Hamilton Yaklaşımını Değiştirmeyecek

yazar:

kategori:

McLaren pilotu Lewis Hamilton ve Williams pilotu Pastor Maldonado, Valensiya’da son turlarda üçüncülük mücadelesi verirken çarpışmışlardı. Kazanın ardından Maldonado, Hamilton’ın lastiklerinin aşınmış olduğu gerekçesiyle bu kadar sert savunma yapmaması gerektiğini söylerken, McLaren patronu Martin Whitmarsh da Hamilton’ın Maldonado’ya karşı bu kadar agresif olmaması gerektiğini belirtmişti.

Lewis Hamilton kaza nedeniyle podyumdan olmuş olsa da, bundan sonra farklı davranması gerektiğini düşünmüyor.

“Bazen yarışırken işler istediğiniz gibi gitmiyorsa bunu kabul etmeniz gerekir. Bitime o kadar yakınken kaybetmek elbette umutlarımızı kırdı ama motor sporları böyledir. Bunu geride bırakıp sıradaki yarışa bakmanız gerekir. Sıradaki yarış da ne mutlu ki Silverstone’da, ülkemdeki yarış olacak.”

“Bu olay benim yarışlara olan yaklaşımımı değiştirmeyecek çünkü kazanmak istiyorum. Ülkemdeki yarışta da yapacağım bu olacak.”

Hamilton, kendi taraftarlarının önünde yine 2008’deki gibi bir zafer kazanmak istediğini söylüyor: “Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Harika bir şov olacak.”

“Britanyalılar için spor dolu harika bir yaz oluyor. Ben de taraftarları mutlu etmek için kendi payıma düşeni yapmak istiyorum. Ülkemde galibiyet kazanmak için elimden geleni yapacağım.”

 


Yorumlar

  1. Yok sana hamilton a kasitli olarak olumsuz bakiyorsun demiyorum. Sadece hrrkes bunu yapiyor o nu anlamiyorum.
    Ayrica hamilton maldonado nun onunu kapatiyor, maldonado disaridan hala zorluyor. Her pilot savunma yaparken ayni seyi yapiyor grojean hamilronun yanina gelsiigi icin o yone fitmiyor hamilton ama maldonado da orasi bosken oraya yoneliyor. Maldonado kendisi pist disina cikiyor. Yarista kac tane atak oldu sadece maldonado disaridan piste bidoslama daldi.

  2. Viraj sonrasında ise Hamilton'un Maldonado'yu pist dışına itmeye çalıştığı falan yok. Adam direksiyonu mümkün olduğunca sağa çeviriyor ama bitik lastiklerle ancak o kadar dönebiliyor.

  3. Grojean-Hamitonda da viraj cıkısnda Grojean yolda kalıyor bordurleri kullanıyor dısarıdan gelip gecmeye calısmıyor. Hamiltonda haliyle yeterli yeri bırakıp ona göre virajı almaya calısıyor.

    Peki Maldonado olayında Maldonado'yu pist dışına gönderen kim? Karthikeyan mı?

    Lütfen beni;
    – birine gıcık diye sürekli destekli desteksiz laf atan,
    – bir pilotu tutuyor diye hangi durumda olursa olsun onu haklı çıkarmaya çalışan,
    – istatistiklere bakarak takım veya pilot tutan
    yorumcularla karıştırmayın. Sezarın hakkı, Sezara.

    Teşekkürler, saygılar.

  4. birde anlamadıgım nokta şu, Hamilton geçiş yaparken kaza olunca lewisin hatası, birisi Hamiltonu gecmeye calısırken kaza olunca lewis sert savunma yapmıs daha dikkatli olması gerekliydi…

  5. Massa-Petrov ikilisinde petrov viraj cıkısnda normal yarıs çizgisinde, viraja cok daha önde girip virajın içinde gecmiş zaten. massa nın yer bırakması vs gibi brisey söz konusu deği burada.

    Grojean-Hamitonda da viraj cıkısnda Grojean yolda kalıyor bordurleri kullanıyor dısarıdan gelip gecmeye calısmıyor. Hamiltonda haliyle yeterli yeri bırakıp ona göre virajı almaya calısıyor.

    Ama Maldona-Hamilton arasında viraj cıkısında hamilton maldonado nun önünde kalıyor ve orayı kapatıyor Maldonado buna ragmen tam gaz geliyor.
    Eger Maldonado kacıs alanında ki tümsekten kacmak istiyorsa pist dısındayken bu kadar hızlanmaması gerekiyordu. orası asfalt değilde çimen olsaydı aynı seyi yapacak mmıydı maldonado? hayır yavaslayıp daha uygun bir anı bekleyecekti, ama hem kendisinin hem hamiltonun yarısını kendi hatasıyla mahfetti.

  6. ismail uçar avatarı

    bende 15 yıllık sporun hastasıyım eskiden yarışçılar daha saygılıydı rakiplerine karşı muhakkak hepsinin hatalı oldugu yarışlar vardır ama ben böyle bodoslama dalan birine rastlamadım

  7. Sanırım Alonso senin ebevenylerinden birine hunharca bir şey yapmış.Yoksa her yorumunda ona laf sokmaya çalışmazsın.Biliyor musun,yatıp kalkıp dua ediyorum senin gibi biriyle aynı pilotu desteklemediğim için 🙂

  8. Yorumlardan sonra videoları inceleyip analiz etmesi bile keyifli olan bir sporun sevdalılarıyız, ne mutlu bize :))

    10 dk'dır oturdum 3 geçişide onboard izliyorum.. petrov massa geçişini biraz daha ayrı tutarsak( diğer iki mücadeleye göre petrov daha öde giriyor viraja) grosjean lewis mücadelesi çok güzel bi örnek olmuş. Kare kare durdurup, viraja yaklaşma- viraj girişi -viraj çıkışı- hızlanma falan bayağı inceledim:)) Genel düşüncem değişmedi ama maldonadonun kaçmaya çalıştığı kerb gibi şeyler gözümden kaçmış mesela. Lewisin daha dikkatli olması gerektiği görüşüne sonuna kadar katılırım, ama hala suçlu maldonado diyorum 🙂

    Hepimizin farklı görüşleri, düşünceleri, yorumları olabiliyor, bunları güzel güzel tartışmanın ise bize sporu daha fazla sevdirdiğini düşünüyorum

  9. 1994 den beri aralıksız bu sporu takib ediyorum aslında yaşıyorum desem daha mantıklı yorumlara bakıyorumda hamilton karşı bu kadar ön yargılı izleyici görmedim yaw adam temiz sürüş yapar hatalı kazaya karışır yine hatalı size tek önerim veli efendiye gidin tertemiz yarışlar var orada arada jokey ler düşmekte ama idare edin ha f1 izlerken at gölüklerinizi takmayı unutmayın

  10. anladım. farklı şekillerde yorumlanabiliyor.

    Mesela burada tamamen aynı yerde ve aynı şekilde bir geçiş oluyor ama Hamilton sağda kaldığı için sorun olmuyor. Burada da Petrov Massayı aynı şekilde geçiyor ve Massa gerekli alanı bırakıyor.

    Ben bunları göz önüne alarak ve karşılaştırarak bu kanıya varıyorum. Maldonado'nun da yapmak istediği kaçış alanındaki o çubuk şeklindeki tümsekten kaçmaktı bence, Lewis'e çarpmak değil.

  11. maldonado atak yaptığında hamilton ona gerekli yeri vermiş ama daha sonra maldonado pist dışına çıkınca hamilton yarış çizgisinde virajı dönmüş. yani burada maldonado hatalı gözüküyor çünkü pist dışından gelip çarpan o. ama hamilton bu şekilde savunma yapmalı mıydı tartışılır. sonuçta çok anlık bir kaza bu ve daha önce burada bir sürü atak savunma oldu, böyle bir kaza yaşanmadı her sürücü gibi hamilton çizgisinde yarışa devam etmek istemiş.

    hamiltonın yaklaşımına gelince bence haklı. 16 yıllık bir f1 izleyicisi ve taraftarı olarak onun bu sürüşündem keyif almıyor değilim. bence hamilton, alonso gibi büyük bir yetenek ve bunu bu sürüş stiliyle ifade ediyor. gittikçe tekdüzeleşen yeni f1 pilotlarının içinde alonso-hamilton gibi sürücülerin çıkması gerek. hamiltonı bu şekilde eleştirince ister istemez genç pilotlar da etkilenecektir, sürüşlerini modifiye edeceklerdir. kesinlikle button tarzı sakin ve yumuşak sürüşli pilotların çoğalmasını istemem. o yüzden hamiltonın bu tarzını sonuna kadar destekliyorum.

  12. Video koymayı beceremedim niyeyse 🙂

    Buyrun bahsettiğim video linki : http://www.youtube.com/watch?v=Qe3-y-oaXrw

  13. Belki ben yanlış analiz ediyorum ama şu kazada lewise açık yer bırakmadı demek bence haksızlık. Düzlüğün sonuna gelinirken 6. sn civarında pastor 30-40 cm kadar önde, ama çizgi açık bir şekilde lewiste. Ardından 2 teknik durumu ele alalım. 1. si lewisin lastikleri bitik, 2. si virajın çıkışı çok dar . Lewis orda nasıl bi hamle yapıp sol tarafta hala frene basmayan çalışan rakibine yer bırakıcak ? Lütfen dikkatli izleyin ve virajı inceleyin, o lastiklerle o açıdan girip nasıl daha fazla sağa gitsin adam.. Bu kazanın "açık ve net suçlusu" maldonadodur bence.

    Lewis in hatası ise taa en başta raikkonene karşı yaptığı savunmadır. Aracımızın ferrariye yetişme şansı yoktu ama rainin vardı. Eğer lewis raiye kolaylık sağlasa hem lastiklerini daha rahat korurdu hemde eğer rai alonsoyu geçerse alonso 2. olur, lewiste lastikleri bitmeyeceği için 3. olacağından aradaki puan farkı şu an 1 olmuş olurdu. Tabi buların hepsi teori :))

    Kazaya dönersek aşağıda rainin lewisi geçişi var. Yaptığı hamleye bakın sonra pastorle karşılaştırın. Lewis viraj farklı olsada aynı şekilde dönüyor virajı ama rai pastor gibi bodoslama girmiyo, frenliyor lastiklerinin daha iyi olduğunu bildiğinden, ve çekişte rahat bi şekilde geçiyor.

  14. 6,7 ce 8. saniyelere bakarsan yan yana olduklarını görürsün. Burada hamilton maldonadoyu dışarı atmasaydı bu kaza gerçekleşmeyecekti diye düşünüyorum.

    Harun'un da dediği gibi, orada hamilton da, başkaları da birkaç kez geçildi ama söyle bir sorun olmadı. Çünkü herkes (ki o zamanki hamilton da dahil) yan yana o viraja girince solundakine yer bırakmıştı.

    Mclaren ve Lewis zaten bunun kendi hatası olduğunu kabul etmiş gibi göründü. Maldonado da 11. saniyede görülen ve pistin kaçış alanında olan o uzun sarı-turuncu tümseklere girmemek için kendini yola geri atınca da kaza kaçınılmaz oldu. Dediğim gibi, ikisi de suçlu, ama baştaki tutumuyla lewis daha suçlu gibi.

  15. Kaza olduktan sonrada tekrar tekrar izledim. Şimdide izledim. Bu virajdaki geçişlerde HAM pozisyonundaki açık kapı bırakıyordu MAL pozisyonundaki oraya girmeden fren sıkıyordu. Massa,Perez oralarda hem defans hem atak yaptılar kaza çıkmadı. Bence 2 tarafta suçlu gibi..

  16. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    ilk 3 saniyesi 5 defa izlenmesi gereken video.

  17. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    vidyoyu ekledim ama.

  18. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Düzlük sonunda geç frenajla sadece yarım saniyeliğine Maldonado'nun burnu önde.
    Ki ilk virajla beraber "lastikleri bitmiş ve diretmemesi beklenen" Lewis tamamıyla önde ve yarış çizgisinin üstünde.
    Maldonado ise tamamıyla kerb lerin üzerinde, yani yarış çizgisiyle en ufak bir ilişiği yok. Bir şekilde o da piste tekrar dahil olmak istiyor. Ama dahil olmak istediği noktada zeminin üstünde hareket halinde olan bir cisim var. ve cisim oradayken sende onun bulunduğu yere geçmek istersen ne olur?

    Videonun ilk 3 saniyesini arka arkaya 5 defa izlersen, Maldonado'nun Hamilton'a bilinçli bir pilotajla çarptığını Hamilton'ın ise sert savunmadan çok uzak olduğunu yarış çizgisinin tamamına sahip olduğunu (bir kısmına değil) görürsün.

    xtrabit racing (Caterham 7 CSR 260), seninde bildiğin gibi görseli extreme olmasada ihtivası extreme olan bir sporun fanlarıyız.

    son yıllarda enjekte edilen etliye sütlüye karışma, aracını düz sür ne gelirse Allah'tan yaklaşımı bu spor ile alakası olmaması gereken bir tarzdır.

    ya da önümdeki arkamdaki kaza/ arıza yapsın, pitte hata yapsın, yağmur yağsın karışıklık olsun, telsizden anons geçilsin önümden kaçınılsın, yarış öncesi organizasyon yapılsın ben pite girdikten sonra takım arkadaşım kendini duvara çarpsın ben yarış kazanayım, kütle amortisörü takılsın yarışlar kazanılsın tarzı zihinler hakim olur ve bizim izlediğimiz şeyde f1 den uzaklaşır.

    2007 den beri f1 den toplamda alınan zevki düşün (takım farkı gözetmeksizin) kaçta kaçında Hamilton vardır yaklaşık bir yüzde verebilir misin?
    Ben neredeyse %50 diyebilirim.

  19. böylesi derken? Hamilton'u övmemi mi bekliyordun, yermemi mi?

  20. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Senden böylesi bir yorum beklemezdim.

  21. Biraz daha değil çok fazla dikkatli olması gerekiyor.Sırf podyumda yer alayım 1 turda 2 yer birden kaybetmeyeyim diye 12 puandan oldu.Bunları kariyeri boyunca çok sık yaptı.Bu yaştan sonra da fazla düzeleceğini sanmıyorum.Kötünün iyisi olayını çoktan öğrenmiş olmalıydı.

  22. Hamilton bu tarz sürüşü ile başarılı olabilen bir pilot. Biraz daha dikkatli olursa muhtemelen en hızlısı.

    Ancak bu kazada Hamilton'ın Maldonado'dan daha fazla hatalı olduğunu düşünüyorum. 60/40 gibi düşünülebilir. Daha önce aynı virajda güzel güzel yol verirken bu sefer anlamsızca kapanması kendi başını yaktı. Ona da yazık oldu elbet.

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Geçen yıl Monako ve Kanada olaylarından sonra da aynı cümleyi kullanmıştı.

    başlık bile aynı

    Bu yaklaşım,sadece Bay E ve bazı şiddet yanlısı seyircilerin hoşuna gitmektedir.Geçen sene Martin hamiltona sahip çıkıp bu yaklaşımını desteklediğini söylemişti ama bu yıl gördük ki Martin dahi hamiltonla aynı fikirde değil.Günümüz aşırı agresiflik değil istikrar günüdür..Şartlar çok değişken ,araçlar birbirine yakın , kazanan rakip sayısı çok fazla..

  24. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    son tur son viraj. 🙂

  25. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    1998
    sezonun 8. yarışı Magny Cours.
    2. lik ve 2 puan mücadelesi.

  26. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    aynen öyle 🙂 allahtan yarın yıllık izne çıkıyorum, bunun mutluluğu var üstümde:)

  27. Formula 1'siz haftasonları ne kadar da sıkıcı değil mi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir