Renault Alternatör Sorununa Çözüm Arıyor

yazar:

kategori:

Avrupa GP’sinde hem Red Bull pilotu Sebastian Vettel hem de Lotus pilotu Romain Grosjean otomobillerinde meydana gelen alternatör arızası nedeniyle yarışa veda etmek zorunda kalmıştı.

Renault yetkilisi Remi Taffin, tüm ortaklarıyla birlikte soruna çözüm bulmak adına çok sıkı çalıştıklarını söylüyor.

“Valensiya’dan bu yana yoğun çalışıyoruz. Sadece Silverstone motorları çok fazla zorladığından değil, aynı zamanda son yarışta yaşanan alternatör sorunlarının araştırılması konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Her türlü çeşitli çözüm üzerine çalışıyoruz, alternatörü soğutma, parçayı tamamen değiştirme vs.”

Taffin, Silverstone pistindeki bazı değişikliklere rağmen pistin hala takvimde motorları en fazla zorlayan pistlerden biri olduğunu söylüyor.

“Sezonun güç pistlerinden birisi. Turun sıralamalarda %66’sı yarışta da %61’i tam gazda geçiliyor. Ortalama hız da saatte 200 km.”


Yorumlar

  1. inşallah sorun çözülmüştür vettel gene valenciadaki gibi yarışta çok üstün giderken bi sorun çıkarsa gerçekten felaket olur

  2. İyi yaptın kardeşim Ama bizim bildiklerimiz 5 kilo ağırlığın da bu ise 940 Gram cık 🙂 Ama amaç aynı dediğin gibi.

  3. Bende Magnetti Marelli'nin sorumluluğun da demedim ki zaten yorumu mu iyi okursan olup biteni yazdım 🙂
    Senin bana attığın linkin de Resm bir yanı yok Tecrübeli teknik kişiler tarafın dan bir tahmin.

    Buyur buda Markonun açıklaması

    http://www.confidential-renault.**/Selon-Helmut-Marko-Renault-n-est-pas-i3247
    i
    Zaten Renault un açıklamalarına bakarsak Kimseye suç bulmuyor ve bir daha yaşanılmaması için çalışıyorlar. Rbr ye senin aerodinamik paketinden dolayı fazla ısındı diyebilirler Yada Magnetti ye üretim hatalı parçayı verdin diyebilirler ama buna baş vurmadılar. Vurma gereksinimi de duymadılar basit bir sorun üstesinden geleceklerdir.

  4. Bozulan alternatör renault un sorumluluğunda Magnetti Marelli değil.

    http://scarbsf1.wordpress.com/2012/06/28/renault-european-gp-alternator-failures/#more-2796

    Firstly, a point I need to stress, is that the failed alternator is a Renault part. I have quoted Marelli data in the post so far, as this is about the only detailed information on F1 alternators in the public domain. But this doesn’t link the failures to the Italian supplier in anyway.

  5. yani hakanım kısacası bizim sanayi tabirimizle ŞARJ DİNAMOSU .hani bu alternatörde neyin nesiymiş diyen arkadaşlar çıkabilir diye yazma gereği duydum .

  6. Şimdiye kadar bir çözüm bulduklarını düşünüyorum açıklamaları bu yönde idi 2011 tasarımlarına geçmişlerdir hiç bir şey yapamadılarsa bile. Renault Alternatörleri Dyno testin de test etmiş Avrupa yarışına gelinmeden ve her iki Alternatör ile yaklaşık 1000 Km test yaptıklarını söylüyorlar ve her hangi bir sorun yok bundan sonra sıralamalar da her hangi bir sorun yok ama yarışta aniden olan oldu. Ortaklarla birlikte mekanik soğutma üzerinde değişiklik yapacakları aşikardır.

    Marko suç Renault un değil dedi bu pek gündeme gelmedi ama. Renault Alternatörleri Magneti Marelli den alıyor senelerdir ve en son 1989 yılın da yaşanmış alternatör sorunu. Marko hatalı üretim olabilir demiş parça ve suçu İtalyan firmaya atmış.

    Sarı renkle çember içine aldığım parça
    Magneti Marelli alternatör A55 Renault RS27
    Alternatör Aracın elektronik mekanizmasını besler.Elektronik sistemleri ve sensörleri çalıştırır.940 gram ağırlığında bir parçadır. Motorun alt kısmına Entegre edilir. Ağırlık dağılımını etkilememesi için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir