bir resim koyduğumuzda kim provake edecek kim ona karşılık verecek diye öğrenmek istiyorlardır.Biz karışamayız hangi resmi koyacaklarına.

    şu resim konuya daha uygundu bence

  13. Peki Barrichello alonsoya daldığında niye ferrari'ye bir şey olmadı? Sauberler de ufak tefek temaslarda sağlamlar.

    Mesela Bruno'nun geçen sene lotusla spa antrenmanlarda geri geri kayıp duvara dokunuşu vardı, arka kanat namına bir şey kalmadı. Ama massa ferrariyle spin atıp arkayı bariyerlere vurdu, sadece arka kanadın arka kısmından 3-4 cm yer kırılmıştı.

    Anladığım kadarıyla reno süspansiyonları ve arka kanatları çok zayıf yapıyor. Monako'daki grosjean şumi teması da aynı şekilde. eminim o temasta grosjeanın altında ferrari veya sauber olsaydı o sispansiyon kırığı olmazdı.

  14. Bütün araçlar öyle zaten böyle olması için tasarlanıyorlar. 2007 Kubica ve şu Lewis'in köpüğe vurduğunu hatırlatabilirim.

  15. resimden 150 tane kanlı bıçaklı yorum çıkar 😀

  16. Renonun F1 araçları neden en ufak darbede kağıt gibi dağılıyor? Hiç yoksa 5-6 örnek verebilirim.

    Not: Resme istinaden konuşmadım, isteyip vurunca güzel dağılır elbet 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir