Takımlar Müşteri Araçları Fikrinde İkiye Ayrıldı

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, geçtiğimiz günlerde bu fikrin yakın gelecekte uygulanabileceğini belirtmişti.

Mercedes takımı ise eski otomobillerini yarıştırılmak üzere küçük takımlara satma fikrine sıcak bakmıyor. Norbert Haug, “Geçen senenin aracıyla yarıştığınız bir sezonda neler olacağını tahmin edebilirsiniz” diyor.

Lotus patronu Eric Boullier, Ecclestone’un fikrine sıcak bakıyor ve “Eğer Formula 1’e hizmet etmesi adına müşteri araçları fikri uygulanacaksa, neden olmasın? Bana kalırsa bunu tartışmaya başlayabiliriz.” diyor.

Mevcut kuralara göre tüm takımların kendi araçlarını tasarlayıp üretmeleri gerekiyor. Ancak düzenlemelerin yer aldığı Concorde Anlaşması sezon sonunda bitiyor.

Formula 1’e 2010 yılında giriş yapan Caterham takımından Riad Asmat, “Şu anda olduğumuz yerle gurur duyuyoruz. Buraya bir üretici olarak geldik ve şimdilik öyle kalmayı umuyoruz” diyor.

Eski mühendis ve takım patronu Joan Villadelprat, ise “Bu fikir Formula 1 ruhunu görmezden geliyor.  Maliyetlerin azaltılmasının başka bir yolunu bulmalıyız” diye konuşuyor.

 


Yorumlar

  1. bence bu değilde biraz daha gelişmiş teknik ortaklıklar daha mantıklı

  2. Müşteri araçları olamaz, adaletli olmuyor ancak şöyle olabilirdi;
    misalen 458GT2'nin tüm tasarımını Scuderia yapar ancak fabrika yarışmadığından bunu isteyen alıcılara sağlar onlarda kendi setup, güncellemeleri ile yarışır ve kazanmak için koşarlardı. F1'de ise takımlar kendi ürettikleri aracın aynısı mı verecek pehh bu F1'in kültürüne aykırı, eski araçları vermek de yanlış üvey evlat mı bunlar zaten verdikleri, sattıkları araçların gücünü yine kendileri kontrol ediyorlar. Satın alan gerçekte nasıl bir gücü vardı bu şasinin önceden bilmiyor ki.
    Bildiğin oyuncak rakipler oluşturmak bu.
    Ancak belki şöyle olabilir Dallara veya Lola'yı FIA tedarikçi olarak alır belirli bütçenin altında ki takımlara bunlardan şasi alma mecburiyeti getirir veya Williams'ı bunlar için görevlendirir oy birliğiyle bunlara şasi ayarlar satar, bunlarda aynı alt yapı kullanan şasileri alıp kendi setup ve geliştirdikleri parçalar ile piste sürer.
    Bu bile absürt ama kriz devrini aşmak için belki hani.

  3. Söylediklerin özellikle bazı noktalarıyla bana mantıklı geldi.
    Ancak şöyle olabilir eski F3000 diriltilip F2 yani GP2 ile beraber hepsi bir arada Lemans gibi koşturtulursa. 😀
    Küçük takımlar alt serilerde büyükler yukarda.:P

  4. Çok eski modellerini takımlar satıyor zaten. Dünya üzerinde pistlerde yürüyen 20-30 tane eski F1 aracı var bunlar içinde önemli klasiklerde var ancak Ferrari gibi birkaç üretici çok önemli, şampiyon modelini satmıyor kesinlikle.
    Şuan bir özel seri var 70-80'lerin Lemans'ları GT1'leri 80 sonu 90'ların F1 araçlarını koşturtuyor zengin şahıslar.
    Ayrıca 2000'den sonra ki bir F1 aracını performans koşturtmak cidden maddi olarak ağır yük.

  5. bu konu ilk ortaya çıktığında F1'le ilgilenen zenginlere araç üretileceğini sanmıştım. hani ferrari f2012'den 10 tane üretir tanesini birkaç milyondan satar. o şekilde olsa daha mantıklı 🙂

  6. Nerden hortladi bu konu yine, her takim kendi aracini uretsin kardesim..

  7. heikki 1088 avatarı

    F1 in sorunu bence bunlar değil. Geliştirilecek bütün alanların önünün, masraflarda kısıntıya gitmek veya salak saçma nedenlerle kapatılması. Biz bu yarışları yüksek teknoloji araçlar olduğu için, hız yapabildiği için izliyorduk. Şimdi en hızlı aracın kazanmadığı, lastiği iyi kullananın, standart turların atanın kazandığı, kimsenin en yüksek hızla ilgilenmediği bir zamana geldik. Acilen konan engeller kaldırılmalı. Bu zihniyetle kısa bir sürede gp2 araçları gelip geçecek bu araçları. Olur mu olur… Oluyorda 🙂

  8. Facebook hesabının linini verirmisin?

  9. ben nasıl alabilirim

  10. Hocam dosyayı buradan paylaşsan olmaz mıydı ya.Benim gibi facebook kullanmayan kullanıcılar da faydalanırdı.

  11. Eski araçlar değilde Lemans da olduğu gibi bir sistem getirilebilir. Şu an yarışan takımlar yada F1 dışından bir üretici küçük takımlara şasi ve motor sağlıya bilir. Bunlarında WTCC de olduğu gibi farklı bir puanlaması olur bağımsızlar gibi.

    McLaren Ferrari gibi takımlar birbirleriyle puan savaşına girer. Daha düşük bütçeli takımlar yada motor üreticisi olmayan takımlar Sauber gibi yada T.R. gibi olanların bir serisi olmuş olur.

    Tabi bu takımlar hangi seride yarışmak istediklerini de belirleyebilir. Böyle konularda tutcu olmamak lazım.

    F1 kategorilerede ayrılabilir Lemans gibi. Yada serilere ayrılmaz şu anki gibi olur ancak bağımsızlara verilen kupa gibi bir kupa verilir yarıştan sonra WTCC de olduğu gibi.

    Çok daha farklı şeyler yapılabilir. Hep aynı kalıcak değil ya.

    Ama bende eski araçlarla yarıştırılmasına karşıyım.

  12. açıkçası bu araçları çok özledik

  13. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Arkadaşlar serhan'ın sesiyle Avrupa GP hazır. Torrent linkini facebook üzerinden sizlerle paylaşacağım. Turkdepo'da vip üyeliği olan varsa girip hemen alabilir. Torrent dosyasın bizimle paylaşabilir. Vip üyeliğimi akşama açacağım. Dosyayı sizlere face üzerinden göndermeyi planlıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir