Pirelli'den Kalite Eleştirilerine Cevap

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde Red Bull motor sporları danışmanı Helmut Marko, lastik setleri arasında ciddi kalite farkları olduğundan bahsetmişti.

Paul Hembery ise, “Lastiklerin takımlara nasıl dağıtılacağına biz karar vermiyoruz. Bu süreç rastgele işliyor.” diyor.

Aynı set lastiklerdeki kalite farkları iddiası üzerine ise Hembery, “Kalite kontrolleri nedeniyle böyle bir şeyin olma ihtimali çok düşük. Her lastiğin üretimi, geçtiği süreç ve bileşenlerine ilişkin üretim günü bilgilerine ulaşılabilir.” diye konuşuyor.

“İstikrar açısından, dünyadaki en ileri seviye kalite kontrol sistemlerine sahibiz. Lastiklerin istikrarı konusunda hiçbir takımdan yorum gelmedi.”

Hembery, bazı pilotların hatta dünya şampiyonlarının lastiklerden şikayetçi olduğu hatırlatıldığında, “Her yarışın ardından, her takımdan ve her pilottan rapor alıyoruz. Kimse bir yorum yapmadı. Kimsenin ortaya sürmediği problemleri çözemeyiz.” diyor.

“Oldukça seçici kontrol sistemlerimiz var. Sadece x-ray değil çok gizli olduğundan burada bahsedemeyeceğim sistemler.”

“Tüm söyleyebileceğim kalitemizin örnek bir kalite olduğudur. hiç lastik sorunu yaşamadık, ki bunun Formula 1 için görülmemişi bir şey olduğunu söylüyorlar.”


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    hadi hayırlı işler.

  2. Sana bir de Bridgestone yağmur lastikleri ile koşulan yarışları izlemeni tavsiye ederim.

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    @mc
    yazacak başka bir şey bulamayınca hep böyle olur nedense. neyse ben göreceğimi görmüş oldum. tavsiyelerimi kendime saklıyorum.

  4. V
    i
    d
    e
    o
    l
    a
    r
    a

    k
    e
    n
    d
    i
    n

    b
    a
    k
    ı
    p

    s
    a
    y
    m
    a
    n
    ı

    t
    a
    v
    s
    i
    y
    e

    e
    d
    e
    r
    i
    m
    .

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    sadece tavsiye amaçlı olduklarından yazdıklarımda bir sıkıntı yok öyleyse. tabii laf yetiştirme girişimleri yüzünden videolarda bulunan pist dışı ziyaretleri saymayı unuttun sanırım.

  6. Tavsiye içermeyen cümlelerin sonuna "tavsiye ederim" yazmamanı tavsiye ederim.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    tavsiye etmek de laf atmaksa çok adil bir zıtlığım varmış. ayrıca videoyu izlediğini umuyorum, konu dönüp dolaşıp hep farklı yerlere geliyor nedense.

  8. Bana izlememi tavsiye edeceğine önce kendin baksan iyi olacak. İkidir bana laf atmak için "tavsiye ederim" ifadesini kullanıyorsun, gözümden kaçmıyor.

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    2012 malezya race edit internette ve formula1.com'da mevcut. izlemeni tavsiye ederim. ben bir kaç pist dışı ziyareti görmüştüm

    macaristan 2011 de gayet iyi bir örnek, tatmin edecek kadar pist dışı ziyaret mevcut. üstelik öyle aman aman bir yağış yoktu.

    http://www.youtube.com/watch?v=4xpu18o1rvI

  10. Şu ana kadar bir örnek bile gösteremedin, o yüzden öyle bir endişem yok.

    Ama dur, senin işini de ben yapayım ve bir örnek vereyim: Grosjean'ın Malezya'da pist dışına uçması.

    Hadi bakalım, gerisini senden bekliyorum. Tüm işi bana yaptırma.

  11. Durumu çok güzel ve etkili bir şekilde özetlemişsiniz. Diğer arkadaşlarımız da burada yazılanları okuyup lastik olayını bir daha gözden geçirsinler lütfen. Aklınıza ve yüreğinize sağlık.

  12. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    gayet güzel olmus tskkrlr.. Bazı arkadaslar direkt olarak Bridgestone firmasının daha ıyı lastık urettıgını söyluyorlar senın belirttigin tum hususlar pirellinin daha zor şartlar altında uretım yaptıgını gösterıyor bu kadar fazla etkenın söz konusu oldugu bır durumda pirelli lastıklerının dayanıksız olması gayet normal ve her takımın teknıksel acıdan farklı araclara sahıp olmasından dolayı avantajların degısmesı cok dogal.

  13. Bu sene yaşanan lastik bilinmezi bana kalırsa tamamen 2009 da getirilen oluksuz lastiklerle ilgili. Pirelli'nin yarışları heyecanlı hale getirmek adına aslında gösterdikleri hiçbir ekstra gayretleri olmadığı gibi bu sezon yaşanan bu belirsizlik onlar içinde sürpriz oldu. 2008 yılında dönemin lastik tedarikçisi olan bridgstone'nun lastik gelişim direktörü hamaşima,gelecek senelerde takımları en çok zorluyacak olan etkenin bu oluksuz lastikler olucağını söylemişti.

    Peki 2008 den sonra neler değişti.

    Belirttiğim gibi öncelikle oluklardan vazgeçildi.
    bir diğer değişiklik ise lastiklerin boyutları küçüldü.(http://bit.ly/LzBbma)
    Neredeyse tüm yol tutuş yardım etmenleri kaldırıldı.
    arabaların boyları neredeyse yarım metre uzadı.(http://bit.ly/LqFOU4)
    Yakıt ikmali yasaklandı.(aşınmanın en büyük nedenlerinden)
    Downforce üretimi düşük şasili araçlar üretildi.

    Tüm bu etkenler daha fazla aşınmaya sebebiyet verdi.

    Pirelli'nin özellikle 2012 de ürettiği lastikleri takımlar anlamakta gerçekten çok zorlanıyorlar.Çünkü her takım birbirinden farklı şasi ve farklı konsept araçlar kullanıyorlar.Lastiklerin her araçta ve her hava koşulunda optimum çalışma aralıklar farklı. Lastiklerin oluksuz olması lastiklerin daha çok ısınmasına akabinde ısınan havanın genleşerek lastik basıncını daha çok yükseltmesine devamında da daha çok aşınmasına nedne oldu.Bir de lastiklerin boyutunun küçüldüğünü düşünürsek aşınma ve basıncın etkisi katlanarak arttı.Bu sonuçlara rağmen lastiğin yapısı gereği dışarıdan bir müdahale göremez olması ve herhangi bir araç vasıtasıyla soğutulamaz olması lastiklerin eriyip gitmesine neden oluyor.

  14. Bir yarisa da su isterlerse yapariz dediginiz saglam lastiklerinizi getirinde gorelim hocam, ama lastikleri zorlayan bir pist olacak ve 10sn yavas olmayacak! yoksa isimizi gormez..

    Aslinda elestirilerin sebebi su, ilk turlarda ayni tip lastiklerle hemen arkasinda ki aractan 1sn hizli olan arac 10 tur sonra arkasinda ki aractan 3sn yavas olmasin abi!!!

    Valensiya da son 2 turda Raikkonen`in Lewis`i gecisi sizi heyecanlandirdi mi? YOK. Michelin Bridgestone zamaninda olsa bu gecis olay olurdu, tum mesele bu..

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    pirelli motor sporları sözcüsü olarak bunu düşünmemize neden olacak bir olay mevcut değil demiştin halbuki, örnekler çoğalınca ne cevap vereceğini merak ediyordum. bu tip örnekler söz konusu değil demene rağmen bu kadar çok yarış olması olaylara hangi gözle baktığın konusunda beni tatmin etti. kıvırma olayını biraz sen de düşün, belki daha usturuplu bir cevabın olur.zaten seviyesiz insana laf yetiştirmekten hoşlanmam, kıvıramayacaksan parmaklarını yormasan da olur.

  16. Lastik asinmasinin buyuk oldugu bir piste 1 kerelik en saglam lastiklerinizi getirinde hep beraber gorelim hocam, ama getirdiginiz lastikler hiz olacak, saglam ama 10sn yavas isimizi gormez..

    Aslinda herkesin derdi su, ilk turda ayni lastiklerle 1sn yavas olan arac 10 tur sonra ilk turda ki hizli aractan 3sn hizli olamasin abi!!!

    Tamam lastiklerine iyi bakmak da bir meziyettir ama bu sporda meziyet Hizli olabilmektir.

    Bir Rai taraftari olarak Valensiya da son 2 turda Rai`nin Hamilton`u gecmesi beni hic heyecanlandirmadi, heyecanlanan varmi? Bu gecis Michelin Bridgestone zamaninda olsa olay olurdu. Mevzu bundan ibaret..

  17. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Pirelli zamanında şöyle bir açıklama daha yapmıştı birazda o gözle baksak nasıl olur?

    __Biz istenirse hiç çok zor deforme olan lastıklerde üretiriz sorun değil, fakat bu F1 e ne kadar uyumlu olur veya faydalı olur her takımın görusmesı talep etmesı gerekır.

    Gerçekten bu kadar lastik üzerine konusulması olayın havasını epeyce kaçırdı, lastik olayı üretici firmanın tamamen kendi insiyatıfınde degıldır, FİA nın belli baslı kurallarında bunda etkısı oldugu malum, lastıkler kötü olsa bile her takım aynı lastigi kullandıgı ıcın kımseye bır avantaj veya dezavantaj getırmıyor, avantajı her takım kendı belirliyor mevcut lastık leri en iyi kullanan aracın ayarlarını (bir çok detay var saymaya gerek yok belli baslı aklı basında olan arkadaslar bilir) buna göre en ıyı tutturanlar kendi avantajını yaratmıs oluyor ortada bir eşitlik söz konusu iken direkt olarak üretici fırmayı suclamak bana bıraz abest geliyor.

  18. "Tüm söyleyebileceğim kalitemizin örnek bir kalite olduğudur. hiç lastik sorunu yaşamadık, ki bunun Formula 1 için görülmemişi bir şey olduğunu söylüyorlar."
  19. Pirelli silverstone da yeni sert lastiği test edecekmiş.
    Mesela diyelimki lastikler diğerlerinden iyi sonuç verdi, ve çaktırmadan 2-3 set bir takıma bu lastiklerden verdiler (rengini günün yarış lastiğinin rengine boyayıp)
    Sonrada toplu lastik dağıtımının gerçekleştiğini varsayalım.
    Takım daha evvel el altından aldığı lastikleri kullansa bundan kimin nasıl haberi olacak?

  20. ABD deki o pistte şimdi yarış yapılsa pirelli en sert lastiklerini bile götürse 5-6 tur dayanamazlar.

  21. Kore'yi Macaristan ile değiştirdin ama yine de yetmedi be. Sen biraz daha değişiklik yap, biraz daha kıvır. Herkesle aynı şeyi izlemeye başladığında ben sana ciddi yanıt yazmaya başlayacağım.

  22. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    pirellinin cinturatoları 0000..kuru zemin lastiklerini biraz geliştirdiler ama Bridgestone yada Michelin gibi olamaz inşallah seneyeden sonra başka birileri gelir en iyi zaman bridgestone-michelin zamanıydı çok çekişmeli yarışlar izledik.

  23. Aynen öyle. Haberde bahsedilen "kalite kontrol"den kasıt; ürretilen lastiklerin kontrol edilmesi, hepsinin aynı nitelikte olduğunun onaylanması ve diğerlerinden farklı kalitede üretilen lastiklerin elenmesini içeriyor.

    Haberi okuyanlar arasından bir kişi bile bunu anlayamamış. "Kalitesiz" diye anlamsız mesajlar göndermişler.

  24. Kalitesiz değiller zaten F1'e lastik üreten bir firmanın ürünü kalitesiz olamaz, mümkün değil sadece çocukça yorumlar bunlar, otomotiv sanayii bilgisinden uzak.
    Adamlar kendilerinden istenileni yapıyor. Onlarca set lastiği sezon önceleri de sezon içerisinde de takımlara, F1 karar mercilerine gönderiyorlar ve kalite noktasında herhangi bir şikayet söz konusu değil. Pilot ve takımların yaptığı yorumlar kalite ile ilgili değil. Zihniyette anormallik var bizim de o yakadan herkesin de söylediğı bu bağlamda. Bunun kararını da yine karar mercileri ve takımlar verecek biz şuan ki ürün biçimini istemiyoruz demeleri yeterli istedikleri ölçekte lastiği üretir adamlar.
    Yarış sonlarına doğru pistin epey iri denebilecek boyutlarda kauçuk ile dolması kalitesiz demek değildir sadece onların hamur seçiminin sonucudur. Her seçim ve ürünün bir handikapı mevcuttur…
    Vettel'in yaşadığı bir patlama dışında ben adamlar üzerinde şüphe edilebilecek bir vaka hatırlamıyorum.

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    son zamanlarda site içi yorumlarda bir seviyesizlik patlaması yaşanıyor nedense. şurada çoğunlukla teknik konularla ilgili iki sohbet muhabbet dönecek ona bile çomak sokan insanlar peydah oldu. ondan sonra hiç gereği yokken aynı seviyeye iniliyor.

    @mc

    konu yoğun yağmur lastiğinin henüz doğru düzgün kullanılamamış olması. tekel bridgestone zamanlarında bol bol kullanıldı, araçlar da öyle aman aman değişmediğine göre lastiklerde sorun aramanın yanlış bir tarafı yok. hala lastiklerde sorun olmadığını düşünüyorsan, olası yoğun yağmur lastiklerinin kullanım bölümlerinde güvenlik aracının girme sebebinin sadece güvenlik olduğunu düşünüyorsan, 2011 sezonundan birkaç yarış izlemeni tavsiye ederim. ve mümkünse seviyeyi belli bir seviyede tutamayacaksan ikili konuşma münasebetine hiç girmesek daha iyi olacak.

  26. Yusuf  Hitay avatarı

    kore, macaristan olacaktı.

    onun dışında hafızanı tazelemek istersen, hangi haftasonunda nerede yağmur yağdı detaylı anlatabilirim. maksat cehalet giderilsin de kahkahaya devam edelim.

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    senin bir gazın var ama anlamadım. bokunda boncuk bulup heyecan yapma hemen.

    sivriliğinin sebebi nedir bilmiyorum ama yontulur yavaş yavaş sorun değil. cümlelerimi bir daha oku, yazacaklarını 3 kere okuyup yaz.

    son iki yılda sıraladığım yarış haftasonlarında yağış olmuş mu olmamış mı bir araştır bakalım. öğrendiğinde beraber bir daha kahkaha atarız 🙂

  28. kalitemi evet peynir olarak kaliteli olabilir ama bir lastik icin son derece kalitesiz…

  29. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    hamurları kalitesiz buna birçok defa şahit olduk. artık aksini iddia etmenin kimseye faydası yok. umarım silverstoneda deneyecekleri yenilenmiş sert lastik daha iyidir.

  30. HAHAHA Allah iyiliğini versin. Ben de merak ediyordum bu adam neyden bahsediyor, acaba başka bir yarış mı izledi diye. Hakikaten de öyleymiş. Sıraladığın yarışların yarısı kuru havada koşuldu.

    Bir dahaki sefere böyle bir iddiada bulunacağın zaman en azından önce bir yarış özeti videosunu açıp izlemeni tavsiye ederim. Böylelikle tekrar saçmalayıp rezil olmazsın.

  31. Turgay Bilecen avatarı
    Turgay Bilecen

    Bu güne kadar patlamış bir Pirelli lastiği hatırlamıyorum.Pirelli yi pek sevmem ama dayanıklı oldukları bariz, güvenlik açısından. Aklıma 3 takımın yarıştığı ABD yarışı geldi birden.

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    daha üzerinden çok geçmedi, unutmuş olamazsın malezyayı . yağmur yağmaya başladığı an bir çok araç pist dışına uçtu.

    daha bunun koresi, japonyası, monacosu, kanadası var.

    ben söylemime destek olacak yeterli örneğe şahit oldum. çoğul eki kullanmadan, şahsi yorumlar yapmanı tavsiye ederim.

  33. pirelli f1 e girdi gireli işin cılkını çıkarttılar bu ne ya lastik saklama yarışına döndü. Ekonomik tedbirler olabilir ama f1 seyir zevki kalmadı yok efendim geçişler meçişler hikaye suni geçişler bunlar. oldu olacak 1.3 dizel motor taksınlar 1-2 turda biten lastik yapsınlar ha tasarruf amaçlı antrenman ve sıralama turlarını da kaldırsınlar sıralamaları kura ile belirlesinler tam olur. yarışlar daha zevkli olur vaybe çok bilinmeyenli piyango gibi.

  34. Bu vakte kadar yağmur yağınca ardı ardına pist dışına çıkan araçlar, telsizden şikayet eden pilotlar vs. görmedik. Oysa Bridgestone döneminde bunlar oluyordu.

    Pirelli'nin yağmur lastiklerinin sorunlu olduğunu söylememize neden olacak herhangi bir olay söz konusu değil.

  35. Yusuf  Hitay avatarı

    normal lastikler neyse.

    yahu 2 damla yağmur düşünce sapıan yarış lastiklerinizi düzeltin önce, 2 yıl oldu daha yağmur lastiğini göremedik. niye ? çünkü tutunma sıfır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir