Whitmarsh: "FIA Bütçe Kontrolü Konusunda Bir Karar Vermeli"

yazar:

kategori:

Mclaren teknik patronu Martin Whitmarsh, Fia’yı bütçe kontrolü tartışmalarında inisiyatif almaya çağırdı. Takımlar yeni bütçe kısıtlaması anlaşmasında, verilen son tarih olan 30 Haziran’a kadar anlaşma sağlayamayınca, anlaşmanın geleceği tehlikeye düştü. Whitmarsh, anlaşmanın bekası için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyor.

“Griddeki bütün takımlar bu anlaşmaya imza atmıştı, lakin anlaşma ahlaki boyutu dışında pek de caydırıcı değil.”

“Şunu da ifade etmeliyim ki, takımlar gözümün içine baka baka biz kurallar dahilinde hareket ediyoruz diyor, bunun doğru olup olmadığı konusunda onlara güvenmekten başka çaremiz yok.”

 “Burada asıl soru, bu anlaşmayı uygulamada karşılıklı güveni nasıl arttırabiliriz olmalıdır. Fia bu konuda devreye girip girmeyeceğine bir an önce karar vermeli. Bazı takımlar bunu hoş karşılamayabilir ama f1’in geleceğini düşünmeliyiz.”

“Ben bu konuda kendimi sorumlu hissediyorum, çünkü harcamalar üzerinde kontrol sağlamazsak bu küçük takımlar için sıkıntı yaratabilir.Gride baktığımız zaman ilk 4 takım hariç ekonomik açıdan çekici bir yer değil F1. Adil düzeni ancak harcamaları kontrol altına alarak tesis edebiliriz. Bu küçük takımların spora bağlılığı için olmazsa olmaz bir durum.”

“Eğer harcamaları kontrol altına alamazsak, hem küçük takımlar hayatta kalamaz, hem de yeni takımların spora girmesi için bir neden olmaz. F1’in geleceğini düşünüyorsak çok geç olmadan bu konuda bir adım atmalıyız.”

Anlaşılan o ki, takımlar arasındaki anlaşmaya, Red Bull ve Toro Rosso takımları karşı çıkmış, böyle olunca da Fia olayı Dünya Motor Sporları Konseyi’ne taşımaktan vazgeçmiş. Ancak Fia 24 Temmuz’a kadar olmak kaydıyla herhangi bir teklife açık olduğunu bildirdi. Böylece bu teklif gelecek sene için alınacak kararlarda son tarih olan 30 Eylül’e kadar oylanabilenecek. Bu tarihten sonra yapılan her teklifin kabul edilmesi için oybirliği gerekiyor, ki bunun olması düşük bir ihtimal olarak görülüyor çünkü Red Bull takımı, harcama kısıtlama anlaşması’nda fabrika takımlarına avantaj sağlayacak maddelere sıcak bakmıyor.


Yorumlar

  1. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Bu kural ile kafasını çalıştıramayan takımlar ön plana çıkma gayretine giricek.Ne yazıktırki bunu isteyenler kendilerini bu sporun takendisi olarak görenler..

  2. Şunu da ifade etmeliyim ki, takımlar gözümün içine baka baka biz kurallar dahilinde hareket ediyoruz diyor, bunun doğru olup olmadığı konusunda onlara güvenmekten başka çaremiz yok.

    Martin'in gözünün içine bakmak da her babayiğidin harcı değil.

    Zaten resimde fena bakmış, FIA elini çabuk tutsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir