Vettel Silverstone'da Avantajı Korumak İstiyor

yazar:

kategori:

Avrupa GP’sinde rahat bir şekilde pol pozisyonunu kazanan ve yarışta da motor arızası yaşayana kadar lider giden Sebastian Vettel, yakaladıkları momentumu Silverstone’da koruyup koruyamayacakları sorulduğunda, “Öyle olmasını umuyoruz.” diyor.

Vettel, konuşmasına “Silverstone hız çeşitliliği açısından değişik bir pist. Valensiya düşük hızda bir pistti. (Silverstone’da) Hava şartları da oldukça farklı olacak diye düşünüyorum. Güneşli ve 30 derece sıcaklıkta bir hava görsek şaşırırım, ama neden olmasın? Belki İngiltere yazı bu sefer bize sürpriz yapar!”

“İlginç bir yarış olacak. Söylediğim gibi orası çok farklı bir pist. Bizim için Valensiya’da yakaladığımız momentumu tekrarlamak önemli. Ama tabii ki orada aldığımız sonucu tekrarlamak değil!” diye devam ediyor.


Yorumlar

  1. pist karekteristik olarak red bulla uyuyor
    red bull burda hep güçlü olmuştur
    bekleyip göreceğiz.

  2. Red Bull 2008'den beri burada hep güçlü oldu.Şu anki araç da özellikle Vettel'in altında inanılmaz çekiş gücüyle beraber harika performans veriyor.Sıralamalarda 1-2 bekliyorum.

  3. Valensiya’da yakaladığımız momentumu tekrarlamak mümkün Arabada yapılan önemli değişiklikler ile şuan iyi bir downforce seviyesine sahipler. Bu da Silverstone'nin hızlı virajlarda yapışıp gitmek demek. Diğerleri ne kadar gelişim sağlayacaklar getirdikleri güncellemeler ile göreceğiz. Rbr şuan iyi bir avantaja sahip F1 de bazen 0.4,0.5 sn bulmak uzun zamanlar alabilir helede böylesi yakın geçen bir sezonda. Umarım yarışta yağmur olmaz piyango olmasını istemem.

    2009
    http://www.youtube.com/watch?v=tZKFi8p0-7w&feature=player_embedded
    2010
    http://www.youtube.com/watch?v=kfzev3Aj93w&feature=player_embedded
    2011
    Bu çok önemli alınan bir İlk sıra
    http://www.youtube.com/watch?v=lzhiGbgYBtU&feature=player_embedded

  4. the huntsman  avatarı

    :)) yakında fia pilotların yatma,kalkma saatinede karışır,beslenme dersi koyarsa şaşırmam 🙂

  5. Kuru başlayıp yağmurla devam eden bir yarış olursa eğer ki umarım öyle olur, bu kez Schumi podyumun zirvesine çıkabilir.

  6. the huntsman  avatarı

    @crasher @xtrabit,dün formula renault yarışını izlediyseniz 2 damla yağmur düştü diye 7 tur güvenlik aracı girdi piste…FIA bu yağmur konusuna feci halde takılmış durumda.

  7. 2008 2009da lastikleri taktıktan sonra o sabit kapakları takabiliyorlardı mesela. Mutlaka bir yolu bulunur bence. Yağmur + Güvenlik durumuna başka çözüm yok gibi. Taa arka kanattan ön kanada boru çekip DDRS yapan adamlar bunlar, bi çamurluğu da takarlar artık 🙂

  8. Haklısın güvenlik!! ama bu gerçekten rahatsız edici. Yağmurlu yarışların,yağmur stratejilerinin yada ayarlarının bir anlamı kalmadı. Mesela ben olsam yağmur ihtimali olan yarışta kuru koşullara göre ayar yapardım olur da yağmazsa avantajım olsun diye. Yağmur yağınca nasıl olsa tatil olacak.

    Sprey yıllardır var. Çözüm bulacaklarına pilotların yarışmalarına izin verseler eminim ki onlar da kabul edeceklerdir.

    Yok bence çamurluk iyi olmaz :p Mclaren'in halini düşünemiyorum bir lastiği düzgün değiştiremiyolar. İşin içine bir de o girerse aracı garaja çekerler mazallah 🙂

  9. Güvenlik mevzusu yüzüne. Lastiklerde sorun olduğunu düşünmüyorum.

    Aslında yağmur lastikleri takıldığı zaman lastiğe çamurluk gibi bir şey takılma şartı getirilse güzel olur. Sprey olmayacağından yağmurlu yarışlar izleyebiliriz güvenle. Düşündüm de çamurlukla F1 araçları Caterham gibi olur 🙂

  10. Yağmur yağarsa yarış askıya alınır yine bence. Gerçekten de garip olmaya başladı bu hakemler. yağmur lastikleri gerçekten de ne iş yapıyor kimse sorgulamıyor nedense. Eskiden yeni bir lastik üreticisi girdiğinde de böyle miydi acaba sistem? gerçekten saçmalanıyor artık…

  11. Yağmur yağsın isterim. Ama fazla değil.

    Red Bull güzel bir güncellemeyle geldi ve bundan çok yararlandılar gibi geldi bana. Ferrari ufak ufak gelişirken Mclaren yerinde sayıyor gibi. Pit Stop konusunda zaten geriye gidiyorlar 🙂

    Ama şu lastik mevzuundan dolayı karışıklık bitmez gibime geliyor. Tam takımlar ve pilotlar lastiklere alışır, Pirelli hamurları değiştirir, çadır yine karışır.

  12. yahu ne sıcagı cmt. yağmur 18 pazar yağmur 16 asfalt artık kac derece olur allah bilir yine ortalık karışacak

  13. Valencia daki son sektörde ki hız sayesinde artık lastik sorunu olmadıktan sonra bu sezonu götürebilecek bir pakede kavuştuklarını düşünüyorum. Kimse beğenmese de Hem Vettel hemde Weber aracın nispeten kötü olduğu yarışları gayet iyi götürdüler. Mclaren bu sezon 3. takım gibi ama onlar da pilotaj sayesinde biraz öndeler. Ferrari yeni aracın avantajını ilk yarışlarda tam göremese de gelişim yarışında görecektir kesinlikle 🙂 Sezon daha çok şeylere gebe olmakla birlikte eğlencesi azalmadan devam eder umarım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir