2014 Motorlarında En Ucuzu Pure

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’un haberine göre Sauber, Ferrari motorları için şu anda yaklaşık 10 Milyon $ ödüyor ve KERS için ayrıca 1 Milyon $ veriyor.

Ama 2014’te V6 turbo motorlara geçildiğinde ücretler 20-30 Milyon $seviyelerine kadar çıkacak.

Şu anda söylenene göre en iyi fiyat Craig Pollock’un Pure motorlarında. Pollock, Billes Simon’ın tasarladığı motorlarla birlikte KERS’e 18 Milyon $istiyor.

Sauber’den Monisha Kaltenborn: “Bu bile çok pahalı”


Yorumlar

  1. Porsche 917'ler devri 1500+ HP'ler 400km/h hızlar sahi F1 hep ilerliyor değil mi. 🙂 sadece komik. Böyle güçleri 90'ların başında mı gördük yoksa olağanca gelişmiş teknolojisiyle 2000'lerin mi. Yoksa o 900 hp'ler 355 km/h hızlar gittikçe kısılıyor mu. Gelişiyor muş he evet kanatlar artık daha sıkı 12 sn boyunca 6 G'lik performans müthiş. Kara uçakları yarıştırıyoruz ama jet motorlu değil pervaneli.
    Eski insanlar mı daha korkusuz, atılımcıydı şimdikiler mi daha para göz, ahmak bilemiyorum.

  2. O zamanlar F1'in altın çağlarıydı. Sınırsız bütçeler, 50km ömürlü motorlar ve yarış anında bile başka bir pistte devam eden test çalışmaları. O zamanları ben de özlüyorum elbette. O motorlar harikaydı.

    Ama 2012 yılındayız. Dünya çok büyük bir ekonomik krize girmiş durumda. O zamanki bütçelerle devam edilseydi şu an Mclaren bile çekilmiş olabilirdi F1'den. O zaman harcadıklarının 4 veya 5te biri paraya yarışıyorlar şu an.

    Bu kriz ortamı pek düzeleceğe benzemiyor. Aksine daha da kötüye gideceği öngörülüyor ki takımlar bile çıkıp artık düşürelim şu bütçeleri diyorlar.

    Seni bilmem ama ben F1 organizasyonunun küçüklü büyüklü takımlarıyla eksilmeden devam etmesi taraftarıyım. Silinip gitmesi uğruna 3 yarış süper araçlar izlemek yeterli değil. İcabında ortak şasi kullanılır, hatta ortak şanzımana geçilir ama F1'deki aero gelişimi ve yenilikler hiçbir zaman bitmez. Bilmem anlatabildim mi?

  3. Hocam bana kalkıp şu anki sistemi savunmayın.19k V10 motorlardan kalkıp da 15k V6 motorlara gidiyorsak bir ortada devasa bir problem var demektir.Ben o oyuncak araba sesli Formula 1 araçlarını duymak istemiyorum.Gerçek motor seslerini duymak istiyorum.Tıpkı bunun gibi.

  4. teknolojiyi geliştirmek demek aynı motor hacminde daha fazla güç üretmek veya aynı gücü daha küçük bir motorla sağlamaktır motor dünyasında.

    Maliyetleri artırmak pahasına böyle bir şeye geçmek de pek akıl işi değil elbette.

  5. Açıkçası 2014'ten itibaren Formula 1'in fazla bir izlenilebilirliği kalacağını zannetmiyorum.V6 motor nedir Allah aşkına ? 1995'de V12 motor,2014'te V6 motor…Millet yıllar ilerledikçe teknolojide devrim yapar,bunlar geriye gidiyor.

  6. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    davetiye yok maalesef

    merak etme her yarıştan sonra ben paylaşacağım sizlerle

  7. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    kardeş siteye nasıl üye olabiliriz davetiye var mı mail: lastpower@gmail.com varsa çok makbule geçer?

  8. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Katılıyorum 🙂

  9. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Çok Ucuzmuş. Sözde Bütçeden Tasarruf Yapmaya Çalışıyorlar 🙂

  10. sen benimsin avatarı

    kamiller
    masraftan kısmak istiyorlar ama şuanki motorlardan 2-3 kat daha fazla maliyetli motorlara geçiyorlar. uln yerim ben böyle aklı daha çevreciymiş bırakın bunları. motorlar gelecek testten kısacaklar ordan burdan kısacaklar o kaybı telafi edecekler biryerden. f1 dahada kötüye gidecek imaj açısından!

  11. çok teşekkürler güzel oldu. senden kaynaklı olmayan bir şey var oda basın toplantısını almamışlar en fazla izlemek istediğim yer yine olmadı ama yinede teşekkür ederim serhanın sesinden dinlemek çok farklı

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    https://skydrive.live.com/redir?resid=8DAAA2479CA1F6DC!468&authkey=!ANpeGDkRD42isN4

    arkadaşlar artık facebookla uğraşmayacağız. Avrupa Gp(Serhan-HD) için linki tıklayınız

    Bundan sonra önümüzdeki yarışları da bu yolla sizlerle paylaşacağım

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bu motorlar HRT'nin iki katı değerinde Galiba 🙂

  14. Bu değişimde yakıt tasarrufu hedeflenmiyor aslında. 1.6 motor lafı geçirilerek daha çok seyirci ilgisi ve daha fazla üretici bekleniyor F1'e anladığım kadarıyla.

  15. tifoalo HRT avatarı

    kesinlikle katiliyorum o paraylan pistlerin yanina fabrikalarin yanina agac dikseler daha fazla cevre korunmasina yardimci olmus olurlar

  16. Maliyetler dusmus gercekten!

    Cevreci bir insanim ama 2 kilo benzin tasarruf edelim diye bu kadar parayi cope atmak ahmakca..

  17. 10 milyon dolar kaç adet motor için isteniyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir