Haug: "Schumacher Daha Fazla Podyum Alacak"

yazar:

kategori:

Alman pilot, sezon başından beri çektiği teknik arızalardan sonunda Valensiya’da kurtuldu ve Avrupa GP’yi podyumun 3. basamağında bitirdi.

Mercedes ile ilk defa podyum gören Schumacher için Haug, geçen haftaki sonucun gelecek için hayati önemde olduğunu belirti.

Haug: “Bu önemli. Ayrıca ona hız ve dayanıklılık açısından gerekli aracı verirsek daha fazla podyum da gelecek”

“Bu sezon sonuç alamamasının, pilotajla ilgili bir durum değildi. Teknik sorunlar yaşamasaydı 60-70 puan daha fazla toplayabilirdi ki o şekilde hem Takımlar Şampiyonası’nda bizim için hem de onun için iyi olurdu. Bunu başaramadık; çünkü biz yanlış yaptık”

“Ama zorlamaya hakkımız olduğunu düşünüyorum. Eğer zorlarsanız, yavaş ve dayanıklı halinize kıyasla daha fazla risk içinde olursunuz. Bu yüzden üçüncü senede de dersler çıkarıyoruz. Ama diğerlerine göre bütçemizin sınırlı olduğunu düşünürsek, yaptığımız iş ve benimsediğimiz doğrultu iyi.”

Avrupa GP öncesinde Schumacher’in sadece 2 puanı vardı ki özellikle Avustralya, Çin ve Monako’da güçlü sonuçlar alabilirdi. Takımın yüzünden kötü sonuçlar alması, Schumacher’in bu sene sonunda anlaşmasını uzatmayacağı yönünde görüşleri ortaya çıkarmıştı.

Şimdi ise Mercedes pilotu, cebinde bir podyum bulunduruyor ve sonrası için ümit veriyor. Ama Haug, Valensiya’daki sonucun, Schumacher ile anlaşma görüşmeleri sürecini değiştirmeyeceğini ifade etti.

Haug: “Hayır. Bu ayrı bir olay. Onunla bu konuyu daha sonra konuşacağız.”

“Mutluluktan havalara uçmuş olarak nitelemeyin bizi. Ama Valensiya’da 23 puan almak, iyi bir sonuç”

Haug devam etti: “Michael harika bir sporcu. Eleştirilere gerçekten açık olması ile ikinci kariyerinde bunu daha da fazla kanıtladı. Gerçekten dengeli bir adam; herkesin saygı duyacağı birisi. Çünkü bizi hiç eleştirmedi; kamuoyu önünde açıklama yapmadı ve Valensiya’da çok mutluydu”

“Diyebilirdi ki ’91 yarış kazandım; neden mutlu olmalıyım?’ Ama çok mutluydu ve onun bir hazıra konduğunu söylemek yanlış olur. Bitime 1 tur kala 5. idi ama onun 5. olup da işlerin onun aleyhine geliştiği birçok olay anlatabilirim. Valensiya’da görülen şuydu: Hâlâ muazzam hıza sahipti”


Yorumlar

  1. Schumi bu sene bence yaris kazanacak, insallah..

  2. evet haug efendi siz hata yaptınız. Schumi'ye hakettiği ilgiyi göstermediniz ve bu çok büyük bir ihtimalle size takımlar şampiyonasında pahalıya patlayacak.(Tabii Schumi muhteşem bir geri dönüş yapmazsa)

  3. Schumacher- avatarı

    Aracını bozmaktan vazgeçmiş ee fark açıldı

  4. buradayım bir yere kaçtığım yok merak etme 😉

    Yönetimle ciddi sorunum olsa sitede durmam zaten. Ufak tefek ama can sıkan şeyler işte.

  5. ahmet yılmaz avatarı
    ahmet yılmaz

    xtrabit racing daha fazla yorum bekliyoruz senden, artık barış siteyle 🙂

  6. Ula bu adamın dili ne söylii.Shumi' lastiklerden şikat ettiği zaman Houg; ''Lastik konusunda gelişme kaydediyoruz ama Shumi iyi kullanmıyor'' gibi birşey demişti, Rosi'yi övmüştü.
    Bu adamı hiç sevmiyorum Rosi ile birlikte,üstelik alkoliklere benziyor. Çin'de ki zaferden sonra rakiplere bile sarılarak bunu iyice göstermişti. Iyyyy.
    Gene Shumi sessizce ders verdi. Helal efsaneme

  7. Neye dayanarak daha çok podyuma çıkacak demiş acaba?
    Evet Valensiyada çok iyi iş çıkardı ama Vettel, gorjan ve hamilton yarış dışı kalmasa, maldonado kanadı kırıp geri düşmese hangi podyuma çıkacaktı?
    Bu neyin güzel kafası haug efendi?
    sen aracı geliştirki o sana podyumun en tepesini göstersin.

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    siz zaten schumiye dayanıklı ve takım arkadaşınınkiyle aynı seviyede bir araç verin gerisine fazla karışmayın.bu adamı vezirde siz yaparsınız rezilde siz yaparsınız.

  9. tifoalo HRT avatarı

    evet artık mekanik arza çıkmayacak beyler sevinin

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Haug Schumacher'i mi övmüş ? Hayal mi görüyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir