Alonso'nun İspanya-İtalya Finali Yorumu

yazar:

kategori:

Formula 1’de İtalyan takımında yarışan İspanyol pilot, İspanya-İtalya maçı ile ilgili olarak şunları söylüyor:

“Harika bir Pazar günü olacak! Kanada GP’si sırasında Montreal’deyken İspanya-İtalya maçını izlemiştik. Şimdi üç hafta sonra, bu sefer finalde, yeniden karşı karşıyalar.”

“Ben son on üç yılda İtalya’da İspanya’da olduğundan daha fazla vakit geçirdim. Son üç yıldır da İtalya’yı dünya çağında temsil eden bu takımla birlikteyim. Yani Euro 2012 benim için daha iyi bir şekilde bitemezdi herhalde. Çarşamba günü İspanya’nın atacağı son penaltıda ne kadar heyecanlandıysam, perşembe günü Azzurri’nin hak edilmiş zaferine de o kadar sevindim!”

“Tüm İtalyan dostlarım adına çok mutluyum. Turnuvadan önce kimse İtalya’yı finalist olarak görmüyordu ama onlar başardı. Asla pes etmediler ve daima yeteneklerine güvendiler, en iyiler arasında olduklarını kanıtladılar. Durum biraz bu seneki Ferrari’ye benziyor. Kötü bir başlangıç yaptık. Herkes bizi eleştirdi. Ama şimdi işler değişti, değil mi? Tek fark Ferrari’nin önünde daha 12 yarış var ama İspanya-İtalya maçının galibi 90 ya da 120 dakikada belli olacak.”

“Zor bir gün olacak çünkü İtalya oldukça güçlü. İlk maçta da öyleydiler ve pazar günü de öyle olacaklardır. Kilit oyuncuları sorarsanız… Basit bir soru. Bizde Iniesta ve Casillas, onlarda da Pirlo ve Buffon. Ama Balotelli gibi sürprizler de olabilir…”

“Biz İspanyollar için de durum aynı. Kazanmak harika olur. Avrupa Şampiyonasını kazandıktan sonra Dünya Kupasını kazanıp sonra yine Avrupa Şampiyonu olmak inanılmaz bir şey. Ülkemizde zor zamanlar yaşanırken bu herkesi gülümsetir. Söylediğim gibi İtalya için de böyle. Fırtınanın eşiğinde iki millet, ciddi ekonomik sıkıntılar yaşıyorlar ama en azından futbolda Avrupa’nın en iyileriler. İlginç, değil mi? Güzel bir rövanş maçı olacak!”

 


Yorumlar

  1. Almanya takımı

  2. umarım ispanya kazanır da alonsonun morali tavan yapar britanya grand prix için ii bi motivasyon olur…..ama italya kazanırsa da fark etmez bu da takım için ii motivasyon olur …..her türlü ingilterede morallar yüksek olacak….bana kalırsa hiç fark etmez iki takımı da tutmuyorum.. 🙂

  3. İspanya alırsa Alonsonun morali tavan yapar . İtalya alırsa Ferrarinin morali tavan yapar her türlü kârdayız 🙂

  4. Ben İspanya'nın kazanacağını düşünüyorum ama İtalya'da kazanırsa sorun olmaz 2'sinide tutmuyorum. 🙂

  5. Ben kendi fikrimi yazdım. Benim fikrim olduğu için de adına yorum deniyor zaten. Sadece akşam akşam değil istediğin zaman istediğin kadar gülebilirsin.

  6. italya alsin istiyorum .. ispanya hegamonyasi he spor dalinda var nba pau gasol alir tenis nadal formula 1 alonso futbol yine ispanya degisiklik olsun istiyorum :):)

  7. ancak italya nın zamanında bize yaptıklarından ispanya nın kazanmasını isterim bana göre ingiltere ligi önemlil ispanya ligi 2.sırada italya ligi ancak alsa alsa 3.önemli lig sırasını alır.

  8. futboldur top yuvarlaktır.süper ligi asla takip etmem.şampiyonlar ligi dersen denk gelirsem.sadece dünya kupası ve avrupa şampiyonası bunları takip ederim elimden geldiğince sonuçta milli maçlar söz konusu türkiye yoksa kimin kazandığı çokda alakadar etmez

  9. the huntsman  avatarı

    Arkadaşlar hakikat denizindeyim.Burdaki insanlarda kendilerinin doğru yol sandıkları şeyin aslında çamurdan yapılmış ve dünyada kabul görmeyen bir çıkmaz yol olduğunu anlamışlar.Yakıp yıkıyorlar ortalığı.Hakikat denizi dedikleri yer aslında bir bataklıkmış.Geldim,inceledim ve konuyu sonsuza kadar kapatıyorum.Hakkımı helal etmiyorum.

  10. sen onun yorum yaptığınımı zannediyorsun.bana bir tane adam akıllı teknik bilgi içeren veya diğer pilotlarla ilgili yorumunu göstersene.hey allahım güldürme beni akşam akşam.

  11. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    Go to hell

  12. ispanya nın oynadıgı oyun ılk başlarda zevklıydı ama son senelerde özellikle bu turnuvada çok tepki topladı. atak yok top ortalarda dolaşıyor kısaca izleyici sıkılıyor. italya kesınlikle bence favori savunması cok sağlam ve ileri ucta cok yeteneklı oyuncuları var umarım italya kazanır

  13. ispanya kazanırsa sanırım ferrari ekibi alonso'nun pitlerine çıkmıcak 😀 😀

  14. yazdıklarını okuyarak harcadığım her saniyem haram olsun sana meczup!

  15. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    İspanyanın oynadığı oyun herkesi sıkıyor artık portekiz maçında da çok kötüydüler benim favorim italya

  16. rocco junior avatarı

    Haram olsun!Defol git.Bir daha da farklı nick alıp gelirsen adam değilsin.Utanmadan bir de hakkınız helal edin diyor

  17. tifoalo HRT avatarı

    Yanıldın,hakikatler denizinin en derin köşesine gittin ve orada kalmaya devam edeceksin

  18. benim gönlümden italya geçiyor.İnşallah alır.

  19. sana hakkımı helal etmiyorum.

  20. Hocam şu sitede yorumlarına değer verdiğim nadir kişilerden birisin. Mahzuru yoksa bu kararının sebebini de yazabilir misin?

  21. Sayın muhteremler… Bugün itibariyle yorumculuk macerama son noktayı koyuyorum. Hakkınızı helal edin.

  22. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bu kupa'da en sevdiğim iki takım tekrar karşı karşıya süper oynuyorlar ama Pirlo için İtalya'nın kazanmasını %51 istiyorum… 😀

  23. İspanya alsın da Alonso'nun morali tavan yapsın 🙂 1 Fabregas 1 Iniesta tamam yeter İtalya'ya.

  24. İnşallah italya alır

  25. the huntsman  avatarı

    İtalya alsın bu sefer.Xabi Alonso yu sevmeme rağmen..

  26. Yusuf  Hitay avatarı

    grup maçında ispanya rahat bir galibiyeti kaçırmıştı torres takozu yüzünden. favorim ispanya.

  27. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    vamos fabregassss, vamoss iniestaaa

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    şimdi anladım ferrari pit ekibi italya'nın ispanya'ya karşı kötü oynamasından dolayı ispanyol alonso'ya bir kini vardı demekki o yüzden dandik bir strateji yaptılar alonso'ya kanada'da 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir