Maldonado Pirelli Lastiklerini Anladığını Söylüyor

yazar:

kategori:

Bu sezon kullanılan lastikler birçok kez tartışma konusu olmaya devam ederken, Maldonado 2012 lastiklerini doğru şekilde çalıştırmayı öğrendiğini belirtiyor.

İspanya GP’nin galibi olan Venezüellalı pilot, “Lastikleri çok iyi anladığımı düşünüyorum. Geçen senekinden daha iyi. Bu sene değişmiş olsalar bile, ben çok iyi olduğumu hissediyorum.”

“Lastikleri korumak için ve yarışta onlardan daha fazla faydalanmak için ne yapmam gerektiğini tam olarak biliyorum. Daima geliştirmeye çalışıyorum. Şu anda otomobil, lastikler ve benim aramdaki uyumun çok iyi olduğunu düşünüyorum.” diye konuşuyor.

Maldonado, şampiyonadaki rekabet seviyesi nedeniyle lastikler konusunda çok çalıştıklarını da ekliyor.

“Bu lastikler çok küçük bir sıcaklık aralığında iyi çalışıyor. O aralığın dışına çıktığınızda ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Kusursuz bir tur atmak zorlaşıyor ve farklar çok artıyor. 0.2 saniye kaybedebiliyorsunuz ve sıralamalarda ilk ona kalmak da zor oluyor.”

“Lastikleri anlayabilmek için çok sıkı çalışıyoruz.”

 

 


Yorumlar

  1. Açıklamanın basına yansıtılmamış kesiti:

    Lastikler ne değişimden geçerse geçsin 'lastiklerin kalbine' inandığı için zorluk çekmeyeceğini belirtti. Maldonado: "Bazen geliyorlar, ve bana bir şeyler fısıldıyorlar. Evet, onları duyabiliyorum. Bana Silverstone'da başarı için 4 kere sevdiğim kızın adını söylememi, 1 kere sağ, 1 kere sol elime tükürmemi, iki elimi de kalbime koymamı ve sonra kendi etrafımda dönmemi söylediler. Ayrıca kız gelip bana açılacakmış". Lastikleri bu kadar iyi anlamasına rağmen neden hâlâ kazalara karıştığı sorulan Venezüellalı pilot bu soruya ise şöyle yanıt verdi: "Abi tam anlıyorum, yapacağım şeyleri falan, pardon abi dedim sayın basın mensubu ama (kendi kendine gülüyor), sonra ya tribünlerden hatunun birine takılıyor gözüm ya da olay Hamilton ileyse eğer aklıma Nicole geliyor, benim olmalıydı diyorum ve kayboluyor her şey..". Bunun üstüne sevdiği kızı hatırlayıp kızaran pilot, bedava Fantasını içip Rubens Barrichello'nun yanına gitmek üzere yanımızdan ayrıldı.

  2. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    darısı anlayamayanların başına

  3. sen lastikleri anlasanda onlara göre geçiş yapmayı öğrendinmi sabırlı olmayı öğrendin mi peki

  4. Maldonado Pirelli Lastiklerini Anladığını Söylüyor

    Yazarın başlığı hazırlarken yazdığı şeye inanmadığı açık 🙂

    Maldonado ve Williams epey gelişti. Catalunya şans değildi. Yarışın sonunda Lewis (en iyi Mclaren) ile çekişmesi de bunu gösteriyor. Ama bir süreden sonra Red Bull, Ferrari ve Mclaren biraz daha öne çıkacaktır gibi geliyor. Her ne kadar hemen her şey lastiğe bağlı olsa da aracın gücü de halen değerli.

  5. 🙂 🙂 🙂 Günün sorusu 🙂 🙂 🙂

  6. peki lastikler senin ne yapmaya calıstıgını anladımı asıl sorun burda 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir