Kenan Sofuoğlu Cezası Yüzünden Zaferden Oldu

yazar:

kategori:

Yarışı kazanan Kenan Sofuoğlu’nun yarış ortasında Fabien Foret ile yaşadığı mücadelenin ardından ceza alarak birincilikten beşinciliğe gerilemesi sonucu zaferi kazanan isim Sam Lowes oldu.

Şampiyonada ikinci galibiyetini alan Lowes, yarışa kötü bir başlangıç yapmıştı ancak ikinci bölümde performansını geliştirerek Kenan Sofuoğlu’nun arkasında ikinciliğe kadar yükselmişti.

Sofuoğlu ile Foret’nin arasında yarışın 13. turunda yaşanan mücadelede Kenan Sofuoğlu, Foret’yi düzlükte geçerken, 180 mil hızda tehlikeli ve agresif bir hareket yaptığı gerekçesiyle yarış komiserleri tarafından birinciliği elinden alınarak beşinci sıraya düşürüldü.

 

Aragon Sonuçları

1. Sam Lowes (Honda)
2. Fabien Foret (Kawasaki)
3. Sheridan Morais (Kawasaki)
4. Broc Parkes (Honda)
5. Kenan Sofuoglu (Kawasaki)
6. Ronan Quarmby (Honda)
7. Vittorio Iannuzzo (Triumph)
8. Jed Metcher (Yamaha)
9. Gabor Talmacsi (Honda)
10. Josh Day (Kawasaki)
11. Romain Lanusse (Kawasaki)
12. Luca Marconi (Yamaha)
13. Raffaele De Rosa (Honda)
14. Fabio Menghi (Yamaha)
15. Roberto Tamburini (Honda)

Şampiyonada Puan Durumu

1. Kenan Sofuoglu, 117
2. Sam Lowes, 101
3. Jules Cluzel, 84
4. Fabien Foret, 83
5. Broc Parkes, 66
6. Alex Baldolini, 54
7. Sheridan Morais, 53
8. Ronan Quarmby, 44
9. Vittorio Iannuzzo, 41
10. Roberto Tamburini, 39


Yorumlar

  1. Aferin, sen ırkçılığa devam et.

  2. olayın bu şekilde olması beni üzdü 1 incilikten oldu ama kenan çok mütevazi ve dini bütün bir çocuk mutlaka o fransız ukalası ona bir densizlik yapmiştır ondan şüphem yok yoksa kenan öyle bir çocuk degil kenandan şimdiye kadar böyle bir olay vaki olmamıştır sana inancım tamdır kenanım yolun açık olsun

  3. kenan geçerken adam farkındaysanız yolu ortalamış gidiyor kenanda onu dışarı iteklemek istemiş viraja daha hızlı girmek için bu kadar basit bi olay. bunda nefret uyandıran ne var anlamıyorum .

  4. BANA KALIRSA VİRAJI DAHA HIZLI DÖNMEK İÇİN DIŞA AÇILMAYA ÇALIŞMIŞ AMA RAKİBİ YOLUN ORTASINDA OLUNCA ONU SÜRÜKLEMEK İSTEMİŞ DIŞARI . HIRSTAN DOLAYI OLMUŞTUR ABARTMAYA GEREK YOK . KENAN GİBİ SPORCUDA BULAMAZSINIZ TÜRKİYEDE

  5. kenan şu ana kadar moto gp de yarışmalıydı haa yarışıp moto gp de başarısız olup ki düşük yada yarı yarıya bir ihtimal bence daha aşağı ligde kendine yer bulabilrdi bu ligde şu anki ligden daha aşağı olmazdı zaten.ama moto gp de yarışmalıydı kendisi milli servet bence şu seride 5 tane şampiyonlukda alsa boş birileri kenan ın elinden tutmalı

  6. Çok çok çok haklısın. Zaten motorsporlarında Türkiye'yi temsil eden sporcu sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Kenan şampiyonluğu bulunan , İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinleten bir sporcu. Burada olayın aslını araştırmadan yerden yere vuranlar var. Zaten bir avuç motorsporları seven insanlarız yapmayın. Bakın Kenan bunu ciddi anlamda birşey olmadan yapmaz. Eğer Kenan'ın bir yarışını izlediyseniz bunu bilmeniz,en azından bir röpörtajını…

  7. bence de ,yakışık değil ama çizgimi almama izin ver tarzı bi harekette bulunmuş,adamla bi mazisi varmı bilmiyorum,acaba bi takışmaları mı var diycem ama önceden kalan,bide rakibi yarıştan sonra sorulunca '' bende bilmiyorum sanırım rüzgarla alakalı bi durum oldu'' tarzında bi açıklamada bulunmuş,bilgisi olan varmı? Kenan ne dedi hala o da meçhul

  8. sayın yönetim ben az önce şuan yorumunun altında yazdığım şahsa cevap yazmıştım yayınlamadınız.herhangi bir sıkıntılı kelime kullandığımıda hatırlamıyorum. lütfen yayınlayın.

  9. Aslında orada uçar tekme atmaya çalışmış ama dengesini kaybedince yapamamış 🙂

  10. Bence Kenan o sırada bir sonraki virajı hızlı dönebilmek için pistin sağ tarafına geçmek istiyordu ama Foret'in dışarıda durması engel oldu. Önce kafası ile işaret etti kenara yönel de ikimiz de hızlı dönelim diye ama Foret reaksiyon göstermedi. Sonra üzerine sürerek onu zorla kenara yöneltmek istedi. Bu da elbette kabul edilebilir bir şey değil.

  11. Dünyada bizden başka bir millet yoktur ki kendi atalarından kendi ırkından kendi dininden bu kadar nefret eden Kenan ın yaptığı hareket tabiiki yanlış bir hareket ama bu sayfada gördüğüm hazır kıta bekleyen bir topluluk Kenan bir hata yapsada yerden yere vursak diye bekliyor!

  12. Sana yakışmadı be Kenan hem de hiç yakışmadı. Üstelik bir değil iki kere yapmışsın aynı hareketi. Ne güzel adamın yanından geçip gidiyordun işte. Ne gerek vardı böyle bir hareket(ler) yapmaya. Aldığın ceza da hafif olmuş bence yarıştan ihraç edilseymeyi hak ettin kanımca. Ama işin aslını bir de senden dinlemeliyiz. Bakalım ne diyeceksin.

  13. the huntsman  avatarı
    Adı geçen şahıs bir Türk'tür.
    en azından savunmasını vermeden, duymadan bu tarz yorum yapmak…………..

    Videoyu ''gördükten'' sonra hala kimlik mücadelesi vermesinden.Şöyle düşün,son dk haberler, bir uçak düştü,düşerken gökdelene çarptı 1500 kişi öldü.Ölenler içinde Türk yok.. demek gibi birşey.

  14. TÜrk lafından adamın kafatasçı olduğunu nerden çıkardıns sen şimdi onu anlamadım..

  15. Kenan gördüğüm en ahlaklı sporculardan. Bu olayın arkasında mutlaka birşey vardır. Bunu keyfen yapmaz.

  16. Yabancı sitelerde haberlerdeki yorumları okuyodumda. Yorum yazanların çoğu kenan tüm saygınlıgını gözümde kaybetti tarzına yorumlar var . Bence bu olaya 2 açıdan bakmak lazım Türk olarak bakarsak helal olsun kardeşimize yakışır deriz ! Ama diğer yönden hiç yakışık değil hareket .

  17. Yani bilmiyorum da o anda hırs patlamasından ki eli dolu olunca kafayı kullanmaya çalışmış gibi bi hali var=) Dua edelim ki ayağını kullanmamış=) Şaka bi yana açıklamasını bekleyelim ama durum açık,rakibinin çok yaklaşmasına kızmış da olabilir,çünkü türbülansa yakalanıp birbirlerine yapışsalar o süratte çok kötü olurdu,birde önden çekimde yanyana iken kada değdirmiş gibi duruyo ama tam olarak yanında mı o kesin de değil bence önden öyle gözüküyor olabilir,sinirini göstermek için de yapmış olabilir göstermelik…

  18. Bende aynen senin gibi düşünüyorum çünkü Kenan'ın o hareketi yapması için hiçbir neden yok zaten her türlü birinciliği alacak hıza sahipti niye kasıtlı kafa uzatıpta riske etsin ki?

  19. Valla bende kac kere izledim kafa atttigini goruyorum resmen 🙂

  20. Çok saçma bir hareket olmuş. Kendisine yakıştıramadım.

  21. Arkadaşlar ben tekrar tekrar izledim bunun kasıtlı olduğunu düşünmüyorum çünkü Kenan o anda motorda aşağıya bir yere bakıyor o arada da dengesi gidiyor gibi tabi bu benim düşüncem dikkat ederseniz Kenan aşağıya bakıyor ben kasıtlı olduğunu düşünmüyorum.

  22. hareketi neden yaptığını kendisinden dinlemek gerekli. diğer türlü adamı gereksiz yargılamış oluruz.

  23. O zaman çıksın konuşsun da anlayalım durumu. Yarış biteli epey oldu.

    Büyük ceza gelmediğine göre kasıt yok muhtemelen ama yapılacak iş de değil elbet.

  24. the huntsman  avatarı

    Türk diye diğer bir ulustan insanın canından dahamı değerli kimliği bu vatandaşın? İşte sizin gibi kafatasçılar yüzünden tüm dünya nefret ediyor bizden.Yazık.Umarım şampiyonadan ihraç ederler ömür boyu.

  25. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Önce bir Kenan konuşsun.
    Belki de adam bu hareketten çok daha fazlasını hak edecek bir davranışta bulunmuştur.

    Kenan kişilik olarak Türk spor tarihinde zirveye yakın bir yerdedir.
    bu hareket bir etki sonucu oluşmuş bir tepkidir. ki kendisi peygamberde değildir.

    ———————————————
    Adı geçen şahıs bir Türk'tür.
    en azından savunmasını vermeden, duymadan bu tarz yorum yapmak…………..

  26. amacım yaptığı hareketi savunmak değil ve yarışıda izlemedim.ama bunun öncesinde kendisine yapılan bir hareket falan olmasın veya ne bileyim onu kızdıracak bir şey.tabiki sonuçta ne olursa olsun bunu yapmasını gerektirmez.

  27. Resmen bizim türk erkekleri gibi kafa atmaya çalışmış adama başka açıklaması yok,

  28. the huntsman  avatarı

    Yazıklar olsun sporculuğuna diyelim.Daha fazla detaya girmeye gerek yok.

  29. Düzlükte zaten hız avantajı ile geçiyor, böyle birşeyi bilerek ve rakibi düşürmek için yaptığını sanmıyorum.
    Muhtemelen arkasını dönüp bakmak için kafasını çevirmiştir.
    Yoksa böyle bir hareketi neden yapsın ki? Sebep yok.
    Kaldı ki Kenan'ın ahlakına kadar dem vurdunuz ama benim ilçemin vatandaşı, sürekli görüyorum onu ve inanın gerçekten çok efendi ve ahlaklı biri.
    Ben rakibine yaptığını sanmıyorum o hareketi.

  30. Haydaaa, Kenan dan hic beklenmeyecek bir hareket, ceza hafif kalmis cidden..

  31. aptal herıf

  32. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    Ben Kenan'ın isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Arkasına bakarken denge kaybolumuş sadece. Ama evet kasıtlı gibi duruyor.

  33. Katılıyorum. Tamam severiz kendisini ama her ne sebepten olursa olsun bu ihraç sebebi olmalı bence de twitter vs. sorma şansı olan varsa o an ne yapmaya çalıştığını sorabilir mi acaba?
    Orada rakibi de işi inada bindirip onun üstüne gelse hem kendi hayatı hemde rakibinin hayatı riske girebilirmiş gerçekten saçmalamış. Tekrar tekrar izliyorum ama bir açıklama bulamadım

  34. Garip gerçekten. Hiç sportmence değil. Ahlaklı kısmı eksik kalmış anlaşılan.

    İster Türk olsun ister uzaylı, böyle bir hareketin ufak bir cezayla geçiştirilmemesi gerek. Hakemler daha iyi analiz etmişlerdir elbet, buradan ne olduğunu söylemek güç. Ama 97 jerez gibi sezondan ihraç bile söz konusu olabilmeli.

  35. Sahiden o an ne yapmaya çalışıyordu anlamadım. Resmen rakibine saldırmış!! ilginç

  36. Videoda 38. saniyeden itibaren Kenan'ın hareketi görünüyor. Amacı ne belli değil. Yarıştan ihraç edilmediğine dua etsin.

  37. tebrik edecektim ama yahu daha sakin sursen keşke

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir