Raikkonen, Monaco'yu Geride Bırakmaya Kararlı

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, kendisi için hiç iyi bitmeyen Monaco GP’sini geride bırakıp Kanada’da mücadele etmeye kararlı.

Ferrari’nin Fin pilotu Monaco’da önce pitten geçme cezası aldı ve daha sonra yarışı kaza yaparak tamamladı. Sonuç olarak Monaco’dan puansız ayrıldı.

Raikkonen Monaco’daki 9.luğun ardından şampiyona liderliğini de Lewis Hamilton’a kaptırdı.

Raikkonen "Bazen işler yolunda gider, bazen gitmez. Monaco’da bizim başımıza gelenler daha önceden kimsenin tahmin edemeyeceği şeylerdi. Monaco’dan ellerim boş döndüm. Her şey yanlış oldu. Ancak ben geriye bakmam çünkü geçmişte yaşananları değiştiremezsiniz."

"Artık ancak bu sonuca neden olanları inceleyebilir ve bir daha olmaması için çalışırız. Sutil’e olanlar için çok üzgünüm ve ona üzgün olduğumu söyledim. Bunlar yarış içerisinde olan şeyler." dedi.

Raikkonen artık lider Hamilton’un 3 puan arkasında ancak Fin pilot sakin ve Ferrari’nin Kanada’da güçlü olacağını düşünüyor.

Raikkonen "Son yarışta hiç puan kazanamamama ve böylece liderliğe kaybetmeme rağmen bu dünyanın sonu değil."

"Geçen sene daha zayıf bir durumdaydım. Şimdi Montreal’e gidip mücadele etmeliyiz. Orası güzel bir şehir ve geçen seneye göre daha iyi bir araca sahip olduğumuza ikna oldum."

"Geleneksel olarak Ferrari Kanada’da iyi yarışlar çıkarıyor ve burada bu trendi sürdürmeyi umalım. Orada da ilginç yarışlar olma olasılığı var çünkü güvenlik aracının yarışa dahil olması yüksek ancak her türlü duruma hazırız." dedi.


Yorumlar

  1. Benim söylediğim ise BMW nin kendi resmi açıklamasıydı. Emin ol eğer bu rekor kırılsaydı kıran takım bunu duyurmakta gecikmezdi.

  2. Araç üzerindeki kameralar motorun sesine göre tahminde bulunur. Yani anlayacağın gerçek devirler değildir hiç bir zaman. Bimiyosunuz falan demişsin ama keşke sen bi araştırsaydın önce.

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bazı arkadaslar,bir de cok sey bildiklerini iddia etmişlerdi gectigimiz gunlerde.daha devir konusunda bile dünyadan bi haberler.montoyanın kırdıgı rekor 2002 yılına aittir ve sadece 19000 devirdir.o yıl için rekor oydu tabi ama daha sonra tabi ki bunun üzerine cıkıldı.2006 yılını hiç izlemedi heralde bunları soyleyen arkadas.arac içi kameralardan 21 bin 22 bin devir ceviren motorları görmek lazımdı ama gecti artık:DD ve bildigim kadarıyla bir kac sitede cıkan haberlere gore de en fazla devir ceviren motor o yıl için mercedesti.ama o yıl şaşinin berbat olusu,motor devrinin bu denli iyi olusunu gölgelemişti.
    ayrıca apocan gibi dusundugumu belirttigim bircok yazım vardır hem burda hem forumda.2 yıldır hangi pilot sondan baslayıp da abuk subuk ilerlemeler kaydetmiştir ben hatırlamıyorum cunku olamaz oyle bişi.altınızda mp4-20 yok ve sizden sonraki en iyi aracta sizden 1 saniye yavas olan r-25 değil,bilmem anlatabiliyor muyum.kimi bu konudaki ününün % de 80 ini 2005 aracıyla yaptıklarına borculudur.

  4. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    bırakıcak tabiki. zaten bu zamana hep öyle yaptığı için cok başarılı bi pilot oldu. artık monaco yu konusmanın bi anlamı yok.gecmişte olan bişey değiştirelemez.tabiki mclarenciler hala konusmaya devam edicekler orasıda ayrı ama.. RAİKKONEN kaldığı yerden devam edicektir.. !

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kusura bakmayın sayısalcı olmadığım için rakamlarla aram pek iyi değil :))

  6. en fazla devşr rekorunu BMW Williams la Montoya kırmıştı. 19.800 diye hatırlıyorum. F1 otomobilleri hiç bir zaman 20.000 devir üzerine çıkmadı.

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    v10 motorlarda 40hp belki daha fazla arada fark vardı buda birinci ve ikinci arasındaydı 21000 veya 22000 devir çeviren motorlarda vardı yanlış değilsem evet v8 lerle yapılabilir fakat gelişimi durdurulmamış v8 lerle

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    id1984 hayırlı günler kolay gelsin buraya yazdığın yorumları arkadaşlar okusun ,değerlendirsin ,fikirlerini paylaşsın diyemi yazıyorsun yoksa diğer arkadaşların nasırına basmak veya iğnelemek içinmi yazıyorsun unutmaki ''her söylediğin doğru olsun fakat her doğruyu her yerde söyleme'' ayrıca söylediklerinin doğru olması hiçbir zaman için seni haklı çıkarmaz
    anlayışına şimdiden teşekkürler

  9. Yazdıklarım okadarda batmışki millete silme gereği duymuşlarr..Malesef doğru soyleyeni dokuz köyden kovarlarmışş ne yapalımmm..:)

  10. benim düşüncelerim bu yönde. siz öyle diyorsanız zaten başarır bunu aslan raikkonen..

  11. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    sn Abdullah çelik hafızam yanılmıyorsa Raikkonen sondan gelip 3.olmuştu.Eğer sözkonusu raikkonen ise bu pekiala 2.4 ve V8 ile de mümkün….

  12. Mustafa Sar avatarı

    RAİKKONEN ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN BİR NUMARADIR… ŞUMİ EFSANESİNİN TEKRARI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM… Bu arada düşündümde, hep alonso'nun ferrariye geleceği konuşuluyor… neden LEWİSin ferrariye gitme ihtimalinin daha yüksek olduğu konuşulmaz ki… unutmayın mc laren ve mercedes ila nihaye evli kalmayacak… alman halkının lewis ile ilgili geleneksel düşüncesini bilmeyenlee söylemek gerekir… levisi mc laren ne kadar dikte ederse etsin alman halkı tarafından sevilmiyor… mc larenciler böyle bir şoka kendilerini hazırlasınlar… mercedes sonsuza kadar kendi değerlerine ve toplumsal histeriye sırtını dönmez… alman basınında bu hususta yazılar gün geçtikçe artıyor…
    levis sakın üzülme… ferrari koltuğu sana yakışır…))

  13. raikkonenden yada diğer türlerden öyle sondan başlayıp normal şartlarda birincilik görme gibi bir şey göreceğimizi sanmıyorum. podyum bile zor artık. bu yaşananlar eskiden birinci ile 2. arasında biraz fark varken, sınırlandırmalar yokken oluyordu. 2.4 v8 motorlar, aynı lastikler, aynı devirler ile dediğiniz şeyi artık göremeyiz ne yazıkki..

    son 2 senede sanırım sondan başlayıp gördüğümüz en iyi derece 5.lik ya da 6.lık oldu massa ile ya da ben daha iyisini hatırlamıyor olabilirim.

  14. Okadar olur arkadaşlar herkes hata yapabilir. Kimi de yapabilir. Başkalarının yanlışları yüzünden de yarışı bırakabilir. Bunlar her zaman her pilota oluyor. Kimi iyi bir pilottur yargılamayın. Ben bir Mclaren taraftarıyım. Benim için pilotun önemi yok biri gider biri gelir. Ama Senna ve Hakkinen' unutamadığım adamlar. Saygılar. Ferrari ye de kızmayın her zaman herşey güzel olmaz. Olsaydı hayatın ve f1 in tadı mı kalırdı.

  15. vahit başol avatarı

    ben bır alonso taraftarı olarak kımıyı cok severım.ama burda ferrarı ve kımı taraftarlarını anlamak mumkun degıll.kımının basarızılıgını massaya yuklemenın bır anlamı yokk.massada sampıyonluk ıcın mucadele edıyoo dıkkat edersenız ve belkıde kımı den daha cok ıstıyo bu sene sampıyon onun ıcın al gec dıyecek halı yokk kımıye degılmıı.monoco yarısında kımı hıc ıyı bır performans gostermedı arkadaslar.hele sutıle arakadan carpması cok acele ettı bence alonso gıbı hırsızın kurbanı oldu fazla soze gerek yok hamılton soke soke aldı bu yarısı gercekten super bı surus yaptı.yıgıdı oldur hakkını teslım edelımm demı.bu konuyu bırakıp onumuzdekı yarısa bakalım.daha ılerleyen yarıslarda daha cetın gececek cunku dort pılotta sampıyonluk ıcın savasıyo ve hepsıde herseyı yapar bence elıdne gelenı.kımse kımsey buyur gec dıyecek halı yokk.idii arkadasıma katılıyom kımı gereksız seyler yapmaktan cok hoslanıyoo en onde gıdyo ve yarısı kazanacagı bellı ama son turlarda nedne en hızlı tur atmak ıster anlamak mumkun degıll.bence bır pılot sadece hızlı olmayacak akıllı ve elındekını en ıyı sekılde ıdare edebılmelı ama malesef kımıde bu yuok sanırım.ama yınede kımı super bır pılot herkese saygılarr arkadaslar

  16. bu yıl ,gecen yıl ve daha önceki yıllarda fastest lap 'leri en cok yapandır adamdır kendisi.bir zaman mc laren kahramanıydı.ferraride o bir sampiyon.lakin hırslı bir kimiyi özledim dogrusu önde gitmek ona yaramıyor arkadan gelince kimi cok gözü kara oluyor.en son ispatı ise monocada 9luga düştügünde attıgı turlar en hızlı turlar.yani kaybedecek bir seyinin olmamamsı kimiyi hızlı yapıyor.mclarencilere gelince onlara sasıyorum dogrusu bunca yıl birisi sev ,savun simdi nefret et olacak sey degil.

  17. Anti-Ferrari Anti-Kimicilere sormak lazım Şener Kardeş.

  18. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hah ha gayret bi f1 için gırtlak gırtlağa girmemiştik hadi o da olsun ;sakin sakin yorumlaşsak olmazmı okuyanda bunlar kan davalı der unutmayınki taraftarlıklar içerisinde kavgasız olarak müsabakayı izlemeye gelen taraftar grupları içinde fazla grup yoktur böyle giderse f1 de kan bulaşacak neden ?

  19. Kimi Hata Yapar Şanssızlık Mı? Hangi Yarıstan Sonra Kimi Hata Yaptıgında Hatasızım Dediki Sen Pilotun Verdiği Demece Bak Kardesım. Şans Faktörü Çok Değişik bir olay durduk yere en hızlı turu yapar dediğin adam gaza basıyor kardesım lastik ısınıyor pist iyi aracın tepkılerı gelişiyor ortaya çıkan sinerjide en hızlı tur zamanını kaydediyor. Kimi 22. sıradan Baslar 1. bitirir ne müthiş pilot bravo dersin. Kimi En hızlı turu atar Saçma Sapan Yerde Dersin. Kimi Aracı Her Zamanki Sürüş Stiliyle sürer Motor İflas eder Kanat Kırılır buna Kimi'nin Suçu Dersin Bumu Senin Objektif bakış Açın???. Monacoda Saçma Sapan Nedenden Dolayı pitten geçme cezası alır Stratejinin Kurbanı Olur.(her 2 ferraride) Bunu Görenlere Utanmaz Dersin Kardesım Sen Sakın Subjektif bir insan olma?

  20. bi kerede kabul etseniz şu adamın yanlışlarını şaşıcam..

  21. Önüne takım arkadaşın geçince o daracık yerde, haliyle iyi bi start alamıyosun tabii.. 🙂

  22. Startın tekrarını izlemedim ama Raikkonen öyle pek iyi bir kalkış yapamadı zaten. Massa önünde olmasaydı bile Hamilton önüne geçmişti zaten.

  23. Mustafa Sar avatarı

    RAİKKONEN SAĞOLASIN.. Sayende FERRARİ DÜŞMANLARI SAKLANDIKLARI KARANLIK DELİKTEN BİRDEN HORTLADI… Yarışı bir kez daha izledim…
    Baştan sona hadise yanlış stratejide…
    bu arada dikkatimi çekti… MASSA nın RAİKKONEN'in kapısını kapatması… RAİKKONEN in kapısını kapatma derdindeki Massa Meydanı Hamilton'a bırakmış… Massa'nın ne yapmaya çalıştığını anlayamadık…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir