Raikkonen Artık Zafer Kazanmak İstiyor

yazar:

kategori:

Raikkonen bu sezon Lotus’un güçlü performansına rağmen sadece üç kez podyuma çıkabildi ve şu anda şampiyonada altıncı sırada yer alıyor. Fin pilot Formula 1’e dönmeden önce bu sonuçlara sevineceğini düşündüğünü ancak güçlü performansın ardından daha fazlasını beklediğini söylüyor.

“Eğer sezon başlamadan önce sorsaydınız podyuma çıkmanın beni memnun edeceğini söylerdim. Ama şu ana kadar iyi sonuçlar aldım ve daha fazlasını istiyorum.”

“Son birkaç yarışta istediğimiz kadar iyi sonuçlar alamadık. İyiydi ama henüz zafer kazanamamış olmak beni hayal kırıklığına uğratıyor. Ancak her şeyi doğru şekilde bir araya getirdiğimizde bunu da başarabileceğimizden eminim.”

“Bana kalırsa, geride kalan pistlerde galibiyete yakındık. Ama önümüzdeki yarış hafta sonlarında da her şeyi bir araya getirebilirsek, zafere çok uzak değiliz. Kesinlikle yaklaşıyoruz.”

“Silverstone’da kazanmak insana çok farklı duygular yaşatır. Orada Formula Renault’da ve 2007’de Ferrari ile kazanmıştım.”

“Yeniden zafer kazanmak harika olurdu. Özellikle de fabrikamız piste o kadar yakınken. Harika kutlamalarla karşılaşırdık.”

 


Yorumlar

  1. Silverstone'daydı o 🙂 Hatırlıyorum 🙂

  2. Evet Mika ve Kimi araç dayanıklılığından çok çektiler.

    Mika'nın aracı dayanıklı ve hızlıydı, Mercedes motorları su koyvermeye başlayınca iş bitti. 2001'di sanırım, Barcelona yarışını bilen bilir.

    Kimi de araç dayanıklılığından çekti. Mika'ya nazaran daha az motor sorunu yaşadı ama bu sefer de aracın orası burası olur olmaz kırılmaya başladı.

    İkisinin de araçları oldukça hızlıydı, ikisi de aracın seviyesinin üzerinde sürebilen pilotlardı.

    Mclaren'in Kimi'ye bir şampiyonluk kazandıramamış olması, Ferrari'ye geçtiği yıl şampiyon olması Mclaren için utanç olmalı.

  3. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    kardeş o hesaba göre schumi 10'u devirmişti.

  4. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    sanmam düz yolda kanadın kopmasıyla alakası yok. motoru bilemem. zorladıysa da hata yapmıştır ki bu onu iyi pilot yapmaz. ama severim keretayı 🙂

  5. Gercekten cok garip bir durumdu, zaten Kimi bir o zaman sinirlenmisti, ne lan bu duz yolda bile arka kanadim kopup ucuyor diye 🙂

    Pardon birde yaris oncesi gozune flash patlatan ******** gazeteci vardi sinirlendigi 🙂

  6. Raikkonen06  avatarı

    Kimbilir belki Button bu performansla devam ederse onun yerine gelebilir neden olmasın.:)

  7. Raikkonen06  avatarı

    6 yıldır F1'i takip ediyorum ve bana bu sporu sevdiren 2 isim Kimi ve Schumidir.Ben bunların ataklarını izlediğimde çok zevk alıyodum bu yüzden bağlandım her yarışı takip eder oldum ve tüm yaptıkları için teşekkür ediyorum.Kimi'ye gelince eğer 1 yarış kazanırsa arkası gelir diye düşünüyorum ama benim bildiğim Kimi böyle değildi Valencia'da berbattı ama tecrübesi sayesinde 2.oldu çünkü eski Kimi her viraja dalarak girerdi zorla kapıyı açtırırdı kimseden korkmazdı işte bu yüzden çok severdim onu ama önceki yarışta değilde bütün sezon boyunca eski Kimi'nin yerinde yeller esiyordu umuyorum ki çok yakında eski Kimi'yi görme şansını yakalarız bide şu direksiyonu halletseler iyi olacak.:)

  8. Raikkonen gerçekten şanssız. Yanılmıyorsam Hockenheim'di ve arka kanadı uçtu birden. En sevdiğim pilotlardan olan buzadam'a gülmüştüm kendimi tutamadan. Tabi hatası yok ama kanat uçması çok komiğime gitmişti.

  9. kesinlikle begendigim nadir pilotlardan . bana gittikce alain prost havasina burunuyormus gibi geliyor . onumuzdeki yil pilot olarak alonso ve schumaer gibi tadindan yenilmez surus gerceklestirecekmis gibi duruyor. yinede ah aha diyorum birakmasaydin bir mika hakinen keyfi veriyodun .. her seye rgmen sennadan sonra begenebildigim bir kac pilottan ..

  10. Vettel şanssız değildi. Aracı dayanıksızdı. Renault'un hatalı alternatörler tasarlaması üretmesi yada ne bileyim o alternatörün aşırı ısınması şanssızlık değildir. Aracın kötü yönü şanssızlık değil bence. O zaman iyi araca sahip olan herkeste doğuştan şanslı mı oluyor ? yok böyle bir şey, geçiniz.

  11. kastın neydi moni demiş vatandaşlarımız.ordan şehrin ismi yuvarlana yuvarlana kastamonu olmuş 🙂

  12. ben kendisinden açıklama bekliyorum tombala derken kastı nedir açık ve net bir şekilde hiç kimseye direk olarak kastın neydi moniquie demem yani kastamonu !

  13. protesto değilde bir gün önce ralf kaza yapınca michelinlerin güvenlik sorunu nedeniyle kimse sorumluluk almadı ve yarışmama kararı aldılar.

  14. o yarış amerika yarışı idi ve diğer mchelin kullanan takımlar yarışı protesto ederek yarışmamışlardı.

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2005'de zaten schumaer nereye ediyo koskoca sezon boyunca 1 yarış kazandı adam.o yarıştada şansının katkısı vardı biraz hangi yarış unuttum ama yağmurlu bir yarıştı galiba (:

  16. Sen Alonsonun şansı ile meşgul olmak yerine hamiltonun beceriksizliği ile meşgul olmalısın

    Çamur atıyor diyene, zihniyet dersi verene bak. Ders verecek millete yafta takacak son kişisin. Açık konuşayım senin gibi birisini katiyen ciddiye almam. Çünkü millete yapıştırdığın yaftaların sahibi sensin. Gerçekler zoruna gidince millete çamur at sonra çık sen çamur atıyorsun de. Hadi oradan be.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Soyadım cansız değil.Defalarca söyledim ama nafile.İşte zihniyetiniz böyle çalışıyor.Yanlış bilgi ve iftira üzerine kurulu.Tıpkı Alonsoya yaptığın yorumlar gibi.Kimicinin biri faceden beni araştırıyor ve böyle bir isim ve soyisime rastlıyor sonra da bana uyduruyor.Ben faceye karşıyım face kullanmıyorum.
    Sen Alonsonun şansı ile meşgul olmak yerine hamiltonun beceriksizliği ile meşgul olmalısın.Ayrıca senin gibi çamurcu ve iftiracılar olduğu müddetçe ben kollama bakanı olacağım.Raikkonen ile ilgili bir durumda dahi Alonsoya çamur attığın sürece ben burada olacağım.

  18. Tahir Cansız. Bir yorumda hemen Alonso ismi geçince nasılda geliyorsun 🙂 Ben çamur atmadım beni kendinle karıştırma. Gerçeği yazdım . Ayrıca yanlış anlamış da olabilirim bundan sanane. Sen Alonso'yu kollama bakanımısın. Sen her Hamilton haberinde nefretini kusarken her haberinde saçmalarken her şeye Hamilton'ı katarken gelip burda bana hangi yetkiyle çamur atıyorsun diyorsun. Ben fikrimi belirtiyorum. Bu yıl Alonso'nun kazandığı yarışlarda en büyük faktörlerden birisi şanstır. Buna katılmayabilirsin ama benim için öyle.

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    tahsin emre efe çamur atmadan önce ne olup bittiğini okusaydın ya..Karışmak istemezdim ama sizlerin bu önyargılı bakışlarınız çoğul düşünceyle birleşince çekilmez oluyor.Çoğul kullanmadan yaz.

    Kimivov 16 saat 5 dakika önce
    Hop piyangodan bir alonsocu daha fırlamış buraya. Şaşırmadım.

    Arkadaş o tombala yorumunu raikkonene değil de kimikov adlı şahısa yazmıştır.Saat sırasına göre oku ve kimin ortam gerdiğine dikkat et.Her konuya ota çiçeğe böceğe de Alonsoyu karıştırma.Adamın biri diğerine piyango demiş , öteki de ona tombala demiş , tahsin de anlamadan dinlemeden Alonso demiş.

  20. Ortamı germek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bu sezon Alonso'nun kazandığı yarışlara da bak istersen.

  21. Biraz abartmışsın kardeş ama 3 şampiyonluğu olabilirdi 2003 yılında kazanabilirdi. 2005 yılında McLaren daha dayanıklı olsaydı Onu şampiyonluktan kimse edemezdi, Schumacher bile. 2007 zaten efsane bir sezondu sonuna kadar haketti. topladığın zaman yani biraz daha şans yanında olsaydı Raikkonen şuan da 3 şampiyonluğu olan bir pilottu.

  22. Kimi F1 dünyasındaki en şansız pilotlardan bir tanesi. Hamilton'dan sonra en sevdiğim pilot. Tek hayalim Lewis ve Kimi'nin birlikte yarışması McLaren'de

  23. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    lotus lastik ısıtma yönünden başarısız.silverstone'da alternatöre çözüm bulup yarışa sıralama ayarı ile çıksalar daha iyi olabilirler belki rekabet açısından.sıralama ayarında lastikler daha çabuk ısınıp ritim tutuyorlar tabi daha çabuk bitiyorlar ama zaten soğuk bir yerde bu ne kadar fark eder ki.yarışa yarış ayarı ile çıkarlarsa tek pitstopda yapabilirler.hatta o lastikle budapeşteye bile giderler bu korumayla 😀

  24. bu sayfanın tombaladan çıkanıda sensin galiba

  25. bu cümle bence saçma.valencia da vettel hazır değilmiydi yada vettel yarış dışında kaldığında grosjean hazırlardı ama şans gelmedi bunu nasıl açıklarsın !.

  26. Bekleyene gelmez? Raikkonen'in arkasında turlarca bekleyene yada Petrov'un arkasında bekleyene mi? olabilir haklısın 😉

    Hadi sen yaz Kimi'nin şansla kazandığı yarışları eğer 5 tane yazarsan senden özür dileyeceğim. Bu adam öyle şanssız ki sadece ve sadece 2003 Brezilya da senin pilotunun karıştığı kaza olmasa şu anda 1 tane dünya şampiyonluğu daha vardı adamın elinden galibiyeti aldılar….

    Şu Formula 1'i izleyen 100 kişiye sor gridin en şanslı ve en şanssız pilot ikilisini bakalım kimler çıkacak….

  27. Tombaladan da seen 🙂

  28. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bütün yarışları izledigim icin yazdım bunları 1. bitirecegi yarışları araç yüzünden yarış dışı kaldı ve bir cok şampiyonluk yaşamasını engelledi. acaba arac ların limitini çok fazla zorladıgı icin olabilirmi bunlar ?

  29. Hop piyangodan bir alonsocu daha fırlamış buraya. Şaşırmadım.

  30. Şans hazır olana gelir sayın kardeşim bekleyene gelmez 🙂

  31. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    abartıyorsun…

  32. Kimi olağan üstü bir pilot kazanmasını gerçekten de çok istiyorum bu çok özel olur. Takımın yaptığı hatalar Kiminin yaptığı hatalar oldu ama bu tür sorunlar olması normal. İki yıl aradan sonra dönen bir pilot var lastikler kilit nokta Drs sistemi var ama Kimi bu zamana kadar çok iyi yönetti. Direksiyon sorunları eskisi kadar sorun değil ama yinede etkiliyor özellikle de cadde pistlerin de.

    Yüksek hızlı virajlarda Lotus Renault E20 nin performansı rakiplerine göre otomobilin güçlü olduğu alan Silverstone’de güçlü olacaklarını düşünüyorum hava sıcaklığı her ne kadar düşük olsa da. Tek tur performansın da takım Valensiya’da olumlu bir adım attı buda etki edecektir. Takımın bir iki küçük güncellemesi olacak umarım hak ettikleri başarıyı elde ederler.

  33. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimiye sanssız demis herkes zaten adam f1 in gelmis gecmis en sanssız pilotu 4-5 kez sampiyon olmustu cok az sansı olsaydı

  34. aslında tüm yarışlara başlarken tek hedef kazanmak ve bunun için her şeyi yapmak risk almak gerekiyorsa alırız bu kimi nin doğasında var ve zafer kazanacağımızı düşünüyorun bu sezon Allah ın izniyle yada inşallah

  35. şansız iceman.direksiyon difransiyel derken sezonun ortasına geldik.alonsodaki şans birazda sende olsaydı suanda kesinlikle 1 yarış kazanmıs olurdun.

  36. kimi kazanmaya başladıkça hırslanır. endişe etmeyiniz. şu anda galibiyet alan pilotlar arasında bu kadar podyuma çıkan çok nadir pilot var. bu bile büyük istikrardır.
    o kadar farklı kazananın olduğu bir sezonda.. örnek olarak rosberg, maldonado, button podyumda görüyormusunuz?

  37. Sıralamaya yönelik lastik ayarı yapsalar da şu lastikleri koruma avantajlarını yarışta herkesle bener tutarak sıralamalarda önde olsalar nasıl olurdu acaba? sıralamalarda bu kadar gerideyken işimiz zor.

    Bu lastik ısıtamama yüzünden Spa'da bile işimiz çok zor sonuçta orada pek aman aman sıcak yarışlar olmuyor. Macaristan biraz daha mantıklı geliyor ama onda da yine lastikleri geç ısıtacakları için sıralamalarda sorun yaşayacaklardır muhtemelen 🙁

  38. testlere katılmıyorlar, lastik seçimlerinde hatalar yapıyorlar, sıralamalarda iki tur atıp garaja giriyorlar. nasıl gelecek zafer?

  39. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Lotusun lastik isitmasinda sikinti oldugunu dusunursek ingilterede yaris kazanma olasiligi nedir cok merak ediyorum..artik bekliyorum kazan su yarisi spa'ya kadar bekletme bizi.

  40. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Biz de istiyoruz. Sürüşünü bir kademe daha ileri alman lazım.

    Gerçi, biz de çok şey istiyoruz galiba, 2005'teki Kimi'yi görmek çok zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir