Ferrari Red Bull'un Hızından Endişe Ediyor

yazar:

kategori:

Montezemolo, yarışın ardından önceki yarışlarda olduğu gibi yine takıma hitaben bir mektup yayınladı.

Öncelikle Red Bull’un hızı hakında konuşan Montezemolo, “Endişe duyuyorum ve herkes de öyle olmalı. Silverstone, Hockenheim ve Budapeşte’de zor yarışlar olacağını düşünüyorum. Red Bull’un oldukça güçlü olduğunu gördük. Sıralamalarda herkesin haricinde ceplerinde neredeyse fazladan 0.4 saniye vardı ve yarışta da uçuyorlardı, en azından güvenlik aracına kadar. Eğer hedeflerimize ulaşmak istiyorsak, ileriye dönük adımlar atmalıyız” diyor.

Montezemolo Avrupa GP’sinin ardından takımını övüyor ancak çalışmaya devam etmeleri gerektiğini söylüyor.

“Ferrari adına yarışan olağanüstü pilota, stratejiye, pit stoplara, takımdaki herkesin çıkardığı işe minnettarım. En iyi araca sahip olmasak da kendimizi şampiyona lideri olarak bulduk. Artık her şeyi olması gerektiği gibi yapmalıyız çünkü kazanmak sadece bizim elimizde. Valensiya’daki galibiyetin ardından yapacağımızı yaptığımızı düşünmek hata olur. Bugün rekabetçi bir aracımız var ama kazanmak için daha fazlasını yapmalıyız.”

“Başkalarının, bize havai fişekleri çıkarıp kutlama yapmak için bir galibiyetin yeteceğini düşünmesini istemiyorum. Ne kadar çalıştığınızı, ne kadar fedakarlık yaptığınızı biliyorum. Ama aramızdaki herkesin istisnasız olarak daha fazla katkı yapması gerektiğini ilk önce gören insan benim.”

Di Montezemolo, Ferrari’nin sezona yaptığı kötü başlangıcın ardından Stefano Domenicali’nin aldığı eleştirileri de haksız buluyor.

“Stefano Domenicali sorumluluklarını asla aksatmadı. Tüm eleştirilere göğüs gerdi, Kendi çalışanlarını korudu. Aynı zamanda gerçekçi bir yaklaşımla nasıl daha fazlasına ulaşabileceklerini, geleceğe nasıl yatırım yapabileceklerini inceledi.”

 


Yorumlar

  1. Henry Crazy avatarı

    Pilotajını eleştirebiliriz.Ama bence tip var adamda.O konu pek eleştirmeye bence açık değil. 🙂

  2. Gokberk Onem avatarı

    vettel mi yakışıklı ya? lewis bile daha iyi 😀
    diğer söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.

  3. Yüce Rabbimiz izin verirse Ferrari iyi yerlere gelebilir… Ama o malum zihniyete sahip pilotla bu iş zor azizim… Hakikatler ortada çünkü…

  4. Henry Crazy avatarı

    O zaman çakma Rambo şunu bil.
    1)Ferrari orta sınıf bir takım olsa da bir markadır.16 markalar 15 pilotlar şampiyonluğu bulunan dünyanın her yerinde ismi bilinen ve parası olan herkesin kullanmak isteyeceği bir marka.
    2)Redbull bir kere içecek markası.Yaptıkları toplama araçlarını herkes bilmez.Sadece 2 yıldır F1'i takip eden liseli ergenlik çağına yeni girmiş kişiler ve Vettel yakışıklı olduğu için onu seven genç kızlar.Justin Bieber vakası anlayacağın.
    3)Ferrariyi çok sevsek bile tek bir İlahımız var.O da Allah'tır.İnanmayanlara saygı duyuyorum.
    4)F1'i bence eski videolardan izle.Ne bileyim son 5-6 yılda mesela en meşhurları 2005 Suzuka Kiminin ve Alonsonun geçişi hani Vettelin bilmediği iş(4 yıldır 1 tane geçişini hatırlamıyorum drs felan olmadan.
    5)Ondan sonra gel konuşalım.Fanatiklik yapmadan.

  5. Alonso gibi bir pilotun varken en hızlı araca gerek yok zaten. Bunu kendi bile söylüyor adam. Bu kadar iyi yani. Sadece rekabetçi bir araç yeter diyor bana.

    Shumi Ferrari yi Ferrari yapan adamdır diye bilmişimdir hep. Alonso da aynı yolda. Diğer takımlardan bir farkı olduğunu yada McLaren dan bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Sadece bu tip pilotlar orayı farklı kılıyor. massa ile beraber bir ona benzer vasat bir pilot yarıştığını düşünün. Sizce özel olur mu.

    Bir takım sürekli yarış ve şampiyonluk kazanıyorsa orası özel bir yer olur.

    Ama şuda var sadece pilot da değil tabi yanında ki ekibinde iyi olması lazım bu da takımı özel yapar. Aynı RB gibi Newey gibi bir adam senin takımını özel yapar.

    Ferrari isim olarak tabi ki büyük ama şuan sadece isim olarak büyük.

    Shumi nin en büyük artısı Prost gibi masa başında işleri bitirecek bir ekibinin olması aynı zamanda Senna gibi hızlı da olması ona 7 dünya şampiyonluğunu kazandırdı ki bunu oda söyledi.

    Yanılmıyorsam Prost ve Senna gibi gri bölgeleri bende kullanmıştım demişti. Yani sadece isimle olmuyor bu işler.

    Neyse konudan çok uzaklaştık. Ama şu var ki RB nin hızı sadece VLC içindi bence. Çünkü araçları buraya çok iyi uyuyordu. Aynı şekilde Lotus unda çok hızlı olduğunu gördük.

    Hava 40 dereceler de iken bu böyle idi. Ama 25 30 lu derecelerde McLaren a yetişen olmadı geçen.

    Sadece tabana bağlamamak lazım bunu. Aynısınıu T-R de denedi sonuçta.

  6. sen benimsin avatarı

    tabi ya domenicali takımını çok güzel savundu eleştirilere karşı.
    domenicali nin bir kaç ay önce bir gazetecinin sorduğu soru sonrası verdiği cevap;
    "İşinin tehlikede olup olmadığının sorulması üzerine Domenicali "Görevim farklı. Aracı ben tasarlamıyorum."

    çok iyi savunuyor doğrudur 🙂

  7. MaeStro_Cavallino avatarı
    MaeStro_Cavallino

    Devrik de olsa dediklerin anlaşlıyor 🙂
    İlk olarak şahsen Red-Bull'u gerçekten takdir ediyorum,extreme sporlardan Formula 1 kadar varlar,başarılılıar ve bunu da iyi pazarlıyorlar…
    Yine de bir takımın statüsünü belirlemekte,o takımın sadece tarihinin kriter olamayacağı gibi;yalnızca pist üstündeki başarıları da yeterli değildir. Yani FERRARİ'yi büyük takım yapan sadece tarihi değldir,tıpkı Red-Bull'u şu an gösterdiği gerçekten etkieyici performansın onu büyük takım yapmayacağı gibi….PİST ÜSTÜNDEKİ DÖNEMSEL BAŞARI NE OLURSA OLSUN bu ikisinin bileşeninden de fazlası gereklidir. Başka bir değişle Galatasaray ligi 10. bitirdiğinde bu onu 'orta sınıf takım' yapmadı,zira şu an ligin şampiyonu…
    Dünya çapındaki markja değeri,taraftarların sayısı…
    Yarıştırmış olunan pilotlar…
    Spora katılan yenilikler…
    Sporda olma amacı ve sürekliliği….
    İstatistiki verlier…
    Hedefleri…
    Vs…
    Bunları göz önüne alıp da şu an ki durum ne olursa olsun halen Ferrari'ye 'orta sınıf' demek,en iyi olasıkla sporu yeni takip etmeye başlayan bir bakış açısı olabilir. Ki öyle olmadığını umut ediyorum.
    Sence Seb Ferrari ona ciddi bir teklfi yaptığında gitmeyecek mi?
    Eminim ki çok az pilot kırmızlar içinde dünya şampiyonu olmanın hayalini kurmuyordur 🙂
    İşte büyük takım budur 🙂
    Ya da kim bize Red-Bull'un yarın sporda olmaya devam edeceğinin garantsini verebilir?
    FERRARİ,McLAREN ve WİLLİAMS adına garanti verilebilir çünkü bu takımlar SAFKAN yarış takımlarıdır,FORMULA 1 var olma nedenleridir!
    Onları BÜYÜK yapan da budur…

  8. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Yaşım senden büyüktür emin ol ben asıl senin zoruna gitmene veriyorum orta sınıf takımı olmanı.

  9. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Ferrari buyukluk kelimesini Schumi'den cok once elde etmisti. Ferrari ve McLaren takimlarinin buyuklugunu ve liderligini sorgulamak hazimsizliktan ote birsey degil.

  10. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Fantastic Seb 12 saat 55 dakika önce
    Korkunun ecele faydası yok monteciğim

    Montenin mektubundan anladığın eğer korku ise; orta okul yıllarına tekrar dönüp sosyal ve edebi dersleri almanı tavsiye ederim.. Montenin yaptığı veya yapmaya çalıştığı şey ; morallarin maximize oldugu bir dönemde takımı komple daha iyi motive edip rehavete kapılmadan gelişim sürecini hızlandırıp başarı nın devamlılığını sağlamaktır.

    ___Ferrari orta sınıf takım diyen arkaşalara diyebileceğim tek şey ; orta sınıf bir spor anlayışına sahipsiniz demekten başka bir şey olamaz..
    __M.schumacher olmasa Ferrari büyüklük kelimesini elde edemez di diyen arkadaşlar ; Ferrari büyük bir takım olduğu için efsane oraya geldi zaten (efsanyi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın) ki en iyi pilotlar enınde sonunda geleceği yerde Ferraridir. (Ferrari, Mclren, Mercedes,(BMW suan yok gerçi) bu takımlar için hiçbir zaman pilot takımdan daha üstün bir varlık değildir kişileri takım yüceltir…
    __Meşrubat falandı filandı ama hakikat olan iyi işler çeviren bir takım kurgusu düzenlendi ve 2 dunya sampıyonlugu kanıldıysa kımse o takımı küçük göremez..ama önemli olan o büyüklüğü elde edip kaybolmamaktır 50 sene sonra bile Ferrari gibi adını sürdürmektir, gerçek büyük takım kavramı da budur.

  11. Ya beyler hiç olmadı koyun V10 motoru 2 saniye hızlanırız en az 😀

  12. Yazdığın cümleleri yaşının verdiği cahilliğe veriyorum.

  13. Bir şekilde redbul sıralamaların son anında cebinden yarım sanyeye yakın zaman çıkarıyor ve yarışa önde başlayarak hem lastiklerini daha iyi korumuş oluyor, hem olaylardan uzak kalıyor hemde stratejileri izleme ve karar verme şansına sahip oluyor.

    Bir şekilde sıralamalarda redbuldan daha hızlı olmak zorunda diğer rakipleri. Ayrıca bu taban konusunda bir inceleme yapılmalı.

  14. aynen icekimi arkadaşıma katılıyorum.ferrari alonsonun şansı ve gayretiyle kazanıyor.redbull açık ara en hızlı araç.bi de şunu söylim: kovun artık massayı.

  15. kesınlıkle katılıyorum. bahreyni hatırla hava çok sıcaktı lotus ve rbr herkesten 1s hızlı idi. tmm redbull gelişti ama yarısta okadar buyuk fark yok. ayrıca ferrari bugun hindistanda düzlük testi yaptı marc gene ile ingiltere için gelecek parcalar ve aero parcalar denenmış.

  16. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    nasıl bir devrik cümle kurmuşum arkadaş 😀

  17. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Dostum bende biliyorum kimin ne olduğunu ben zaten şuanki durumlarından bahsediyorum adamlar meşrubatçı deyip geçiyorsa benim içinde ferrari ortasınıf takımıdır şuan madem başarı önemli değil bunlar için ferrarinin geçmişide beni ilgilendirmiyor ozaman kimse kusura bakmaz ozaman sanırım.

  18. Ferrari yatsın kalksın şumiye dua etsin…Yoksa büyüklük kelimesini hiç bir zaman elde edemeyeceklerdi.

  19. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    meşrubatçıların hızı lastikler yüzünden abartılı gözüktü. Lastikleri bitiren hamilton yarışın ilk bölümünde grosjeanı tutmasaydı, grosjean vettel'den daha hızlıydı bırakmazdı peşini. Hamilton lastikleri bitirdi ve arkasındakileri tuttu. Vettel ise sıralamada son tura kadar hızlı değildi. Lastikleri bile kalmamıştı zor kalmıştı son seansa. Hızlı denilen araç son seansa lastik bırakamadı.

    Hamilton zaten önde. İngiltere bize uygun pist. Hızlı virajlar var. Vettel'i ve alonso'yu geride bırakalım yeter. Ferrari'de hızlı pistlerde iyi oluyor. Vettel alonso'nun önünde bitirsin ki farkı daha fazla eritelim. Vettel'i nasıl olsa kolayca yeriz. Tabi lastikleri bitirmezsek 🙂

  20. MaeStro_Cavallino avatarı
    MaeStro_Cavallino

    Vettel'e ve Red-bull'a olan hayranlığımn aşikar ve bence de saygı duyulması gereken işler yapıyorlar…Red-bull, Jaguarken;Jaguar bir otomobil üretcisi ve orta sınıf bir takımdı…Red-Bull takımı aldıktan sonra 'bir içecek firmasın'ndan fazlasını olduğunu kanıtladı zaten,buna kimsenin itirazı olamaz!
    Ancaaak…
    Her ne kadar Ferrari şu anda en iyi dönemlerinden birini yaşamıyor,kovalanan değil kovalayan takım olsa da Ferrari için 'orta-sıra' takımı demek biraz haksızlık oluyor diye düşünüyorum…Ve formula 1 'in özellikle son 20 yılına bakarsan 3 büyük takımın ismini görürsün FERRARİ-WİLLİAMS-McLAREN! Her ne olursa olsun bu üç takım asla orta sınıf takımı değillerdir. Tarihlerindeki başarılar da bunun en büyük ispatıdır!ZATEN ONLARI İLAH VE EFSANE YAPAN DA BU TARİHLERİDİR!
    Vettel Ferrari'ye transfer olduğu gün anlarsın 😉

  21. ebedi olucak sanırım, edebi edebiyatla ilgili olsa gerek

  22. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    1 Rambo ben değilim 2 Redbull gayet büyük bir takımdır 3 İlahlaştırdığınız Ferraride sürekli öndekilere yetişmeye çalışan ortasınıf bir takımdır

  23. Henry Crazy avatarı

    Rambo kusura bakma ama Ferrari'nin edebi tek rakibi Mclarendir.Redbull'da bir dahi var.Ama Ferrari Redbull gibi küçük bir takımdan asla korkmaz.Nasıl Galatasaray veya Fenerbahçe Bursaspor veya Kayserispor'dan korkmuyorsa.

  24. Henry Crazy avatarı

    Temmuz ayındaki üç yarıştan en az bir galibiyet veya en kötü iki podyum çıkarmalıyız.Zaten sonra koskoca bir ay var önümüzde.Redbull'un hızı Silverstone'da daha iyi anlaşılacaktır.Zaten çok şey kattığı anlaşılırsa redbulldaki tabana geçilebilir.Aslında lider Alonso olduğu için Ferrari bayağı şanslı Alonso o puan farkının kapanmasına artık müsade etmez gibime geliyor.

  25. Red Bull kaç senedir örnek alınacak yenilikler üzerinde çalışırken Ferrari ve Mclaren ne yapıyor anlamış değilim.

    Hadi Mclaren arada yeniliklerle geliyor da Ferrari ne alemde anlamadım. Testler yasaklanınca Ferrari bitti. Yani adamlar bir şeyin çalışıp çalışmayacağını yolda denemeden anlayamıyorlar.

    Ferrari sene başından beri bir egzoz borusunu oturtmaya çalışmaktan başka bir şey yapmadı görünürde. Sonra dönüp dolaşıp Mclaren'dekini kopyaladılar. Red Bull kendi egzoz düzeninin 2-3 büyük farklı sürümünü kullandı ve hemen hepsinde de rekabetçiydi. Newey'e helal olsun diyorum da başka bir şey demiyorum.

    Newey'in yenilikleri dışında benim ilgimi çeken tek yenilik DDD idi. O takım da o gidince gümledi.

  26. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Korkunun ecele faydası yok monteciğim

  27. Alonso'nun puan tablosunda lider olması tamamen kendisinin eseridir.Ferrari hala yarış kazanabilecek kapasitede bir araç değil.Redbull ve Vettel şampiyonanın favorisi.Eğer Mclaren gelişebilirse Hamilton da ortak olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir