Raikkonen Sıralamalarda Daha İyi Olacaklarına İnanıyor

yazar:

kategori:

Takım bu sezon yarışlarda güçlü bir performans sergiliyor olmasına rağmen sıralamalarda beklenen hıza ulaşamıyordu. Raikkonen Lotus’un son yarışlarda bu konuda gelişim kaydettiğini ve artık ilk çizgide yer almanın mümkün olduğunu belirtiyor.

“Son birkaç yarışta (önde olma adına) şansımız vardı ama ben bunu en iyi şekilde kullanamadım. Belki bazı hatalar yaptım. Ama son yarışta takım olarak sıralamalarda oldukça iyiydik. Umarım bundan sonra sıralamalara her zaman olduğundan daha rahat çıkarız. En azından kendim için konuşuyorum.”

“Çok şükür ki, burada ve sonraki birkaç yarışta daha rahat olma adına, bazı detayları yakalama konusunda doğru adımlar attık.”

Raikkonen şu ana kadar yarış kazanamamış olmanın ümidini kırmadığını da söylüyor.

“Deniyoruz. Kazanmak isterken ikinci olmak hayal kırıklığı oluyor ama hayatın sonu değil. Yeniden deneriz ve denemeye hep devam ederiz. Bu konuda üzülmüyorum. Mutlu da değilim çünkü ikinci olmaktansa kazanmayı yeğlerim. Ama bu hayatımı karartmaz.”

“Bunu daha önce yaptım. Yani başaramadığım bir şey değil. Hepimiz kazanmak istiyoruz. Zafer, bize daha fazla puan kazandırarak şampiyonada daha iyi bir yere gelmemizi sağlayacak. İkinci olmak en güzel şey değil ama olursa da ondan vazgeçecek değiliz.”

Fin pilot şampiyonada lider Alonso’nun 38 puan gerisinde olsa da henüz şampiyonluğu düşünmediğini belirtiyor.

“Daha çok önümdeki yarışı düşünmek istiyorum. Henüz önümüzde gerçekten upuzun bir yol var. Sezonun sonuna yakın nerede olacağımıza bakarız. Mümkün olan en iyi yerde değiliz ama çok fena da değiliz. Yaptığımız işe aynı şekilde devam etmemiz gerekiyor. Kötü yarışlardan sakınmalıyız. Umarım sezon sonuna kadar (şampiyonluk için) gerekli olan yerde durabiliriz.”

 


Yorumlar

  1. bence halen eski sürüş performansını yakalayamadı. fakat sevindiğim bir konu varki Allah a çok şükür kaza filan olmuyor yolda araç kalmıyor…eski yıllara göre daha dikkatli olduğunu düşünüyorum.her ne ise…netice Allahın elinde…O ne derse o olur.

  2. Lotus doğru ayarları bulmus bunu valenciada hemde çok sıcak olmamasına rağmen gösterdi.raikkonene gelince tek turda suan %70'ni veriyordur daha iyisini kesinlikle yapabilir.tabi bu birazda motivasyonla ilgili.raikkonen diyor ya bazı röpörtajlarında hiç bir zaman motivasyon sorunum olmadı diye.ben onada inanmıyorum motivasyonunu kaybettıgınde yarışta bu çok açık belli oluyor.

  3. lotus sezon başından beri sıcak havalarda araçtan yüksek verim alıyor.sezon başında ferrari ve mclaren tam tersine soguk hava koşullarında iyiydi.şu an bakıyorum da mclaren ve ferrari pist sıcaklığı artsa bile hemen hemen lotusla aynı dereceleri yapıyor tam tersine lotus pist sıcaklığı düşük ise araçtan verim alamıyor.insan güçlü yanını bilmeli ve yeri geldiğinde bunu iyi bir şekilde kullanmalı ancak her zaman için kazananlar zayıf yanına hükmedenlerden çıkar bunu böyle bilmek gerek.

  4. Kimi garip adam 🙂 sıralamalar konusunda ben bile ne düşüneceğimi şaşırıyorum. 2 yarış var önümüzde 11. sıradan gelenin kazandığı ve neredeyse kazanmak üzere olup 2. olunan ki geçen hafta da Vettel yarış dışı kalmasa neredeyse aynı Bahreyn gibi olacaktı. Yani acaba sıralama önemli mi değil mi? Önü açıkken lastik koruyan bir araç çok büyük avantaj olabilir aslında. Herkes pite girdikten sonra en uygun strateji belirlenir. Arkalarda olunca işler daha zor ama temiz lastik avantajı da gerçekten büyük bir fark yaratıyor. Bu sezon sıralamalarla ilgili ne düşüneceğimi hala kestiremiyorum ben bile. Umarım Kimi keyif alır. Keyif aldığında sezon gerçekten çok kızışacaktır. Hani ölüsü diyebileceğimiz Kimi bile oldukça iyi gidiyor. Bir de keyif alan ritmini bulmuş bir Kimi gelirse neler olur izlemek isterim şahsen 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir