Silverstone'da DRS Bölgesi Açıklandı

yazar:

kategori:

FIA’dan yapılan açıklamaya göre Silverstone’da DRS bölgesi yine Wellington düzlüğü olacak.

Ölçüm noktası üçüncü virajın (Village) başında olacak ve aktivasyon noktası da dördüncü virajdan (The Loop) sonraki 45 metrelik bölüm olacak.

Otomobiller DRS’yi beşinci virajadan (Aintree) altıncı viraja (Brooklands) kadar olan Wellington düzlüğünde kullanabilecekler.

Ayrıca FIA, yaptığı açıklamada bu hafta sonu komiserler kurulunda Nigel Mansel’ın yer alacağını belirtti.


Yorumlar

  1. Yorumun yorumlar sayfasında görünüyor zaten.

    Yönetim s.çmıyor anlaşılan. Böyle medenice bir şeylerin paylaşılması garip gelmiş olmalı.

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mobilden giriyorum yazim hatalari icin kusura bakmayin

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Arkadaslar eger fark 1 sn altindaysa eger boe olculduyse her takim direksiyonda kendine gore yer seciyor ve oraya bir yesil isik koyuyolar drs acilabilecekse yesil yaniyor kullanmaya basladiginda yanip sonuyor bunu hem ferraride hemde mercedes araclarinda gorebildim gunes havalarda pek belli olmuyor ama kapali havalarda diremsiyon daha net gorulebiliyor

  4. DRS ölçüm bölgesinde vardı ama DRS aktivasyon bölgesinden önce geçti.

  5. Alttaki yorumun sahibi olmadığım için bir şey diyemem ama kendi yorumumda(üstteki) batı medeniyetinin empoze etmeye çalıştığı uygarlığı! mizahi bir dille eleştirmeye çalıştım.eğlendik mi?evet
    Zaten benim bu siteye girmem günün stresini bir nebze olsun atmak ve buradaki gerçekten kaliteli mizah anlayışı olan kişilerle muhabbet etmek.Sadece formula 1 okuyarak her zaman bu yapılamayacağına göre bizim gibi ayrık otların kesilmesi değil kendi forum kurallarınızın müsaade ettiği müddetçe tolerans gösterilmesi sizden ricamdır(aşırıya kaçmamak şartıyla)..

    Bir orta yol bulacağımıza eminim:)

  6. Bu çözümün -yani bilim adamlarının- ulaşacağı optimum mükemmellik alaturkanın kendisidir.Onun dışındaki pozisyonlar çözüme giden tali yollardır.Bizim medeniyetimiz ve insan sağlının fizyolojisi alaturkayı gerektirir,yanlış mı düşünüyorum?Ecnebiler doğru düzgün ******* beceremedikleri için zihinlerindeki bu kabızlık onları bakalım nereye sürükleyecek?
    can nasıl yıkanmayı düşünüyorsun bununla bilmiyorumki.aşağıdan yıkasa yukarı fışkıracak su.düz yıkmaya çalışsan su çok afedersiniz ama şeyinizin şeyini şimdi (yani kıçınızın deliğini ayıp olmasın diye sasürledim ! ) görmeyecek .ne biçim icat ulen bu:)))

    Bu tarz yorumların bu sitede yer alması sizi memnun edecek mi gerçekten?

    Ya da daha ötesi, bir 'tuvalet mevzusu'nun bir Formula 1 sitesinde DRS haberi altında yer alması?

  7. Alternatifsizlik bizi sesimizi fazla çıkarmamaya sürüklüyor…Burası eğlenmek,stres atmak yeri değil,formula 1 konuşmak ya da çoğunlukla yapıldığı gibi konuşuyor gibi yapmak yeri..!!!

    Sen ben ve birkaç kişi bunu çok iyi biliyor olmalıyız!!!!1

  8. bu arada sitedende özür dilerim biraz fazla kaptırdık kendimizi galiba.

  9. dur günay dur hemen celallenme.tahminime göre silinen yorumlar için böyle bir şey söyledin.muhtemelen benim henüz çıkmayan yorumumdan ötürü silindi yorumlar.bu WC muhabbet dahada ileri gitmesin diye:)

  10. Haydaaa! İşler iyice saçmalaşmaya başladı. Yazık.

  11. can nasıl yıkanmayı düşünüyorsun bununla bilmiyorumki.aşağıdan yıkasa yukarı fışkıracak su.düz yıkmaya çalışsan su çok afedersiniz ama şeyinizin şeyini şimdi (yani kıçınızın deliğini ayıp olmasın diye sasürledim ! ) görmeyecek .ne biçim icat ulen bu:)))

  12. Yok açılmayacak yerden ziyade önünde 1 saniye içinde pilot yoktu diye hatırlıyorum ben

  13. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    resime bakıyorum, bakıyorum ve iç geçiriyorum.
    arkasına da yaslanacak bir şey koydun mu……..
    misss. 🙂

  14. Evimde 2 tane tuvaletim var zaten. Biri alaturka, diğeri de banyodaki alafranga. Eskiden alaturkayı tercih ederken, elde telefon uzun zamanlar geçirmeye başladığımda ihtiyaç duydum, alafrangayı modifiye(!) edip kullanıyorum şimdi 🙂

    Bence de alaturka daha faydalı (veya zararsız).

  15. Yok şaka değil 🙂 Cidden kendim yaptım ve kullanıyorum. Miss 🙂

  16. Bu çözümün -yani bilim adamlarının- ulaşacağı optimum mükemmellik alaturkanın kendisidir.Onun dışındaki pozisyonlar çözüme giden tali yollardır.Bizim medeniyetimiz ve insan sağlının fizyolojisi alaturkayı gerektirir,yanlış mı düşünüyorum?Ecnebiler doğru düzgün ******* beceremedikleri için zihinlerindeki bu kabızlık onları bakalım nereye sürükleyecek?

    Ciddiyetin dışına çıkarsak tahta çözümünün yerine:) değiştirmeyi kökten düşünmedin mi yoksa rutin mizahi bakış açından bu meselede nasibini almış mı gözüküyor?

  17. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    😀 hoca sen bi Cern e de el atıver

  18. iyi de arkada degil ondeydi 🙂 benmi yanlis hatirliyorum?

  19. şerefsizim ben de düşünmüştüm.

    Epeydir alafranga rahatlığını sunan, ama alaturka pozisyonunda oturmayı sağlayan tuvalet üzerine düşünüyordum. 1.5 yıldır filan bulduğum çözümü uyguluyorum.

    Tahtadan yaptığım, kendime göre ayarladığım bir tabureyi klozetin önüne koyuyorum, onun üzerine çıkarak klozete oturuyorum. Misafirlerim de memnun 😉

  20. F1 araçlarının koltuğuna benzemiş sauberden biliyorum 😀

  21. 100.000 saat ömürlü LED bozulacak yani?

    Olur mu olur. Olursa da şumi veya raikkonen'e denk gelir. Bir ihtimal de Webber 🙂

  22. adam drs açılmayacak yerde açmadı ki, sarı bayraklar varken açtı.

  23. Acilacagi varsa mi 🙂 Besmele cekip basarlarsa daha etkili olur o zaman 🙂

  24. Bazi pilotlar olmadik yerlerde dink diye aciyolar, o nasi oluyor? Ornek Schumi`nin son mevzusu, Fia Schumi`ye kiyak mi yapiyor? :))

  25. isigin ampulu patlarsa? ya da temassizlik yaparsa? 🙂

  26. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    sacmalama bence 😀

  27. DRS aktif edilme olayı direksiyondan anlaşılıyor. Eğer arkadaki araç öndeki araçtan 1 saniye den az farkla yakınsa çizgiyi geçtiğinde o ışık yanıyor ve pilot DRS alanında olduğunu anlayıp düğmeye basıyor. Zaten çoğu pilot anlıyor önündeki araca olan uzaklığından 1 saniye fark olup olmadığını :))

  28. yok canım ya öyle değildir.hatta yanlışlıkla DRS açanlarda oluyor ya..

  29. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    hepsi otomatik FIA'nın araçlara koyduğu yazılım tarafından otomatik denetleniyor. Böylse saniyelerle olan birşey için telsizle bildirmekle mi uğraşacaklar 😀

    Pilotların yaptığı zamanlar nasıl ölüçülüyorsa, pilotların arasındaki zaman farkları nasıl araçtaki yazılım ile ölçülüyorsa DRS farkıda aynı.

    Bütün veriler anlık olarak FIA'nın sistemine geliyor ve yazılım DRS bölgesinde otomatik olarak zamanı denetliyor. 1 saniye altında ise açabiliyorsun eğer 1 saniye üstünde fark var ise istesende açamazsın 😉

  30. anladığım kadarıyla pilot drs'ye basıyor, açılacağı varsa açılıyor. Bu konu netleştirilmedi diye biliyorum.

  31. Arkadaslar bilen varsa yazabilirmi? Onde ki ve arkada ki arac Drs bolgesinde ki olcum zamanini pilota nasil bildiriyorlar? heralde telsiz le bildiriliyordur, cunku pitten araca dogru sinyal gondermek yasak. Bu durumda telsiz bozulursa nolicek? 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir