Theissen "Nick Sorunları Geride Bırakacak"

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen, Nick Heidfeld’in sıralamalarda yaşadığı hız sorununu kısa sürede çözeceğini düşünüyor.

Heidfeld bu sezon sürekli F1.08’in lastiklerini ısıtmakta zorlandı ve bu da sıralamalarda lastiklerden verim alamamasına neden oldu.

Böylece Robert Kubica sürekli takım arkadaşını geride bıraktı ve Heidfeld yaklaşık 1 senenin ardından ilk kez sıralamalarda ilk 10 dışında kaldı.

Ancak Theissen, Heidfeld ve mühendislerin kısa sürede Heidfeld’in performansını yükseltmesi için çözüm bulabileceklerini düşünüyor.

Theissen "Onun, bu sorunun üzerinden mümkün olduğu kadar kısa sürede gelebilmesi için birlikte çaba sarfetmeliyiz. O, hızlı tur için lastikleri ısıtmada önemli sorunlar yaşıyor."

"Robert’in çok küçük sorunlar yaşamasına rağmen Nick büyük zorluklar içerisinde. Sezon boyunca bu soruna şahit olduk. Ancak lastiği ısındığı anda sorun tarih oluyor."

"Nick teknolojiye daldı ve durumu çözmeye çalışıyor. Mühendislerimizle birlikte sorunu analiz edecekler. Umarım sorunu kısa sürede açığa çıkarırız."

"Nick’i Robert’e göre daha fazla zorlayan büyük engel mi var bulmalıyız ve bu görev bir sürü ince ayar gerektirecek." dedi.

Theissen, geçen sene benzer sorunlar yaşayan Kubica’nın sorunları geride bırakıldığı için bu konuda cesaretlenmiş durumda.

Theissen "2007’de Robert benzer sorunlar yaşadı. Beraberce durumu analiz ettik ve acil önlemleri belirledik. Ve bunu başardık."

"Nick başarmak için yola çıkacak. Onun rekabetçiliğinin farkındayız. Onu bir çok kez baskı altındayken izledim ve bu koşullarda elinden gelenin en iyisini yapıyor. Baskıya karşı gelmesi ve teknolojiyi analiz etmesi gerektiğini biliyorum. Bunlar problemi çözmede 2 temel gereksinim." dedi.


Yorumlar

  1. Isıtalım o zaman lastikleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir