Button Geri Göndüğünü Kanıtlamak İstiyor

yazar:

kategori:

Nisan ayındaki Çin GP’sinden bu yana beklenen tempoyu yakalayamayan Button, İspanya’da bu gidişatı tersine çevirdiğini düşünüyor. Ancak Button sıralamalarda yaşadığı lastik sorunu ve yarıştaki şansı nedeniyle iyi bir sonuç alamadığını belirtiyor.

“Birçok alanda gelişim kaydediyoruz ancak Valensiya’da bunu sonuçlara yansıtamadım çünkü startta trafikte kaldım ve güvenlik aracı periyodunda da çok şanslı değildim. Stratejimiz iyiydi ve otomobil de yarış boyunca daha iyi oluyordu.”

Kariyerinde 13 yarış galibiyeti bulunan Button ülkesinde hiç podyuma çıkamadı. Ancak Button bu durumun Silverstone heyecanını azaltmadığını söylüyor.

“Ülkemde yarışmaktan her zaman zevk almışımdır çünkü atmosfer inanılmaz. Buradaki yarışlar bana karşı fazla iyimser olmasa da ben buraya her yıl taraftarlarımın bana destek olacağını bilerek geliyorum.”

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh ise Silverstone için tahmin yapmaktan çekiniyor ve “Damalı bayrak sallanana kadar tetikte olmalıyız.” diyor.


Yorumlar

  1. Ferrari%100 avatarı

    Button Massanın yaşadığı sorunları yaşıyor galiba

  2. Valencia yapısal özellikleriyle McLaren MP4-27'ye uymayan bir pist. McLaren düzlükleri olan ve hızlı virajları olan pistlerde başarılı olur. Diğer ortalama pistlerde de rekabetçi olur. Ama yavaş virajlı, uzun düzlüğü olmayan pistlerde, cadde pistlerinde pek başarılı olamaz bu sezon. Button'ın ön plana çıkamamasının nedenide buydu bu yarış. Sıralamalarda Lewis'e çok çok yakın turlar attı ama Q3'de hata yapınca tahminim 0.3 sn kaybetti ve 9.sırada kaldı. en kötü 5.olabilirdi sıralamalarda. Yarışta ise McLaren'e uygun olmayan bir pistte elinden geleni yaptı. Sırada Silverstone var Jenson ve Lewis'in kendi evi. McLaren önemli güncellemelerle gelecek buraya. Pist özellikleri McLaren'e oldukça uygun. Ben oldukça umutluyum. Lastik kullanımı daha da geliştirirsek McLaren sezonun kalanı için oldukça iddialı olucaktır.

  3. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Mclaren ile 8.olduğun için mi iyi gidişat var ?

    Önündeki 4 araç yarış dışı kalmışken 1 sıra yükselerek bitirmekten mutlu olmak ? İlginç

  4. sanki en iyi halinde süper hızlı pilottu da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir